Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde En Çok Satan Ürünler

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile online satış yapan işletmeler genellikle e-ticaret sitelerinden yapılan alışveriş sayısını arttırmak için sitelerine internetten en çok satılan ürünleri eklemeyi tercih etmektedir. Böylece e-ticaret firmaları tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmet sunabilmekte ve e-ticaret satışlarını hızlı bir şekilde arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Black Friday’de satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının büyük bölümü de Black Friday’de en çok satılan ürünler hakkında araştırmalar yapmaktadır. Black Friday indirimleri ile daha fazla satış yapmak isteyen işletmeler için hazırladığımız Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde En Çok Satan Ürünler adlı bu yazımızda sizlere birçok ürün önerisinde bulunacağız.Siz de e-ticaret sitenizde bu ürünlere yer verebilir ve Black Friday satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Black Friday 2020 Raporu

 

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde En Çok Satan Ürünler

 

Black Friday İndirimleri Ne Zaman?

 

Black Friday Türkiye indirimleri bu yıl şükran günün ardından gelen ilk Cuma günü kutlanacaktır. Yani Türkiye’de Black Friday indirimleri 24 Kasım Cuma günü itibari ile başlayacaktır.

 

Ülkemizde aktif bir şekilde internetten satış yapan mağazalar kendi indirim dönemlerini kendileri belirlemektedir. Bu nedenle bazı markaların Black Friday indirimlerini önceden başlatabileceğini söylemek mümkündür.

 

Black Friday Tarihi

 

Black Friday’de Ne Kadar İndirim Oluyor?

 

Black Friday’de en çok satan ürünler hakkında sizlere bilgi vermeden önce yazımızın bu bölümünde Black Friday indirim oranları hakkında bilgi vereceğiz.

 

Black Friday İndirim oranları genellikle satılan ürün kategorisine, markaya ve kampanya dönemine göre farklılık göstermektedir. Genellikle markalar Black Friday indirim oranlarını ayarlarken çok satılan ve az satılan ürünlere göre ayarlamaktadır.

 

Genel olarak Black Friday indirimleri gece yarısı kampanyaları ile başlamaktadır ve firmaların yaptığı indirim oranlarının %5 - %50 arasında farklılık gösterdiği bilinmektedir.

 

İlgili İçerik; Black Friday Rehberi, Efsane Cuma İndirim Günlerinde Markalar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

 

Black Friday/Efsane Cuma En Çok Satan Ürünler İndirim

 

Black Friday’de En Çok Satılan Ürünler

 

Black Friday indirimleri döneminde birçok ürün kategorisinde satışların arttığı bilinmektedir. Fakat birçok e-ticaret firması Black Friday kampanyalarına hazırlanmak için bu dönemde internetten en çok satılan ürünler hakkında bilgi almak istemektedir.

 
  • Giyim Ürünleri
  • Anne ve Bebek ürünleri
  • Ev ve dekorasyon
  • Küçük ev aletleri
  • Spor ürünleri
  • Petshop ürünleri
  • Beyaz eşya
  • Kişisel bakım ve kozmetik ürünleri
 

Genellikle Black Friday kampanyalarında en çok ürün satılan kategoriler olarak bilinmektedir. Sizler de e-ticaret firmanız için Black Friday kampanyaları düzenleyecekseniz e-ticaret sitenizde bu ürünlere yer verebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

Black Friday/Efsane Cuma En Çok Satan Ürünler

 

Kadın ve Erkek Giyim Ürünleri

 

Black Friday sonbahar aylarında düzenlenen bir kampanya dönemi olduğu için kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak isteyen birçok kişi internetten kadın ve erkek giyim ürünleri alışverişlerini Black Friday indirimleri döneminde yapmaktadır. Bu durum giyim ürünlerinin Black Friday’de internetten en çok satılan ürünler arasında yer almasına yardımcı olmaktadır.

 

Genellikle tekstil markaları kadın ve erkek giyim ürünleri satışlarını arttırmak için Black Friday kampanyalarında %10 - %50 indirim oranları ile ürünlerini satışa sunmaktadır. Sizler de Black Friday’de satışlarınızı arttırmak istiyorsanız işletmenizin ihtiyaçlarına ve imkanlarına yönelik indirim oraları belirleyebilirsiniz böylece kadın giyim ve erkek giyim kategorisinde yer alan ürünlerinizin satışını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?

 

Black Friday/Efsane Cuma En Çok Satan Ürünler Giyim

 

Anne ve Bebek Ürünleri

 

İnternetten anne ve bebek ürünleri satan birçok işletme değişen indirim oranları ile Black Friday kampanyalarını düzenliyor. Genellikle işletmeler anne, bebek ve çocuk kategorilerindeki ürünleri %5 - %50 Black Friday indirim oranları ile satış sunuyor.

 

Genellikle ebeveynler bebek ve çocuklarının ihtiyaçlarını bütçelerini zorlamadan Black Friday indirim döneminde karşılamayı tercih ediyor. Bu durum Black Friday’de en çok satılan ürünler arasında anne ve bebek ürünlerinin de yer almasına yardımcı oluyor. Bebek bezi, bebek maması, bebek kıyafetleri gibi ürünler genellikle bu dönemde en çok satın alınan bebek ürünleri listesinde yer alıyor.

 

Siz de anne ve bebek ürünleri satışı yapan bir e-ticaret firmasıysanız anne ve bebek ürünleri kategorisinde satışını yaptığınız ürünler için doğru indirim oranları belirleyebilir ve Black Friday’de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Bebek Giyim Ürünleri Satmak Hakkında Her Şey

 

Black Friday/Efsane Cuma En Çok Satan Ürünler Anne ve Bebek

 

Kişisel Bakım ve Kozmetik Ürünleri

 

Black Friday en çok satılan ürünler listesinde yer alan bir diğer ürün grubu da kişisel bakım ve kozmetik ürünleri. Genel olarak incelendiğinde kozmetik firmalarının Black Friday’de satışlarını arttırmak için %5’ten başlayıp %70’e kadar Black Friday indirim oranları ile satış yaptığı biliniyor.

 

Tüketiciler Black Friday kampanyalarından yararlanarak kişisel bakım ve kozmetik ürünleri kategorisinde satışı yapılan parfüm, diş fırçası, diş macunu, makyaj malzemesi, cilt bakım ürünleri ve maske gibi ürünleri Black Friday kampanyaları ile satın almayı tercih ediyor.

 

Black Friday/Efsane Cuma En Çok Satan Ürünler Kişisel Bakım ve Kozmetik

 

Petshop Ürünleri

 

Evlerinde bir evcil hayvan besleyen kişiler genellikle evcil hayvan ürünlerini e-ticaret siteleri üzerinden satın almayı tercih ediyor. Çünkü tüketiciler e-ticaret sitelerinde birçok petshop ürün çeşidine ulaşabiliyor. Bununla beraber indirimleri oranları ve petshop ürünlerinin son kullanma tarihinin fazla olması tüketicilerin e-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapmasını etkiliyor.

 

Black Friday indirimleri göz önünde bulundurulduğunda petshop kategorisindeki ürünlerde yüksek indirim oranları uygulandığı görülüyor. Petshop ürünleri satan işletmeler genellikle %10’dan %70’e varan indirim oranları ile Black Friday’de indirim yapıyor. Bu da birçok tüketicinin Petshop ürünleri satın almak için Black Friday kampanyalarını tercih etmesine neden oluyor. Siz de petshop ürünleri satan bir e-ticaret firmasıysanız Black Friday’de kampanya düzenleyebilir ve reklam çalışmaları yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma En Çok Satan Ürünler Petshop

 

Teknolojik Ürünler

 

Black Friday’de en çok satılanlar arasında yer alan başka bir ürün grubu da teknolojik ürünler. Genellikle yeni teknolojiyi yakından takip etmek isteyen veya teknolojik aletlerini değiştirmek isteyen kişiler yeni ürünlerini Black Friday kampanyalarından yararlanarak almayı tercih ediyor. Çünkü tüketiciler bu dönemde satın almak istedikleri ürünlere daha yüksek indirim oranları ile ulaşabiliyor.

 

Teknolojik ürünler kategorisinde yer alan;

 
  • Cep telefonu
  • Bilgisayar
  • Fotoğraf makinesi
  • Tablet
  • Akıllı saat
 

Gibi ürünlerin Black Friday’de çok satıldığı görülüyor. Genellikle firmalar bu kategorideki satışlarını arttırmak için ürünlerine %5 - %30 oranında indirimler uyguluyor.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Black Friday/Efsane Cuma En Çok Satan Ürünler Teknolojik

 

Ev ve Dekorasyon Ürünleri

 

Evlerinde ve bahçelerinde değişiklik yapmak isteyen kişiler genellikle Black Friday indirimlerinden yararlanarak ev ve dekorasyon ürünleri satın alıyor. Bu dönemde;

 
  • Oturma grubu
  • Beyaz eşya
  • Küçük ev aletleri
  • Bahçe mobilyaları
  • Ev tekstili
  • Vazo, tablo vb. dekorasyon ürünleri
  • Ev mobilyaları
 

Gibi ürün kategorilerinde satışların arttığı görülüyor. Genellikle ev ve dekorasyon ürünleri satan e-ticaret firmaları Black Friday’de %10 - %40 arasında indirim oranları ile ürünlerini satışa sunuyor. Birçok tüketici bu indirim oranlarından yararlanarak ev ve bahçelerindeki eksiklerini tamamlıyor. Sizler de ev ve dekorasyon kategorisinde online satış yapan bir e-ticaret firmasıysanız Black Friday kampanalarınız için müşteri dostu indirim oranları belirleyebilir ve Black Friday’de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma En Çok Satan Ürünler Dekorasyon

 

Ticimax ile Black Friday’de Satışlarınızı Arttın

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak sizler de Black Friday’de daha fazla satış yapabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan yüzlerce kampanya türünden yararlanabilir ve Black Friday kampanyalarınızı doğru bir şekilde kurgulayabilirsiniz Bununla beraber alt yapılarımız içerisinde yer alan reklam özelliklerinden yararlanabilir ve kampanyalarınızı daha fazla tüketiciye ulaştırarak Black Friday’de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax