Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Toptan Takı-Bijuteri Satmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret sektörünün her geçen gün gelişen bir sektör haline gelmesi internetten satış yapan işletme sayısının artmasını beraberinde getirdi. Günümüzde birçok işletme dijital dönüşümlerini tamamlayarak işlerini internet ortamına taşıyor ve böylece hızlı bir şekilde internetten satış yapmaya başlıyor. Bazı işletmeler giyim bazı işletmeler elektronik ve bazı işletmeler de aksesuar satışı yaparak gelirlerini arttırmaya başlıyor.

 

Modanın tamamlayıcı ürünleri olan aksesuarlara olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu da toptan takı-bijuteri satmak isteyen işletmelerin sayısının artmasını sağlıyor. Toptan Takı-Bijuteri Satmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlerle internetten toptan takı-bijuteri satmak için nelere ihtiyacınız olduğundan bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek bir e-ticaret firması açmak ve e-ticaret sitenizi kurarak internetten satış yapmaya başlamak hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

şirket kurmak, evraklar, şirket

 

Şirket Kuruluşu

 

E-ticaret ile internetten toptan takı-bijuteri satmak isteyen işletmelerin ilk ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi şirket kuruluşudur. Çünkü kişi ve işletmelerin internetten sattıkları her ürün için fatura kesme zorunluluğu ve vergi mükellefi olması şartı bulunmaktadır.

 

Bu nedenle toptan bijuteri firması kurarak internetten satış yapmak isteyenlerin bir şirket kurması gerekmektedir. Genellikle e-ticaret yapan firmaların büyük bölümü;

 
  • Şahıs şirketi
  • Limited şirketi
  • Anonim şirketi
 

Gibi şirket türlerinden birini kurarak yasal bir şekilde faaliyet göstermeye başlayabilmektedir. Fakat genellikle e-ticaret firmaları kuracakları şirket türüne karar verirken gelecekteki hedeflerini ve sermayelerini göz önünde bulundurmaktadır.

 

Orta ve küçük çaplı işletmelerin büyük bölümü hem kuruluş masraflarının az olmasından hem de kolay açılıp kapanabilir olmasından dolayı şahıs şirketi kurmayı tercih etmektedir. Bununla beraber büyük ölçekli işletmeler ise limited ve anonim şirketlerinden birini seçmektedir. Sizler de internetten toptan takı aksesuar satmak için bu şirket türlerinden birini seçebilir ve yasal olarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Bir Şirket Kurmanın Yolları Nelerdir?

 

İlgili İçerik; Limited Şirket Nedir? Limited Şirket Nasıl Kurulur?

 

İlgili İçerik; Anonim Şirket Kurmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler
 



aksesuar , takı tasarım, takı aksesuar bijuteri satışı

 

Ürün Tedariği ve Yönetimi

 

Toptan takı malzemeleri satarak gelir elde etmek isteyen firmaların yapması gerekenler arasında bulunan başka bir aşama da ürün tedarik aşamasıdır. Genellikle toptan takı aksesuar satışı yapacak olan kişiler internetten satacakları ürünlere karar verirken ve tedarikçi seçerken belirli unsurları göz önünde bulundurmaktadır. Satacakları ürünlere karar vermek isteyen e-ticaret firmaları;

 
  • İnternetten en çok satan aksesuarlar
  • Trend ürünler
  • Yeni Çıkan Ürünler
  • Son dönem modasını yansıtan ürünler
 

Üzerine araştırmalar yapmakta ve modayı yakından takip ederek satacakları ürünlere karar verebilmektedir. Bununla beraber toptan takı nereden alınır sorusu üzerine araştırma yapan e-ticaret firmalarının ise tedarikçi seçimi sırasında dikkat etmesi gereken önemli unsurlar bulunmaktadır. Bunlar;

 
  • Tedarikçinin ürün çeşitliliği ve stok sayısı
  • Firmaya olan uzaklığı
  • Minimum alışveriş tutarı
  • Modayı yakından takip etmesi
  • Teknolojiye adapte olması
 

Gibi unsurlardır. Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak ürün tedariği ve tedarikçi seçimi aşmasını tamamlayabilir ve toptan takı aksesuarlarını doğru bir şekilde seçerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

ürün tedariği, ürün yönetimi

 

E-ticaret Sitesi Kurulumu

 

Toptan takı aksesuar satmak isteyen kişi veya işletmelerin bir e-ticaret sitesi kurması gerekir. E-ticaret sitelerini kurarken firmalar bir e-ticaret sitesi yazdırabileceği gibi hazır e-ticaret alt yapıları ya da açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını tercih ederek e-ticaret sitelerini hayata geçirebilmektedir. Fakat e-ticaret sitesi açma yöntemleri birbirlerine göre farklılık göstermektedir. Gelin şimdi bunlara bir göz atalım.

 
  • E-ticaret sitesi yazdırmak birçok işletme ve firmaya mantıklı gibi görünse de genel olarak bakıldığında işletmelerin kurulum masraflarının artmasına neden olmaktadır. E-ticaret sitelerinde ihtiyaç duyulan birçok modül, tema ve geliştirme için firmalar yazılımcı ile çalışmak zorundadır. Bu da işletmelerin e-ticaret sitesi kurma masraflarını arttırmaktadır.
  • Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları; Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ücretsiz olarak sunulan fakat geliştirmeler için modüllere ihtiyaç duyulan alt yapılardan biridir. Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ile çalışmak isteyen firmalar e-ticaret sitesi kurulumu, modüller, geliştirmeler ve entegrasyonlar için farklı firmalar ile çalışmak zorundadır. Bu da firmaların masraflarını arttırmaktadır.
  • Hazır e-ticaret alt yapıları internetten ürün satmak isteyen bir işletmenin tüm ihtiyaçlarının bulunduğu alt yapılara verilen isimdir. Hazır e-ticaret alt yapılarında kurulum basit ve kolay olduğu için toptan takı malzemeleri satmak isteyen firmalar anında özelleştirmelerini yapabilmekte ve ürünlerini satışa sunabilmektedir.
 

Sizler de yazılım ile uğraşmak yerine e-ticaret ile uğraşmayı istiyorsanız Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapılarını kullanmaya başlayabilir ve anında internetten satış yapabilirsiniz.

 
 

İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi

 

İlgili İçerik; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı?

 


e-ticaret takı satmak

 

Anlaşmalara Önem Verin

 

E-ticaret sitesi kurarak toptan takı satmak isteyen firmaları ilgilendiren bir diğer konu da anlaşmalardır. Firmalar e-ticaret süreçlerini yönetmek veya satış kanallarını arttırmak için belirli anlaşmalara ihtiyaç duymaktadır. Genellikle internetten ürün satan firmalar tarafından yapılan anlaşmalar arasında pazaryeri anlaşmaları ve kargo anlaşmaları bulunmaktadır.

 
  • Pazaryeri Anlaşmaları; Ülkemizde bulunan Trendyol, Çiçek Sepeti, N11 ve Hepsiburada gibi pazaryeri platformlarından satış yapmanıza olanak sağlayan anlaşmalara verilen isimdir. Platformlara göre belirli belgeler toplanarak yapılan anlaşmalar sayesinde e-ticaret firmaları satış kanallarını arttırabilmektedir.
  • Kargo Anlaşmaları; Kargo anlaşmaları ise firmaların sattıkları ürünleri uygun fiyatlar ile göndermesine olanak sağlayan anlaşmalardır. Böylece e-ticaret firmaları ürün ve teslimat maliyetlerini azaltarak doğru fiyatlandırma stratejileri uygulayabilmekte ve satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.
 

E-ticaret firmaları için önemli olan bu iki anlaşma firmaların gelirlerini arttırmasında oldukça önemli bir unsurdur. Sizler de internetten toptan bijuteri ürünleri satmak istiyorsanız pazaryeri anlaşmaları ile satış kanallarınızı arttırmalı ve kargo anlaşmalarıyla da ürün gönderim maliyetlerini azaltmalısınız.

 

Pazarlama ve Tanıtım Çalışmaları

 

Toptan Takı-Bijuteri Satmak İçin Bilmeniz Gerekenler arasında yer alan başka bir şey ise Pazarlama ve tanıtım çalışmalarıdır. Her e-ticaret firmasının ürün ve hizmetlerini satmak istediği kitleye ulaşmak için yaptığı belirli pazarlama ve tanıtım çalışmaları bulunmaktadır.

 
  • Google Adwords
  • SEO
  • Influencer Marketing
  • Sosyal Medya Pazarlama
  • SMS ve E-mail Pazarlama
 

Gibi yöntemler e-ticaret firmalarının kullandığı dijital pazarlama yöntemleri arasında yer almaktadır. Toptan takı internet siteleri ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırmak ve satış yapmak için en çok kullanılan bu dijital pazarlama yöntemlerini kullanmaya özen göstermelidir.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın



takı bijuteri aksesuar satışı

 

Kampanya Yönetimi

 

Toptan takı malzemeleri satan e-ticaret firmalarının ürün satışını arttırmak için kampanyalar düzenlemesi gerekmektedir. Genellikle işletmeler bu kampanyaları düzenlerken farklı konseptler yaratmaktadır. E-ticarette en çok kullanılan kampanya türleri şunlardır;

 
  • 3 Al 2 Öde
  • X üründen alana y ürününde %10 indirim
  • X üründen alana Y ürününde 5 TL indirim
  • X ürününden alana Y kategorisindeki ürünlerde %10 indirim
  • X ürünü alana Y ürünü bedava
  • 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo
 

Toptan takı aksesuar satışı yapmak isteyen işletmelerin bu tür konseptlerle ürünlerini ön plana çıkarması gerekir. Sizler de satışlarınızı arttırmak istiyorsanız bu tür kampanyalar düzenlemelisiniz.

 

İlgili İçerik; En Etkili 5 Yeniden Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)



 kampanya yönetimi

 

Ticimax ile Toptan Takı Aksesuar Sitenizi Hemen Kurun

 

Ticimax ile sizler de toptan takı aksesuar satış sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz. Ticimax hazır e-ticaret alt yapıları ile kurduğunuz e-ticaret sitenizi dilediğiniz gibi özelleştirebilir ve ürünlerinizi ekleyerek anında satış yapmaya başlayabilirsiniz. Alt yapımız içerisinde yer alan modüller sayesinde dijital pazarlama, kampanya yönetimi ve stok yönetimi gibi birçok işinizi hızlı bir şekilde yürütebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax