Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İş ve Çalışma Hayatında Başarılı ve Verimli Çalışmak İçin Takip Edebileceğiniz 12 Çalışma Tekniği

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Çalışma hayatındaki verimlilik başarı için esastır. Etkili çalışma teknikleri kişilerin motivasyonu ve iş yerinde çalışanların verimliliği için oldukça etkili olmaktadır. Yapılandırılmış çalışma alışkanlıkları ve teknikleri bir çalışanın yüksek motivasyonda çalışmasına yardımcı olmaktadır. Verimlilik iş yaşamınızda verimliliği artırmak için faydalı olabilecek çeşitli bilgileri sizler için derledik. Aşağıda planlı çalışma teknikleri konusunda bilgiler edinebilirsiniz.



Başarılı Ve Verimli Çalışmak Teknikleri

 

İş Verimliliği Nedir?

 

İş hayatında çalışma teknikleri dediğimizde iş verimliliği, en az zaman ve çaba ile gerçekleştirilen en fazla iş ve emek miktarıdır. Mükemmel iş verimliliği, yüksek üretkenlik seviyelerine yol açabilir. İşletmeler genellikle çalışanları iş verimliliğini artırmaya teşvik etmektedirler.

 

İş Verimliliği Nedir?

 

İş Verimliliği Neden Önemlidir?

 

Pek çok çalışanın, ilerlemeyi ve verimliliği ölçmek için katı son teslim tarihleri ve aylık hedefleri olan görevleri vardır. Verimliliğinizi aktif olarak artırırsanız, yöneticilerinize role bağlılığınızı, başarı arzunuzu ve becerilerinizi geliştirme hevesinizi gösterebilir. Verimliliği sürdürmek, iş rolünüzü etkin bir şekilde yerine getirmenizi ve sorumluluklarınızı yönetmenizi sağlayabilir. Aşağıda iş verimliliğini arttırmak için kullanılacak çeşitli tekniklerini sizler için sıraladık.

 

İş Verimliliği Neden Önemlidir?

 

Mola verilmesi

 

Görevler üzerinde çalışırken mola vermek, zihninizin dinlenmesine ve sıfırlanmasına yardımcı olur. Bir görevin tamamlanmasının iki saat süreceğini tahmin ediyorsanız, bir şeyler atıştırmak veya yürüyüşe çıkmak için saatler arasında 15 dakikalık bir mola vermek verimlilik için kullanılan bir taktiktir. Molalar, taze bir zihin ve yenilenmiş bir enerjiyle işinize dönmenize yardımcı olduğu için verimliliği artırmaktadır.

 

Mola verilmesi

 

Ulaşılabilir hedefler belirlenmesi

 

Hızlı çalışma teknikleri için hedef belirleme oldukça önemlidir. Hedefinize ulaşma adımlarını yönetmenin ve ilerlemenizi ölçmenin etkili bir yolunu sağlamaktadır. Hedefinize ulaşabilmeniz için hedefinizin ulaşılabilir ve gerçekçi olmasını sağlamak önemlidir. Ulaşılabilir hedefler motivasyonu ve mükemmel zaman yönetimini teşvik ettiği gibi bir hedefe ulaştıktan sonra bir başarı hissi sağlamaktadır.


Ulaşılabilir hedefler belirlenmesi

 

Zamanını ölçülmesi

 

Verimlilik seviyelerinizi değerlendirmek için her bir iş görevini tamamlarken ne kadar zaman kullandığınızı ölçmek verimliliğin artmasında etkili olmaktadır. Zamanın ölçülmesi hangi görevlerin daha fazla zaman aldığını anlamanıza yardımcı olabilir ve size nedenini değerlendirme fırsatı verir. Ardından günlük görev listenizi işlemek için zaman yönetimi becerilerini kullanmanın yanı sıra bu belirli görevlerin verimliliğini artırmaya çalışabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Uzaktan Çalışma Nedir? Yeni Çalışma Modelinin Getirdikleri ve Mevzuatları

 

Zamanını ölçülmesi

 

Son teslim tarihlerine bağlı kalınması

 

İş hayatında planlı çalışmak için son teslim tarihlerine sadık kalmak oldukça önemlidirZaman yönetiminizi geliştirmek için son tarihlerinizi bir planlayıcıya hatırlatıcı olarak yazmayı deneyebilirsiniz. Kendiniz için kişisel bir zaman çizelgesi tasarlamak için bu hatırlatıcıları kullanmak ve son teslim tarihini başarıyla karşılamanıza hangi adımların yardımcı olabileceği yararlı olabilir. Son teslim tarihine sadık kalmak sonraki iş için motivasyonunuzu sağlam tutma konusunda da etkili olacaktır.


Son teslim tarihlerine bağlı kalınması

 

İşe konsantre olunması

 

Her seferinde bir göreve odaklanmak, başarırken ilerlemenizi ölçmenize ve her birini tamamlamayı kutlamanıza yardımcı olur. Bazı iş rolleri, her gün tamamlamak için birden fazla atama veya görev gerektirebilir. Bu, kontrol listenizin daha fazlasını ele almak için çoklu görev yapma arzunuzu artırabilir. Konsantrasyonunuz, işlerinizin kalitesini ve görevlerin miktarını artırmanıza yardımcı olabileceğinden, her bir göreve tek bir odaklanmayı sürdürmek ve istikrarlı bir şekilde tamamlamaya çalışmak genellikle daha yararlıdır.

 

İlgili İçerik; Pomodoro Tekniği ile Çalışma Performansınızı Artırın

 

İşe Konsantre Olmak

 

Bir rutin oluşturma

 

Günlük rutininizi bir görev listesi olarak oluşturmak ve gün içerisinde o görevleri tamamlamayı amaç edinmek nihai hedefe ulaşmada etkili olacaktır. İş görevlerinizi ve öz bakım zamanlarınızı bu günlük rutinlerinize ekleyebilirsiniz. Günlük rutininizin bir kısmını veya tamamını alışkanlığa dönüştürmek faydalıdır çünkü o zaman beyniniz ve bedeniniz bu taahhütleri bekler ve ona uyumlu şekilde çalışır. Böylece verimlilik artacağı gibi yorgunluk daha az hissedilecektir.

 

Bir rutin oluşturma

 

Rahatlatıcı bir çalışma ortamı tasarlanması

 

Motivasyonu teşvik eden bir çalışma ortamı çalışma tekniklerinin yerine getirmesinde etkilidir. Bazı bireyler temiz, izole ve organize çalışma alanlarında başarılı olabilirken, bazıları topluluk çalışma alanlarından keyif alır ve motivasyon bulur. Kendinize göre ideal çalışma ortamını oluşturmakla işe başlayabilirsiniz.

 

Rahatlatıcı bir çalışma ortamı tasarlanması

 

İş ve kişisel yaşam arasında dengenin sağlanması

 

Aileniz, arkadaşlarınız veya boş zamanlarınız için özel mesai saatleri ayırmak için iş saatlerinde görevlerinizi tamamlamanıza izin veren bir program oluşturulması iki arada kalmanızı engelleyecektir. Dinlenmek ve kişisel hedefler için belirlenmiş zamanları korumak, refahınızı korumanıza yardımcı olabilir ve bu da iş görevlerinizi yerine getirmenize yardımcı olabilir. Sağlıklı bir denge, yaşamdaki hem profesyonel hem de kişisel ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlayabileceğinden, kişisel memnuniyeti de artıracaktır.

 

Yapılacaklar listesi düzenlenmesi

 

Etkili çalışma teknikleri arasında yapılacakların düzenlenmesi ve sıraya konması da önemlidir.Bir görev listesi yazmak ve değerlendirmek, yükümlülüklere öncelik vermenize ve belirli bir zaman çizelgesindeki adımlarla bir eylem planı oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Yazılı yapılacaklar listeleri, görevleri yerine getirme ve ödüllendirici duyguları teşvik etme motivasyonunuzu da arttırmada etkilidir. Bir görevi tamamladıktan sonra üzerini çizmek, ilerleme kaydettiğinizin görsel bir temsili olacaktır.

 

İlgili İçerik; Freelance Çalışmak Hakkında 5 Kilit Başlık

 

Yapılacaklar listesi düzenlenmesi

 

Kesintilerin en aza indirilmesi

 

Minimum kesinti ve dikkat dağınıklığı ile başa çıkabilmek için sessiz bir çalışma alanı oluşturulması oldukça önemlidir. İşe odaklanma artırabildiğiniz zaman, etkinliğiniz ve üretkenliğiniz de artar. İşyerindeki kesintileri en aza indirmenin bazı yolları, iş arkadaşlarınızla randevular veya toplantılar planlamak, bir sohbet sistemine bir uzakta mesajı ayarlamak ve bildirimleri görmeyi önlemek için kişisel teknolojiyi kapatmak olabilir. Dikkatinizin dağılmasının kaçınılmaz olduğu bir ortamda çalışıyorsanız, sabahın erken saatlerinde olduğu gibi maksimum miktarda verimli çalışmayı başarabileceğiniz küçük bir günlük sessiz zaman bloğu planlamak akıllıca olacaktır.

 

Kesintilerin en aza indirilmesi

 

Geri bildirim istenmesi

 

Ekip üyelerinizden ve yöneticilerinizden sürekli girdi ve değerlendirme istenmesi iş süreçlerinde verimliliğini arttıran bir diğer çalışma tekniğidir. Geri bildirim, yapabileceğiniz iyileştirmeler hakkında fikir verebilir ve iyileştirme için yeni stratejiler oluşturmanıza yardımcı olabilir. Yöneticileriniz ayrıca size iş verimliliği için yeni beceriler ve stratejiler öğretebilir. Yöneticinizle bire bir görüşme, işyeri alışkanlıkları hakkında özgürce konuşma, endişeleri dile getirme ve soru sorma gizliliği sağladığı için genellikle en iyi formattır.

 

Geri bildirim istenmesi

 

Teşvikler yaratılması ve başarıların kutlanması

 

İş başarılarını kutlamak, kendinize olan güveninizi artırır ve daha zorlu görevleri tamamlamanız için size cesaret verir. Bir iş hedefine ulaşmak veya yüksek öncelikli bir görevi tamamlamak için bir teşvik yaratmak da motivasyon kazanmanıza yardımcı olabilir. Kendinize kişisel ödüller vermek, iş verimliliğini artırır ve çünkü bunlar, teslim tarihlerinize uymanız ve kaliteli işler üretmeniz için size ilham verecektir.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax