Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

2023 Yılı Ticimax Black Friday Raporu

Güncelleme Tarihi: 15.12.2023

İçindekiler;

Her yıl Kasım ayının son haftasındaki Cuma günü kutlanan Black Friday alışveriş çılgınlığının yaşandığı bir dönem olarak ön plana çıkıyor. Black Friday kampanyalarına olan ilginin her geçen gün artış göstermesi ise hem perakende ticaret yapan markaların hem de e-ticaret firmalarının bu dönemde satışlarını artırabilmek adına yüksek indirim oranları ile kampanyalar düzenlemesini sağlıyor.

 

Black Friday kampanyaları çoğu zaman 1-10 gün arasında sürüyor olsa da aslına bakıldığında bu 10 gün içerisinde dünya genelinde alışveriş rekorları kırılıyor. Ticimax e-ticaret altyapısını tercih eden markalar ise bu dönemde satış rekorları kırıyor. Ticimax olarak her yıl düzenli olarak yayınladığımız Black Friday raporunda gelin e-ticaret altyapımızı tercih eden markaların Black Friday satış istatistiklerine bir göz atalım.

 

2023 Yılı Ticimax Black Friday Raporu

 

Gerçekleşen Ciro Hacmi

 

Ticimax e-ticaret altyapısını tercih ederek e-ticaret süreçlerini yürüten markaların Black Friday kampanyaları dönemindeki ciro hacmine göz atıldığında 2022 yılı istatistiklerine göre %144’lük bir artış yaşandığı görülüyor. 2023 yılı Black Friday döneminde Ticimax ile e-ticaret yapan markaların gerçekleşen ciro hacmi 2,789 Milyar TL olarak ön plana çıkıyor.

 

E-ticaret sektörüne olan ilginin artış göstermesi ve e-ticarette profesyonel bir şekilde hareket etmek isteyen markaların alt yapı olarak Ticimax’ı tercih etmesi gibi etkenler Ticimax’la e-ticaret yapan markaların her geçen gün büyümesini sağlıyor ve cirolarını artırmasına olanak tanıyor.



Ticimax Black Friday Raporu Ciro Hacmi

 

Sipariş Adedi

 

2023 Black Friday istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda Ticimax gelişmiş e-ticaret altyapısını tercih eden markların sipariş adedinde de büyük bir artış gözüküyor. 2022 yılı Black Friday istatistiklerine göre %47’lik artış ile Ticimax’ı tercih eden markaların 2023 yılı Black Friday döneminde toplamda 3,791 milyon adet sipariş aldığı görülüyor.

 

Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan pazarlama otomasyonları ve 400’den fazla kampanya kurgusu markaların her geçen gün büyümesini ve daha fazla sipariş almasını sağlıyor. Sizler de kampanya dönemlerinde satışlarınızı artırmak istiyorsanız Ticimax ile e-ticarete başlayabilirsiniz.

 

Ticimax Black Friday Raporu Sipariş Adeti

 

Tarayıcı Bazlı Sayfa Ziyaret Sayıları

 

Ticimax’ın gelişmiş dijital pazarlama ve pazarlama otomasyon sistemleri sayesinde e-ticaret sitelerine her kanal üzerinden trafik çekebilen markalar 2023 yılında da farklı sosyal medya platformları ve tarayıcılar üzerinden satış yapma imkanı buldu.

 

Ticimax’ı tercih ederek e-ticaret yapan markaların 2023 yılı Black Friday istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda Instagram üzerinden e-ticaret sitelerini ziyaret eden ve alışveriş yapan kişilerin sayısının bir hayli artış gösterdiği görülmektedir. Tarayıcı bazlı sayfa ziyaret sayılarında %39,81’lik oranla Instagram ön plana çıkmaktadır.

 
Tarayıcı Oran
Instagram %31,18
Chrome Mobil %16,81
Chrome %9,58
Mobil Safari %9,15
Facebook %3,77
 

Mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerin artması her e-ticaret firmasının kampanya dönemlerinde iyi satış deneyimi yaşatmak ve müşteri memnuniyeti elde etmek için responsive tasarımlara ve mobil uygulamalara yönelmesi gerektiğini göstermektedir.

 

Sizler de Ticimax’ı tercih ederek e-ticarette fark yaratan ve başarıyı yakalayan markalardan birisi değilseniz gelişmiş responsive tasarım özellikleri bulunan ve kullanıcıların alışveriş deneyimini büyük ölçüde etkileyen responsive mobil uygulama çözümleri ile fark yaratan Ticimax’a geçiş yapabilir ve e-ticaret sektöründe başarıyı yakalayabilirsiniz.

 

Ticimax Black Friday Raporu Tarayıcı Ziyaret

 

Toplam Sayfa Ziyareti ve Tekil Kullanıcı Sayısı

 

Ticimax e-ticaret altyapısı ile e-ticaret yapan markalar 2023 yılı Black Friday kampanyaları döneminde de ziyaretçi sayısı bakımından oldukça ilgi gördü. Geçtiğimiz yıla göre tekil kullanıcı sayısı %7,5 oranında artış göstererek 430.18 milyon kişiye ulaşırken toplam sayfa ziyaretleri ise %3,4’lük bir artış ile 880.59 milyona ulaştı.

 

Ticimax Black Friday Raporu Ziyaret

 

Ortalama Yüklenme Hızı ve Uptime’da Büyük Rekor

 

Gelişmiş SEO özellikleri ile ön plana çıkan Ticimax’ı tercih eden markaların, 2023 yılı Black Friday döneminde de sayfa yüklenme hızında büyük bir rekor yaşandı. Ortalama yüklenme hızı yaklaşık %14,8 oranında 0.0023 saniyeye azalma gösterdi. Ayrıca 2023 Black Friday döneminde Ticimax alt yapısına sahip e-ticaret sitelerinin uptime’si (ayakta kalma süresi) %99,99 oranındaydı.

 

Ticimax Black Friday Raporu Uptime

 

Kasım Ayı Ortalama Sepet Tutarı

 

Black Friday döneminde düzenlenen kampanyalar ile e-ticaret firmaları ortalama sepet tutarını da artırmayı hedeflemektedir. Ticaret Bakanlığı tarafından yakın geçmişte açıklanan 2023 yılı ilk 6 ay e-ticaret istatistikleri Ocak – Haziran aylarında ortalama sepet tutarının 225 TL olduğunu gösterirken Kasım ayında Ticimax e-ticaret altyapısını tercih eden markaların ortalama sepet tutarında büyük bir artış olduğu görülmektedir.

 

Ticimax ile e-ticaret yapan markaların 2023 yılı Black Friday dönemini de içeren Kasım ayında ortalama sepet tutarının ilk 6 aya oranlar büyük bir artış yaşadığı ve 1511 TL’ye ulaştığı görülmektedir.

 

Ticimax Black Friday Raporu Sepet

 

Cihaz Bazında Sayfa Ziyaret Oranı

 

E-ticaret siteleri üzerinden yapılan alışverişlerde genellikle mobil platformlar oldukça ön plana çıkmaktadır. 2023 Black Friday kampanyaları döneminde de mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerde büyük bir artış görülürken cihaz bazında sayfa ziyaret oranında da mobil cihazlar ön plana çıkmaktadır.

 
Cihaz Oran
Mobil %71
Masaüstü %28
Tablet %1
 

Mobil cihazlar üzerinden e-ticaret sitelerini ziyaret etme oranı %71 iken desktopta %28 ve tablette ise %1’dir. Mobil cihazlardan yapılan ziyaret oranlarının artış göstermesi ise e-ticaret yapan markalar için responsive tasarımlar ve mobil uygulamaların artık krtik olduğunu ispatlamaktadır.

 

Ticimax Black Friday Raporu Cihaz

 

Türkiye Dışından Gerçekleşen Ziyaret Oranları

 

Ticimax ile e-ticaret yapan markalar 2023 yılı Black Friday döneminde de dünyanın her yerinden sipariş ve tıklama almaya devam etti.

 
Ülke Satış Hacmi
Amerika %65,52
Almanya %9,54
Fransa %5,46
Rusya %5,02
İngiltere %3,34
Diğer %11,12
 

Ticimax ile satış yapan markaların farklı ülkelerden satış yapmasındaki en büyük etken ise gelişmiş Ticimax e-ihracat altyapısı oldu.

 
  • Yurtdışı pazaryeri entegrasyonları
  • Kargo entegrasyonları
  • Bölgesel satış modülü
  • Çoklu dil
  • Çoklu para birimi
  • Ülkeye göre ödeme sistemleri
  • Ülkeye göre ana sayfa yayınlama
  • Lokasyon bazlı ziyaretçi tanıma
 

Özellikleri ile ön plana çıkan Ticimax’ı tercih eden markalar dünyanın birçok noktasına satış yapma imkanı buldu.

 

Ticimax Black Friday Raporu Yurtdışı Ziyaret

 

Ticimax ile E-ticarette Başarıyı Yakalayın

 

Sizler de e-ticarette satış rekorları kırmak ve başarıyı yakalamak istiyorsanız e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurabilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş e-ticaret özellikleri sayesinde hem markanızı hızlı bir şekilde büyütürken hem de dünyanın her yerine satış yapma imkanı yakalayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve X üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax