Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sponsorlu Ürün Nedir?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Günümüzde artan online alışveriş sonrası markalar e-ticaret sitelerinde öne çıkmak için çeşitli reklam ve pazarlama yollarına gitmektedir. Sponsorlu ürün de bunların bir getirisidir. Trendyol sponsorlu ürün ya da Hepsiburada sponsorlu ürün modelleri ile markalar satışlarını arttırmayı ve tüketicinin önüne çıkabilmeyi hedeflemektedir. Yazımızda sponsorlu ürün reklam modeli hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



Sponsorlu Ürün Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Sponsorlu Ürün Nedir?

 
 

Sponsorlu ürün ne demek e-ticaret sitelerinde alışveriş yapanlara tek tek ürünleri tanıtmak için kullanılan tıklama başına maliyet reklamlarıdır. Bu sponsorlu reklam biçimi, perakendecilerin reklam başarılarını doğru bir şekilde ölçerken görünürlük kazanmalarına, satışları artırmalarına ve maliyetleri kontrol etmelerine olanak tanır.

 

Sponsorlu marka benzer ürünler için alışveriş yapan müşteriler arasında markanızın görünürlüğünü artırmak için tasarlanmış reklamlardır. Bu reklamlar e-ticaret sitelerindeki arama sonuçlarında görünür ve marka logonuzu, özel bir başlığı ve birden çok ürünü içerir.


İlgili İçerik; Sponsorluklar ve Markanıza Etkileri 



Sponsorlu Ürün Nedir?

 

Sponsorlu Listeler Neden Kullanılır?

 

Sponsorlu ürünler ya da listeler yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir web sitesinde veya uygulamada organik bir listeyi öne çıkaran bir reklam türüdür. Bir web sitesindeki ürünlere göz atarken önümüze çıkmaktadır. Sponsorlu ürünler genellikle pazaryeri satış sitelerinde önümüze çıkmaktadır. Sponsorlu listelemelere bazen tanıtılan listelemeler, sponsorlu reklamlar, ürün listeleme reklamları, sponsorlu yerleşimler veya sponsorlu ürünler gibi başka adlar verilir. Bu terimlerin tümü aynı reklam türünü ifade eder.

 

Sponsorlu ürünlere kimler neden ihtiyaç duyuyor dediğimizde; e-ticaret veya birden fazla markanın temsil edildiği bir online alışveriş sitesinde sponsorlu ürün reklamları sıkça kullanılmaktadır. Bunlara Trendyol sponsorlu ürün, n11 sponsorlu ürün gibi örnekler verilebilmektedir. Sadece e-ticaret sitelerinde değil hizmet veren pek çok online sitede de sponsorlu listeleme örneklerine rastlanmaktadır. Otel-rezervasyon sitelerinde de sponsorlu listelemelere sıkça rastlamak mümkündür. Sponsorlu listeler bir web sitesine gittiğimizde çoğunlukla üst sıralarda listelenir.

 

Trendyol Sponsorlu Ürün Nedir?

 

Trendyol ürünlerinizi ön plana çıkartmak için reklam vermenizi mümkün kılmaktadır. Bunu da sponsorlu ürünler aracılığıyla yapmaktadır. Bütçenizi belirleyerek, istediğiniz ürünleri seçebilir ve Trendyol’da reklam verebilirsiniz. Reklam verdiğiniz ürünler bütün Trendyol platformlarında, ürün listeleme sayfalarında ve önerilerde ön plana çıkarılır. Reklam verdiğiniz ürünler arama sayfalarında "Sponsorlu Ürün" şeklinde görüntülenir. Trendyol yapılan reklamlar ile düşük maliyet fazla görüntülenme olanağı sunmaktadır.

 

İlgili İçerik; Trendyolda Mağaza Açma Rehberi

 

Trendyol Sponsorlu Ürün Nedir?

 

N11 Sponsorlu Ürün Nedir?

 

n11.com’daki kategori sonuç sayfalarında “Öne Çıkanlar “başlığı altındaki özel alanlarda sponsorlu ürünler sergilenmektedir. Her kategori kırılımı için 5 adet ürün gösterilir. Mağaza Yönetim Paneli’ndeki Reklam Yönetimi alanından reklam çeşitleri bölümünden sponsorlu ürün reklam modellerine ulaşılabilinir.

 

İlgili İçerik; N11 Mağaza Açma Rehberi

 

N11 Sponsorlu Ürün Nedir?

 

Hepsiburada Sponsorlu Ürün Nedir?

 

Hepsiburada sponsorlu ürünler ürünlerinizin Hepsiburada’daki birçok ürün arasında öne çıkmasını sağlar. Sponsorlu ürünler, tıklama başına maliyetlerle ürünlerinizi ön sıralara taşıyarak görünürlüğünüzü artırmanızı destekler. Hepsiburada’nın sunduğu reklam çözümleri arasında; Display reklamları, Çizgi üstü reklamlar, Dinamik performans, Segment odaklı hedeflemeler ve Şeffaf raporlama bulunmaktadır.

 

İlgili İçerik; Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır?

 

Hepsiburada Sponsorlu Ürün Nedir?

 

Amazon Sponsorlu Ürün Nedir?

 

Amazon sponsorlu ürün reklam stratejileri çeşitli reklam türlerini bir araya getirerek güçlü bir sonuç alma sağlama amaçlanmaktadır. Amazon reklam çözümleri arasında; Sponsored Products ile ürününüzü sizinki gibi ürünleri arayan müşterilere tanıtabilirsiniz. Sponsored Brands ile markanızın ve ürünlerinizin daha çok değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Stores ile müşteri sadakatini artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon Dropshipping Rehberi

 

Amazon Sponsorlu Ürün Nedir?

 

Instagram Sponsorlu Reklam Nedir?

 

Instagram’da sponsorlu ne demek dediğimizde; işletmelerin Instagram kullanıcılarına sunmak için belirli bir ücret karşılığında yapılan gönderilerdir. Normal gönderilere benzerler ancak “sponsorlu” etiketi ile sunulmaktadır. Ayrıca, genellikle bağlantılar CTA butonları ve ürün katalogları gibi normal bir gönderiden daha fazla özelliğe sahip şekilde hazırlanır.

 

İlgili İçerik; Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik 



Instagram Sponsorlu Reklam Nedir?

 

Online Alışveriş Siteleri Neden Sponsorlu Reklamlara İhtiyaç Duyarlar?

 

Satıcıların, dijital pazaryerinizde sponsorlu reklamlar satın alıp yayınlamakla ilgilenmesinin pek çok nedeni vardır. Karşılıklı fayda ve kazan-kazan mottosuna dayanan sponsorlu reklamlar markalara fayda sağladığı gibi sitelerin satışlarını arttırmasına olanak verir. Aşağıda sponsorlu ürün reklam modeli faydalarına değindik.

 

Yeni müşterilere ulaşılması

 

Sponsorlu reklamlar, ürünler aracılığıyla işletmelerin potansiyel müşterilerine hızlı ve kolay yoldan ulaşmasını sağlar. Bu da müşteri portföyünün genişlemesine olanak sağlar.


İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Bulma Yöntemleri
 


Online Satış Siteleri Sponsorlu Reklam Neden Önemlidir

 

Sipariş sayısı ve satış hacminin artması

 

Sipariş sayısı artan bir işletmenin aynı zamanda satış hacmi de artacaktır. Satın alma hacmini arttıran işletmeler karlılık ve gelir oranını da arttırarak hızlı bir büyüme ivmesi yaşayacaktır.

 

Sponsorlu Ürün Önemi Sipariş Sayısı

 

Takipçi arttırma

 

Sponsorlu reklamlar, markaları dijital bir pazaryerindeki listeler arasında birincil yerleşime yükselterek görünürlüğü ve marka sadakatini artırır.

 

Sponsorlu Ürün Önemi Takipçi

 

Dönüşüm oranını arttırma

 

Markalar, ürünlerine halihazırda ilgi gösteren tüketicilerle doğrudan bağlantı kurarak dönüşüm olasılığını artırır.

 

Sponsorlu Ürün Önemi Dönüşüm Oranı

 

Reklam harcamalarından elde edilen geliri arttırma

 

Sponsorlu reklamlar tıklama başına ödeme şeklinde bir sistemle çalışır. Yani satıcılar işlem yapmadan reklamı görüntülediğinde değil, yalnızca müşteri reklamı tıkladığında ödeme yapar.

 

İlgili İçerik; Dönüşüm Hunisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Sponsorlu Ürün Önemi Reklam Bütçesi

 

Sponsorlu Reklamlar Nasıl Çalışır?

 

Online alışveriş sitesinde sponsorlu reklamlardan en iyi şekilde yararlanmak için satıcıların ihtiyaç duyacağı birkaç temel nokta vardır. Bütçeleme, hedefleme ve analiz, sponsorlu reklamları son derece etkili bir reklam stratejisi yapan ana mekanizmalardır. Aşağıda bu konu hakkında bilmeniz gerekenleri sıraladık.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri


Kampanya bütçeleme sistemini şekillendirme

 

Satıcıların benzersiz kampanya bütçeleri belirlemesine izin vermek önemlidir. Online alışveriş siteleri markalara her bir tıklama için ne kadar teklif vereceğini belirtmelidir. Tıklama başına maliyet yapısını inşa etmeli ve markalara bunu aktarmalıdır. Tıklama başına maliyet oranları sponsorlu ürün için tercih edilme oranını da etkileyecektir.

 

Sponsorlu Reklam Nasıl Çalışır Bütçeleme

 

Hedeflemek istenilen arama terimlerinin belirlenmesi

 

Sponsorlu ürün reklamı veren satıcıların ürünlerinin bulunabilmesi için ilgili anahtar kelimelerinin belirlenmesi gerekmektedir. Satıcıların, hedeflemek istedikleri anahtar kelimeleri, arama terimlerini veya ürün özelliklerini tanımlayabilmeleri gerekir. Hassas hedeflemeyi etkinleştirmek, platformunuzda sponsorlu reklamlar satın alan satıcıların ürünlerini doğru zamanda doğru kişilerin önüne çıkarmasını sağlayacaktır.

 

Sponsorlu Reklam Nasıl Çalışır Hedefleme

 

İzleme ve analiz araçlarının olması

 

Satıcılara sponsorlu ürünlerden elde ettikleri başarıyı göstermek için ilgili araç ve analizleri sunmak da işletmelerin yapması gerekenler arasındadır. Satıcıların sponsorlu ürün reklam sonuçlarını ölçümleyebilmeli ve analiz edebilmelidir. Öte yandan raporlar oluşturmak ve gösterge tablolarını kontrol etmek, satıcıların ilerlemelerini ölçmelerine ve hem mevcut hem de gelecekteki kampanyalarda değişiklik yapmalarına olanak tanır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax