Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Trendyol’a Ürün Yükleme Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 17.07.2023

İçindekiler;

Trendyol 2010 yılında e-ticaret sektörüne adım atan günümüzde milyonlarca ürün ve satıcıyla tüketicilere ulaşmaktadır. Trendyol’da mağaza açan ve satış yapacak olan şirketler Trendyol ürün yükleme konusunda bazı detayları merak etmektedir. Yazımızda trendyola ürün yükleme ve daha pek çok konuda bilgiler derledik.


Ticimax Trendyol Çok Yönlü Entegrasyon

 

Trendyol Ürün Yükleme Nedir?

 

Trendyol’da binlerce satıcı ürünlerini tüketicilere satmak için ürünlerini listeler. Trendyol ürün yükleme işlemi pek çok satıcı tarafından bu nedenle merak edilmektedir. Ürünlerle ilgili birçok işlemi hazırlayacağınız excel sistemi ile trendyola toplu ürün yükleme gerçekleştirildiği gibi trendyol tekli ürün yükleme de mümkündür.


trendyol ürün yükleme nedir

 

Trendyol’da Toplu Ürün Yükleme Nasıl Yapılır?

 

Ürünlerinizi Trenyol’da excel ile toplu olarak yükleyebilirsiniz. Bunun için toplu ürün yükleme&güncelleme ekranına girilmesi gerekmektedir. Bu alandan ürün - toplu ürün işlemleri adımını takip etmeniz gerekmektedir. Trendyol ürün yükleme şartları dediğimizde aşağıda yapılması gereken bazı adımları paylaştık.


trendyol'da toplu ürün yükleme nasıl yapılır

 

Marka tanımlama adımı

 

Sisteme ürünlerinizi yükleyebilmek için markanızın sistemde kayıtlı olması gerekmektedir. Markanızın sistemde olup olmadığını "Markanızı Arayınız" alanından aratabilirsiniz. Sistemde olmayan bir marka ile ürün girişi yapmak istiyorsanız öncelikle sisteme marka tanımlaması yapmanız gerekir.

 

Şablon indirme

 

Ürünlerinizle ilgili toplu olarak işlem yapmak için; excel ürün girişine tıklamak gerekmektedir. Şablonlar pek çok işlemi yapmanızı mümkün kılar. Bunlar; stok ve fiyat güncelleme, ürün bilgisi güncelleme, ürün silme, ürün Arşivleme/arşivden kaldırma, ürün kilidi kaldırma, ürün özellik bilgisi güncelleme, excel'i sisteme yükleme gibi Son olarak hazırlanan excel şablonları sisteme bu alandan yüklenmektedir.


şablon indirme

 

Excel ürün girişi

 

Excel ile ürün girişi yapmak için satıcı panelinden ürün > toplu ürün işlemleri sayfasından excel ürün girişi butonuna basmalısınız. Ürün girişi yapmadan önce sistemde markanızın tanımlı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

 

Excel Ürün Yükleme Nasıl Yapılır?

 

Yukarıda bahsettiğimiz ürün şablonlarından birini indirmek için öncelikle ürünlerin kategorisini ve grubunu belirlemek gerekmektedir.

 

Yükleme yapmak istenilen alt kategori seçimini yapılarak ve “Seç” butonuna tıklanır. Sonrasında birden fazla kategori seçimi yapılabilir. Seçilen kategorileri “Seçili Kategorilerim” başlığı altından “Tümünü İndir” butonuna tıklayarak toplu olarak excelleri indirebilirsiniz.

 

İndirme talebinde bulunduğunda excelleri “İndirme İşlemleri” başlığında altında görebilir, “Şablon İndir” butonuna tıklayarak indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Excel’de ürünlerinizi “Ürünlerinizi Buradan Listeleyin” kısmından girebilirsiniz.


Excel Ürün Yükleme Nasıl Yapılır?

 

Trendyol Ürün Barkodu Nasıl Oluşturulur?

 

Trendyol sistemine ürün eklemek için ürünlere ait barkodların olması ve bunların da girişinin yapılması gerekmektedir. Trendyol ürün yükleme barkod bulunmuyorsa üreticiden talep edilmeli üreticiler ise GS1 Barkod’dan EAN ya da GTIN barkodu almalıdır. Öte yandan Trenyol formatına uygun şekilde barkod oluşturma mümkündür. Global barkodlu ürünler için farklı bir barkod oluşturulmalıdır.

 

İlgili İçerik; Trendyolda Mağaza Açma Rehberi

 

Trendyol’a Ürün Yüklerken Renk ve Beden Seçenekleri Nasıl Ayarlanır?

 

Ortak model kodu ile ürünlere renk ve beden yüklemek mümkün olmaktadır. 6 karakter ve altında ve sayısal değerler ile oluşturulan model kodları diğer ürünler ile çakışma olacağından dolayı önerilmemektedir. Örneğin DEP Moda isimli bir şirket ismi ürün kodunu Abc Elektronik ise DEP1234MD şeklinde oluşturabilir.

 

Trendyol’a Ürün Yüklerken Renk ve Beden Seçenekleri Nasıl Ayarlanır?
 

Ürün Yüklerken Ürün Açıklaması Nasıl Olmalıdır?

 

Ürün yüklerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar Trendyol tarafından satıcılara belirtilmektedir. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır;

 
  • Teslimat sürelerinin belirtilmemesi
  • Kargo bilgileri hakkında bilgi verilmemesi
  • Ürün ile ilgili başka sayfaya yönlendirici link verilmemesi
  • Müşteri ile iletişime geçilecek şeklinde bir ibareye yer verilmemesi
  • Asortili ürünler hakkında renk bilgisi verilmemesi
  • Kişiye özel ürün yapıldığına dair bilgi girilmemesi
  • Satıcı ile ilgili telefon, adres, link gibi bilgilere yer verilmemesi


ürün yüklerken açıklaması nasıl olmalıdır

 

Trendyol Ürün Yükleme Sırasında Fiyat Belirleme Nasıl Yapılır?

 

Trendyol ürün yükleme konusunda fiyat belirleme konusu oldukça önemlidir. Bu konuda mevzuata uygun davranılması gerekmektedir. Trendyol satış fiyatı, ürünün Trendyol’da satılmasını istediğiniz fiyatı gireceğiniz alana verilen isimdir. T.C. Ticaret Bakanlığı Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği uyarınca firmanızdan Trendyol'a iletilen listelerdeki piyasa satış fiyatlarının doğru ve piyasa gerçeklerini yansıtması gerekmektedir. Firmanıza ait herhangi bir mecrada satışa sunulmayan veya satışa sunduğunuzu ispat edemeyeceğiniz piyasa satış fiyatlarını Trendyol ile paylaşmamanız önem taşımaktadır. Ürünün güncel satılabilir miktarını girmeniz gerekmektedir. Ürünleriniz belirlediğiniz stok bilgisi ile satışa açılır.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler

 

Trendyol Ürün Yüklerken Stok Belirleme Nasıl Yapılır?

 

Trenydol ürün yükleme konusunda stok konusu da oldukça önemlidir. Ürün işlemlerinde stoklarınızı doğru bir şekilde belirtmeli herhangi bir değişiklik olursa stok güncellemesi yapılması gerekmektedir. Ürün stok kodları alanına Trendyol Satıcı Paneli’nden ulaşılabilmektedir.


Trendyol Ürün Yüklerken Stok Belirleme Nasıl Yapılır

 

Ürün Yüklerken Kargo ve Desi Bilgileri Nasıl Oluşturulur?

 

Ürünlerinizin desi bilgilerini de ürün yükleme aşamasında kargo faturası kontrol aşamalarında kullanılacağı için girebilirsiniz. Böylece kargo faturalarınız sağlıklı bir şekilde teyit edilmektedir.

 

Ürün Yükleme Konusunda Ürün Görselleri Nasıl Yüklenir?

 

Ürün görsellerinizi Trendyol sistemine yüklenir ve görseller için link alınması mümkün hale gelir. Görsel linkleri excel ile ürün girişi dosyasında bulunan Görsel Linki sütununa eklenir ve görseller böylece Trandyol sistemine yüklenir. Excel ile ürün girişlerinde görselleri yüklerken görsel adlarının ürünün barkodu olması gerekmektedir.


Ürün Yükleme Konusunda Ürün Görselleri Nasıl Yüklenir

 

Trendyol Tekli Ürün Yükleme Nedir?

 

Trendyol tek ürün yükleme de satıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Tekli ürün yüklemek için dört farklı bölümün doldurulması gerekmektedir. Bunlar arasında; ürün özellikleri, ürün görselleri, satış bilgileri ve temel ürün bilgileri şeklindedir.

 

Temel ürün bilgileri ürünü tanımlayan kısa ve öz bilgilerdir. Ürün özellik bilgileri alanına ürün hakkında tüketicinin sorularına cevap olabilecek detaylı bilgilere yer verilmelidir. Ürünün satış bilgilerinde barkod ve fiyat bilgileri girilmelidir. Ürün görselleri alanına ise ürüne dair görseller girilmelidir.

 

Tek sayfada ürünün farklı renk veya bedenleri gösterebilmek için model kodu kullanılmalıdır. Ürünlerinize ait marka bilgisini de sisteme girmeniz gerekmektedir. Eğer listede marka bilgisi yoksa Trendyol sistemine markanızı tanımlatması yapılmalıdır. Satıcı destek paneli alanından yeni marka tanımlatma sistemi yapılabilmektedir.

 

Trendyol Ürün Yükleme Entegrasyonu

 

Trendyol ürün yükleme program olarak bakıldığında Ticimax entegrasyonu ile ürün yükleme ve yönetimi oldukça kolay bir hale gelmektedir. Ticimax'ın gelişmiş e-ticaret altyapısı ile hiçbir aracı olmadan tek panel üzerinden pazaryerleri ile kolay ve hızlıca entegrasyonlar tamamlanmaktadır.

 

Ticimax - Trendyol Entegrasyonu ile hızlı ürün aktarma, kolay sipariş ve stok yönetimi mümkündür. Ürünler tek adımda Trendyol'a aktarılır, ürünler üzerinde kategori ve marka bazında çeşitli filtrelemeler yapılabilir, siparişler, fiyat ve stok güncellemeleri otomatize edilebilir.


Trendyol Ürün Yükleme Entegrasyonu

 

Trendyol Ürün Yükleme Ücretleri Nedir?

 

Trendyol’da ürün yükleme ücreti söz konusu değildir. Trendyol’da ürün satmak için Trendyol’da mağaza açmak gerekmektedir. Trendyol’da mağaza açmak ücretsizdir. Fakat satılan ürün başına bir komisyon sistemi mevcuttur.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax