Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anneler Günü İçin En Çok Satan Ürünler Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret yapan firmaların satışlarında yoğunluk yaşadığı belirli gün ve dönemler bulunmaktadır. Genellikle sevgililer günü, anneler günü, babalar günü gibi özel günlerde ve Blackfriday gibi önemli haftalarda e-ticaret sitelerinin satışlarında artış olduğu bilinmektedir.

 

Anneler Günü İçin En Çok Satan Ürünler Nelerdir adlı bu yazımızda hepimiz için çok özel bir gün olan anneler gününde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları için önemli bilgileri ve bu dönemde en çok satan ürünleri sizlerle paylaşacağız. Siz de bu yazımızı okuyarak anneler gününde satışlarınızı arttırmak için sizlerle paylaştığımız ürünleri e-ticaret sitenize ekleyebilir ve cironuzu arttırabilirsiniz .

 

Anneler Günü İçin En Çok Satan Ürünler Nelerdir?
 

Anneler Günü Ne Zaman?

 

Her yıl Annelerin üzerimizdeki değerini anmak ve onurlandırmak için tüm Dünya’da kutlanan Anneler Günü her ülkede farklı tarihlerde kutlanan bir gündür. Anneler günü her yıl ülkemizde mayıs ayının ikinci haftasında bulunan Pazar günü kutlanmaktadır. Anneler günü 2023 yılında 14 Mayıs tarihinde kutlanacaktır.

 

Anneler Günü Tarihi Ne Zaman
 

Anneler Günü E-ticaret Firmaları İçin Neden Önemli?

 

Anneler günün e-ticaret firmaları için önemli olan günler arasında yer aldığını sizlerle paylaşmıştık. Peki Anneler Günü E-ticaret firmaları için neden önemli gelin hep beraber bir göz atalım.

 

Anneler Günü’nde bizi hayata getiren ve büyüten en değerli varlığımız olan anneler için hediye almak ve onları bu hediyeler ile onurlandırmak bir adet haline gelmiştir. E-ticaret firmaları bu döneme özel yaptığı çalışmalar sayesinde hem anneleri için hediye almak isteyen kişilere hitap edebilmekte hem de satışlarını arttırabilmektedir. Anneler gününde e-ticaret firmaları;

 
  • Kampanyalar düzenleyerek satışlarını arttırabilmektedir.
  • E-ticaret sitelerine yeni ürünler ekleyerek hedef kitlelerini genişletebilmektedir.
  • Bu dönemde yapılan indirimler sayesinde müşteri sadakati kazanabilmekte ve sürekli müşteriler elde edebilmektedir.
  • Anneler günü kampanyaları ile e-ticaret firmaları marka bilinirliğini arttırabilmektedir.
 

29 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından aktarılan gelişmelerle bu yıl Ramazan Ayı boyunca hafta sonları sokağa çıkma yasaklarının ülke genelinde devam edeceği bildirilmiştir. Sokağa çıkma yasakları ülkemiz genelinde devam edeceği için bu yıl anneler gününde e-ticaret firmalarına olan ilginin artacağı öngörülmektedir.

 

Bu nedenle anneler günü kampanyaları ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizlerde anneler günü kampanyalarınız için çalışmalarınıza önceden başlayabilir ve başarılı kampanyalar yaratarak anneler gününde dönüşüm oranlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Anneler Günü’nde En Çok Satan Ürünler

 

Anneler Günü İçin En Çok Satan Ürünler Nelerdir adlı yazımızın ilk bölümünde özel günler, anneler günü ve anneler gününün e-ticaret firmaları için öneminden bahsettik. Bu bölümde ise anneler Günü’nde en çok satan ürünler hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

 

 

Kurtarıcı Bir Hediye: Çiçek

 

Anneler günü veya anneler günü kampanyaları dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen ürünlerden birisi çiçeklerdir. Çiçekler hem annelerini sevindirmek isteyenlerin aldığı ürünler hem de hediye almayı unutan kişilerin kurtarıcı ürünleridir.

 

Anneler gününe özel birçok firma bünyesinde çiçek ve çiçek figürlü ürünlerin satışını yaparak gelir elde etmektedir. Sizler de bugüne özel satışlarınızı arttırmak için farklı kampanya modelleri sunabilir ve çiçek satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bununla beraber ülkemizde bilinen bir pazaryeri olan Çiçek Sepeti üzerinden de anneler gününe özel satışlar yapabilir ve Çiçek sepetinden alışveriş yapmak isteyen kişilere de ulaşabilirsiniz.

 

Anneler günün kurtarıcı hediyelerinden birisi olan çiçek satışlarınızı arttırmak için ise;

 
  • Sosyal medya reklamları vermeli
  • Aynı gün teslim seçeneğini müşterilerinize sunmalı
  • İndirimli ürün satacağınız kampanyalar düzenlemelisiniz.
 

Yapacağınız bu çalışmalar anneler için hediye arayan kişilerin ilgisini çekecek ve sağladığınız imkanlar ile satışlarınız artacaktır.

 

İlgili İçerik; Çiçek Sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

Anneler Günü En Çok Satılan Ürünler
 

Farklılığı Sevenler İçin : Puzzle ve Müzik Kutusu

 

Anneler gününde klasik hediyelerin yanı sıra daha orijinal ve farklı hediyelere yönelen kişilerin genellikle puzzle ve müzik kutusunu tercih ettiğini biliyor muydunuz?

 

Anneler gününde en çok satan ürünlerin başında gelen puzzle ve müzik kutuları genellikle farklı ve kişiselleştirilmiş ürünler arayan kişilerin tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Bu dönemde anneleri için hediye almak isteyen kişiler genellikle puzzle seçimlerini yaparken daha çok şehir, çiçek, ünlü kişilerin portrelerinin bulunduğu puzzlelara yöneliyor. Bununla beraber birçok kişi ise anneleri ve kendi resimlerini puzzle yaptırmayı tercih ediyor.

 

Bu dönemde satışlarınızı arttırmak için anneler gününe özel puzzlelar üretebilir ve müşterilerinize kişiselleştirilmiş ürün seçeneği sunabilirsiniz.

 

Farklılığı ve Nostaljiyi seven kişilerin ise tercih ettiği ürünlerden biri de müzik kutuları. Anneler gününe özel nostaljik hediye arayanlar için muhteşem bir fikir olan müzik kutuları satan e-ticaret firmaları genellikle bu dönemlerde düzenledikleri kampanyalar ile satışlarını arttırıyor. Sizler de özel günler için düzenlediğiniz kampanyalarınız içerisinde müzik kutularına da yer verebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Müzik Aletleri Satma Rehberi

 

Anneler Günü Müzik Kutusu
 

En Sevilen Hediye : Telefonlar

 

Anneler gününde en çok satan ürünlerden biri de telefonlar. Bu döneme özel anneler günü telefon kampanyaları hem annesine iyi bir hediye almak hem de telefon değiştirmek isteyen kişilerin ilgisini çekiyor.

 

Sizler de anneler günü telefon kampanyaları düzenleyerek bu dönemde hem daha çok kişiye ulaşabilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz. Elektronik sektöründe yaşanan gelişmeler her geçen gün arttığı için farklı telefon modelleri ile ilgilenen kişiler bu dönemde ürünlerini satın almayı tercih etmektedir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Telefon Aksesuarları Satma Rehberi

 

İhtiyaçlar için: Hazır Giyim Ürünleri

 

Anneler günü hediyesi arayan kişilerin ilk aklına gelen ürünlerden birinin giyim ve aksesuar ürünleri olduğunu biliyor muydunuz?

 

Anneler günü hediyesi arayan kişilerin en çok yöneldiği giyim ve aksesuar ürünleri basit hediyelermiş gibi görünüyor olsa da annelerin bu ürünlere ihtiyaçları hep vardır. Anneler günü kampanyaları içerisinde giyim ve aksesuar ürünlerine yer vererek satışlarını arttırmak isteyen firmalar genellikle;

 
  • Yazlık Elbise
  • Çanta
  • Yazlık Tişört
  • Küpe ve Kolye
  • Tesettür ürünleri

Gibi ürünler ile kampanyalarını düzenliyor. Sizler de anneler günü hediyesi almak isteyen kişilere bu tür ürünler için kampanya düzenleyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Anneler Günü Giyim Ürünleri

 

Geçen Yılın En Sevilen Kategorisi: Kuyumculuk Ürünleri

 

Geçtiğimiz yıl anneler gününde en çok satılan ürünler incelendiğinde insanların genellikle kuyumculuk sektöründeki ürünleri hediye olarak tercih ediliyor. 2021 yılında anneler günü için en çok satan ürünler arasında yer alan kuyumculuk sektöründeki ürünlerin satış yüzdesi %71 civarındaydı.

 

Altın ve gümüşten yapılan takı, kolye ve bilekliklere olan ilginin bu yılda artacağı beklenmektedir. Anneler günün ’de anneleri için değerli eşyalar satın almak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ürünler içerisinde yer alan kuyumculuk sektörü ürünlerini e-ticaret sitenize ekleyebilir ve artan talebi karşılayarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?

 

Aksesuar ve Takılar

 

2021 yılında Anneler Günü’nde en çok satan ürünler listesinde yer alan bir diğer ürün ise aksesuar kategorisinde bulunan ürünler. 2021 Anneler Günü’nde aksesuarlara olan talep %26 arttığı için bu yıl da bu ürün kategorisinde bulunan ürünlere ilginin artacağı düşünülüyor.

 

E-ticaret firmanızın satışlarını arttırmak istiyorsanız eğer anneler günü aksesuar kampanyalarınızı düzenlemek için; bileklik, kolye, küpe, hal hal gibi ürünler temin edebilir ve anneler günü kampanyaları ile satışlarınızı arttırabilirsiniz. Anneler Günü’nde aksesuar ve takı sektöründe faaliyet gösteren firmaların en çok düzenlediği kampanyalar şunlardır;

 
  • Anneler günü pırlanta kampanyaları
  • Anneler günü kolye kampanyaları
  • Anneler günü bileklik kampanyaları
 

Sizler de e-ticaret firmanız bünyesinde bu kampanyalara yer verebilir ve kullanıcılar tarafından en çok ilgi gören bu kampanyaları düzenleyerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Anneler Günü Takı ve Aksesuarlar
 

Kampanyaların En Sevileni : Beyaz Eşya Kampanyaları

 

Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren birçok e-ticaret firması anneler günü beyaz eşya kampanyaları düzenleyerek satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Genellikle anneler günü kampanyaları içerisinde beyaz eşyaların indirim oranları bir hayli fazla olduğu için hem annelerinin ihtiyacını karşılamak hem de kendi evlerindeki beyaz eşyaları değiştirmek isteyen kişiler tarafından bu kampanyalara gösterilen ilgi artmaktadır.

 

Sizler de anneler gününde satışlarınızı arttırmak isteyen bir e-ticaret firmasıysanız;

 
  • Geçtiğimiz yıl düzenlenen anneler günü kampanyalarını inceleyebilir ve rakiplerinizin neler yaptığına göz atabilirsiniz.
  • Anneler günü beyaz eşya kampanyaları düzenlemek için en çok satan veya en çok beğenilen ürünlerinizin listesini çıkarabilir ve bu ürünlerle kampanya düzenleyebilirsiniz.
  • Anneler günü kampanyalarınız için hedef kitlenizin büyük bölümüne hitap etmek istiyorsanız anneler günü bulaşık makinesi kampanyaları, anneler günü buzdolabı kampanyaları gibi konseptler yaratabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Beyaz Eşya Sitesi Açmak İçin Gerekenler

 

Farklılığı Sevenlerin En Sevdiği Ürünler: Tasarım Ürünleri

 

Anneler için hediye arayan kişiler tarafından en çok tercih edilen bir diğer hediye türü ise tasarım ürünlerdir. Genellikle farklı ve orijinal ürünler hediye etmeyi seven kişiler tarafından tercih edilen tasarım ürünlerin, anneleri daha özel hissettireceği düşünülmektedir. Bu nedenle günümüzde birçok kişi;

 
  • Tasarım tişört
  • Tasarım gömlek
  • Tasarım çanta
  • Tasarım bileklik
 

Gibi ürünleri anneler gününde anneleri için tercih etmektedir. Sizlerde e-ticaret ile yaptığınız satışları arttırmak için e-ticaret firmanız bünyesinde tasarım ürünlere yer verebilir ve anneler günü kampanyaları ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Anneler Günü Özel Tasarım Ürünler
 

Özel Günlerde Satışlarınızı Ticimax İle Arttırın

 

Ülkemizde her yıl kutlanan anneler günü, babalar günü, sevgililer günü birçok özel gün bulunmaktadır. Genellikle özel günler için hediye almak isteyen kişiler e-ticaret firmaları üzerinden alışverişlerini yapmaktadır.

 

E-ticaret sektörünün her geçen gün büyüyen bir sektör haline gelmesi ve e-ticaret sektöründe hizmet veren firmaların cirolarını hızlı bir şekilde arttırması hediyelik eşya satmak isteyen kişi ve firmaların sayısının artmasına olanak sağlamıştır.

 

Sizler de e-ticaret yaparak hediyelik eşya satmak istiyorsanız Ticimax e-ticaret alt yapıları ile e-ticaret adım atabilir ve e-ticaret alt yapılarımız içerisinde bulunan özellikler ile kısa sürede satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax