Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En Çok Kullanılan Ücretsiz Site Hız Testi Araçları

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Sitelerin yükleme hızının yüksek olması sitenizin genel başarısı üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Hızlı bir siteye sahip olmak ziyaretçilerin sayfada kalma süresini önemli düzeyde arttırır. Yavaş yüklenen bir sitede ise bu durum ziyaretçilerin siteyi terk etmesiyle sonuçlanır. Site hızı ölçme araçları sayesinde işletmeler sitelerinin hızını ölçerek gereken iyileştirmeleri yapabilmektedir. Yazımızda hız testi aracı arasında en çok kullanılan pagespeed insights ve dahası hakkında bilgi edinebilirsiniz.



En Çok Kullanılan Ücretsiz Site Hız Testi Araçları

 

Site Açılış Hızı Kaç Olmalıdır?

 

Sayfa hızı, masaüstü ve mobil cihazlarda ayrı ayrı ölçülür. Bunun nedeni, ikisi arasındaki teknoloji farklılıklarının masaüstü ve mobil kullanıcılar için farklı bir deneyim sağlamasıdır. Sayfa hızı ve site hızı birbirinden farklıdır. Site hızı; web site hızı sitedeki birkaç örnek sayfanın ortalamasıdır. Sayfa hızı ise bir kişinin tek bir sayfayı tüketmeye başlamak için ne kadar bekleyeceğini açıklar.

 

Sayfa hızı, belirli bir sayfadaki tüm içeriği görüntülemek için geçen süre olarak tanımlanır. Sayfa hızı pek çok öğeden etkilenmektedir. Bunlar; HTML kodu, sayfa öğelerini, JavaScript dosyaları, resim ve video boyutları vb. pek çok faktör etkilemektedir.

 

Google’nin web siteleri için site yüklenme hızı konusunda tavsiye ettiği süre 2 saniyedir. Bu oran ziyaretçi eğilimlerinin göre belirlenen bir orandır. Sitelerin bu oranı yakalaması gelen ziyaretçilerin siteyi terk etmemesinde etkili olmaktadır.
 

İlgili İçerik; En Popüler Reklam Engelleyici Programları

 

Ortalama Website Açılış Süresi Nedir

 

Hız Siteler İçin Neden Önemlidir?

 

Sayfa hızı ya da site hızı kullanıcı deneyiminden arama motoru optimizasyonuna kadar neredeyse her alanda sitelerin performansı üzerinde belirleyici olmaktadır. Ziyaretçilerin bir siteye geldiğinde sitenin açılma süresini bekleme süresi maksimum 4 saniyeyi geçmemektedir. Bu nedenle site açılış hızı yavaş olması büyük bir dezavantajdır. Google hızlı sayfaları üst sıralara çıkarır. Sayfa yüklenme hızı 2 saniyeden daha yavaş olduğunda sıralamada daha aşağılarda yer almanız kaçınılmazdır.

 

Web site hızı yüksek olduğunda kullanıcının sayfada kalma oranı yükselir ve ilk izlenimin olumlu olması sağlanır. Öte yandan hızlı bir site dönüşüm oranlarının artmasına yardımcı olur. Yavaş sayfa yüklemeleri, dönüşüm oranlarını olumsuz anlamda etkiler. Kullanıcılar hızlı bir sitede gezinmekten keyif alır fakat sayfaların ağır bir şekilde yüklenmesi kullanıcıların siteyi terke etmesine sebep olur. Bu durum dönüşümlerinizi düşürecektir.

 

İlgili İçerik; Youtube Analiz Araçları Nelerdir?

 

Web Site Hız Testi Neden Önemlidir

 

Sitelerin Hızını Düşüren Durumlar Nelerdir?

 

Hosting hız testi için site hızını düşüren pek çok etken olabilir. Görsellerin optimize edilmemesi, sıkıştırılmaması, yani görsellerin kapladıkları alanın fazla olması en önemli nedenlerin başında gelir. Büyük dosyalar sayfa hızını etkilemektedir. Çok fazla JavaScript komut dosyası oluşturmak da sayfayı yavaşlatacaktır. JavaScript sıkıştırma işlemi yapılmalıdır. Kullanılmayan kod, CSS, JS veya sayfanın HTML’de kalan diğer komut dosyaları da sayfa yükleme süresini artırmaktadır.

 

Site Hız Düşüren Etkenler

 

Ücretsiz Site Hız Ölçme Araçları

 

Bir e-ticaret sitesi ya da başka amaçla kullanılan bir web sitesinin hız testi çok çeşitli olan ücretsiz site hız ölçümleme araçları ile yapılmaktadır. Hız testi aracı sürekli değişiyor ve sürekli güncelleniyor. Aşağıda en yeni mobil site hız testi ve site hız ölçe aracını aşağıda sizler için sıraladık.

 

PageSpeed Insights

 

Google site hız dediğimizde PageSpeed Insights Google tarafından ücretsiz kullanıma sunulan işlevsel bir araçtır. Siteleri analiz etmede, analitik verilere ya da sorunlara çözümleriyle birlikte ulaşmada oldukça başarılıdır.

 

PageSpeed Insights; kullanıcı dostudur ve basit bir kullanıma sahiptir. Hızlı sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Masaüstü ve mobil site hız testi yapmanızı sağlayan PageSpeed Insights sunduğu ayrıntılı raporlar ile sitenizde hangi iyileştirmeleri yapmanız gerektiğini söyler. Herhangi bir sınırlama olmadan birden fazla siteyi, birçok kez analiz etme şansı mümkündür.

 

Uygulamada herhangi bir kota mevcut değildir. Sonuçları çözümleriyle birlikte vermesi sitenizi iyileştirmenize olanak sağlar. PageSpeed Insıghts site hız ölçe aracının bir diğer avantajı ise tüm cihazlardaki hız oranını ölçümlemesidir. Tüm cihazlardaki hız süresini öğrenmek mümkündür. PageSpeed Insights 2023 güncellemeleri ile uygulama; HTML, JavaScript ve CSS kodları ile ilgili hatalar hakkındaki ayrıntıları oldukça detaylı gösterir.

 

Page speed insights nasıl kullanılır dediğimizde sitenin URL’sini uygulamaya yazarak tüm sonuçları kısa süre içinde görüntüleyebilirsiniz. Gösterilen sonuçlar ise şöyledir;

 
  • Sayfa hızı analizi
  • Lab verileri
  • Web site hızı analizi
 

İlgili İçerik; En Çok Kullanılan Link (URL) Kısaltma Araçları

 

Ücretsiz Site Hız Testi Araçları Pagespeed Insights

 

GTmetrix

 

Ücretsiz web site hız testi araçları arasında GTmetrix de en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Kullanımı oldukça basit olan araca site URL yazarak site hız testi yapmanız mümkün olmaktadır. Kullanıcı dostu olan ve kolay bir arayüze sahip olan programın kullanımı kolaydır. Hatalar ve sebeplerin nelerden kaynaklandığını açıkça ifade eder. Teknik bilgisi olmayan kişiler de CSS, Javascript ya da HTML hatalarını anlayabilir. Ortaya çıkan verileri indirmek mümkündür. Ücretsiz olan uygulamayı daha derinlemesine kullanmak için plus seçenekleri de mevcuttur.

 

Ücretsiz Site Hız Testi Araçları GTMetrix

 

WebPagetest

 

WebPagetest hız testi aracı kolay kullanıma ve basit bir arayüze sahiptir. Tüm dünyada kullanımı yaygın olan bir hız testi aracıdır. Video yakalama ve içerik engelleme özelliği mevcuttur. Kullanıcıların özel ayarlama özelliği bulunmaktadır. Kullanıcılar, başlattıkları her WebPageTest çalışması için özel ayarlar oluşturabilir. WebPageTest, çok çeşitli farklı konumları ve farklı web tarayıcı seçeneklerini kullanacak şekilde yapılandırılabilir. Örneğin siteniz Google Chrome'da yavaş olabilir Firefox'ta hızlı açılıyor olabilir. Böyle durumları WebPageTest size bildirir. WebPageTest hem açık kaynak kodlu hem de ücretsizdir.

 

İlgili İçerik; En Çok Tercih Edilen A/B Test Araçları

 

Ücretsiz Site Hız Testi Araçları Web Pagetest

 

Pingdom

 

Pingdom, kullanıcılara basit bir kullanım sunar. Pingdom avantajlarına bakıldığında; kullanıcıların web sayfa hızı test etmesine olanak sağlar. Web sitenizin coğrafi kullanıcı tabanına en yakın test analizlerini yapılmasını sağlar. Sonuçların okunması son derecede kolaydır, ayrıca ele alınması gereken belirli bir sorun listesi de sağlayan uygulama ile sorunları daha net görebilirsiniz. Pingdom, arayüzü basit ve kullanımı kolaydır.

 

Ücretsiz Site Hız Testi Araçları Pingdom

 

Google Test My Site

 

Mobil site hız testi günümüzde oldukça tercih edilen bir araçtır. Mobil cihaz kullanımı gitgide arttığı için sitelerin mobil kullanımda da hızlı olmasa gerekmektedir. Google test my site uygulamasını mobil site hız ölçme araçlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Ücretsiz Site Hız Testi Araçları Google Test My Site

 

Dareboost

 

İlk bakışta Dareboost web sayfası hız test cihazı da sıklıkla kullanılan bir uygulamadır. Analizleri kolaylıkla yapmanıza fırsat verirken bunu ücretsiz olarak yapmanızı sağlar. dareboost, verilerin görselleştirilmesi, raporlanması konusunda oldukça önemlidir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax