Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Ticaret Nedir? Sosyal Ticaretinizi Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 14.12.2023

İçindekiler;

Sosyal ticaret günümüz dijital dünyasında sıkça başvurulan bir satış yöntemidir. Şirketler dijitalin her alanında var olmak, ürün ve hizmetlerini geniş kitlelere ulaştırmak için sosyal medya platformlarını sıkça kullanmaktadır. Bugünkü yazımızda sosyal ticaret konusunda detaylara ulaşabilirsiniz.


Sosyal Ticaret Nedir? Sosyal Ticaretinizi Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

 

Sosyal Ticaret Nedir?

 

Facebook, Instagram veya Twitter gibi sosyal ağ sitelerinde yapılan satışlara sosyal ticaret adı verilmektedir. Sosyal ticaret, e-ticaret işlemlerini yapmak için sosyal ağın kullanılmasıdır. Sosyal ticaret türleri dediğimizde; video ticareti, kişiselleştirilmiş satın alma seçenekleri, promosyonlar, indirim ya da çekilişler örnek gösterilebilmektedir. E-ticaret sosyal ticaret dediğimizde e-ticaretin bir parçası olduğu görülmektedir. Her ikisi de online ürün satışını kapsamaktadır ve pazarlama faaliyetleri de birbirine oldukça benzerdir.


Sosyal ticaret nedir

 

E-ticaret Sosyal Ticaret İlişkisi Nedir?

 

Sosyal ticaret, sosyal medyanın etkileşimini ve online alışverişin kolaylığını birleştiren bir e-ticaret alt kümesidir. Sosyal medyayı bir pazarlama kanalı olarak kullanmanın yanı sıra, sosyal ticaret yapan bir perakendeci, bir sosyal medya platformunda eksiksiz bir alışveriş deneyimi yaratır.

 

Bir sosyal ticaret stratejisi, bir e-ticaret stratejisiyle aynı temel ilkelerin çoğunu izleyebilse de hatırlanması gereken önemli bir ayrım vardır: Bir sosyal ticaret modelinde, satış noktası tamamen bir sosyal medya platformunda gerçekleşir. E-ticarette ise güvenli bir altyapı ve güvenli ödeme ve kargo seçenekleri eşliğinde 7/24 alışveriş yapılabilmektedir. Ticimax e-ticaret paketleri ile sunulan gelişmiş altyapı ile hemen güvenle ayrıcalıklı e-ticaret sitenizde satışa başlayabilirsiniz.


E-ticaret Sosyal Ticaret İlişkisi

 

Sosyal Medya Ağları Üzerinden Ticaret Nasıl Yapılır?

 

Günümüzde sosyal medya platformlarının her birinden satış ve pazarlama yapmak mümkün hale geldiği gibi burada önemli olan ürün ve hizmetlere uygun doğru sosyal mecrayı bulmaktır. Şirketler hepsinde var olmak yerine bir sosyal medya ağında başarı ve istikrar sağlamayı isteyebilir. Bazı ürün ve hizmet ya da şirket türleri ise tüm sosyal mecralarda var olarak daha geniş kitlelere ulaşmak isteyebilmektedir. Aşağıda sosyal ticaret için en çok tercih edilen sosyal mecralara yer verdik.


Facebook mağazaları

 

Facebook işletme sayfası sosyal ticaret için sıkça kullanılmaktadır. Facebook mağazaları satılan ürüne göre özelleştirmek, facebook reklamları ile müşterilere ulaşmak mümkün hale gelmektedir. Facebook mağazanıza facebook sayfanızdan, Instagram profilinizden, Instagram Alışveriş reklamlarınızdan veya alışveriş yapılabilir hikayelerinizden ve gönderilerinizden etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz. Öte yandan facebook mağazasını daha etkin kullanmak için bir test mağazası oluşturabilirsiniz. Burada ürün ekleyebilir, siparişleri yönetebilir ve hatta müşteri deneyimini test edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey


sosyal medya ağları üzerinden ticaret nasıl yapılır facebook marketing

 

Instagram mağazaları

 

İnsanların yüzde 60'ı Instagram'da yeni ürünler keşfetmektedir. Ürünleriniz bunların arasında olmalıdır. Instagram shopping özelliği kullanıcıların fotoğraflarınızda ve videolarınızda yer alan ürünleri uygulamadaki herhangi bir yerden satın almalarına olanak tanır. İşletme profilleri, özelleştirilebilir bir vitrin sayfası oluşturabilir ve bu da satılık ürünlerin derlenmiş bir koleksiyonu olarak işlev görür. Her ürün, fiyatlandırma, medya ve ayrıntılı bir açıklama içeren kendi ayrıntı sayfasına sahiptir. Instagram Mağazanızı kurmak için Instagram Business hesabınızın olması yeterlidir. Ayrıca Instagram'ın ticaret politikalarına ve satıcı sözleşmesine de uymanız gerekir. Instagram mağazalarının hizmet değil, yalnızca ürün satabileceğini belirtmekte fayda var.

 

İlgili İçerik; Instagram Etkileşim Arttırma Teknikleri

 

İlgili İçerik; Instagram Mağaza Açma Rehberi


Sosyal Medya Ağları Üzerinden Ticaret Nasıl Yapılır İnstagram Marketing



Pinterest

 

İşletme hesapları için Pinterest , markanızın Pinterest Mağazasında görüntülenen "Ürün Pinleri" oluşturma seçeneği sunar. Pisterest’te uygulama içinde satın alma mevcut değildir fakat iyi bir tanıtım aracı olarak e-ticaret sitesine yönlendirme mevcuttur. Bu da sosyal ticaretin iyi bir örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. Pinterest bu nedenle dünyaya yaymak için oldukça yararlı bir mecradır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Siteleri Neden Pinterest Kullanmalı

 

Sosyal Ticaret Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Sosyal ticaret yaparken pek çok konuda dikkat edilmesi gereken nokta mevcuttur. Aşağıda bunlara yer verdik.

 

Hedeflerin tanımlanması

 

Satışlara başlamadan önce doğru bir pazarlama kampanyası yürütmek satışların gelmesi ve istikrar sağlaması için oldukça önemlidir. Hedeflerin belirlenmesi, hedef kitlenin belirlenmesi oldukça önemlidir.


Sosyal Ticaret Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir, hedeflerin tanımlanması

 

Doğru platforma odaklanılması

 

Hangi platformda satış yapmak istediğinize karar vermeniz, tek bir mecrada odaklanarak tam anlamıyla başarı yakalamanız oldukça önemlidir. Platformun gelişmiş özelliklerinden yararlanmak ve doğru hedef kitleye ulaşmak için gerekli için bir platformu yeterince iyi anlamak gerekmektedir.

 

Etkili sosyal medya kampanyası oluşturulması

 

Görsel, içerik, verilen mesaj açısından etkili bir sosyal medya kampanyası oluşturulması gerekmektedir. Öte yandan videolu kampanyalar da sosyal medyada daha fazla kişiye ulaşılması açısından önemli olmaktadır. Kampanyalar oluşturulduktan sonra analitik verilerine ulaşmak ve doğru analizlerle ilerlemek de işletmeler için oldukça gereklidir.


Sosyal Ticaret Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir, etkili sosyal medya kampanyası oluşturulması

 

İdeal müşteri profilinin oluşturulması

 

Hedef kitleye göre sosyal ticaret yapmak doğru kitleye ulaşılması için gereklidir. Hedef kitlenin tanımlanması yaş skalasının belirlenmesi, demografik özelliklerinin ortaya çıkarılması, cinsiyet, konum gibi özelliklerin analizi başarı oranına ve satışlara önemli katkılar sunacaktır.

 

Sosyal varlığın denetlenmesi

 

Gelecekteki iş hedeflerini belirlemeden önce ortalama bir kullanıcı için kim olduğunuzu anlamak önemlidir. Bu nedenle, hangi ağlarda aktif olduğunuzu ve bu ağların kapak resimleriniz, URL’niz, biyografiniz vb. ile optimize edilip edilmediğini değerlendirerek sosyal medya varlığının denetlenmesi gerekmektedir.

 

Sosyal Ticaretin Avantajları Nelerdir?

 

Sosyal ticaret, müşterilerin platformdan ayrılmak zorunda kalmadan sosyal medyada ürünlerle etkileşim kurmasına, keşfetmesine ve satın almasına olanak tanır. Bu teknolojiler, diyaloga dayalı pazarlama için sağlam bir stratejiyle birlikte markaların e-ticareti kullanma şeklini değiştiriyor ve perakendeciler için yeni olanaklar sunmaktadır. Aşağıda birkaç avantaja değindik.


Sosyal Ticaretin Avantajları

 

Bilginin erişilebilirliği ve güvenilirliği

 

Sosyal ticaretin önemli bir yararı, birçok sosyal ticaret platformunun ve hizmetinin iyi gelişmiş altyapılara sahip olması ve büyük miktarda bilgiye erişim sağlamasıdır. Bu bilgi, yatırımcılar, özellikle daha az deneyimli veya solo ticaret işlemleri için bilgi veya güvene sahip olmayanlar için değerlidir. Aynı zamanda, bu bilgiler sosyal ticaret komisyoncuları tarafından oldukça erişilebilir hale getirilir ve iyi bilgilendirilmiş ticaret kararlarının alınmasına yardımcı olabilir.


Sosyal Ticaretin Avantajları Nelerdir?, bilginin erişilebilirliği ve güvenilirliği

 

Ticarette yol gösterici olması

 

Kolektif bilgi veya kalabalığın bilgeliği, sosyal ticaretin bir başka değerli faydasıdır. Sosyal ticaret, aslında birçok bireysel işletme ve yatırımcıya yol haritası çizilmesinde etkili olmaktadır.

 

Çeşitlendirilmiş stratejiler

 

Sosyal ticaret, ticaret gruplarının stratejileri ve yatırımları tartışabileceği bir çıkış noktası sağlar. Bu, stratejilerin çeşitlendirilmesinde yardımcı olabilecek içgörü ve artan anlayışa yol açar.


Sosyal Ticaretin Avantajları Nelerdir, çeşitlendirilmiş stratejiler

 

Bir topluluğun parçası olmak

 

Sosyal ticaret, bir sosyal ticaret topluluğunun parçası olmak için bir fırsat sağlar. Bu, farklı fikirlerin, öngörülerin, olası satışların, stratejilerin ve ticaret araçlarının paylaşılmasına yardımcı olabilir ve ayrıca işletmeler için bir destek ağı görevi görebilir.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax