Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Başarılı Black Friday/Efsane Cuma Reklamları

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Black Friday, e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan kişi ve işletmelerin yoğun bir şekilde hazırlandığı kampanya dönemleri arasında yer almaktadır. Çünkü Black Friday kampanyalarında e-ticaret firmaları satışlarını arttırma şansı yakalamaktadır.

 

Black Friday kampanyaları ile satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin kampanyalarını hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırmak zorundadır. Bu nedenle birçok e-ticaret firması Black Friday kampanyaları için reklam çalışmaları yapmakta ve sosyal medya platformlarında iletişim yürütmektedir.

 

Black Friday’de satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları için hazırladığımız Başarılı Black Friday/Efsane Cuma Reklamları adlı bu yazımızda sizlere Black Friday kampanyalarınız için kullanabileceğiniz reklam türleri hakkında bilgi vereceğiz.

 

Sizler de bu yazımızı inceleyerek Black Friday reklamları hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve kampanyalarınızı hedef kitlenizde yer alan kişilere duyurmak için bu reklam türlerini kullanabilirsiniz. Böylece Black Friday indirimlerinizi daha kolay bir şekilde tanıtabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Başarılı Black Friday/Efsane Cuma Reklamları

 

Google Adwords’te Reklam Verin

 

Black Friday reklam çalışmaları yapmak isteyen işletmelerin önem vermesi gereken reklam türlerinin başında Google Adwords reklamları yer almaktadır. Çünkü Black Friday indirimlerinden alışveriş yapmak isteyen tüketiciler genellikle indirimli ürün arayışlarını Google arama motoru üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu da Google ADS Black Friday reklamları veren işletmelerin hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlamaktadır.

 

Google ADS Black Friday reklamları vermek isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken başlıca konular bulunmaktadır.

 
  • Google Adwords Black Friday reklamları vermek için anahtar kelime seçiminizi doğru bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Çünkü kullanıcıların arama yaptığı anahtar kelimeleri reklamlarınızda hedeflemeniz daha fazla tüketiciye ulaşmanızı sağlamaktadır.
  • Anahtar kelimelerinizi belirlerken Semrush, Keywordtool ve Ahrefs gibi analiz araçlarını kullanmalı ve anahtar kelimelerin arama hacimlerini tespit etmelisiniz.
  • Google reklamlarınızda Black Friday’e özel anahtar kelimeler kullanmaya özen göstermelisiniz.
  • Google ADS Black Friday reklamları için Black Friday kampanyaları, Black Friday indirimleri, Black Friday indirim, Black Friday kampanya gibi anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. Böylece indirimli ürün arayan tüketicilere daha kolay ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Google Ads Black Friday reklamları vermek için reklam tasarımınızı iyi bir şekilde yapmaya özen gösterin. Reklam başlığı ve reklam metinlerinde Black Friday kelimesini kullanmaya çalışın.
  • Reklamınız için hedef kitle belirlerken e-ticaret sitenizin en çok ziyaret aldığı şehirlerde hedefleme yapmaya çalışın.
  • Doğru bir reklam bütçesi belirleyin.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Google Adwords’te Black Friday kampanyaları için reklam verebilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Black Friday/Efsane Cuma Reklamları Google Ads

 

Influencer Marketing Reklamları Verin

 

Başarılı Black Friday reklamları vermek ve alışverişlerin yoğun olduğu bu kampanya döneminde satışlarınızı arttırmak istiyorsanız Influencer Marketing reklamları vermeye de özen göstermelisiniz.

 

Influencer Marketing reklamları, e-ticaret firmalarının belirli sosyal medya platformlarında yüksek takipçisi bulunan hesaplar ile işbirliği yaparak ürün, hizmet, marka ve kampanyalarını tanıtma şansı bulduğu bir reklam türüdür. Genellikle bir ürün ve hizmet almak isteyen kişilerin büyük bölümü Influencer Kampanya önerileri ve Influencer ürün önerileri gibi konularda araştırma yaparak ilgili ürünleri satın alıp almama kararı vermektedir.

 

Bu nedenle Black Friday’de satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının Influencerlar ile işbirliği yapması ve bu iş birliğinde hedef kitlelerine ulaşmayı hedeflemesi gerekmektedir. Hedef kitlelerine ulaşmak ya da hedef kitlelerini genişletmek isteyen işletmelerin Influencer seçimi yaparken başarılı olan kişiler ile görüşmeler yapması ve daha önceki reklam raporlarını incelemesi önemlidir.

 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Black Friday’e özel reklam çalışmaları yapabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

Black Friday/Efsane Cuma Reklamları Influencer Marketing

 

Sosyal Medya’da Reklam Verin

 

Günümüzde her e-ticaret firmasının ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmak için belirli sosyal medya platformlarında iletişim yürüttüğü bilinmektedir. Genellikle e-ticaret firmalarının en aktif kullandığı sosyal medya platformları Instagram, Facebook Youtube ve Twitter’dır.

 

İşletmeler bu sosyal medya platformları sayesinde potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşmakta ve satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır. Fakat e-ticaret firmalarının sosyal medya platformları sayesinde Black Friday satışlarını arttırmak için belirli şeylere önem vermesi gerekmektedir.

 
  • Black Friday’e özel reklam çalışmalarınızı sosyal medya platformlarında yürütmek istiyorsanız özellikle düzenli paylaşım yapmaya özen göstermelisiniz.
  • Platformlarda yer alan IGTV, Hikayeler, Canlı Yayın gibi özellikleri aktif bir şekilde kullanmalısınız.
  • Gönderilerinizi oluştururken profesyonel fotoğraflar ve videolar paylaşmaya önem vermelisiniz.
  • Tüketicileri E-ticaret sitenize çekmek için call to action metinlerine paylaşımlarınızda yer vermelisiniz.
  • Black Friday indirimleriniz hakkında ulaşmak istediğiniz hedef kitleyi genişletmek için #hashtag kullanılmalısınız.
  • Gönderileriniz ve video paylaşımlarınız için sosyal medya platformlarında sponsorlu reklamlar vermeye özen göstermelisiniz.
 

Böylece hedef kitlenizde yer alan kişiler Black Friday indirimlerinizi daha kolay bir şekilde ulaştırabilir ve bu dönemde işletmenizin satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Black Friday/Efsane Cuma Reklamları Sosyal Medya

 

Affiliate Marketing Çalışmaları Yapın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan e-ticaret firmaları Influencer Marketing çalışmaları ile beraber Black Friday reklamları ile kampanyalarını duyurmak ve satışlarını arttırmak için Affiliate Marketing çalışmaları da yapmaktadır.

 

Affiliate Marketing, e-ticaret firmalarının tanınmış sosyal medya hesapları ile yaptığı satış ortaklığı çalışmalarıdır. Genellikle ilgili satışlar üzerinden Affiliate Marketing çalışmaları yapılan kişilere komisyon ödemesi yapılmaktadır.

 

Böylece e-ticaret firmaları Black Friday’e özel reklam çalışmaları yapmak yerini Affiliate Marketing sayesinde daha fazla kişiye ulaşmakta ve satışlarını arttırma şansı yakalamaktadır. Sizler de e-ticaret firmanızın Black Friday satışlarını arttırmak istiyorsanız Affiliate Marketing çalışmaları yapabilir ve böylece hem markanızı daha hızlı bir şekilde tanıtabilir hem de Black Friday’de daha fazla ürün satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Affiliate Marketing Nasıl Yapılır?

 

Black Friday/Efsane Cuma Reklamları Affiliate Marketing

 

Youtube Reklamları

 

Black Friday’e özel reklam çalışmaları yapmak isteyen e-ticaret firmaları tarafından en çok kullanılan bir diğer reklam türü de Youtube Reklamlarıdır. E-ticaret firmaları youtube reklamları sayesinde hedef kitlesinde yer alan ve video izlemeyi seven kişilere ulaşmayı amaçlamaktadır.

 

Youtube reklam çalışmaları ile Black Friday kampanyalarını duyurmak isteyen e-ticaret firmalarının belirli unsurları göz önünde bulundurarak reklam çalışmaları yapması gerekmektedir.

 
  • Black Friday Youtube reklamlarınız için tüketicileri sıkmayan, abartıdan uzak ve etkili videolar çekmeye özen göstermelisiniz.
  • Reklamlarınızın stüdyo ortamında çekilmesine ve profesyonel bir şekilde düzenlenmesine özen göstermelisiniz.
  • Youtube reklamlarınız video açıklamanızı, hashtaglerinizi düzenlerken Black Friday kampanyaları, Black Friday indirimleri gibi kelimeler kullanmaya özen gösterin.
  • Black Friday kampanyalarınız için çektiğiniz videolar için Youtube’da reklam verin.
 

Böylece Black Friday Youtube Reklamları sayesinde hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Böylece Black Friday’e özel reklamlar sayesinde hedef kitlenize markanızı daha fazla tanıtabilir ve Black Friday satışlarınızı daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Reklamları Youtube Videoları

 

Ticimax ile Black Friday’de Satışlarınızı Arttırın

 

Black Friday’de satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir veya e-ticaret sitenizi Ticimax’a taşıyabilirsiniz. Böylece Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan bütün özellikleri ve modülleri kullanabilir ve böylece satışlarınızı arttıracak reklam kampanyalarını daha kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Kısacası Black Friday’de satışlarınızı arttırmak için Ticimax’ı tercih edebilir ve e-ticarete bir adım önde başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax