Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Alibaba'dan Ürün Getirmek

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ya da e-ihracat sektöründe faaliyet gösteren kişi ve işletmeler satacakları ürünleri tedarik ederek çalışabilmektedir. Bunun yanı günümüzde e-ticaret ya da e-ihracat firmalarının dropshipping iş modeli ile de çalıştığı bilinse de aslına bakıldığında birçok firmanın stoklu satış yapmaya yöneldiği bilinir. Çoğu zaman markalar ülkemizdeki tedarikçilerden ürünlerini temin ederken çoğu zaman da Alibaba gibi platformlardan ürün stoklarını genişletir.

 

Alibaba’dan ürün almak isteyen e-ticaret ve e-ihracat firmaları genellikle Alibaba’dan tek ürün almak ya da Alibaba’dan toptan ürün almak gibi konular hakkında araştırma yapar. Çünkü bu platformdan ürün tedariği gerçekleştiren firmalar ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşabilir ve bunun yanı sıra satın aldığı ürünleri daha yüksek kar oranları ile satabilir.

 

Alibaba'dan Toptan Ürün Alım Rehberi adlı bu yazımızda dünyanın en büyük tedarik platformlarından biri olan Alibaba hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve ilgili platformu kullanarak hem tekli hem de toplu ürün alımı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Böylece ürün tedariğindeki masraflarınızı en aza indirebilir ve ticari faaliyetlerinizdeki karlılığınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Alibaba’da Satış Yapma Rehberi 2023


Alibaba'dan Toptan Ürün Alım Rehberi; Bilmeniz Gerekenler

 

Alibaba Nedir?

 

Alibaba ya da bir diğer ismiyle Alibaba Grup, e-ticaret ya da e-ihracat sektörlerinde ticari faaliyet yürüten işletmelerin toplu ya da tekli ürün satın alabileceği bir tedarik platformudur. 1999 yılında Çin’de kurulan bir tedarik platformu olan Alibaba dünyanın en büyük e-ticaret platformları arasında yer almaktadır.

 

Alipay, AliGenie, Taobao ve Aliexpress gibi yan hizmetleri de bulunan Alibaba Grup 23 yıldır bulunduğu sektörün liderleri arasında yer almaktadır.


Alibaba Nedir

 

Alibaba’dan Ürün Almak

E-ticaret ya da e-ihracat sektörlerinde faaliyet yürüten işletmelerin ürün tedariği yaparken en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Alibaba’dan ürün alınır mı sorusudur. Alibaba’dan ürün almak isteyen kişi ve işletmeler:

 
  • Tekli ürün
  • Toplu ürün
 

Seçeneği ile Alibaba’dan ürün satın alabilmektedir. Böylece markalar satın aldıkları uygun fiyatlı ürünler sayesinde ürün tedariği yaparken kar etmektedir. Bu da markaların e-ticaret ile internetten ürün satışı yaparken karlı bir satış yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Toptan Takı-Bijuteri Satmak İçin Bilmeniz Gerekenler


Alibaba'dan Ürün Almak

 

Alibaba’dan Ürün Almanın Sağladığı Avantajlar

 

Alibaba’dan toptan ürün almak ya da tekli ürün almak isteyen her markanın ilk amacı Alibaba’dan Ürün Almanın Sağladığı Avantajlardan yararlanmaktır. Çünkü bu platformun işletmelere sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Alibaba’dan Ürün Almanın Sağladığı Avantajlar nelermiş bir göz atalım.

 
  • Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından birisi olan Alibaba’da satış yapılan birçok kategori bulunmaktadır. Bu da Alibaba’dan ürün almak isteyen markaların neredeyse her ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere ulaşmasını kolaylaştırmaktadır.
  • Alibaba’da satış yapan birçok tedarikçi bulunduğu için e-ticaret firmaları satın almak istedikleri ürün ve hizmetlere uygun fiyatlar ile ulaşabilmektedir.
  • Alibaba’dan toplu ürün alan kullanıcılar uygun fiyat garantisi ile satın almak istedikleri ürün ve hizmetlere ulaşabilir.
  • Genellikle platformda tekli ürün fiyatları fazla iken toplu ürün alım seçeneğini kullanan kişiler indirimlerden yararlanabilmektedir.
  • Alibaba’da satışı yapılan ürünlerin büyük bölümü kaliteli ürünlerdir. Aslına bakıldığında bu durum Alibaba’dan ürün tedarik etmek isteyen kişilerin kaliteli ürünler almasına olanak sağlamaktadır.
  • Alibaba’da toptancılar bulunmadığı için kişiler direk ilgili ürün ve hizmetleri satan üreticilerden ürünleri satın almaktadır. Bu da markaların toptancılara kâr payı ödemesini engellemektedir.
  • Alibaba 20 yılı aşkın süredir e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren bir platform olduğu için bu platformdan alışverişlerinizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Genellikle platform B2C e-ticaret modeli ile çalışmaktadır. Bu da markaların faturalı bir şekilde ürün almasına olanak tanımaktadır.
 

Alibaba’dan ürün satın almak isteyen kişi ve işletmelerin yararlanabileceği başlıca avantajlar bunlardır.

 

İlgili İçerik; Çin'den Toptan Ürün Nasıl Getirilir?


Alibaba'dan Ürün Alma Avantajları

 

Alibaba’dan Ürün Satın Almanın Dezavantajları

 

Alibaba’dan ürün satın alınır mı sorusunda yanıt arayan kişilerin bilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise bu platformdan alışveriş yapmanın getireceği dezavantajlardır. Çünkü Alibaba’dan ürün satın almanın avantajları bulunduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Alibaba’dan Ürün Satın Almanın Dezavantajları nelermiş detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Alibaba’dan ürün ve hizmet satın alan markaların toplu bir şekilde ödeme yapması gerekir. Bu da ürün tedarik sürecinde sermaye gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır.
  • Alibaba’dan ürün satın alan kişiler ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmak ister. Fakat satış yapan birçok üretici Çin’de bulunduğu için işletmeler ürün ve hizmetlere belirli süreler içerisinde ulaşabilmektedir.
  • Ürün fiyatları yeterince uygun olsa da aslına bakıldığında Alibaba’dan ürün alırken ödeyeceğiniz kargo ücretlerinin fazla olduğunu söylemek mümkündür.
  • Bazı dönemlerde Alibaba’dan ürün alan markaların gümrük işlemleri uzayabilmektedir. Bu da markaların ilgili ürünlere ulaşmasını zorlaştırmaktadır.
  • Alibaba’dan ürün satın almak isteyen kişi ve işletmelerin belirli gümrük vergilerini ödemesi gerekir.
  • Genellikle bir ürünü satan birçok satıcı bulunduğu için markaların en ucuz satış yapan satıcıyı aramak için zaman harcaması gerekir.
 

Alibaba’dan ürün satın almanın kişi ve işletmeler için dezavantajlı olabileceği durumlar bunlardır. Fakat yine de söylemek gerekirse bu platformdan alışveriş yapmak fiyat performans açısından oldukça avantajlıdır.


Alibaba’dan Ürün Satın Almanın Dezavantajları

 

Alibaba’dan Tek Ürün Nasıl Alınır?

 

Alibaba’dan tek ürün satın almak isteyen kişilerin belirli süreçleri yerine getirmesi gerekir. Alibaba'dan Toptan Ürün Alım Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde Alibaba’dan tek ürün almaya detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Alibaba’dan tek ürün alınır mı sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin yerine getirmesi gereken başlıca prosedürler şunlardır:

 
  • İlk olarak Alibaba.com internet sitesine giriş yapın.
  • Siteye girdikten sonra üye ol bölümüne tıklayın. Alibaba’nın sizden istediği bilgileri sisteme girerek üyeliğinizi açın.
  • Alibaba’dan satın almak istediğiniz tek ürünler için araştırma yapın.
  • İlgili araştırmanın sonucunda satın almak istediğiniz ürünü satan satıcı ile iletişime geçin.
  • Siparişinizi oluşturduktan sonra ödemenizi yapın.
  • Kargo ve teslimat seçeneklerinizi seçin.
 

İlgili adımları tamamlayarak sizler de Alibaba’dan tek ürün satın alımı gerçekleştirebilirsiniz.

 

Alibaba’dan Toptan Ürün Nasıl Alınır?

 

Alibaba’dan toptan ürün satın almak da merak edilen konular arasında yer alır. Bu tür bir alışveriş yapmak isteyenlerin de belirli prosedürleri tamamlaması gerekir. Alibaba’dan toptan ürün satın almak için:

 
  • Kişilerin Alibaba’da bir üyeliğinin olması gerekir.
  • Üyelik başvuru formunu doldurduktan sonra üyeliğinizi açabilirsiniz.
  • İlgilendiğiniz kategorilerde yer alan ürünleri inceleyebilir ve bu ürünün satıcısı ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Toptan ürün adedine göre belirlenen ürün fiyatları üzerinden ödemenizi gerçekleştirebilir ve teslimat seçeneğini seçerek Alibaba’dan toptan ürün satın alabilirsiniz.
 

Alibaba’dan toptan ürün satın almak istiyorsanız yukarıdaki adımları tamamlayarak alışveriş yapabilir ve ürünlerini üreticilerden tedarik edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Toptan Ürün Al Sat Nasıl Yapılır?


Alibaba’dan Toptan Ürün Nasıl Alınır

 

E-ticaret ile İnternetten Ürün Satmaya Başlayın

 

Alibaba’dan ürün satın alan kişilerin büyük bölümü e-ticaret siteleri üzerinden satın aldıkları ürün ve hizmetleri satmaktadır. Genellikle satılacak ürünleri sergilemek için kişiler kendilerine ait bir sanal mağaza açmaktadır.

 

E-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax hızlı ve güvenilir bir şekilde online mağazanızı kurmanıza olanak sağlamaktadır. Sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih ederek sanal mağazanızı açabilir ve böylece internetten ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax