• Yazar Tolga Sefa Ağyıldız
  • Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Yapay zeka teknolojisinin hayatımıza girmesi ile beraber özellikle dijital pazarlama sektöründe de yapay zeka kullanımı bir hayli artış gösterdi. Artık günümüzde Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçlarını kullanarak kişi ve işletmeler kendi videolarını da üretebiliyor.

 

Kişi ve işletmeler yapay zeka ile video oluşturmanın yanı sıra yapay zeka teknolojisini görsel üretimi ve yapay ile içerik üretimi için de kullanabiliyor. Günümüzde bazı kişi ve işletmeler Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçlarına hakimken ve bu araçları kullanarak üretim yapabiliyorken bazıları ise video yapan yapay zeka programlarını öğrenmek istiyor.

 

Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçları adlı bu yazımızda sizlere yapay zeka ile video yapma hakkında bilgi verirken, video yapan yapay zeka araçlarından da bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçları

Yapay Zeka ile Video Oluşturucu Nedir?

 

Yapay zeka ile video oluşturucu, son dönemlerin en popüler teknolojilerinden birisi olan yapay zeka teknolojisini kullanarak video içerik oluşturan platform ya da yazılımlara verilen isimdir. Genellikle yapay zeka ile video oluşturucular, metin, görsel ya da sesleri bir arada işleyerek videolar üretmektedir.

 

Video yapan yapay zeka programlarının çalışma dinamiği birbirine göre farklılık gösterebilmektedir. Yapay zeka ile video yapan programların bazıları yalnızca fotoğraftan video üretimi yaparken bazıları metin ve sesten video üretmekte ve bazıları ise insan figürü kullanarak yapay zeka ile video oluşturmanıza olanak tanımaktadır. Bu nedenle Yapay Zeka ile Video Oluşturucu programlarını kullanmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk amaçlarını belirlemesi ve bu amaca uygun program ve yazılımları kullanması gerekmektedir.

 

Yapay Zeka ile Video Oluşturmanın Avantajları

 

Video yapan yapay zeka programlarını kullanmak kişi ve işletmelere birçok avantaj sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber Yapay Zeka ile Video Oluşturmanın Avantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Yapay zeka ile video oluşturmak, kişi ve işletmelerin hızlı bir şekilde video içeriği üretmesini sağlar.
  • Kişi ve işletmeler video oluşturma süreçlerini otomatik bir hale getirerek iş akışlarını hızlandırır ve böylece zamandan tasarruf ederler.
  • Yapay Zeka ile Video Oluşturma araçlarını kullanan kişi ve işletmeler ürettirmek istedikleri video içerikleri kendi isteklerine göre kişiselleştirebilir.
  • Özellikle kurumsal markalar video yapan yapay zeka programlarını kullanarak hedef kitlelerinin isteklerine uygun olan videoların üretimini gerçekleştirebilir.
  • SEO uyumlu bir şekilde üretilen videolar sayesinde kişi ve işletmeler youtube kanallarını kolayca büyütebilir ve bunun yanı sıra daha hızlı abone kazanabilir.
  • Yapay zeka teknolojisi görüntüleri, grafikleri ve sesleri daha iyi ve profesyonel bir şekilde işlediği için yüksek kalitede videolar üretmektedir.
  • Bazı yapay zeka ile video yapan araçlar birden fazla dilde video üretimi yapmanıza olanak tanımaktadır. Bu da aslında bakıldığında hedef kitlenizi genişletmenize yardımcı olmaktadır.
  • İnsan gücüne kıyaslandığında video oluşturucu yapay zeka programlarını kullanmak kişi ve işletmeler için hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilmesini sağlamaktadır.
 

Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçlarının video hazırlamada, maliyette ve zaman tasarrufunda sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak için yapay zeka video oluşturma araçlarını kullanmaya başlayabilir ve dilediğiniz videoların üretimini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Video Yapan Yapay Zeka Araçlarının En Çok Kullanıldığı Sektörler


Yapay Zeka Video Sektörleri


Video Yapan Yapay Zeka Araçları belirli sektörlerde oldukça çok kullanılırken belirli sektörlerde de nadiren kullanılmaktadır. Video Yapan Yapay Zeka Araçlarının en çok kullanıldığı sektörler şunlardır:

 
  • Dijital pazarlama
  • Reklam
  • Sosyal Medya
  • İçerik Üretimi
  • Video Pazarlama
  • Habercilik
  • Eğitim
  • Medya
  • Tanıtım ve Pazarlama
 

Sektörlerinde Video Yapan Yapay Zeka Araçlarının kullanım oranı bir hayli fazladır.

 

Yapay Zeka ile Video Oluşturma Programları

 

Yapay zeka ile video oluşturmak isteyen kişi ve işletmeler Yapay Zeka ile Video Oluşturma Araçları ve programlarını kullanarak videolarını oluşturabilmektedir.

 
  • Synthesia
  • Pictory
  • Deppbrain
  • HeyGen
  • Canva
  • Capcut
  • FlexClip
  • Synthesys
  • Veed.io
 

En çok kullanılan yapay zeka video oluşturucular arasında yer almaktadır. Gelin şimdi bu araçlara hep beraber daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Synthesia

 

2017 yılında Victor Riparbelli, Steffen Tjerrild, Matthias Niessner ve Lourdes Agapito tarafından hayata geçirilen bir platform olan Synthesia, en iyi yapay zeka video oluşturma programları arasında yer almaktadır.

 

70’ten fazla video oluşturma özelliği bulunan Synthesia sayesinde avatar kullanarak video oluşturma yapabileceğiniz gibi gerçek insanları kullanarak da yapay zeka destekli videolar oluşturmanız mümkündür.

 

Synthesia özellikleri incelendiğinde platformun 60’tan fazla dili desteklediği, ekran kaydetme özelliğinin bulunduğu ve yüzlerce şablon kullanarak video oluşturmanıza olanak sapladığı görülmektedir.

 

Pictory


Pictory


Yapay zeka ile video oluşturma programları dendiğinde herkesin aklına gelecek bir diğer yapay zeka video oluşturucu da Pictory’dir. Video düzenlemeyi bilmeyen veya tasarım becerisi olmayan kişilerin de kolay kullanabileceği Pictory ile blog yazıları, web site içerikleri veya sosyal medya paylaşımları kolayca video içeriğine dönüştürülebilmektedir.

 

Kolay oluşturma özelliği de bulunan bu yapay zeka destekli video oluşturma aracı sayesinde videolarınıza hızlı bir şekilde alt yazı da eklemeniz mümkündür.

 

Deppbrain

 

Eric Jang tarafından 2016 yılında kurulan Deppbrain, yapay zeka ile video oluşturma araçlarından birisidir. 100’den fazla dili destekleyen ve 80’in üzerinde video türüne sahip olan bu yapay zeka ile video oluşturma aracı sayesinde herhangi bir bilginiz olmadan hızlı bir şekilde video oluşturmanız mümkündür.

 

Bu özelliklerinin yanı sıra Deppbrain’de Chat GPT desteği de bulunmaktadır. Yani Chat GPT’den destek alarak video içeriklerinizi yazabilir ve kolayca videolarınızı oluşturabilirsiniz.

 

HeyGen

 

Joshua Xu ve Wayne Liang tarafından hayata geçirilen HeyGen, ai video oluşturma programı olarak ön plana çıkamaktadır. 100’den fazla avatar ile video oluşturmanıza olanak tanıyan bu ai video oluşturucu ses tonu, dil seçimi özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Özellikle Chat GPT-4 desteğinin bulunması da platformun birçok kişi tarafından tercih edilmesinde rol oynamaktadır.

 

Canva


Canva


En popüler tasarım programları arasında yer alan Canva’nın da ai video oluşturma özelliği bulunmaktadır. Rakiplerine göre daha az işlevselliği bulunan bu platform sayesinde belirli anahtar kelimeler kullanarak veya bir prompt yazarak kolayca videolar oluşturmanız mümkündür.

 

Capcut

 

Mobil cihazlar üzerinden yapay zeka ile video oluşturmak isteyenlerin tercih edebileceği bir platform olan Capcut ile saniyeler içinde yapay zeka destekli videolar oluşturabilirsiniz. Video fikrinizi belirledikten sonra prompt alanına bunu girebilir ve videonuz oluşturulduktan sonra müzik de ekleyebilirsiniz. Kullanıcı dostu kullanımı ile ön plana çıkan bu program sayesinde saniyeler için yapay zeka destekli videolarınızı oluşturabilirsiniz

 

FlexClip

 

Video düzenleme uygulaması olarak ön plana çıkan FlexClip ile de yapay zeka destekli videolar oluşturabilirsiniz. Zengin medya kütüphanesi sayesinde yüksek kaliteli stok fotoğraf ve videolara oluşturmanın yanı sıra yapay zeka ile arka plan kaldırma ve videolara otomatik alt yazı ekleme özelliklerinden yararlanarak videolarınızı oluşturabilirsiniz.

 

Synthesys

 

Yapay zeka ile video oluşturma araçları arasında ön plana çıkan Synthesys ile gerçek insan seslerinden yararlanarak yapay zeka destekli videolar üretmeniz mümkündür. Oldukça popüler olan bu ai video oluşturucu sayesinde kendi metninizi yazabilir ve böylece videolarınızı kolayca oluşturabilirsiniz.

 

Yapay Zeka ile Video Nasıl Oluşturulur?


Yapay Zeka ile Video Nasıl Oluşturulur?
  • Yapay zeka ile video oluşturmak için ilk olarak video konusunu belirleyin.
  • Hangi yapay zeka video oluşturma programını kullanacağınızı seçin.
  • Ardından bu programa giriş yapın ve hangi template’i tercih edeceğinizi belirleyin.
  • Oluşturmak istediğiniz videonun metnini girin.
  • Kullanılacak sesi seçin.
 

Bu işlemin ardından yapay zeka ile video oluşturma uygulamaları videonuzu oluşturacaktır. Sizler de basit düzenlemeler yaparak kaliteli bir video elde edebilir ve videonuzu düzenleyerek kullanabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<