Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

İnternetten kıyafet satışı nasıl yapılır sorusuna yanıt vereceğimiz bu yazımızda sizler için e-ticarete başlarken neler gerektiğinden, e-ticarete başladıktan sonra nelere dikkat ederek satışlarınızı geliştirebileceğinizden bahsedeceğiz.


Son dönemlerde Pazar hacmi her geçen gün artan e-ticaret ile tanışan kişiler hızlı bir şekilde satışlarını arttırmaktadır. İnternetten kıyafet satışı yapanlar ise yayımlanan raporlar göz önünde bulundurulduğunda en çok kazanan kişiler olarak tanımlanmaktadır. Peki internetten kıyafet satışı nasıl yapılır gelin hep beraber bakalım.
 

İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?
 

7 maddede internetten giysi satmak

 

1) Şirketinizi Kurun

 

İnternetten kıyafet satışı nasıl yapılır diyen ve e-ticarete atılmak isteyen kişilerin ilk olarak yapması gereken şey bir şirket açmaktadır. İnternetten satışı yapılan her ürün faturalandırılmak zorunda olduğu için bu şirketi açmak önemlidir. E-ticaret yaparken var olan iş yeriniz üzerinden satış yapıp fatura keseceğiniz gibi bir iş yeriniz yoksa şirket nasıl kurulur yazımızdan bilgi alarak kendi şirketinizi kurabilirsiniz.

 

İlgili içerik : Şirket Nasıl Kurulur?
 

İlgili İçerik: İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler ( 2021 Yeni)


7 maddede internetten giysi satmak
 

2) Doğru E-ticaret Alt Yapısını Seçin

 

İnternetten kıyafet satışı yapmak isteyen kişilerin şirket kurulum aşamasını tamamladıktan sonra e-ticaret sitelerini kurmak için doğru e-ticaret altyapısını bulmaları gerekmektedir. E-ticaret sitenizde kullanacağınız altyapının güvenilir olması oldukça önemlidir. Sizler de müşterilerinizin güvenli platformlardan alışveriş yapmasını sağlamak ve bunu sağlayarak müşterilerinize güven vermek istiyorsanız eğer doğru e-ticaret alt yapısı bulmanız gerekmektedir.


Dilediğiniz takdirde e-ticaret uzmanlarımızdan iş hacminize, satacağınız ürünlere ve ticaret şeklinize en uygun olan e-ticaret paketleri hakkında bilgi alabilirsiniz. E-ticaret alt yapılarımızın içerisinde bulunan güvenlik modülleri müşterilerinizin güvenilir platformlardan alışveriş yapmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan kargo takip sistemleri, anlaşmalı kargo fiyatları, stok yönetim modülleri gibi birçok özellik işinizi kolaylaştıracaktır.

 

İlgili İçerik: Tekstil&Giyim E-Ticaret Sitesi Örnekleri




 

3) Kategoriler Yaratın

 

İnternetten kıyafet satışı yapmak için ihtiyacınız olan başka bir şey ise kategorilerdir. Kıyafet dendiğinde kadın kıyafetleri, erkek kıyafetleri ve çocuk kıyafetleri akla gelmektedir. Bu ürün gruplarından yalnızca bir tanesi için satış yapabileceğiniz gibi kadın, erkek ve çocuk giyim ürünlerinin hepsi için de satışlarınızı yapabilirsiniz. Bu kategorileri yaratarak ürünlerinizi ekleyebilir ve e-ticaret siteniz üzerinden satış yapmaya başlayabilirsiniz.



kategori , eticaret , satış


4) Kargo Yönetimine Önem Verin

 

İnternetten satışlarda en çok problem yaşanan süreçlerden birisi kargo sürecidir. Genellikle yanlış kargolama, aksaklıklar, kargoda gecikme gibi nedenlerden dolayı birçok müşteri iptal ve iade sürecine geri dönmektedir. Sizler de bu süreçlerden kötü etkilenmemek için kargo yönetiminizi iyi yapın ve sipariş sonrasındaki her aşamayla ilgili müşterilerinize bilgiler verin.

 

İlgili içerik : İndirimli Kargo Anlaşmaları


Kargo Yönetimine Önem Verin
 

5) Sosyal Medya’da Yer Alın

 

İnternetten kıyafet satışı nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz birçok yanıttan sonra yazımızın bu bölümünde satışlarınızı arttırmanız için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Her geçen gün artan sosyal medya kullanımı markalara bu platformlarda yer alma zorunluluğu yarattı.

Genellikle potansiyel müşterilerini sosyal medya platformları üzerinden paylaştığı içerikler ile kalıcı müşteri haline çeviren markalardan birisi olmak ve rakiplerinizin önüne geçmek için sizler de sosyal medya hesaplarınızı yaratın. Bu hesaplar üzerinden düzenli aralıklarla paylaşımlar yapın ve müşterilerinize güven vererek onların sizden alışveriş yapmasını sağlayın.

 

İlgili İçerik: Sosyal Medya Pazarlaması


Sosyal-Medya’da-Yer-Alın
 

6) Kampanyalar Düzenleyin

 

İnternetten kıyafet satışlarını arttırmanın en etkili yöntemlerinden birisi kampanyalar düzenlemektir. Sizler de kıyafet satışlarınızı arttırmak istiyorsanız eğer e-ticaret siteniz üzerinden kampanyalar yaratabilir ve bu kampanyaları sosyal medya aracılığıyla müşterilerinize duyurabilirsiniz.


kampanya , eticaret , e-ticaret , kampanya yapmak , alışveriş
 

7) Mobil Uygulamanızı Yaratın

 

E-ticaret alt yapılarımızla ilgili bilgi aldıktan sonra mobil uygulamaların bulunduğu e-ticaret alt yapılarını satın alabilir ve sizler de müşterileriniz için mobil uygulama yaratabilirsiniz. Mobil uygulama yaratarak müşterilerinizin mobil cihazlar aracılığıyla daha hızlı bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayabilir ve bu kullanım kolaylığı sayesinde satışlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki mobil uygulamanızı yaratmanız müşterileriniz veya potansiyel müşterilerinize daha hızlı ulaşmanızı sağlayacak ve bu kişilerin sizlerden anlık bildirim alma şansını arttıracaktır.

 

İlgili İçerik: Native E-ticaret Mobil Uygulaması

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax