Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Başarılı Bir Kariyer İçin Mutlaka Okumanız Gereken 5 Kitap

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Doğru bir kariyer inşa etmek, nasıl bir hayat sürmek istediğiniz, becerileriniz, tutkularınız, mutluluk kaynaklarınız gibi pek çok konuya bağlıdır. Başarılı bir kariyer oluşturmanızda sadece seçeceğiniz iş değil o işi nasıl yöneteceğiniz ve hayatınıza nasıl getiriler sağlayacağıyla alakalıdır. Başarılı bir kariyer inşa etmek isteyenler için tavsiye edilen mesleki kariyer kitapları ile ilgili 5 kitabı aşağıda sizler için sıraladık.

 

Kariyer Planlama Neden Önemlidir?

 

Kariyeriniz bir işten çok daha fazlasıdır. Kariyerinizi oluşturmak, iş bulmaktan farklı olarak ömür boyu sürecek bir arayıştır. Bir kariyer inşa etmek hem kendinize hem de yaptığınız işe bağlılık gerektirir. Kariyer basamaklarını tırmanırken tatmin edici bir iş bulmak her zaman kolay olmayacağından, kariyer oluşturmak sebat etmeyi gerektirir ve bu yüzden kariyer basamaklarını tırmanmak hiç de kolay değildir. Doğru bir kariyer inşa ederken; nasıl bir hayat sürmek istediğiniz, becerileriniz, tutkularınız, maksimum mutluluk ve tatmin duygularını size hangi iş türünün vereceğini iyi analiz etmek gerekir.

 

1. Yaşamını Tasarla – Bill Burnett & Dave Evans

 Yaşamını Tasarla


Tasarım odaklı düşünme, karşılaştığınız yaşam tasarımı sorunu ne olursa olsun, nerede olursanız olun ilerlemenize yardımcı olabilir. Tasarım alanında, her bir seçim kasıtlıdır, özellikle de sizin fark etmedikleriniz. Şaşırtıcı teknoloji, ürünler ve alanlardan sorumlu olan aynı tasarım düşüncesi, kariyerinizi ve hayatınızı tasarlamak ve inşa etmek için kullanılabilir.

 

Hayatınızı tasarlarken, aynı düşünceyi kendi hayatınızda yaptığınız seçimlere nasıl uygulayacağınızı ve kasıtlı olarak sizin için çalışan bir sistem kurmayı öğreneceksiniz. Zihin haritalarını nasıl kullanacağınızı ve başarısızlığa karşı bağışıklık kazanmayı öğreneceksiniz. Burada sağlanan stratejiler size harekete geçmeyi öğretecek ve bu işe yaramazsa sıfırlayıp tekrar deneyebileceksiniz. Kariyerinizin bir alanında sıkışıp kaldıysanız, bu kitap tam size göre.

 

İlgili İçerik; Beyaz Yaka Nedir? İş Hayatında Beyaz Yaka ve Mavi Yaka Arasındaki Farklar

 

2. Mükemmeli Büyütmek: Daha Aza Razı Olmadan Daha Fazlaya Ulaşmak - Robert I. Sutton ve Hayagreeva Rao

 Mükemmeli Büyütmek: Daha Aza Razı Olmadan Daha Fazlaya Ulaşmak


Kariyer planlama ile ilgili kitaplar dediğimizde mükemmeli büyütmek kitabı öne çıkan bir diğer kariyer kitabı arasında.

 

"Büyürken mükemmelliği koruyabilmek tuzaklarla dolu, acili bir süreçtir" diyor Peki ya elinizde, hedeflerinize ulaşmanıza ve hayat verdiğiniz cevheri büyütmenize yardımcı olacak bir kılavuz olsaydı? Bugüne kadar kuruluş hikayelerini dinlediğiniz Apple, Facebook, Mozilla ve daha nice girişimin ilham verici birer markaya dönüşme yolculuklarını ve sürdürülebilir, istikrarlı bir başarıya giden gizli geçidi keşfetme zamanı geldi...”

 

İki yazar kafa kafaya vererek kariyerde ve çalışma hayatında mükemmeliyetçi tutum ve onun başarıdaki etkisine örneklerle değiniyor.

 

3. Özgüvenin Şifresi - Claire Shipman ve Katty Kay


Özgüvenin Şifresi 

Mesleki kariyer kitapları arasında özgüvenin şifresi kitabı öne çıkan ve mutlaka okunması gereken kitaplar arasında. Özgüven başarıyı getiren, kişilerin kendilerine inanmasını sağlayan kişinin içindeki en önemli gücü oluşturuyor.

 

Her yaştan ve hayatın her aşamasındaki kadınlar için güvenin önemini anlamak ve bunu nasıl başaracağını öğrenmek için bilgilendirici ve pratik bir rehber sunuyor.

 

Bugün çalışan kadınlar her zamankinden daha iyi eğitimli ve daha nitelikli. Yine de erkekler kurumsal dünyada hala baskındır. Özgüvenin Şifresi kitabında Claire Shipman ve Katty Kay, temel nedenin güven olduğunu savunuyorlar.

 

Genetik, toplumsal cinsiyet, davranış ve biliş alanlarındaki en son araştırmaları kendi hayatlarından ve siyaset, medya ve iş dünyasındaki diğer başarılı kadınların hayatlarından örneklerle birleştiren Kay ve Shipman, kadınlara "eğilim" diye nasihat etmenin ötesine geçiyor. Kadınların aradaki farkı kapatmaları ve istedikleri ve hak ettikleri kariyerlere ulaşmaları için ihtiyaç duydukları ilhamı ve pratik tavsiyeleri sunuyorlar.

 

İlgili İçerik; İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri

 

4. Seçtiğin Yaşam Senindir – Barbara Sher


Seçtiğin Yaşam Senindir


Hayatınızda ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? New York Times'ın en çok satan yazarı Barbara Sher'ın cevabı var: Her Şeyi yapın!

 

Barbara Sher, insanlara yardım etme konusundaki olağanüstü yeteneğiyle ünlendi. Sher'in keşfettiği şey, bazı bireylerin tek bir yolda karar veremeyecekleri ve karar vermemeleri gerektiğidir; birçok alanı takip etmek için genetik olarak yapılandırılmışlardır. Sher onlara "Tarayıcılar" diyor; benzersiz bir zihin türü tek bir ilgiye odaklanmayan, bunun yerine ufku tarayan, gördükleri her şeyi keşfetmeye hevesli insanlar.

 

Bu çığır açan kitapta okuyucular şunları öğrenecekler;

 
  • "Vur ve kaç" takıntılarının arkasında ne var
  • Başladıkları şeyi ne zaman (ve nasıl) bitirecekler
  • Sevdikleri her şeyi nasıl yapacaklar
  • Ne tür bir Tarayıcılar, hangi araçlara ihtiyaçları var, işlerini en iyi şekilde nasıl yapabilirler?
 

İlgili İçerik; E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

5. Keskin Kenar – Jeff Olson

 Keskin Kenar


Keskin Kenar, sizi arzu ettiğiniz başarıya ve mutluluğa götürecek günlük seçimleri yapmanızı sağlayan bir düşünme biçimi, bilgiyi işleme yöntemi sunar. Neden bazı insanların rüya üstüne rüyayı gerçekleştirdiğini, bazılarının ise sadece hayal kurmaya devam edip hayatlarını başka biri için hayaller kurarak geçirdiğini öğrenin.

 

Kariyer gelişim kitapları arasında dikkat çeken Keskin Kenar kitabı kariyer basamaklarını tırmanırken mutlaka okunması tavsiye edilen bir kitap olarak karşımıza çıkıyor.

 

Başarıya giden yolda öğrenmeniz gereken yöntemlerden oluşan, kendi kendine yardım motivasyon aracı barındıran önemli bilgiler barındırır. Kitap, içinizde bulunan araçları kullanarak, hayatınızın basit günlük aktivitelerinden nasıl güçlü sonuçlar yaratabileceğinizi gösterir.

 

Kitapta başarıya giden yolda altın bilgiler öğrenirken aynı zamanda Yazar Jeff Olson'un küçük bir yolda ilerlerken keşfettiklerini de öğreneceksiniz: “Mutluluğun Sırrı ve Dalgalanma Etkisi” Keskin Kenar sadece hikaye değil, aynı zamanda hikayenin yaşamı değiştiren dinamikler yaratmaya nasıl devam ettiği, bir düşünme biçiminin, bir bilgiyi işleme biçiminin sizi nasıl başarıya götüreceği konusunda bilgiler içermektedir. Keskin Kenar, okuduğunuz, izlediğiniz ve duyduğunuz tüm diğer nasıl yapılır kitaplarının ve kendi kendine yardım bilgilerinin gerçekten işe yaramasını sağlayacak bir anahtar niteliğinde.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax