Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Mağaza Açma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

2010 yılında Kevin Systrom ve Mike Kieger tarafından hayata geçirilen bir sosyal medya platformu olan Instagram, 2012 yılında Facebook yani yeni adı ile Meta tarafından satın alınmıştır. Instagram kurulduğu ve Meta tarafından satın alındığı dönemden beri günümüz koşullarına adapte edilerek geliştirilen bir sosyal medya platformudur.

 

E-ticaret sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesi ve birçok markanın bu sektöre ilgi göstermeye başlaması ile beraber Instagram’a yeni özellikler eklenmiştir. Amerika’da test edilen ve ülkemizde yakın geçmişte yayına sokulan Instagram Mağaza özelliği yani Instagram Shopping son dönemlerin en popüler özellikleri arasında yer almaktadır.

 

Artık internetten ürün satmak isteyen kullanıcılar Instagram Mağaza yani Instagram Shopping özelliği sayesinde ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerine daha kolay ulaştırmakta ve satışa sunabilmektedir.

 

Instagram Mağaza Açma Rehberi adlı bu yazımızda e-ticaret firmalarının oldukça çok ilgisini çeken Instagram mağaza özelliği hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu özellik hakkında daha fazla bilgi edinerek Instagram’da mağaza açabilirsiniz.

 

Instagram Mağaza Açma Rehberi

 

Instagram Mağaza (Instagram Shopping) Özelliği Nedir?

 

Instagram mağaza özelliği genellikle e-ticaret firmaları tarafından kullanılan ve firmaların ürün ve hizmetlerini müşterilerine ulaştırmasını sağlayan bir özelliktir.

 

Çeşitli fonksiyonların bir arada bulunduğu Instagram mağaza özelliği sayesinde Instagram kullanıcıları bu sosyal medya platformunda zaman geçirirken alışveriş yapabilmektedir. Bunun yanı sıra markalar Instagram mağaza özelliğini açarak Instagram hesaplarını e-ticaret sitelerine entegre edebilmekte ve bu özellik sayesinde hem sitelerine trafik çekmekte hem de satışlarını artırmaktadır.

 

Instagram mağaza özelliğinde bulunan fiyat ve detaylar özellikleri sayesinde markalar Instagram gönderilerinde ürünlerini de etiketleyebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

 


 

Instagram’da Mağaza Açmanın Avantajları

 

Instagram’da mağaza açmak markaların gönderilerden hedef kitleye ulaşmaya, internet sitesi ziyaretlerinden reklamlara kadar olan birçok alanda avantajlı olmasını sağlamaktadır. Instagram’da Mağaza Açmanın Avantajları şunlardır:

 
  • Instagram’da mağaza açan markalar hedef kitlelerin tarafından daha kolay fark edilir.
  • Ürün ve hizmetlerinizi satmak istediğiniz kişiler ürünlerinize daha kolay ulaşır. Hedef kitlenize ulaşmak satışlarınızın artmasını sağlar.
  • Tüketiciler Instagram’da gezinirken ürün fiyatları hakkında bilgi sahibi olur ve satın alma kararı verir.
  • Markalar satışlarını ve karlılığını arttırma fırsatı yakalar. Bu da rakipler ile rekabetinizi kolaylaştırırken e-ticarette başarılı olmanıza yardımcı olur.
  • Reklam çalışmalarından alınan verim artış gösterir.
  • Instagram profilinizde mağaza özelliği aktif edileceği için profilinize giren kişiler e-ticaret firması olduğunuzu daha kolay anlar.
  • Hikayelerinizde ürünlerinizi ön plana çıkarmanız kolaylaşır. Bu da e-ticaret sitenize trafik çekmenizi sağlar.
  • Instagram’da mağaza açmak markaların etkileşim oranlarının artmasında yardımcıdır.
  • E-ticaret firmaları Instagram mağaza özelliği sayesinde rakipleri ile daha kolay rekabete girebilmektedir.
  • Reklam çalışmalarında ürün ve hizmetleriniz ön plana çıkarabileceğiniz için alacağınız verim artmaktadır.
 

Instagram’da mağaza açmanın markalara sağlayacağı birçok avantaj bulunsa da en önemli olarak görülen avantajlar bunlardır.

 

İlgili İçerik; Instagram Post Hazırlama Rehberi, Fikirler ve Faydalı Araçlar


İlgili İçerik; Instagram'da Butik Açmak İsteyenler İçin Kapsamlı Rehber

 

Instagram’da Mağaza Açmanın Avantajları

 

Instagram’da Mağaza Açma Şartları

 

Instagram Shopping özelliğinden yararlanmak isteyen her markanın yerine getirmesi gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Aksi halde herkesin Instagram’da bir mağaza açabilmesi mümkün değildir.

 
  • Instagram mağaza açmak için kişi ve işletmelerin bir Facebook ve Instagram hesabına sahip olması gerekir.
  • Instagram ve Facebook hesapları birbirine bağlı olmak zorundadır.
  • Instagram mağaza özelliğini aktif etmek isteyen işletmelerin bir e-ticaret sitesi olması gerekmektedir.
  • E-ticaret siteniz üzerinde bir Insta Shop kataloğu oluşturmanız gereklidir.
  • Instagram’a kataloğunuzu yüklemek için işletmenize ait bir Business Manager hesabınız olmak zorundadır.
 

Bu şartları karşılayan kişi ve işletmeler Instagram’da mağaza açabilmektedir. Fakat Instagram’a mağaza açma başvurusu yaptıktan sonra Instagram’ın ilgili başvuruyu inceleyeceğini ve ona göre bir karar vereceğini bilmeniz oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Kapsamlı Instagram Reels Rehberi

 

İlgili İçerik; Instagram Reels ile E-ticarette Fark Yaratmanın 5 Yolu

 

Instagram’da Mağaza Açma Şartları

 

Instagram’da Mağaza Açmak İçin Yapılması Gerekenler

 

Instagram mağaza açmak ve Instagram üzerinden satış yapmak isteyen her kişi ve işletmenin öncesinde yapması gereken belirli şeyler bulunmaktadır. Instagram’da Mağaza Açmak İçin Yapılması Gerekenler şunlardır:

 
  • İnternetten satış yapmak için vergi mükellefi olmanız gerekir. Bu nedenle ilk olarak şirket kuruluşu gerçekleştirin.
  • İnternetten satacağınız ürünlere karar verin ve bir tedarikçi ile anlaşın.
  • Ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenize ulaştırmak için e-ticaret sitesi açın ve ürünlerinizi yükleyin.
  • E-ticaret sitenizin tasarımını yapın ve ardından sanal pos entegrasyonunu tamamlayın.
  • Ürünlerinizi Instagram’a entegre etmek için bir Meta Business hesabı oluşturun.
  • Facebook ve Instagram sayfası açın.
  • E-ticaret sitenizden ürün kataloğu alın.
 

Instagram’da mağaza açmak yani Instagram Shopping özelliğinden yararlanmak isteyen her kişi ve işletmenin önem vermesi gereken başlıca süreçler bunlardır. Sizler de bu süreçleri tamamlayabilir ve Instagram’da mağaza açarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Instagram’da Mağaza Açmak İçin Yapılması Gerekenler

 

Instagram’da Mağaza Açmak İçin Web Sitesi Gerekli mi?

 

Instagram’da mağaza açmak için markanıza ait bir e-ticaret siteniz olması gerekmektedir. Çünkü e-ticaret firmaları Instagram’da mağaza özelliğini aktif edebilmek için ürün ve hizmetlerinin bulunduğu bir kataloğa ihtiyaç duymaktadır. Bu kataloglar da genellikle e-ticaret sitelerinden alınmaktadır.

 

Bu nedenle Instagram’da mağaza açmak için web sitesinin gerekli olduğunu bilmeniz ve ürün satışı yapmaya başlamadan önce kendinize ait bir e-ticaret sitesi açmanız gerekmektedir.

 

Instagram’da Mağaza Açmak İçin Web Sitesi Gerekli mi?

 

Instagram’da Mağaza Açmak Ücretli mi?

 

Instagram mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Fakat öncesinde ihtiyaç duyacağınız e-ticaret sitesi kurmak ve ürün stoğu yapmak için az da olsa yapacağınız e-ticaret yöntemine göre sermayeye ihtiyaç duyacağınızı söylemek mümkündür.

 

Instagram’da Mağaza Açmak Ücretli mi?

 

Instagram Mağaza Özelliği Nasıl Kapatılır?

 

Instagram mağaza özelliğini aktif eden kişi ve işletmeler bazı durumlarda Instagram mağaza özelliğini kapatmayı istemektedir. Mağaza özelliği aktif hale getirildikten sonra dolduracağınız bir form ile Instagram işletme hesabınızı kapatmanız mümkündür.

 

Instagram Mağaza Özelliği Nasıl Kapatılır?

 

Ticimax Instagram Shop Özelliği

 

E-ticaret sitelerini Ticimax ile kuran markaların yararlanabildiği modüller arasında yer alan Ticimax Instagram Shop özelliği, Instagram’da mağaza açmanızı kolaylaştıran özellikler arasında ön plana çıkmaktadır. Ticimax Instagram Shop özelliği markaların belirli bir takım avantajlardan yararlanmasına yardımcı olmaktadır.

 
  • Kolay Kurulum: Ticimax ile kurulan bir e-ticaret sitesine sahip olan e-ticaret firmaları kolay kurulum özelliği sayesinde Instagram Mağazalarını ve e-ticaret sitelerini kolay bir şekilde entegre edebilmektedir.
  • Responsive Özellikler: Ticimax Instagram Shop özelliği sayesinde e-ticaret firmaları kullanıcılarına kusursuz bir deneyim yaşatabilmektedir. Çünkü responsive tasarımlar sayesinde Instagram mağazanız hem masaüstü cihazlarda hem de cep telefonlarında kolay bir şekilde çalışma fırsatı bulmaktadır.
  • Gönderi Yönetimi: Instagram shop özelliğini kullanan markalar gönderi ve hikayelerinde ürünlerini etiketleyebilmekte ve böylece e-ticaret sitelerine daha kolay trafik çekebilmektedir.
  • Birden Fazla Satış: Tek bir gönderide birden fazla ürününüz Instagram shop ile etiketleyebilir ve böylece kullanıcıların birden fazla ürünüzü incelemesini sağlayabilirsiniz.
 

Ticimax’ın Instagram için geliştirdiği Instagram Shop ve Insta Story modüllerinin yanı sıra kullanabileceğiniz birçok farklı özelliği de bulunmaktadır. Sizler de alt yapımızda yer alan modülleri kullanmak ve kusursuz bir e-ticaret deneyimi yaşamak için hemen Ticimax ile e-ticarete adım atabilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; Satışlarınızı Ticimax InstagramShop ile Arttırın!

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax