• Yazar Tolga Sefa Ağyıldız
  • Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Dijital iletişim kanalları arasında yer alan mailler, tek tek ya da toplu olarak gönderilir. Özellikle dijital pazarlama çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmeler toplu mail gönderimi ile hedef kitlelerindeki kişilere ulaşmayı tercih eder.

 

Dönüşüm oranları fazla olan bir iletişim kanalı olduğu için işletmelerin büyük bölümü toplu mail göndermeye sıcak bakar. Fakat toplu mail gönderme sürecinde kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunur.

 

Toplu Mail Nedir? Nasıl Gönderilir adlı bu yazımızda sizlere toplu mail gönderme konusu hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra toplu mail gönderimini nasıl yapabileceğinizden bahsederken, mail gönderiminde nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında da bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve böylece toplu mail gönderimi ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

 

Toplu Mail Nedir?


Toplu Mail Nedir?
 

Toplu mail, bir mailin aynı zamanda birden fazla kişiye gönderilmesine verilen isimdir. Genellikle daha önceden hazırlanan bir kişi grubuna aynı anda mail gönderir. İşletmeler toplu mail göndermeyi çoğu zaman ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak, kampanyaları hakkında bilgi vermek gibi amaçlar ile yapar. Çoğu zaman toplu mail gönderimi ticari niyetler ile yapılır.

 

Toplu Mail Çeşitleri Nelerdir?

 

Toplu mail gönderimi yapacak olan kişi ve işletmeler çoğu zaman belirli toplu mail çeşitlerini tercih eder. Toplu mail çeşitleri her zaman mail gönderim niyetine göre farklılaşır.

 
  • Pazarlama Mailleri
  • Bülten ve Haberler
  • Ürün Bildirimleri
  • Eğitimler
  • İş İlanları
  • Müşteri Geri Bildirim Anketleri
  • Davetler ve Etkinlikler
 

Toplu mail gönderimi yapılabilecek mail çeşitleridir. Gelin şimdi bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Pazarlama Mailleri


Pazarlama Mailleri


Toplu türleri arasında yer alan pazarlama mailleri işletmelerin ürün ve hizmetlerini tanıtmak için tercih ettiği bir mail türüdür. Genellikle bu tür mailler satış odaklı olarak ön plana çıkar. Dönüşüm oranları oldukça fazla olan bir toplu mail türü olarak da bilinir.

 

Bülten ve Haberler

 

Bülten ve haber mailleri çoğu zaman hedef kitlesinde yer alan kişileri belirli konular hakkında bilgilendirmek isteyen kişi ve işletmeler tarafından gönderilen bir mail türüdür. Toplu mail gönderimi yapılırken bülten ve haberler ile hedef kitle marka ve marka duyuruları hakkında bilgilendirilmek istenir.

 

Ürün Bildirimleri

 

Genellikle e-ticaret firmaları tarafından gönderilen bir mail türü olan ürün bildirimleri, bir ürünün stoğa girdiği, stoğu bittiği durumlarda ya da kampanyalar gibi önemli dönemlerde gönderilmektedir. Ürün bildirim mailleri bir kişi bir ürünü istek listesine eklediğinde de gönderilen bir mail türüdür.

 

Eğitimler


Eğitimler


Toplu mail çeşitleri arasında yer alan eğitim mailleri, kurum veya kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimler hakkında hedef kitleyi bilgilendirmek için gönderilen bir mail türüdür. Eğitim mailleri sayesinde kurumlar düzenledikleri seminer, webinarlar vb. konularda hedef kitlelerini bilgilendirmekte ve bu eğitimlere katılmalarını sağlamaktadır.

 

İş İlanları

 

Kurum ve kuruluşlarda iş fırsatları doğabilmektedir. Bu noktada kurumlar ve kuruluşlar ilgili açık pozisyonlar hakkında kişileri bilgilendirmek, onların bu ilanlara başvuru yapmalarını sağlamak için toplu mail gönderimi yaparak iş ilanlarını onlarla paylaşır.

 

Müşteri Geri Bildirim Anketleri

 

Genellikle e-ticaret firmaları tarafından kullanılan bir toplu mail türü olan müşteri geri bildirimleri, yapılan alışverişler sonrasında müşterilerden geri bildirim almak, onların istek, öneri ve şikayetlerini dinlemek için gönderilen bir mail türüdür. Genellikle firmaların kendilerini geliştirmelerini sağladıkları için oldukça çok tercih edilir.

 

Davetler ve Etkinlikler


Davetler ve Etkinlikler


Kurum ve kuruluşlar düzenledikleri davet ve etkinliklere katılımı artırmak amacı ile toplu mail gönderimi yaparak bu davet ve etkinlikleri tanıtabilmekte ve kişilerin bunlara katılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle davet ve etkinlik mailleri de toplu mail türleri arasında yer almaktadır.

 

Toplu Mail Göndermenin Avantajları

 

Toplu mail göndermenin hızlı ve etkileşim kurma, düşük bütçe ile reklam çalışmaları yapma gibi birçok avantajı bulunur.

 
  • Toplu mail en az maliyeti olan pazarlama çalışmalarından birisidir.
  • İşletmeler, kurum ve kuruluşlar toplu mail gönderimi yaparak hedef kitleleri ya da dataları ile kısa sürede iletişime geçebilmekte ve etkileşim kurabilmektedir.
  • Yapılacak segmentasyon çalışmaları sayesinde işletmeler datalarını yaş, cinsiyet, yaşanılan yer, ilgi alanı vb. konularda sınıflandırabilmekte ve belirli bir kitleye toplu mail gönderme işlemi yapabilmektedir.
  • Toplu mail gönderme işlemi sayesinde bir mailin kaç kişiye gönderildiği, kaç kişi tarafından açıldığı ve görüntülendiği gibi istatistiklere ulaşmanız mümkündür.
  • Toplu mail gönderme işlemi yapan işletmeler kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yapabilmekte ve böylece daha fazla verim alabilmektedir.
  • İşletmeler zaman ve maliyet tasarrufu sağlayabilmektedir.
  • Toplu mail gönderiminde dönüşüm oranları oldukça yüksektir ve bu nedenle hızlı dönüşüm elde etmek isteyen işletmeler toplu mail göndermeyi tercih etmektedir.
 

Toplu mail göndermenin sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız hızlı bir şekilde toplu mail göndermeye başlayabilirsiniz.

 

Toplu Mail Nasıl Gönderilir?


Toplu Mail Nasıl Gönderilir?


Toplu mail göndermek isteyen kişi, işletme, kurum ve kuruluşlar genellikle e-posta pazarlama araçlarını kullanmaktadır. Toplu mail göndermek için:

 
  • İlk olarak hangi toplu mail gönderme aracını kullanacağınızı seçin.
  • Gönderim yapacağınız mail türünü belirleyin.
  • Bir hedef kitle yani alıcı listesi oluşturun.
  • Mailinizin gönderim amacınıza göre bu alıcı listesini yaş, cinsiyet, yaşanılan yer gibi şeyleri göz önünde bulundurarak segmente edin.
  • Göndereceğiniz maili tasarlayın ve tasarımı yaparken markanızın imajını ve kurumsal kimliğini göz önünde bulundurun.
  • Toplu mailinizi kişiselleştirmek için çalışmalar yapın.
  • E-mailiniz için bir gönderim tarihi ve zamanı belirleyin ve programlayın.
 

Toplu mail gönderiminizi bu adımları tamamlayarak kolayca yapabilirsiniz. Mailinizi gönderdikten sonra kaç kişiye gönderildiği, kaç kişi tarafından tıklandığı, okunduğu ve etkileşime geçtiği gibi analiz çalışmaları yapabilir ve böylece e-maillerinizin başarı oranını ölçümleyebilirsiniz.

 

Toplu Mail Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Toplu mail gönderimi yaparken kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Toplu Mail Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler şunlardır:

 
  • Toplu mail gönderme sürecinde maillerinizi yalnızca izinli alıcılara göstermeye özen gösterin. Aksi takdirde markanızın itibarı olumsuz etkilenebilir.
  • Mail gönderimi yapmadan önce alıcı listesi oluştururken ilgili alıcıların amacınız ile uyumlu alıcılar olmasına önem verin.
  • Alıcı listenizi segmente etmeye önem verin, böylece daha doğru bir alıcı kitlesine toplu mail gönderme işlemi yapabilirsiniz.
  • Toplu mailinizin tasarımını yaparken mailinizin amacını, kurumsal kimliğiniz ve marka amacınızı önemseyerek çalışmalar yürütün.
  • Mail gönderiminde kişileştirme çalışmaları yapmayı önemseyin.
  • Mailinizin içerik kalitesine önem verin. Böylece daha fazla dönüşüm oranları elde edebilirsiniz.
  • Toplu mail göndermek için zaman belirlerken kullanıcıların maillerinizi en çok açtığı zamanları analiz edin ve bu saatlerde mail gönderimi yapmaya özen gösterin.
  • Toplu mail gönderdikten sonra maillerinizin analizini yapın ve böylece bir sonraki toplu mail gönderme çalışmalarınıza karar verin.
 

Ticimax ile Toplu Mail Gönderme Çalışmalarınızı Kolayca Yapın

 

Sizler de toplu mail göndermek isteyen bir e-ticaret firmasıysanız Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edebilir ve böylece ürün, hizmet ve pazarlama çalışmalarınıza yönelik toplu mailleri kolayca gönderebilirsiniz. Dilerseniz Ticimax’ın iş ortakları ile iletişime geçebilir ve toplu mail servislerinden Ticimax müşterilerine özel fiyatlar ile yararlanabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<