Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Aliexpress'te Satış Yapmak

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Aliexpress, 2010 yılında Çin’de kurulan ve BC2 iş modeliyle çalışan bir girişimdir. Dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan Aliexpress küçük ölçekli üreticilerin tüketiciler ile buluşmasını sağlamaktadır. Çin’de bulunan en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Aliexpress oldukça ünlüdür. Son dönemlerde insanlar Çin’den ürün getirterek ve bulundukları ülkelerde bunları satışa sunarak para kazanmaya başlamıştır. Peki e-ticaret yapanlar için Aliexpress’te satıcı olmak için neler yapılmalıdır ve Aliexpress satışlarında neler önemlidir bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.


Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler
 

Aliexpress’te Satıcı Olmak için Gerekenler

 

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan ve Amazon’dan sonra ismi en çok duyulan pazaryeri olan Aliexpress’te herkes satıcı olamamaktadır. Aliexpress’te satış yapmak isteyenlerin belirli adımları tamamlaması gerekmektedir.
 

Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin  Gerekenler
 

Şirket Kurulması Gereklidir

 

E-ticaret yaparak gelir elde eden kişiler ülkemizin yasaları gereği vergi ödemekle yükümlüdür. Bir şirketi bulunmayan kişiler ise faturalandırma yapamamaktadır. Bu nedenle, Aliexpress’te mağaza açmak isteyen kişilerin öncelikle bir şirket kurması gerekmektedir. Siz de şirketinizi şahıs, anonim veya limited şirketlerinden biri olarak kurabilirsiniz.

 

Aliexpress Hesabı Açılmalıdır

 

Aliexpress’te satış yapmak isteyen kişilerin site üzerinden hesap açması istenmektedir. Aliexpress hesabı açarken kullanıcılardan genellikle e-posta adresi, şifre, telefon numarası, kredi kartı bilgileri, adres bilgileri ve hesap açan kişinin adı ve soyadı gibi bilgiler istenmektedir. Aliexpress’te hesap açan kişiler bilgi girişlerini yaptıktan sonra telefon numaralarına gelecek onay kodunu sisteme girmelidir. Hesap aktivasyon işlemi mobil onay kodu sonrasında yapılmaktadır.
 

 

Aliexpress satıcı hesabınızı ücretsiz bir şekilde açabileceğiniz gibi Gold üyelik satın alarak da oluşturabilirsiniz. Kişisel hesaplar üzerinden ücretsiz bir şekilde 50 adet ürüne kadar ürünlerinizi Aliexpress’e yükleyebilir ve ürünlerinizi satabilirsiniz. Bununla beraber, Gold Üyelik ile Aliexpress üzerinden sisteminize istediğiniz kadar ürün yükleyebilir ve satışa sunabilirsiniz. Fakat Aliexpress’in normal üyeliği ile satış yapacak olan kişiler bu durumda biraz dezavantajlıdır. Çünkü; Aliexpress’te ürünlerin ön plana çıkması Gold üyeliklerde daha kolaydır. Aliexpress’te Gold üyelik ile mağaza açmak isteyen kişiler yıllık olarak Aliexpress’e 600 TL civarında ödeme yapmaktadır.


Aliexpress Hesabı Nasıl Açılır
 

Aliexpress’te Satış Yapmanın Avantajları

 

Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın en önemli bölümlerinden birine geldik: Aliexpress’te satış yapmanın avantajları nelerdir? Bu bölümde sizlere dünyanın en önemli pazaryerlerinden biri olan Aliexpress’te satış yapmanın ne gibi avantajları olduğundan bahsedeceğiz.
 

 
  • Aliexpress’te satış yapan firmalar aylık 200 milyon Aliexpress ziyaretçisine ürünlerini gösterme imkânı bulmaktadır. Bununla beraber, Aliexpress’in aylık aktif kullanıcı sayısının da 60 milyonun üzerinde olduğu göz önünde bulundurulduğunda ürün satışlarınızın kolaylaşacağını söyleyebiliriz.
  • Aliexpress, satıcılarını destekleyen bir firma olduğu için satıcıların belirli alanlardaki konularda bilgilenmesini istemektedir. Bunu yapmak için ise Aliexpress, satıcılar için ücretsiz eğitimler sağlamaktadır. Siz de Aliexpress satıcısı olduktan sonra bu ücretsiz eğitimlere katılabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.
  • Pazaryerlerindeki en önemli sorunlardan biri satıcı destek ekiplerine ulaşmaktır. Aliexpress bu sistemi oldukça iyi geliştirdiği için sizler de Aliexpress destek ekibine kolay bir şekilde ulaşabilir ve yardım almak istediğiniz konularda hızlı bir şekilde destek bulabilirsiniz.
  • Aliexpress’in komisyon oranları göz önünde bulundurulduğunda hem global bir şirket olmasından hem de komisyon oranlarının düşük olmasından dolayı avantajlı bir şirket olduğunu söylemek mümkündür. Aliexpress’te mağaza açan kullanıcılar genellikle ülkemizdeki pazaryerlerinden %5 - %8 daha az komisyon oranıyla çalışmaktadır.
  • Aliexpress’in lojistik alt yapısı oldukça iyi geliştirilmiştir. Bu da, satıcıların bu lojistik altyapısından kolay bir şekilde yararlanmalarını sağlamaktadır. Siz de Aliexpress’te satıcı olduğunuzda bu lojistik alt yapısından yararlanabilir ve işinizi globalleştirebilirsiniz. 
  • E-ticaret yapan birçok firma farklı pazaryerleri üzerinden satış yapmayı tercih etmektedir. Genellikle firmalar ürün yönetimi, stok ve sipariş yönetimi gibi konular için entegrasyon firmalarıyla çalışmaktadır. Aliexpress’te satış yapmaya başladığınızda, sizler de dilediğiniz takdirde bu entegrasyonlardan yararlanabilir ve Amazon, eBay gibi platformlarda bulunan ürünlerinizi Aliexpress hesabınıza entegre edebilirsiniz.


Aliexpress'te Satıcı Olmanın Avantajları
 

Aliexpress’te Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Aliexpress’te satış yapmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde satıcı hesabınız öncesinde bu dezavantajları bilmeniz için sizlerle paylaşacağız. Gelin hep beraber Aliexpress’in dezavantajları nelermiş bakalım.

 
  • Aliexpress’te satıcı olan kişilerin dezavantajla karşılaştığı ilk durum ürünlerini sattığı ülkeler konusundadır. Dünya’nın her yerine satış yapabilen Aliexpress satıcıları maalesef Türkiye ve Çin’e satış yapamamaktadır. Fakat satıcılar Türkiye ve Çin dışında bulunan Rusya, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelere satış yapabilmektedir.
  • Aliexpress bazı dönemlerde satışlarını arttırma amacıyla müşterilerine belirli teklifler vermektedir. Aliexpress satıcıları bu teklif süreci bitene kadar bu tekliflerde değişiklik yapamamaktadır.
  • Aliexpress, birçok konuda özenle çalışan bir firmadır. Bu nedenle satıcıların Aliexpress hesaplarını ihlal gördükleri anda askıya alabilmekte veya kalıcı olarak kapatabilmektedir. Firma genellikle geçersiz kargo numarası, telif hakkı ihlali, farklı ürün gönderimi gibi konularda yaptırımlar uygulamaktadır.
  • Aliexpress’te satış yapan firmaların aylık yaptığı satış faturaları genellikle ay sonunda kesilmektedir. 
  • Yurtdışı menşeili bir firma olduğu için Aliexpress’ten yaptığınız satışlardan kazandığınız tutarları hesabınıza aktarmak istiyorsanız küçük oranlarda komisyon ödeyebilirsiniz.

Aliexpress'te Satıcı Olmanın Dezavantajları
 

Aliexpress’te Satıcı Olmak İçin Gerekli Evraklar

 

Aliexpress Türkiye üzerinden sizler de mağazanızı açmak isteyebilirsiniz fakat bu mağaza açma işleminden önce Aliexpress sizlerden belirli belgeler istemektedir. Aliexpress’te ürün satmak için gerekli evraklar şunlardır;
 

 
  • Vergi Levhası ( Vergi Levhası almak için Şirket açmanız gerekmektedir.)
  • Ticaret Sicil Gazetesi (TOBB Tarafından verilmektedir.)
  • Ticaret Odası Kaydı
  • İmza Sirküleri veya İmza Beyannamesi


 

Gibi belgeler Aliexpress’te ürün satmak isteyen firmalardan istenen belgelerdir. Sizler de bu belgelerinizi tamamladıktan sonra Aliexpress satıcı girişi bölümünden Aliexpress’e katılına tıklayabilir ve Aliexpress’te ürün satmaya başlayabilirsiniz.
 

Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Gerekli Evraklar
 

Aliexpress’te Neler Satılabilir?

 

Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenlerin arasında bulunan başka bir konu ise Aliexpress’te satış yapabileceğiniz kategorilerdir. Sizler de bu bölümden Aliexpress ürünleri ve hangi kategorilerde satış yapıldığı hakkında bilgi alabilirsiniz. Aliexpress’te satış yapabileceğiniz 26 adet kategori ve alt kategori bulunmaktadır. Aliexpress’in genel kategorileri şunlardır;
 

 
  • Kadın Erkek Giyim
  • Ayakkabı Çanta
  • Aksesuar
  • Anne ve Çocuk
  • Elektronik Ürünler
  • Spor ve Eğlence ürünleri
  • Ev ve bahçe ürünleri
  • Cep telefonu ve Aksesuarları
 

Aliexpress üzerinde satış yapabileceğiniz başlıca kategorilerdir. Sizler de mağazanızı açtıktan sonra Aliexpress’in bu kategorilerine ürünlerinizi ekleyebilir ve ürün satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
 

Aliexpress'te Satılabilecek Şeyler
 

Aliexpress’te Satışı Yapılamayan Ürünler

 

Aliexpress’te satışını yapabileceğiniz ürünler gibi satışını yapamayacağınız ürünler de bulunmaktadır. Bu ürün gruplarının en önemlilerini burada paylaşacağız;
 

  • Cihaz
  • Tehlikeli Kimyasal Ürünler
  • Tütün Ürünleri
  • Silahlar
 

Aliexpress’te satılamayacak ürünler arasında bulunmaktadır. 


Aliexpress'te Satılamayan Ürünler
 

Aliexpress’te En Çok Dikkat Edilmesi Gereken Şey

 

Aliexpress gibi pazaryerlerindeki en önemli unsurlardan biri de müşteri memnuniyeti ve operasyon sürecidir. Satıcılar bu süreçleri önemsemelidirler. Aksi takdirde cezai işlemler ile karşılaşabilirler. Bu nedenle sizler de kargo ve tedarik gecikmesi gibi durumlardan kaynaklı ceza almamak için entegrasyon sistemlerini kullanabilir ve stok, operasyon takibi gibi konuları sistemli bir şekilde takip edebilirsiniz.


 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax