Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Bill Gates'in Önerdiği 5 Kitap

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Amerikalı girişimci, yazılımcı, yazar, yatırımcı ve iş adamı Microsoft’un kurucusu Bill Gates pek çok kişiye ilham olacak açıklamalarda bulunurken önerdiği kitaplarla da özellikle gençlere ışık oluyor. Yazımızda Bill Gates’in en son önerdiği Bill Gates kitap önerileri 5 önemli kitabın konusundan bahsettik ve neden okunması gerektiğine dair bilgiler aktardık.



Bill Gates'in Önerdiği 5 Kitap

 

Bill Gates Kimdir?

 

Bill Gates, tam adı William Henry Gates olan ünlü iş adamı ve bilim insanı 28 Ekim 1955 Seattle’da doğmuştur. Bilgisayar programcısı ve girişimci Microsoft Corporation, dünyanın en büyük kişisel bilgisayar yazılımı şirketinin sahibidir. Gates ilk kitabını 13 yaşında yazmıştır.

 

Gates, Harvard'dan üçüncü yılında ayrıldı ve arkadaşı Allen ile birlikte Microsoft'u kurdu. Gates'in bebek mikrobilgisayar endüstrisi üzerindeki etkisi, Microsoft tarafından adlandırılan bir işletim sistemini lisansladığında büyük ölçüde arttı.

 

Microsoft ve Gates, 20 Kasım 1985'te Microsoft Windows'un ilk perakende sürümünü piyasaya sürdü. İşletim sistemi on yıl boyunca DOS üzerinden üretilse de Windows 95 DOS ile üretilen son işletim sistemi oldu. Gates'in Microsoft CEO'luğundan ayrılmasından bir yıl sonra piyasaya sürülen Windows XP'nin, DOS'a dayalı olmayan ilk sistem olduğu bildirildi. Windows 8.1, Gates'in 5 Şubat 2014'te şirketin Başkanlığını John W. Thompson'a bırakmadan önce yayınlanan son işletim sistemi sürümüydü. 2021 itibarıyla, işletim sisteminin en son sürümü Windows 11 olarak bilinmektedir.

 

Bill Gates günümüzde pek çok kişiye ilham olmaktadır. Kişilere ilham olacak ve işlerinde ışık olacak kitaplar öneren Bill Gates okuduğu kitaplar konusunu sizler için aşağıda açıkladık.

 

Bill Gates Kimdir

 

1. A Thousand Brains: A New Theory of Intelligence - Jeff Hawkins

 

Kitabın Türkçe çevirisi bulunmamakla birlikte konusuna bakıldığında sinirbilimci ve bilgisayar mühendisi, beyin ve yapay zekanın geleceği konusundaki anlayışımızda devrim yaratacak bir zeka teorisini ortaya koyuyor. Nörobilimdeki tüm ilerlemelere rağmen, en büyük sorusunda çok az ilerleme kaydettik: Beyindeki basit hücreler zekayı nasıl yaratır? Jeff Hawkins ve ekibi, beynin dünyanın bir modelini oluşturmak için harita benzeri yapıları kullandığını keşfetti - sadece bir model değil, bildiğimiz her şeyin yüz binlerce modeli. Bu keşif, Hawkins'in dünyayı nasıl algıladığımız, neden benlik duygusuna sahip olduğumuz ve üst düzey düşüncenin kökeni hakkında önemli soruları yanıtlamasına olanak tanır. Beyin ve zeka anlayışında bir devrimi müjdeliyor. Kelimenin tam anlamıyla, büyük düşünen bir kitap.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri

 

Bill Gates Kitap Önerileri - A Thousand Brains - Jeff Hawkins

 

2. The Code Breaker - Walter Isaacson

 

Kitabın Türkçe çevirisi bulunmamakla birlikte konusuna bakıldığında; 2012'de Nobel Ödüllü bilim adamı Jennifer Doudna, insan ırkının geleceğini değiştirecek bir buluşa ulaştı: DNA'yı düzenleyebilen, kullanımı kolay bir araç. CRISPR olarak bilinen, tıbbi mucizeler ve ahlaki sorularla dolu yeni ve cesur bir dünyanın kapısını açtı. Ölümcül hastalıkları tedavi etmek, 2020 koronavirüs pandemisiyle savaşmak ve bebeklerin genlerinde kalıtsal değişiklikler yapmak için zaten konuşlandırıldı. Ama bu insanlık için ne anlama geliyor? Bizi hastalığa daha az duyarlı hale getirmek için kendi DNA'mızı hacklemeli miyiz? Ebeveynlerin çocuklarını geliştirmesine izin verecek teknolojiyi demokratikleştirmeli miyiz? Bu CRISPR'yi keşfettikten sonra, Doudna şimdi bu daha da büyük sorunlarla boğuşuyor.

 

İlgili İçerik; İnternet Üzerinden Kitap Satışı Nasıl Yapılır?

 

Bill Gates Kitap Önerileri - The Code Breaker - Jeniffer Doudna

 

3. Klara ile Güneş - Kazuo Ishiguro

 

Bill Gates’in önerdiği bir diğer kitap olan Klara ile Güneş kitabının tanıtım bülteni ise şöyle;

 

"Güneş her zaman bize ulaşmanın yolunu bulur."

 

Günümüzün en büyük yazarlarından Kazuo Ishiguro, Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandıktan sonra yayımlanan ilk romanı Klara ile Güneş'te, yeni teknolojilerin etkisiyle köklü değişimler geçirmiş bir toplumda yaşanan, sevgi, umut ve fedakârlığa dair unutulmaz bir hikaye anlatıyor.

 

Sıra dışı gözlem yeteneğine sahip bir yapay zeka olan Klara, kendisi gibi "Yapay Arkadaş"ların satıldığı mağazadaki yerinden insanları izleyip dış dünyayı öğrenmeye çalışır, onu yeni evine götürecek o özel çocuğu sabırla bekler. O çocuk nihayet çıkageldiğinde, Klara kendini ezici kaygılar ve kırılgan umutlarla dolu bir dünyada bulacak, sarsılmaz bir adanmışlıkla bağlandığı Güneş'in yardımıyla bir mucizeyi gerçek kılmaya çalışırken insan denen canlıyı bütün zaafları ve çelişkileriyle tanıma fırsatı bulacaktır.

 

"Klara ile Güneş dingin duygusal yoğunluğu sayesinde Ishiguro'nun büyük bir düzyazı üslupçusu olarak yerini sağlamlaştırıyor." Evening Standard

 

"Beni Asla Bırakma'yı sevenlere göre bir roman: O kitabın DNA'sındaki duygusal açıklık, kendimizi dışarıdan görebilme niteliği ve insanlığa dair ‒tam olarak iyimser denemese de‒ şefkatli, dokunaklı ve hakiki bakış burada da mevcut." The Times

 

"[Kazuo Ishiguro] büyük bir duygusal güce sahip romanlarında, dünyayla bir bağlantımız olduğu yanılsamasının altında yatan dipsiz uçurumu açığa çıkardı."

 

İlgili İçerik; Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap

 

Bill Gates Kitap Önerileri - Klara İle Güneş Kouzı Ishiguro

 

4. Hamnet - Maggie O-Farrell

 

Kitabın Türkçe çevirisi bulunmamakla birlikte konusuna bakıldığında; 1596'da bir yaz gününde, Stratford-upon-Avon'da genç bir kız ateşi ile yatağına girer. İkiz kardeşi Hamnet, her yerde yardım arar. Neden evde kimse yok? Anneleri Agnes, bir mil ötede, şifalı otlar yetiştirdiği bahçede. Babaları Londra'da çalışıyor. Hiçbir ebeveyn, çocuklardan birinin bu hafta hayatta kalamayacağını bilmiyor. Hamnet, ünlü bir oyun yazarının oğlundan esinlenilen bir romandır: Hayatı neredeyse unutulmuş, ancak adı şimdiye kadar yazılmış en ünlü oyunlardan birine verilmiş bir çocuk.



Bill Gates Kitap Önerileri - Hamnet - Maggie O'Farrel

 

5. Project Hail Mary - Andy Weir

 

Bill Gates kitap önerisi konusunda bir diğeri ise Project Hail Mary- Andy Weir’dir.

 

Andy Weir, tüm dünyada çok satan bir bilim kurgu yazarı. Weir'in Marslı kitabı dünya çapında ses getirdi, kitabın popülerliği Matt Damon'ın başrolünde oynadığı film sonrası daha da arttı. Son romanında ise farklı yıldız sisteminde uyanan bir lise öğretmeni olayın kahramanı oluyor.

 

“Ryland Grace, umutsuz, son şans görevinde hayatta kalan tek kişidir ve başarısız olursa insanlık ve dünyanın kendisi yok olacaktır. Şu anda bunu bilmiyor. Bırakın görevinin niteliğini veya onu nasıl tamamlayacağını, kendi adını bile hatırlayamıyor. Tek bildiği, çok uzun zamandır uykuda olduğu. Ve daha yeni uyandı ve kendisini evinden milyonlarca mil uzakta, yanında iki cesetten başka bir şey olmadan buldu. Mürettebat arkadaşları öldü, anıları bulanık bir şekilde geri döndü, şimdi imkansız bir görevin onunla karşı karşıya olduğunu fark etti. Gezegendeki her hükümet ve uzay ajansı tarafından bir araya getirilen ve uzayın derinliklerine fırlatılan bu küçük gemide tek başına, türümüze yönelik yok olma düzeyindeki bir tehdidi yenmek ona kalmış. Ve beklenmedik bir müttefik sayesinde, sadece bir şansı olabilir. Kısmen bilimsel gizem, kısmen göz kamaştırıcı yıldızlararası yolculuk olan Project Hail Mary, Marslı'ya rakip olmak için bir keşif, spekülasyon ve hayatta kalma hikayesidir. Bizi asla gitmeyi hayal etmediği yerlere götürürken.”



Bill Gates Kitap Önerileri - Project Hail Mary - Andy Weir

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax