Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Azerbaycan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak için tercih edebileceğiniz birçok ülke bulunuyor. Genellikle markalar satış yapacakları ülkelere karar verirken ilgili ülkenin ithalat verilerini, yurtdışından hangi ürünleri ithal ettiklerini ve bu ülkeye satış yapan markaların büyüklüğünü göz önünde bulundurarak hareket ediyor.

 

Türkiye’den yurtdışına satış yapmak için de işletmeler daha çok e-ihracat maliyetlerini azaltacak yakın ülkelere satış yapmayı tercih ediyor. Bu nedenle Türkiye’den yurtdışına yürün göndermek isteyen kişi ve işletmeler Avrupa ülkeleri ile beraber Azerbaycan’a da e-ihracat yapmayı istiyor.

 

Azerbaycan’a e-ihracat yapmak isteyen kişi ve işletmelerin bu süreçte profesyonel bir şekilde hareket etmesi e-ihracat sektöründe başarılı olmalarını etkiliyor ve bu noktada işletmelerin birçok unsuru göz önünde buldurması gerekiyor.

 

Azerbaycan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere e-ihracat ve Azerbaycan’a satış yapmak konuları ile ilgili önemli bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve edindiğiniz bilgiler doğrultusunda ürün ve hizmetlerinizi Azerbaycan’a satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

Azerbaycan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

İş Planı Hazırlayın

 

Azerbaycan’a satış yapmak isteyen markaların ilk olarak bir iş planı hazırlaması gerekmektedir. Hem yeni iş kurma sürecinde hem de iş geliştirme sürecinde iş planları programlı bir şekilde hareket etmenizi ve bu süreçte karşılaşacağınız zorlukları tespit ederek doğru kararlar almanızı sağlayacaktır.

 
  • E-ihracat sektörü Satılacak ürünler Şirket kurulumu Tedarikçi Seçimi E-ihracat sitesi kurulumu Reklam ve tanıtım çalışmaları Bütçe planlaması
 

Gibi birçok konu iş planlarının içerisinde yer almaktadır. Sizler de bu minvalde bir iş planı hazırlayarak e-ihracat sektöründe nasıl ilerleyeceğinize karar verebilir ve işletmenizin gelişmesini sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?


İlgili İçerik; E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün


Azerbaycan E-ihracat Satışı İş Planı Hazırlama

 

Satacağınız Ürünlere Karar Verin

 

Azerbaycan’a satış yaparken her markanın belirli ürün ve hizmetleri satması gerekiyor. Satılacak ürünler e-ihracattan kazanılacak gelirli olumlu ya da olumsuz etkileyeceği için markaların bu noktada doğru ürün seçimi yapması oldukça önemli konuların başında yer alıyor.

 

Genellikle Azerbaycan’a satış yaparken ürün araştırması yapacak kişiler Azerbaycan’a sattığımız ürünler ve Azerbaycan’da en çok satılan ürünleri araştırarak seçimlerini yapıyor. Türkiye’den Azerbaycan’a mal göndermek için markalar;

 
  • Pamuk Mısır Zeytin Zeytinyağı Tekstil ürünleri Ev testili ürünleri
 

Gibi Azerbaycan’a sattığımız ürünlere yöneliyor. Burada belirli markalar popüler hale geldiği için Azerbaycan’a e-ihracat yaparken başarılı olmak isteyen işletmeler ise daha çok Azerbaycan’da en çok satılan ürünleri araştırıyor.

 
  • Kadın giyim ürünleri Erkek giyim ürünleri Ev eşyaları Mobilyalar Anne ve bebek ürünleri Kozmetik ürünleri Gıda
 

Azerbaycan’da en çok satılan ürünler arasında yer alıyor. Sizler de Azerbaycan’a satacağınız ürünlere karar verirken bu ürün gruplarına yönelebilir ve artan talebi karşılayarak e-ihracat gelirlerinizi artırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; E-ticarette Ürün Geliştirme Rehberi



Azerbaycan E-ihracat Satışı Ürün Seçimi

 

E-ihracat için Şirket Kurun

 

Türkiye’den Azerbaycan’a satış yaparken herkesin bir vergi levhasına ihtiyacı bulunuyor. Çünkü vergi levhası sayesinde markalar yasal bir şekilde ürün satışı yapıyor. Aksi halde işletmeler hem cezai yaptırımlara maruz kalabiliyor hem de ürün ve hizmetlerini Azerbaycan’a gönderirken problem yaşıyor.

 
  • Şahıs şirketi Anonim şirket Limited şirket
 

Türleri Azerbaycan’a satış yaparken kişilerin en çok kurduğu şirket türleri arasında yer alıyor. Kişiler şirket kuruluşu yaparken sermayelerini, hedeflerini ve gelecekte ne istediklerini göz önünde bulundurarak kuracakları şirket türüne karar veriyor.


İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

 

İlgili İçerik; Anonim Şirket Kurmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

 

Azerbaycan E-ihracat Satışı Şirket Kurmak

 

Tedarikçinizi Seçin

 

Türkiye’den Azerbaycan’a satış yapmak istiyorsanız ürün ve hizmetlerinizi stoklu ya da stoksuz bir şekilde satabilirsiniz. Bu noktada ise ürünlerinizi tedarik edeceğiniz tedarikçiyi doğru bir şekilde seçmeye özen göstermelisiniz.

 
  • Tedarikçinin ürün çeşitliliği Ürün stokları E-ihracata olan hakimiyeti E-ihracat trendlerini takip etmesi Markanıza yakın olması
 

Gibi unsurları göz önünde bulundurarak tedarikçinizi seçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Çözümleri Nelerdir? 5 Adımda E-ihracat Yapmak


İlgili İçerik; Sponsorlu Ürün Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
 

 
Azerbaycan E-ihracat Satışı Tedarikçi Seçimi

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

E-ihracat yaparken genellikle markalar hem marka bilinirliği yaratmak hem de masraflarını azaltmak için kendilerine ait bir e-ihracat sitesi üzerinden satış yapmayı tercih etmektedir. Bu noktada Azerbaycan’a e-ihracat yapmak için bir site kurmanız gerekmektedir. E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen markalar e-ihracat sitesi yazdırma, hazır e-ihracat paketleri , açık kaynak kodlu yazılımlar gibi yöntemlerden birini tercih ederek sitelerini kurmaktadır.

 

E-ihracat süreçlerini yönetirken markaların profesyonel olması ve e-ihracat maliyetlerini azaltması gerektiği için bu noktada her işletme site kuruluş sürecinde hazır e-ihracat alt yapılarını tercih etmektedir. Çünkü açık yazılımlar ve e-ihracat sitesi yazdırma gibi yöntemler işletmelerin maliyetlerini arttırmakta ve sürecin uzamasına neden olmaktadır.

 

Sizler de Türkiye’den Azerbaycan’a satış yapmak için online mağazanızı kurarken Ticimax gibi hazır e-ihracat paketlerini tercih edebilir ve böylece anında satışa başlayabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ihracat Faturası Nasıl Kesilir? 



Azerbaycan E-ihracat Satışı Site Kurulumu

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

Azerbaycan’a e-ihracat yapmak için hazır e-ihracat paketinizi satın aldıktan sonra sitenize ürünleriniz yüklemeniz ve site tasarımı yapmanız gerekmektedir. Bu noktada da;

 
  • Ürün yükleme işlemi öncesinde e-ihracat sitenizde kategori, alt kategori ve markaları oluşturun. Ürünleriniz yüklerken profesyonel fotoğraflar ve seo uyumlu açıklamalar kullanın. E-ihracat sitenizi kurumsal kimliğinizi yansıtacak bir şekilde tasarlayın. Müşterilerinize güven vermeye özen gösterin. E-ihracat sitenizde responsive temalar kullanın Slider ve Banner alanlarında Azerbaycan’a sattığımız ürünler ve Azerbaycan’da en çok satılan ürünleri ön plana çıkarın. Site tasarımının ardından hızlandırma çalışmaları yapın.
 

Bu tür çalışmalar ile sizlerde Azerbaycan’a satış sitenizi tasarlayabilirsiniz.

 

Azerbaycan E-ihracat Satışı Site Tasarımı

 

Sanal Pos Alın

 

Türkiye’den Azerbaycan’a satış yapan her markanın e-ticaret siteleri üzerinden tahsilat gerçekleştirmesi gerekir. Bu nedenle e-ihracat firmaları sitelerine sanal pos entegrasyonu yapar.

 
  • Bankalar Ödeme Sistemleri Yurtdışı Ödeme Sistemleri
 

E-ihracat ile Azerbaycan’a satış yapmak isteyen her markanın sanal pos alabileceği sistemlerdir. Genellikle markalar bu sistemler arasından seçim yaparken;

 
  • Sanal Pos Komisyon Oranları Anlaşma Koşulları Firmanın veya Bankanın Güvenilirliği Ödeme Günleri
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak seçim yapmaktadır. Sizler de Azerbaycan’a satış yapmak için e-ihracat sitenize sanal pos anlaşması yaparken bu unsurlara dikkat ederek sanal posunuzu alabilirsiniz.

 

Azerbaycan E-ihracat Satışı Sanal Pos

 

Kargo Anlaşması Yapın

 

Türkiye’den Azerbaycan’a ürün göndermek aslına bakıldığında oldukça maliyetli bir hizmettir. Çünkü hem kilometre hem de yakıt masrafları göz önünde bulundurularak hareket edildiğinde ülkemiz içindeki kargo masraflarından daha çok maliyet ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden Azerbaycan’a satış yapmak isteyen e-ihracat firmaları kargo anlaşması yapmaktadır.

 

Çalışacakları kargo firmasına karar vermek isteyen markalar da belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir.

 
  • Gönderi Başı Ücretler Kargo Firmasının Çalışma Koşulları Kargo Firmasının Güvenilirliği Adresten alım şartları Adrese teslim şartları Sigortalı gönderim seçeneği
 

Kargo anlaşması yaparken markaların göz önünde bulundurması gereken unsurlardır. Sizler de bunları önemseyerek çalışacağınız kargo firmasına karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yeni Dönemde Daha Güçlü E-İhracat

 

Azerbaycan E-ihracat Satışı Kargo Anlaşması

 

Azerbaycan Gümrük ve KDV Oranları

 

Azerbaycan’a satış yapan markalar ülkeye sattıkları hammadde ürünleri için %0 oranında, ara mal statüsünde yer alan ürünler için %5 oranında ve nihai ürünler statüsünde yer alan mallar için de %15 gümrük vergisi ödemektedirler. Azerbaycan’ın KDV oranı ise standart olarak %18 oranında belirlenmiştir.

 

Ürünlerinizi Pazarlayın

 

Azerbaycan’a e-ihracat yapmak için firmaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşması gerekiyor. Bu nedenle her firmanın tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapması önemlidir.

 
  • Sosyal Medya Arama motoru reklamcılığı Influencer marketing İçerik pazarlaması SMS ve E-mail Marketing
 

Azerbaycan’a satış yapacak firmaların kullanabileceği dijital pazarlama yöntemleridir. Sizler de bu yöntemleri kullanarak Azerbaycan’da ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Azerbaycan E-ihracat Satışı Ürün Pazarlaması

 

Ticimax ile E-ihracat’a Adım Atın

 

Azerbaycan’a satış yaparken Ticimax e-ihracat alt yapılarını kullanın. Profesyonel bir şekilde online mağazanızı yaratarak hızlı bir şekilde internette satış yapmaya başlayın. Ticimax ile hem e-ihracat süreçlerinizi profesyonelce yönetin hem de e-ihracatta başarılı olma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax