Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anahtar Kelime Nedir? Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Arama motoru optimizasyonu veya reklam çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmeler için önemli kavramlar arasında yer alan anahtar kelime, kullanıcıların arama motorlarında herhangi bir ürün veya bilgi ararken arama kutucuğuna girdiği kelimelere verilen isimdir.

 

Anahtar kelimeler bir içerisinde yer alan ve ilgili metin ya da belge hakkında bilgi veren kelimelere verilen isimdir. Özellikle metin içerisinde bu kelimeler sıkça kullanılmaktadır. Dijital pazarlama çalışmalarında oldukça önemli bir kavram olan anahtar kelimeler içerik pazarlamasından video pazarlamasına, arama motoru reklamcılığından seo çalışmalarına kadar olan her alanda kullanılabilmektedir.

 

Bu süreçte ise işletmelerin anahtar kelime bulma sürecinde birçok unsura dikkat etmesi gerekir. Anahtar Kelime Nedir, Anahtar Kelime Nasıl Bulunur adlı bu yazımızda sizlere anahtar kelimeler hakkında bilgi vereceğiz ve anahtar kelime bulma süreci hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

 

Anahtar Kelime Nedir? Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?

Anahtar Kelime Nedir?

 

Anahtar kelime, bir yazı ya da video içerisinde yer alan ve ilgili içeriğin hangi konuda olduğunu gösteren kelimelere ya da kelime öbeklerine verilen isimdir.

 

Genellikle internette bir konu araştıracak olan kişiler arama motorlarında bu kelimeler ile aramalarını gerçekleştirmektedir. Bu nedenle de anahtar kelime kavramı her kişi ve işletme için oldukça önemlidir.

 

Anahtar Kelimeler Neden Önemlidir?

 

Anahtar Kelimeler Neden Önemlidir?



Anahtar kelimeler her bağlamda özellikle dijital pazarlama çalışmalarında oldukça önemlidir. Çünkü anahtar kelimeler birçok avantaj elde etmenize imkan tanır. Anahtar kelimelerin avantaj sağladığı başlıca alanlar şunlardır:

 

  • Anahtar kelimeler arama motoru optimizasyonunda oldukça önemlidir. İyi çalışılmış bir anahtar kelime stratejisi sayesinde markalar arama motorlarında ön plana çıkarabilmektedir.
  • Genellikle bir markanın hedef kitlesinde yer alan kişiler belirli bir konuda araştırma yaparken anahtar kelimeleri kullanır. Bu da markaların hedef kitlesindeki kişilere ulaşmasını sağlar.
  • Anahtar kelime kullanımı internet sitenizin organik trafiğini artırmada oldukça önemlidir.
  • Doğru anahtar kelimeleri bulmak rakiplerinize karşı rekabet avantajı sağlamaktadır.
  • İçerik stratejisi sayesinde markalar hedef kitlelerinin ilgi alanlarına yönelik anahtar kelimeler ile içerik üretimi gerçekleştirebilir.
  • Sosyal medya paylaşımlarında anahtar kelimelere yer vermek hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar ve etkileşim oranlarınızı artırmanızı kolaylaştırır.
  • Reklam çalışmalarında anahtar kelime kullanımı sayesinde reklam maliyetlerinizi düşürebilir ve dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz.
  • Harekete geçirici kelimeler kullanarak hedef kitlenizin bir eylem gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.

 

Anahtar kelime bulma ve kullanımının sağladığı avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız doğru bir anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Seo Nedir

 

Anahtar Kelime Türleri Nelerdir?

 

Anahtar kelimeler genellikle uzunluk, kısalık ya da arama niyetine göre farklı türlere ayrılmaktadır. Short tail keywordler, Long tail keywordler ve question keywordler olarak anahtar kelimeler kendi içerisinde ayrılmaktadır.

 

Anahtar Kelime Türü Türkçesi Açıklaması Örnekler
Short Tail Keyword Kısa Kuyruklu Anahtar Kelime Bir veya iki kelimeden oluşan anahtar kelimelerdir. E-ticaret, E-ticaret yapmak, e-ihracat, Instagram’dan Satış
Long Tail Keyword Uzun Kuyruklu Anahtar Kelime İkiden fazla kelime içeren anahtar kelime türüdür. Long Tail Keyword Uzun Kuyruklu Anahtar Kelime İkiden fazla kelime içeren anahtar kelime türüdür. E-ticaret yapmak için gerekenler, şirket kurma süreci, Rusya’ya e-ticaret yapmak
Question Keyword Soru Kelimeleri Soru kalıpları kullanılarak oluşturulan anahtar kelimelerdir. E-ticaret nedir, e-ticaret nasıl yapılır, Instagram’dan satış nasıl yapılır,
Brand Keyword Marka Kelimeleri Bir marka adını içeren anahtar kelime türleridir. Ticimax, Ticimax Kampüs

 

Bu anahtar kelime türlerinin yanı sıra kullanıcı niyetine göre şekillenen farklı anahtar kelime türleri de bulunmaktadır. Bunlar ise konum tabanlı anahtar kelimeler, ürün ve hizmet anahtar kelimeleri olarak gruplandırılabilmektedir. Bu anahtar kelime türlerinin yanı sıra kullanıcı niyetine göre şekillenen farklı anahtar kelime türleri de bulunmaktadır. Bunlar ise konum tabanlı anahtar kelimeler, ürün ve hizmet anahtar kelimeleri olarak gruplandırılabilmektedir.

 

Konum tabanlı anahtar kelimeler daha çok local seo çalışmalarında ya da yerel reklam çalışmalarında kullanılır. Örneğin: Antalya otelleri anahtar kelimesi konum tabanlı bir anahtar kelime türüdür. Ürün ve hizmet tabanlı anahtar kelimeler ise bir ürün ve hizmete yönelik kullanılan anahtar kelimelerdir. Örneğin: deniz butik kadın elbisesi anahtar kelimesi bir ürün ve hizmet arayışı olan kişilerin kullandığı anahtar kelimelerdir.

 

Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?

 

Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?



Anahtar kelime bulmak isteyen kişi ve işletmeler genellikle belirli anahtar kelime analiz araçlarını kullanarak araştırmalarını yapabilmektedir. Anahtar kelime araştırması yapmak için kullanılabilecek araçlar şunlardır:

 

  • Ahrefs
  • Keywordtool
  • Semrush
  • Ubbersuggest
  • KeySearch
  • Google Keyword Planner
  • SEO Monitor
  • KWFinder
  • Moz Keyword Explorer

 

En çok kullanılan anahtar kelime analiz araçları arasında yer alır. Sizler de bu araçları kullanarak anahtar kelime araştırması yapabilir ve dijital pazarlama stratejinize yön verebilirsiniz.

 

Anahtar Kelime Bulma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Anahtar kelime nedir nasıl bulunur sorusuna yanıt arayan kişilerin özellikle anahtar kelime bulma sürecinde dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Anahtar kelime bulma sürecinde önem verilmesi gerekenler şunlardır:

 

  • Hedef kitlenizi analiz edin ve anahtar kelime bulma sürecinden önce ilgi alanlarını tespit edin.
  • Markanızın rakiplerini araştırın ve rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimelerin neler olduğuna karar verin.
  • Yalnızca short tail keywordlere odaklanmayın short tail keywordler ile beraber long tail keywordlere de yer verin.
  • Local seo çalışmaları yapmak istiyorsanız anahtar kelime seçimi yaparken bölgesel anahtar kelimelere de yer verin.
  • Anahtar kelime bulma sürecinde sorulara cevap veren anahtar kelimelere de odaklanın.
  • Arama yoğunluğunu ve ilgili anahtar kelimenin rekabet oranını da göz önünde bulundurun.
  • Dönüşüm potansiyeli yüksek olan anahtar kelimelere odaklanın .

 

Anahtar kelime bulma sürecinde sizler de bu unsurları göz önünde bulundurabilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişilerin ilgi alanlarına göre anahtar kelimelerinizi seçebilirsiniz.

 

Anahtar Kelime Bulma Sürecinde Önem Verilmesi Gereken Metrikler

 

Anahtar Kelime Bulma Sürecinde Önem Verilmesi Gereken Metrikler



Anahtar kelime araştırması yapacak olan kişi ve işletmeler anahtar kelime analizi esnasında kullandıkları toollarda belirli metrikler ile karşı karşıya kalabilir. Bu süreçte anahtar kelime bulma sürecinde önem verilmesi gereken metrikler hakkında bilgi sahibi olmak kişilerin doğru anahtar kelime seçmesini kolaylaştırır.

 

Metrik Türkçe Açıklama
Search Volume Arama Hacmi Anahtar kelimelerin aylık ya da yıllık olarak arama motorlarında ne kadar arandığını gösterir.
Competition Rekabet Oranı Competition Rekabet Oranı Anahtar kelimenin rekabetini gösterir. Genellikle düşük rekabeti olan anahtar kelimeler daha etkili sıralamalar elde eder.
SERP Organik Arama Sonuçları Arama motoru sıralamalarında ilgili anahtar kelimenin hangi pozisyonda yer aldığını gösterir.
Click Trough Rate Dönüşüm Oranı İlgili anahtar kelimenin tıklanma oranını gösterir.
Conversion Probability Dönüşüm Olasılığı Anahtar kelimelerin dönüşüme dönme oranını gösterir.

 

Anahtar kelime araştırması yapacak olan kişi ve işletmelerin bu metrikleri göz önünde bulundurarak profesyonel bir şekilde çalışma yürütmesi gerekir. Anahtar kelime süreçlerinde özellikle arama hacmi yüksek ve rekabet oranı düşük olan anahtar kelimelere yönelmek oldukça önemlidir. Böylece organik sıralamalarınızı kolayca oluşturabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir

 

Ticimax ile Anahtar Kelimelerinizi Kolayca Bulun

 

Türkiye’nin en gelişmiş e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde ürün, hizmet, marka ve blog sayfalarınızda kullanacağınız anahtar kelimeleri doğru bir şekilde bulabilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş özelliği Ticimax AI ile seo odaklı metinlerinizi kolayca yazdırabilir, ürün ve hizmetlerinizin sıralamasını artırarak daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax