Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube Tanıtım Videosu Nasıl Olmalı?

Güncelleme Tarihi: 07.07.2023

İçindekiler;

Youtube tanıtım videosu, Youtube’da video paylaşımı yapan kanal sahipleri ve markalar tarafından kullanılan bir içerik türüdür. Genellikle youtube tanım videosu çeken kişi ve işletmeler yeni kullanıcılarını videolarını izlemeye ve kanallarına abone olmaya davet etmektedir. Fakat youtube tanıtım videolarının hedeflerinize ulaşabilmeniz için profesyonel bir şekilde çekilmesi gerekmektedir. Bununla beraber tanıtım videoları çekerken dikkat edilmesi gereken unsurları da göz ardı etmemeniz gerekir.

 

Youtube tanıtım videosu çekmek isteyen kişiler için hazırladığımız Youtube Tanıtım Videosu Nasıl Olmalı adlı bu yazımızda sizlere birçok öneri ve taktikten bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve youtube için profesyonel tanıtım videoları çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

Youtube Tanıtım Videosu Nasıl Olmalı?

 

Youtube Tanıtım Videosu Nedir?

 

Youtube tanıtım videosu, kanallarını tanıtmak, izlenmelerini arttırmak ve daha fazla abone kazanmak isteyen youtube kanallarının kanalları hakkında bilgi verdiği, içeriklerini tanıttığı videolara verilen isimdir.

 

Youtube tanıtım videoları genellikle ticari faaliyet gösteren markalar tarafından da kullanılan bir video türüdür. Genellikle markalar youtube tanıtım videoları ile markalarının tarihçesi, amaçları, vizyon, misyon, departman tanıtımı, hizmet tanıtımı gibi birçok konuda kullanıcıları bilgilendirmektedir.

 

Tanıtım videoları ile markalar hem hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay ulaşabilmekte hem de rakiplerinin önüne geçebilmektedir.

 

Youtube Tanıtım Videosu Nedir

 

Youtube Tanıtım Videosu Çekilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Youtube tanıtım videosu çekmek isteyen kişi ve işletmelerin video çekimi yaparken dikkat etmesi gereken önemli birçok nokta bulunmaktadır.

 
  • Video Metnini profesyonelce hazırlamak
  • Video Arka Planına önem vermek
  • Video Profesyonelliği ile hedef kitlenizi etkilemek.
  • Ses ekleyerek profesyonelliği göstermek
  • Görsel Efektler sayesinde kullanıcıların dikkatini çekmek
 

Gibi önemli unsurlar Youtube Tanıtım Videosu çekmek isteyen kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gerekenlerdir. Gelin şimdi hep beraber bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Youtube Tanıtım Videosu Çekilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Video Metnini Hazırlarken Profesyonel Olun

 

Youtube tanıtım videoları her ne kadar kısa videolar olsa da aslına bakıldığında etkileyiciliği en yüksek olan video türlerinden birisidir. Hedef kitlenizi daha fazla etkilemek ve daha fazla abone kazanmak için youtube tanıtım videosu hazırlarken video metninize oldukça önem vermeniz gerekmektedir.

 

Youtube tanıtım videosu hazırlamak isteyen kişi ve markaların bu nedenle kısa ve öz cümlelerle kullanıcılara bilgi vermesi gerekmektedir. Tanıtım metni hazırlanırken de markalar birçok unsura dikkat ederek hareket etmelidir.

 

İlgili İçerik; Youtube Etkileşiminizi Arttıracak SEO Teknikleri

 

Youtube Tanıtım Videosu Metni Nasıl Hazırlanır

 

Markanız Hakkında Bilgiler Verin

 

Youtube tanıtım videonuzu kanalınız hakkında daha önce hiç bilgi edinmeyecek kişileri de hesaba katarak hazırlamanız oldukça önemli. Bu nedenle video metninizi hazırlarken markanızın tarihçesi ve gelişimi hakkında bilgi veren cümleler eklemeye özen göstermeniz gerekmektedir.

 

Marka tarihçenizi kullanıcılara aktarırken karmaşık cümleler kullanmak yerine kısa ve akılda kalıcı cümleler kullanmanız oldukça önemlidir.

 

Youtube Tanıtım Videosu Marka Bilgisi

 

Markanızın Hedeflerine Yer Verin

 

Hedef kitlenizde yer alan kişileri etkilemek istiyorsanız önem vermeniz gereken konulardan birisi de markanızın hedefleridir. Bu nedenle youtube tanıtım videosu hazırlarken markanızın tarihçesinden sonra gelmek istediğiniz konum ve hedefleriniz hakkında bilgi vermeye özen gösterin.

 

Markanızın hedeflerine ulaşabilmek için kat ettiği yolu kullanıcılar ile paylaşınız elinizde istatiksel bilgiler bulunuyorsa bunları da değer olarak videonuza ekleyin. Böylece hem yaptıklarınız hem de istatistiksel veriler sayesinde hedef kitlenizde yer alan kişilerin ilgisini daha kolay bir şekilde çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Youtube Hesap Oluşturma ve Kanal Yönetimi

 

Youtube Tanıtım Videosu Marka Hedefleri

 

Hizmetlerinizden Bahsedin

 

Youtube giriş videosu hazırlarken markaların dikkat etmesi gereken noktalardan bir diğeri de ürün ve hizmet tanıtımıdır. Çünkü youtube kullanan kişiler genellikle tanıtım videoları sayesinde bir marka hakkında bilgi almakta ve ardından markanın ürün ve hizmetlerini incelemek için sitelerini ziyaret etmektedir.

 

Bu nedenle Youtube giriş videosu çekecek işletmelerin sattığı ürünleri ve verdiği hizmetleri Youtube tanıtım videolarında detaylandırması gerekmektedir. Bununla beraber video içerisinde en çok tercih edilen ürünlerin neler olduğu da eklenmelidir.

 

Ürün ve hizmet tanıtımı yaparken işletmelerin ürünlerini ve hizmetlerini abartılı cümleler kurmadan tanıtması oldukça önemlidir ve bu tanıtım esnasında ürünlerin faydaları ve özellikleri ön plana çıkarmalıdır.

 

Sizler de Youtube tanıtım videosu çekmek istiyorsanız bahsettiklerimiz çerçevesinde videonuza ürün ve hizmet tanıtımı da ekleyebilir ve böylece tanıtım videonuzu izleyen kişilerin markanız hakkında daha fazla bilgi almasını sağlayabilirsiniz.

 

Youtube Tanıtım Videosu Hizmetler

 

Ürün ve Hizmetlerinizi Gösterin

 

Youtube tanıtım videosu nasıl olur diyen kişilerin önem vermesi gereken konulardan bir diğeri de ürün ve hizmetlerini tüketicilere göstermektir. Sizler her ne kadar sattığınız ürünler ve verdiğiniz hizmetlerden kullanıcılara bahsetseniz de birçok kişi bu ürün ve hizmetleri görmek isteyecektir.

 

Bu nedenle youtube tanıtım videosu çekerken markanızın sattığı ürün ve hizmetleri de videonuzda açık bir şekilde kullanıcılar ile paylaşabilir ve böylece daha fazla kişinin dikkatini çekebilirsiniz. Ürün ve hizmetlerinizi tüketiciler ile paylaşarak hem onlara güven verebilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Youtube Tanıtım Videosu Ürün ve Hizmetler

 

Kullanıcıları Bir Eyleme Davet Edin

 

Youtube giriş videosu çekerken call to action metinlerine de yer vermeniz gerekmektedir. Call to action metinleri, kullanıcıları bir eylemi yapmaya davet eden metinlerdir. Genellikle;

 
  • Siz de markamızın video ve içeriklerinden haberdar olmak için kanalımıza abone olun.
  • Bu videoyu bizi tanımasını istediğiniz bir arkadaşınıza gönderin.
  • Hemen şimdi siz de videoyu beğenin.
  • Firmamız hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edin.
  • Şimdi siz de diğer video içeriklerimize göz atın.
 

Gibi kullanıcıları bir eyleme davet eden cümlelere sizler de video içeriklerinizde yer verebilir ve böylece kanalınızın amaçlarına daha kolay ulaşabilirsiniz.

 

Youtube Tanıtım Videosu Eyleme Çağırmak CTA

 

Video Arka Planını Önemseyin

 

Youtube giriş videosu çekimi yapılırken genellikle profesyonel arka plan kullanılması önerilmektedir. Çünkü profesyonel arka planlar sayesinde markaların kullanıcıları daha kolay etkilediği bilinmektedir. Sizler de kanal tanıtım videosu çekerken markanızın kurumsal kimliğine uygun arka planlar kullanabilir ve böylece videonuzu izleyen kişilerde bir marka bilinci yaratabilirsiniz.

 

Youtube Tanıtım Videosu Arka Plan

 

Efektler ile Profesyonelliğinizi Gösterin

 

Youtube giriş videosu çekerken önemsemeniz gereken bir diğer nokta da efektlerdir. Efektler video içerisindeki geçişlerde kullanılmaktadır. Genellikle youtube giriş videoları parça parça çekilen videolar olduğu için efektler sayesinde videoda bir bütünlük yakalanmaktadır. Bu nedenle giriş videosu çekecek kişilerin aynı efektleri kullanmaya özen göstermesi oldukça önemlidir.

 

Youtube Tanıtım Videosu Efektler

 

Ses Ekleyerek Kullanıcıları Etkileyin

 

Youtube tanıtım videolarını incelediğinizde genellikle birçok videoda konuşan kişinin sesini bastırmayacak kadar müzik eklendiği görülmektedir. Çünkü Youtube videosuna müzik eklemek markaların profesyonel bir imaj çizmesine yardımcı olmaktadır. Bu yüzden youtube tanıtım videosu çekmek isteyen markaların kurumsal kimliklerine uygun marka müzikleri yaratması ve bu sesleri videolarında kullanması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Youtube SEO'nuzu Güçlendirecek SEO Programları

 

Youtube Tanıtım Videosu Ses Kayıt Almak

 

Kullanıcıları Kanalınıza Abone Olmaya Davet Edin

 

Youtube tanıtım videosu çeken markalar her ne kadar profesyonel bir şekilde videolarını çekse de asıl amaçlarına yönlendirme yapmaları oldukça önemlidir. Genellikle youtube kullanıcıları ile daha fazla etkileşim kurmak isteyen işletmeler kullanıcıları kanallarına abone olmaya davet etmektedir.


Örneğin;

‘’ Sizler de markamız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve yeni içeriklerimizi görmek için kanalımıza abone olmayı unutmayın.’’

 

‘’Siz de daha fazla içeriğe ulaşmak ve markamızın yeniliklerinden haberdar olmak için hem kanalımıza abone olun.’’

 

Gibi cümleler ile videonuzun sonunda kullanıcıları kanalınıza abone olmaya davet edebilir ve böylece abone sayınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax