Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Almanya'ya Satış Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

E-ihracat sektöründe faaliyet gösteren firmaların büyük bölümü pazar payı yüksek olan ülkelere yönelir. Genellikle pazar payının yanı sıra markalar tarafından e-ihracat masrafları ve gelirler de göz önünde bulundurularak e-ihracat yapılacak ülke tercih edilir.

 
  • Gümrük ücretleri
  • Kargo ücretleri
  • Ürün gönderim ücretleri
 

Gibi masraflarını göz önünde bulunduran işletmeler daha çok başarılı olacakları ülkelerde e-ihracat yapmayı tercih eder. E-ihracat firmalarının son dönemlerde en çok tercih ettiği ülkelerden birisi Almanya’dır. Hem Türk nüfusu bakımından yoğun olan hem de döviz gelir elde etme fırsatı yer alan Almanya’ya e-ihracat yapmak isteyen işletme sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

 

Almanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda Türkiye’den Almanya’ya mal gönderme konusu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen işletmeler için Almanya’ya e-ihracat konusunda bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve Almanya’ya ürün satmak için gerekli olan prosedürü tamamlayarak satış yapamaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

Almanya'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Almanya’ya İhracat İçin Gerekli Belgeleri Hazırlayın

 

Türkiye’den Almanya’ya satış yapmak isteyen markaların yasal prosedürlere uygun bir biçimde ürün satışı yapması gerekir. Aksi halde işletmeler vergi ve gümrük süreçlerinde problem yaşayabilir. Bu nedenle ilk olarak yapılması gereken şeylerin başında şirket kuruluşu, e-ihracat kaydı vb. prosedürler tamamlanmalıdır.

 

E-ihracat için şirket kurmak isteyenler şahıs şirketi, limited şirketi ve anonim şirket gibi şirket türlerinden birisini seçerek kuruluş gerçekleştirmektedir. Genellikle e-ihracat sektöründe faaliyet gösterecek olan markalar sağladığı avantajlar ve dezavantajlara göre şahıs ve limited şirketlerini kurmaya daha fazla önem verir.

 

Şirket kuruluş sürecinin ardından Türkiye’den Almanya’ya satış yapacak hale gelen işletmelerin gümrük sürecinde problem yaşaması için Mikro İhracat kaydı yapması gerekir. Mikro ihracat kaydı sayesinde markalar ETGB ile belirli özellikteki ürünlerini Türkiye’den Almanya’ya gönderebilir.

 

Mikro ihracat ile Türkiye’den Almanya’ya mal gönderecek olan firmalar yetkili kargo firmaları aracılığıyla 300 Kg’a kadar olan ve 15.000 Euro sınırını aşmayan ürünlerini ihracat edebilmektedir. Markaların Almanya’ya ürün satarken gümrük vergisi ödememek için fatura tutarının 22 Euro’yu aşmamasına dikkat etmesi gerekir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Almanya E-ihracat Nasıl Yapılır Gerekli Belgeler

 

Ürün Araştırması Yapın

 

Almanya’ya ne satabilirim sorusu e-ihracat yapan işletmelerin en çok yanıt aradığı sorudur. Genellikle satılan ürünler sayesinde e-ihracatta başarı yakalanabildiği için Almanya’ya ürün satmak için önem verilmesi gereken bir diğer süreç de ürün araştırması sürecidir. Çünkü satacağınız ürünlere olan talep ne kadar artış gösterirse e-ihracat sektöründe başarılı olma ihtimaliniz de o kadar artmaktadır.

 

Almanya’ya ürün satmak isteyen markalar ilk dönemlerde burada yaşayan Türkleri hedeflemekte ve Almanya’da Satılan Türk Ürünleri ile satış yapmayı tercih etmektedir. Böylece e-ihracat firmaları aldıkları riski sıfıra indirerek başarılı olma ihtimallerini arttırmaktadır. Almanya’da Satılan Türk Ürünleri şunlardır;

 
  • Salça
  • Zeytin ve Zeytinyağı
  • Organik ürünler ( Tarhana, Erişte vb.)
  • Hazır Giyim Ürünleri
  • Tesettür Giyim Ürünleri
 

Almanya’da en çok satılan Türk ürünleri arasında yer alır. Bu tür ürün gruplarınının Türkiye’den Almanya’ya satışını yapmak için markalar genellikle kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açılışı yapar ve böylece ürün ve hizmetlerini yurtdışına daha kolay gönderme fırsatı yakalar.

 

Almanya E-ihracat Nasıl Yapılır Ürün Araştırması

 

E-ihracat Sitenizi Açın

 

Almanya’ya e-ticaret yaparak döviz geliri kazanmak için e-ihracat firmalarının kendilerine ait bir e-ihracat sitesi olması gerekir. E-ihracat sitesi açmak için de markalar daha çok Ticimax gibi profesyonel e-ihracat alt yapılarını tercih eder.

 

Hazır e-ihracat paketleri içerisinde yer alan çoklu dil özelliği sayesinde e-ihracat firmaları hem Türkçe hem İngilizce hem de Almanca e-ihracat sitesi kurarak satışlarını arttırma imkânı yakalar.

 

Hazır e-ihracat paketleri içerisinde yer alan;

 
  • Yurtdışı Pazaryeri Entegrasyonları
  • Yurtdışı Kargo Entegrasyonları
  • Bölgesel Satış Yapma Özelliği
  • Ülkelere Göre Ödeme Sistemi Değişiklikleri
  • Lokasyon Bazlı Fiyatlandırma
  • Çoklu Dil ve Çoklu Para Birimi
  • XML Tedarikçi Entegrasyonları
  • Mobil Uygulama Desteği
 

Gibi özellikler sayesinde hem işletmenizi satış yapacağınız ülke pazarına adapte ederek hareket edebilir hem ürün çeşitliliğini arttırabilir hem de mobil uygulama sayesinde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Bunların yanı sıra hazır e-ihracat paketleri sayesinde e-ihracat sitenizi daha uygun maliyetler ile kurabilir ve karlılığınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Almanya E-ihracat Nasıl Yapılır E-ihracat Sitesi

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

Almanya’ya e-ticaret yapmak için site tasarımınızın profesyonel bir şekilde hazırlanması gerekir. Aksi halde sitenizi ziyaret eden tüketiciler firmanıza güvenmeyecek ve bu nedenle alışveriş yapmayı tercih etmeyecektir. Bu nedenle Almanya’ya ne satabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin e-ihracat sitelerini açtıktan sonra profesyonel bir şekilde site tasarımı yapmaya da özen göstermesi gerekir ve e-ihracat sitesi tasarlarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunur.

 
  • E-ihracat sitesi tasarlarken kurumsal kimliğinizi sitenizde yansıtmaya çalışın.
  • Almanya’da mobil ticaret artış gösterdiği sitenizi responsive olarak tasarlayın.
  • Almanya’da satılan Türk ürünleri hakkında müşterilerinize bilgi vermek için banner ve slider alanlarında bu ürünleri ön plana çıkarın ve ana sayfanızda yer verin.
  • Sitenizin tasarım aşamasında kurumsal sayfalarda ve ödeme sayfalarında tasarım yaparken güvenliği ön planda tutun.
 

Böylece profesyonel e-ihracat sitesi tasarımınızı yapabilir ve yurtdışına ürünlerinizi daha kolay satarak Türkiye’den Almanya’ya ürün gönderebilirsiniz.

 

Almanya E-ihracat Nasıl Yapılır E-ihracat Sitesi

 

E-ihracat Siteniz İçin Sanal Pos Anlaşması Yapın

 

Türkiye’den Almanya’ya e-ihracat yaparken siteniz üzerinden tahsilat gerçekleştirmeniz gerekir. Bu nedenle e-ihracat sitenize sanal pos entegrasyonu yapmanız önemlidir. Bu noktada bankalar ya da sanal pos firmaları ile çalışarak sanal pos entegrasyonu yapabilirsiniz. Sanal pos anlaşması yapmak için de;

 
  • Sanal pos komisyon oranları
  • Ödeme günleri
  • Anlaşma koşulları
  • Referanslar
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve çalışacağınız sanal pos firmasına daha kolay bir şekilde karar verebilirsiniz.

 

Almanya E-ihracat Nasıl Yapılır Sanal Pos

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

Almanya’ya e-ihracat yapan markalar ürün gönderim maliyetlerini azaltmak için kargo firmaları ile çalışmaktadır. Kargo firmalarıyla çalışmak için de işletmeler bir kargo anlaşması yapmaktadır. Türkiye’den Almanya’ya mal göndermek için kargo anlaşması yaparken işletmelerin dikkat etmesi gereken unsurlar bulunur.

 
  • Desi Başı Gönderi Ücretleri
  • Adresten Alım Şartları
  • Teslimat Süreci
  • Kapıda Ödeme Sistemi
 

Kargo anlaşması yaparken işletmelerin göz önünde bulundurduğu önemli unsurlar arasında yer alır. Böylece Türkiye’den Almanya’ya ürün göndermek isteyen markalar uygun kargo fiyat teklifleri alabilmekte ve çalışacakları kargo firmasına doğru bir şekilde karar vererek hareket edebilmektedir.



Almanya E-ihracat Nasıl Yapılır Kargo Entegrasyonu

 

Almanya Gümrük ve KDV Oranları

 

Almanya’ya e-ihracat yapacak olan firmalar belirli bir tutarın üzerinde ihracat vergisi ve KDV öderler. Avrupa Birliği ülkelerinde olan ihracat ve gümrük vergisi kuralları gereğince Almanya’ya satış yapmak isteyen markaların 22 Euro üzerindeki satışları için %18- %20 oranında vergi ödemesi gerekir.

 

Almanya standart KDV oranı %19 civarındayken azaltılmış vergi oranı ise %7 civarındadır.

 

Ürün ve Hizmet Tanıtımı Yapın

 

Almanya pazarına yeni giren bir e-ihracat firması olacağınız için ilk dönemlerde dijital pazarlama stratejinizin çok güçlü olması gerekiyor. Aksi halde hedef kitlenizin size güvenmesi biraz zaman alacaktır. Bu yüzden Türkiye’den Almanya’ya mal göndermek için e-ihracat firmanızın tanıtımını profesyonel bir şekilde yapmanız gerekiyor. Markalar;

 
  • Sosyal Medya
  • Influencer Marketing
  • SEO
  • Google ADS
  • Affiliate Marketing
 

Gibi çalışmalar ile yeni girdikleri ülke pazarında daha kolay bilinirlik elde ediyor ve satışlarını arttırma fırsatı yakalıyor.

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

Almanya E-ihracat Nasıl Yapılır Ürün ve Hizmet

 

Ticimax ile E-ihracat’ın Kolaylığı

 

E-ihracat yaparken siz de Ticimax e-ihracat alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ihracat paketleri sayesinde sitenizi kolayca kurabilir, modül ve özellikleri kullanarak anında satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax e-ihracat paketlerinde bulunan dijital pazarlama modülleri ile markanızı Almanya pazarında tanıtabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax