Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yapay Zeka Örnekleri: Yapay Zeka Uygulamaları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Yapay zeka örnekleri, birden fazla alanı kapsamakta ve yapay zeka uygulamalarının artmasıyla beraber çeşitlenmektedir. Teknolojinin gelişimi ve yazılım dünyasında yaşanan ilerlemeler her geçen gün yapay zekanın gelişiminde de etkin rol oynamaktadır. Sesli asistanlardan görüntü tanımaya, metin yazarlığından video prodüksiyonuna kadar birçok alanda geliştirilmiş yapay zeka örnekleri bulunmaktadır.

 

Chat GPT’nin piyasaya sürüldüğü 2022 yılından itibaren yapay zeka uygulamaları daha popüler bir hale gelmiş ve günümüzde birçok kişi bu uygulamalara ilgi göstermeye başlamıştır. Çünkü yapay zeka uygulamaları gerek günlük yaşam gerekse iş yaşamında kişilerin işlerini kolaylaştırmaktadır.

 

Yapay Zeka Örnekleri: Yapay Zeka Uygulamaları Nelerdir adlı bu yazımızda sizlere yapay zeka hakkında bilgi verdikten sonra kullanabileceğiniz yapay zeka örneklerinden de bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve yapay zeka hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Yapay zeka örnekleri

 

Yapay Zeka Nedir?

 

Yapay zeka, insan benzeri bir zekaya sahip olan makinelere ya da bilgisayar sistemlerine verilen isimdir. Genellikle yapay zekalar belirli bir görevi gerçekleştirmektedir.

 

Yapay zekanın öğrenme, düşünme, yanıt verme, anlama, problem çözme gibi insan zekası ile ilişkilendirilen birçok özelliği de bulunur. Çoğu zaman yapay zekalar bir bilgisayar sistemine adapte edilse bile günümüzde yapay zekaların kendi başlarına karar verebildiği de bilinmektedir ve bu amaca hizmet etmek için geliştirilmiş olan yapay zeka uygulamaları oldukça çeşitlidir.

 

Yapay Zeka Kullanım Alanları

 

Yapay zeka örnekleri, birçok sektörde kullanılan uygulamalardır. Sağlıktan finansa, e-ticaretten dijital pazarlamaya kadar birçok alanda hizmet vermek için geliştirilmiş olan yapay zeka örnekleri bulunmaktadır.

 
  • Yapay zeka finansa sektöründe kişilerin kredi riskini tespit etmek için ya da finansal süreçleri takip ederek fraud işlemleri belirlemek için kullanılabilir.
  • Sağlık sektöründe görüntülüme ve analiz süreçlerinde kullanılır.
  • Perakende ve e-ticarette tüketici davranışları analizi, pazarlama stratejileri, ürün fiyatlandırması, envanter yönetimi, müşteri elde tutma, pazarlama otomasyonu gibi birçok alanda işletmelere yardımcı olur.
  • Eğitimde öğrenci tanıma, değerlendirme, özelleştirilmiş eğitim seçenekleri sunma gibi birçok alanda yapay zeka tercih edilir.
  • Müşteri hizmetleri süreçlerini otomatize hale getirmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak için yapay zeka kullanılabilir.
  • Konuşulan bir dili anlık olarak farklı bir dile çevirmek yapay zekanın kullanım alanları arasındadır.
  • Yapay zeka örnekleri çoğu zaman bir konu hakkında araştırma yapabilir ve öğrendiği bilgiler ile sizler için bir metin ya da video hazırlayabilir.
 

Yapay zekanın kullanım alanları oldukça çeşitlidir ve her geçen gün bu alanlar artış göstermektedir. Bu nedenle yapay zeka programlarını kullanmak isteyen kişiler ilk olarak kullanım amaçlarını belirlemeli ve ardından bu uygulamaları kullanmaya başlamalıdır.

 

Yapay Zekanın Avantajları

 

Yapay zeka örnekleri kullanıldıkları her alanda birçok avantaj sağlamaktadır. Özellikle iş yaşamında yapay zeka uygulamalarını tercih etmek işletmelerin süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmelerine olanak tanımaktadır. Yapay Zekanın Avantajları şunlardır:

 
  • Yapay zeka uygulamaları bir konu hakkında bir şeyler öğrenebilmekte ve sürekli olarak kendini geliştirebilmektedir.
  • Yapay zekalar birçok veriyi analiz edebilmekte ve kendi başına karar alabilmektedir.
  • Veri setleri söz konusu olduğunda yapay zekanın büyük verileri kısa süreler içerisinde işleyebileceğini söylemek mümkündür.
  • Yapay zekalar 7 gün 24 saat boyunca çalışabilmektedir.
  • Kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarına göre yapay zeka programları özelleştirilmiş deneyim sunabilmektedir.
  • Yapay zeka örnekleri risk analizi yapabilmekte ve belirli sahtekarlıkları tespit edebilmektedir.
  • Çeviri, metin yazarlığı, video hazırlama, reklam yönetimi, hedef kitle belirleme gibi birçok iş sürecinde yapay zeka sizlere yardımcı olmaktadır.
  • Yapay zeka e-ticaret sektöründe ürün fiyatlandırmasından pazarlama otomasyonuna kadar her alanda çalışanların iş yükünü hafifletmektedir.
 

Yapay zekanın her alanda birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan yararlanmak isteyen kişilerin kısa bir sürede yapay zeka programlarına adapte olması gerekmektedir.

 

Yapay Zekanın Avantajları

 

Yapay Zeka Örnekleri

 

Yapay zeka örnekleri gerek günlük yaşamda gerekse iş hayatının her alanında karşımıza çıkmaktadır. Kişilerin kullandığı yapay zekalar ise büyük bir süreçte hayatımızı kolaylaştırır.

 
  • Yüz Tanıma Sistemleri
  • Chatbotlar
  • Sanal Asistanlar
  • Akıllı Ev Sistemleri
  • Haritalar
  • Otonom Arabalar
 

En çok kullanılan yapay zeka örnekleri arasında yer alır. Bunlar yapay zeka örnekleri olsa da aslında bakıldığında bu amaca hizmet vermek için geliştirilmiş olan birçok yapay zeka uygulaması da bulunmaktadır.

 

Yapay Zeka Uygulamaları

 

Yapay zeka uygulamaları bireylerin günlük veya iş yaşamlarında kolaylık sağlamak için geliştirilmiş olan uygulamalara verilen isimdir. Günümüzde en çok kullanılan yapay zeka uygulamaları şunlardır:

 
  • Chat gpt
  • Google Bard
  • Copy.ai
  • Midjourney
  • Amazon Alexa
  • Siri
 

Chat Gpt

 

20 Kasım 2022 tarihinde OpenAI tarafından piyasaya sürülen yapay zeka uygulaması Chat GPT, diyalog konusunda uzman olan bir yapay zeka sohbet robotudur. Ücretsiz kullanılan bir versiyonu olduğu gibi ücretli olarak da kullanılan bir versiyonu bulunmaktadır.

 

Piyasaya sürüldüğü andan itibaren yapay zeka örneklerinin konuşulmaya başlanmasını sağladığı için oldukça önemli bir yapay zeka uygulamasıdır. Özellikle Chat Gpt’nin piyasaya sürülmesinin ardından geliştirilen birçok yapay zeka uygulaması bulunmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Chat GPT Nedir

 

Chat Gpt
 

Google Bard

 

Dünya’nın en büyük şirketlerinden birisi olan Google tarafından geliştirilen yapay zeka uygulamalarından birisi de Google Bard’dır. Google Bard, 21 Mart 2023 tarihinde piyasaya sürülen yapay zeka örneklerinden birisidir.

 

200’den fazla ülkede hizmete açılan Google Bard, Chat GPT gibi çalışan bir sohbet robotudur. LaMDA dil ailesi ile geliştirilen bu yapay zeka aracı test aşamasındayken piyasaya sürülmüştür. Şu an Bard, Türkçe, İngilizce, Korece, Fransızca, Almanca gibi birçok dilde kullanılabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Google Bard Nedir

 

Copy.ai

 

Son dönemlerde piyasaya sürülen yapay zeka örneklerinden birisi de Copy.ai’dir. Yapay zeka tabanlı bir yazılım olan Copy.ai’nin derin öğrenme ve dil işleme özellikleri bulunmaktadır.

 

GPT-3’ten destek alarak Copy.ai; blog yazısı, post açıklaması, web site içeriği, video metni gibi birçok içeriği üretebilmektedir.

 

Copy.ai’nin çalışma mantığı GPT gibidir. Kullanıcılar Copy.ai’de bulunan metin kutusuna istedikleri bir konu hakkında bilgi vererek Copy.ai’nin içerik üretmesini sağlayabilmektedir. Günümüzde en çok kullanılan yapay zeka örnekleri arasında yer almayı başarabilmiştir.

 

Midjourney

 

2022 yılında piyasaya sürülen yapay zeka araçlarından birisi olan Midjournet, metinsel olarak yapılan açıklamalar sayesinde görüntü oluşturabilen bir yapay zeka uygulamasıdır. Piyasaya sürüldüğü tarihten beri geliştirilmeye devam edilen bu yapay zeka aracı günümüzde hala beta aşamasında bulunmaktadır.

 

Chat GPT veya Google Bard gibi bir panel üzerinden çalışmalar yapılamamaktadır. Yapay örnekleri arasında yer alan bu popüler platform yalnızca Discord üzerinden bot aracılığı ile görüntü almanıza olanak tanımaktadır. Midjourney kullanmak isteyen kişiler diledikleri takdirde ilgili botu farklı platformlara entegre edebilmektedir. Midjourney ile görüntü elde etmek için ise Discord botunda /imagine komutunun kullanılması gerekir. Bu kodun ardından brief iletilmesi gerekmektedir.

 

Midjoruney aldığı brief sonrasında komut yazan kişilere 4 adet görüntüden oluşan bir set sunumu yapmaktadır. Fakat kullanıcılar bu görseller üzerinden bir tanesini seçerek o görselin büyütülmesini ve daha derin bir tasarıma dönüştürülmesini sağlayabilmektedir. Bu noktada ise dikkat etmeniz gereken en önemli nokta doğru bir brief paylaşımı yapmak olmalıdır.



Midjourney


Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax