Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram'da Butik Açmak

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Instagram’da butik açmak son dönemlerde herkesin yapmak istediği bir iştir. Çünkü Instagram kullanım oranı her geçen gün artış göstermektedir. Bu da Instagram’da butik açarak satış yapmaya başlayan firmaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını kolaylaştırmakta ve satışlarını artırmasına yardımcı olmaktadır.

 

Instagram’da butik mağaza açmak her ne kadar kolay gibi görünse de aslında belirli prosedürleri bulunan bir iş fikridir. Bu prosedürlere uygun bir şekilde hareket etmek her markanın profesyonel bir şekilde faaliyet göstermesini sağlamaktadır. Bununla beraber Instagram’da butik açma prosedürlerine uygun hareket ederek markalar olası cezai yaptırımlara karşı kendilerini korumaktadır.

 

Instagram'da Butik Açmak İsteyenler İçin Kapsamlı Rehber adlı bu yazımızda sizlere Instagram’da butik mağaza açmak hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında bilgi edinerek Instagram’da butik açabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Instagram'da Butik Açmak İsteyenler İçin Kapsamlı Rehber

 

Satacağınız Ürünlere Karar Verin

 

Instagram’da butik açarken markaların ilk olarak satacakları ürünlere karar vermesi gerekir. Çünkü Instagram’da satış yapılabilecek birçok e-ticaret sektörü yer alır. Bazı markalar yalnızca kadın giyim ürünleri satarken bazı markalar da hem kadın hem de erkek giyim ürünleri satar. Bununla beraber saat, gözlük, petshop ürünleri, el emeği ürünler gibi ürün gruplarını da satan birçok kişi ve marka bulunur.

 

Genellikle online butik işi yapmak isteyen kişiler satacakları ürün ve hizmetlere karar verirken ilk olarak kendi yetkinlikleri ve profesyonellik alanlarını göz önünde bulundurarak satacakları ürün ve hizmetlere karar verir. Bununla beraber birçok kişi e-ticaret istatistikleri gibi önemli verileri de inceleyerek satacakları ürünleri bulur.

 

Instagram Butik Açmak Ürün Seçimi

 

Instagram’da Butik Açmak Vergiye Tabi Midir?

 

İnternetten satılan her üründe olduğu gibi Instagram’dan satılan her ürün için de kişiler fatura kesmelidir. Bu nedenle Instagram’da butik mağaza açmak için ilk olarak şirket kurulması ve vergi mükellefi olunması gerekiyor. Kısacası Instagram’da butik açmak vergiye tabi olmanızı gerektiriyor. Instagram’da butik açmak isteyenler KDV, Gelir Vergisi ve Stopaj gibi vergi ödemeleri yapıyor.

 

Instagram Butik Açmak Vergiler

 

İnternetten Satış Yapmak İçin Şirket Kurun

 

Online butik işi dendiğinde ilk karşınıza çıkan prosedür şirket kuruluşudur. Çünkü ülkemizde internetten satışı yapılan her ürün için fatura kesme ve gelirler için de devlete vergi ödeme zorunluluğu bulunur. Bu nedenle e-ticaret ile internetten satış yapmak isteyen her markanın ilk olarak şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekir.

 

Genellikle markalar kuracakları şirket türüne karar verirken sermayelerini ve şirketlerin sağladığı avantajları göz önünde bulundurarak şahıs, limited ve anonim şirket türlerinden birinin kuruluşunu gerçekleştirir. Sizler de Instagram’da butik açmak istiyorsanız ilk olarak bir şirket kurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

Instagram Butik Açmak Şirket Kurmak

 

Instagram Profilinizi Açın ve Tasarlayın

 

Instagram’da satış yapmak istiyorun diyen her markanın bir Instagram profili olması gerekir. Bu profili yaratırken de markaların önem vermesi gereken belirli başlı noktalar bulunur.

 
  • İlk olarak Instagram’da bir marka yaratmak isteyen işletmelerin akılda kalıcı bir kullanıcı adı seçmesi gerekmektedir.
  • Kullanıcı adı seçilirken akılda kalıcılık ile beraber işletmelerin özgünlüğü de göz önünde bulundurması gerekir.
  • Instagram kullanıcı adı seçimi yapıldıktan sonra butik açmak isteyen her markanın profil resminde markalarını gösteren bir profil resmi kullanması önemlidir.
  • Instagram profil resmi logonuz olarak ayarlandıktan sonra biyografi alanını düzenlemeniz gerekir.
  • Instagram biyografisi düzenlenirken işletmelerin e-ticaret firmaları ile ilgili bilgileri ve marka sloganlarını kullanması önemlidir.
  • İşletmeye ve sipariş süreçlerine yönelik her bilginin profil alanında yer alması satışlarınızı artırmanıza katkı sağlayacaktır.
 

Siz de bu unsurları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve e-ticaret firmanıza ait bir Instagram butik hesabı açarak Instagram’dan satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Instagram Butik Açmak Profil Oluşturmak

 

Instagram’da Butik Açmak İçin E-ticaret Sitesi Gerekli Mi?

 

Instagram’da butik açmak ve bu platform üzerinden satış yapmak isteyen kişiler aslına bakıldığında bir e-ticaret sitesi olmadan da satış yapabilmektedir. Fakat e-ticaret sitesi olmadan satış yapan markalar yalnızca belirli yöntemler ile tahsilat gerçekleştirmektedir. Bu da e-ticaret firmalarının satışlarını olumsuz etkilemektedir.

 
  • Kredi ve Banka Kartı ile Tahsilat Yapmak
  • Rakipleri ile Daha Kolay Rekabet Etmek
  • Marka Yaratmak
  • Müşterilerin Güvenli Alışveriş Yapmasını Sağlamak
  • Marka İmajını Güçlendirmek
 

İsteyen her kişi ve işletmenin e-ticaret sitesi kurması oldukça önemlidir. E-ticaret sitesi kurduktan sonra Instagram’da butik hesabı açmanız, siteniz ve Instagram butiğinizi entegre etmeniz ve her iki platform üzerinden de satış yapmanız mümkündür.

 

Sizler de bu süreçlere önem vererek kendinize ait bir e-ticaret sitesi kurabilir ve Instagram’dan satış yaparak gelir elde edebilirsiniz. E-ticaret sitenizi kurmak için her işletme türüne özel tasarlanan ve uygun fiyatlarla piyasaya sunulan Ticimax e-ticaret alt yapılarını inceleyebilirsiniz.

 
Instagram Butik Açmak E-ticaret Sitesi

 

Hedef Kitle ve Rakip Analizi Yapın

 

Instagram’da butik mağaza açmak için herkesin satış yapmak istediği bir hedef kitle bulunur. Bu hedef kitleye ise satış yapmayı planlayan birçok firma bulunmaktadır. Bu nedenle Instagram’dan satış yapmaya başlamadan önce her markanın hedef kitlesini analiz etmesi ve hedef kitleye uygun içerikler üretmesi gerekir. Bununla beraber bu hedef kitleye ulaşmak için rakiplerinizin yaptığı çalışmaları da önemsemeniz gerekmektedir.

 

Genellikle markalar ürünlerinin ilgisini çekecek kullanıcıları belirledikten sonra onları analiz etmektedir. Analiz yaparken de :

 
  • Demografik Bilgiler
  • Alışkanlıklar
  • Sosyal Medya Kullanım Zamanları
 

Gibi önemli metrikleri göz önünde bulundurarak pazarlama çalışması yapacağı gün ve saatlere karar verebilmektedir. Sizler de internetten kıyafet satmak için Instagram’da butik açmayı düşünüyorsanız ilk olarak hedef kitlenizi analiz edebilir ve böylece onlara uygun bir pazarlama stratejisi geliştirerek satış yapabilirsiniz.

 

Instagram Butik Açmak Hedef Kitle

 

Insta Shop Kullanmaya Özen Gösterin

 

Instagram’da ürün satışı yapmak isteyen herkesin önem vermesi gereken konulardan birisi de Insta Shop entegrasyonudur. Çünkü instagram üzerinden yapılan gönderi paylaşımlarında kişilerin paylaştığı linklere tıklanması mümkün değildir. Bu da hedef kitlenizde yer alan kişilerin ürün ve hizmetlerinize ulaşmasını zorlaştırmaktadır.

 

Instagram son dönemlerde yayınladığı Insta Shop özelliği sayesinde e-ticaret firmalarının bu problemine çözüm üretmiştir. Artık Insta Shop kullanan markalar e-ticaret siteleri ve Instagram mağazalarını birbirine entegre edebilmekte ve gönderi görselleri üzerinden direk e-ticaret sitelerine trafik çekebilmektedir.

 

Sizler de hem e-ticaret sitenizin dönüşüm oranlarını artırmak hem de daha fazla satış yapmak istiyorsanız Instagram’da Butik Mağaza Açmak için e-ticaret sitenizi kurduktan sonra Insta Shop entegrasyonu yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Takipçi Arttırma Yöntemleri Nelerdir

 

Instagram Butik Açmak Insta Shop

 

Instagram’da Reklam Verin

 

Instagram’da ne kadar profesyonel bir iletişim yürütseniz de hedef kitlenizin tamamına ulaşmanız mümkün değildir. Bu noktada e-ticaret firmaları Instagram reklamları vererek hedef kitlelerine ulaşmaya çalışmakta ve ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmayı amaçlamaktadır.

 

Instagram’da reklam vererek markalar butik ürünlerini daha kolay bir şekilde tanıtırken rakipleri ile de daha kolay bir rekabet gerçekleştirmektedir.

 

Instagram Butik Açmak Reklam Vermek

 

Insta Story Modülü ile E-ticaret’te Profesyonel Olun

 

Ticimax e-ticaret alt yapısı içerisinde yer alan Insta Story Modülü ile sizler de Instagram hikayeleriniz e-ticaret sitenize entegre edin. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılarda profesyonel bir marka imajı yaratarak onları kolayca etkileyin ve satışlarınızı hızlı bir şekilde artırma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax