Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yurt Dışı Pazar Araştırması Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Ticari faaliyet yürütecek kişi ve işletmelerin hedeflerinde yer alan belirli kişi grupları bulunur. Bu gruba da hedef kitle ismi verilir. Bu hedef kitlelere ulaşmak isteyen birçok farklı firma da bulunur. Çünkü her firma gelirlerini arttırmak ister. Genellikle markalar ülkemiz sınırları içerisinde ticari faaliyet yürütebilecekleri gibi farklı ülkelerde de ticari faaliyet yürütmektedir.

 

Yurt dışında faaliyet yürütmek ve bu faaliyetler ile başarılı olmak isteyen her kişi ve işletmenin işe başlamadan önce Pazar araştırması yapması gerekir. Çünkü yurt dışı Pazar araştırması hem markaların ilgili ülke hakkında bilgi edinmesini hem de hedef kitleleri ve rakiplerini daha yakından tanımasını sağlar.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Pazar araştırma hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra Pazar araştırması nasıl yapılır sorunuzu da yanıtlandıracağız. Sizler de ilgili yazımızı okuyarak yurt dışında nasıl bir Pazar araştırması yapacağınızı öğrenebilir ve doğru stratejiler geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Nasıl Yapılır?

 

Pazar Araştırması Nedir?

 

Pazar araştırması, ticari faaliyet yürütecek olan kişi ve işletmelerin faaliyetlerini yürüteceği ülkeyi, topluluğu, hedef kitlelerini ve rakiplerini tanımak için yaptığı araştırmalara verilen isimdir.

 

Genellikle Pazar araştırmasında markalar kendi işlerini nasıl geliştireceklerine ya da kuracaklarına yönelik niceliksel ve niteliksel verilere ulaşmayı istemektedir. Böylece iş kurulum ve yürütme süreçleri markalar tarafından daha profesyonel bir şekilde yürütülmektedir.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Nedir

 

Yurt Dışı Pazar Araştırmasının Avantajları

 

Yeni bir iş kurmak ya da var olan işini geliştirmek isteyen kişi ve işletmelerin yapması gereken çalışmalardan birisi olan Pazar araştırması markaların birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olmaktadır. Gelin şimdi Pazar araştırmasının avantajlarına daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Pazar araştırması markaların yurt dışında karar vermelerini kolaylaştırır.
  • Pazar araştırması sayesinde kişi ve işletmelerin hata yapma olasılığı düşer.
  • Pazar araştırması belirsiz olan bilgilere yanıt bulmanızı sağlar.
  • Pazar araştırması sayesinde markalar farklı teknikler ile doğru sonuca ulaşır.
  • İş geliştirme konusunda Pazar araştırması markaların doğru kararlar almasına yardımcı olur.
  • Yurt dışı Pazar araştırması ticari faaliyet yürüteceğiniz ülkeyi daha yakından tanımanızı sağlar.
  • Yurt dışı Pazar araştırması yapmak markaların hedef kitlelerine tanımasına yardımcı olur.
  • Yurt dışı Pazar araştırması sayesinde işletmeler rakiplerini daha kolay tanır.
 

Bu tür avantajlar sağladığı için pazar araştırması yapmak her markanın önem vermesi gereken süreçler arasında yer almaktadır. Sizler de işinizi geliştirmek ve hızlı bir şekilde büyümek istiyorsanız yurt dışı pazarına açılırken yurt dışı Pazar araştırması yapmaya özen göstermelisiniz.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Avantajları

 

Yurt Dışı Pazar Araştırmasının Dezavantajları

 

Yurt dışı Pazar araştırması yapmak iş kurma ve geliştirme sürecinde oldukça önemlidir ve birçok avantajdan yararlanmanızı sağlamaktadır. Fakat bazı durumlarda yurt dışı Pazar araştırmasının dezavantajlar doğurabileceğini söylemek mümkündür. Gelin şimdi hep beraber Yurt dışı Pazar Araştırmasının Dezavantajları nelermiş detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Yurt dışı pazarına açılmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok ülke bulunmaktadır.
  • Kişi ve işletmeler her ülke için farklı bir Pazar araştırması yapmalıdır.
  • Pazar araştırmasında incelenmesi gereken birçok konu bulunmaktadır.
  • Girmek istediğiniz ülke pazarını tanımak için o dilde araştırmalar yapmanız gerekmektedir. Bu da yabancı dil bilme zorunluluğunu beraberinde getirmektedir.
  • Yurt dışı Pazar araştırmasında dil yeterliliğiniz bulunmuyorsa ilgili dili bilen ve hâkim olan kişiler ile çalışmanız önemlidir.
  • Yurt dışı Pazar araştırması yapacak olan kişilerin bir sermaye harcaması gerekir.
  • Sermayenin yanı sıra zaman zaman ilgili ülkeye de gitmeniz gerekebilmektedir.
 

Pazar araştırmasının dezavantajlı olabileceği başlıca durumlar bunlardır. Fakat yeniden söylemek gerekirse yurt dışı pazarına girmek isteyen her kişi ve işletmenin Yurt dışı Pazar araştırması yapması gerekmektedir.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Dezavantajları

 

Hedef Ülkenizi Seçin

 

Yurt dışı Pazar araştırması yapmak için ilk olarak kişi ve işletmelerin yapması gereken şey hedef ülke seçimidir. Çünkü hedef ülkeye göre yapılacak olan yurt dışı Pazar araştırmasının niteliği değişiklik göstermektedir.

 

Bu noktada hedef ülke seçimi yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ülkeler hakkında bilgi alması gerekmektedir. Ülkelerin ekonomisi, popüler olan sektörler, demografik bilgiler ve komşu ülkeler gibi konular hakkında bilgi aldıktan sonra kişi ve işletmeler yurt dışı Pazar araştırmasına başmalıdır.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Hedef Ülke

 

Sektörleri Araştırın

 

Sektör araştırması yapmak da yurt dışı Pazar araştırmasının bir adımıdır. Genellikle bu noktada markalar sektörel bazlı gelişmeleri ve istatistikleri takip etmektedir. Böylece farklı bir ülkede faaliyet gösterirken markaların hangi sektöre gireceğini belirlemeleri kolaylaşmaktadır.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Sektör Seçimi

 

Hedef Kitlenizi Seçin

 

Hedef ülke seçiminin ardından başarılı bir yurt dışı Pazar araştırması yapmak istiyorsanız markanızın ürün ve hizmetleri ile ilgilenecek bir hedef kitleyi de belirlemeniz gerekir. Hedef kitle seçimi yaparken geniş bir hedef kitle seçimi yapabileceğiniz gibi bu noktada niş kitlelere de yönelebileceğinizi unutmamanız önemlidir.

 

Özellikle e-ticaret sektöründe hedef kitle seçimi yapacak olan kişi ve işletmeler ilk olarak niş bir kitle seçimi yapmakta ve ardından hedef kitlelerini genişletmeyi amaçlamaktadır. Böylece doğru stratejiler ile doğru kitlelere ulaşmak daha kolaylaşmaktadır.

 

Yurt dışı Pazar araştırmasında hedef kitle seçimi yaptıktan sonra hedef kitlenize nasıl ulaşacağınızı belirlemek için önem vermeniz gereken bir diğer unsurda hedef kitleyi daraltmak olmalıdır. Bu noktada markalar çoğu zaman:

 
  • Yaş
  • Cinsiyet
  • Yaşanılan Yer
  • Konuşulan Dil
  • İnternet Kullanım Alışkanlıkları
  • Kullanılan Cihazlar
 

Gibi birçok metriği kullanarak hedef kitlelerini daraltabilmektedir. Böylece en doğru niş kitleye ulaşabilmekte ve bu kitleye satış yapabilmek için nasıl bir strateji geliştirmeleri gerektiğine daha kolay karar verebilmektedir.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Hedef Kitle

 

Rakiplerinizi Tanıyın ve İnceleyin

 

Yurt dışı Pazar araştırmasının en önemli noktalarından bir diğeri de rakip analizidir. Genellikle her markanın aynı sektörde faaliyet gösterdiği ya da göstereceği birçok rakip bulunmaktadır. Rakiplerin iyi bir şekilde belirlenmesi ve analiz edilmesi de markaların kendi stratejilerini geliştirmelerini sağlamaktadır.

 

Bu nedenle yurt dışına açılmak isteyen her markanın ilk olarak rakiplerini belirlemesi ve ardından rakiplerinin neyi nasıl yaptıklarını kontrol etmesi gerekmektedir. Bunun sonrasında ise markalar ilgili pazarda nasıl konumlanacaklarına karar vermek için rakiplerinin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemeli ve bu doğrultuda da stratejilerini geliştirmelidir.

 

İlgili İçerik; En İyi ve En Çok Tercih Edilen Rakip Analiz Araçları

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Rakip Analiz

 

Stratejinizi Geliştirin

 

Yurt dışı pazarına açılmak için yurt dışı Pazar araştırması yapıyorsanız önem vermeniz gereken bir diğer nokta da strateji geliştirme olmalıdır. Çünkü farklı ülke pazarlarına açılmak için ne kadar doğru ve sağlam bir strateji geliştirirsiniz ilgili ülkedeki rakipleriniz ile o kadar kolay rekabete edebilirsiniz.

 

Bu noktada yurt dışı Pazar araştırmasının ardından markalar hedef kitlelerinde yer alan kişiler ve rakiplerini bir arada bulundurarak bir strateji geliştirmektedir. Böylece ilgili Pazar ülkesinde yaşayan hedeflerine nasıl ulaşacaklarına karar vermektedir.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Streteji Geliştirme

 

Vergileri Önemseyin

 

Farklı ülkelerde farklı vergilendirme sistemleri ve gümrük kuralları olduğu için her markanın yapması gereken bir çalışma da vergileri incelemek olmalıdır. Bu noktada markalar faaliyet gösterecekleri ülkeleri belirledikten sonra ilgili ülkelerin gümrük, gelir, eyalet, KDV gibi birçok vergi tutarını inceleyerek hareket etmekte ve daha kolay karar verebilmektedir.

 

Yurt Dışı Pazar Araştırması Vergiler

 

Ticimax ile E-ihracat Yapın

 

E-ihracat ile internetten ürün ve hizmet satarak yurt dışına açılmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ihracat alt yapılarını tercih edin. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde online mağazanızı kolayca kurun ve anında internetten satışa başlayın.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax