Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Sosyal Medya Kullanımı

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Sosyal Medya Kullanımı e-ticaret firmaları için oldukça önemlidir. Genellikle online satış yapan işletmeler Black Friday kampanyalarını hedef kitlelerine ulaştırmak ve satışlarını arttırmak gibi amaçlarla sosyal medya platformlarında düzenli iletişim yürütmekte ve reklam çalışmaları yapmaktadır.

 

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Sosyal Medya Kullanımı sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlelerine daha kolay ulaşabilmekte ve e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekerek dönüşüm oranlarını arttırmaktadır. E-ticaret firmalarının bu tür avantajlardan yararlanabilmesi için ise birçok şeye dikkat etmesi gerekmektedir.

 

İnternetten satış yapan ve Black Friday’de satışlarını arttırmak isteyenler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere Black Friday’de Sosyal Medya Kullanımına yönelik birçok bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Black Friday’de sosyal medyaya önem vererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Sosyal Medya Kullanımı

 

Black Friday Sosyal Medya Hedeflerinizi Belirleyin

 

Black Friday’de sosyal medya pazarlaması yapacak olan e-ticaret firmalarının ilk olarak sosyal medya hedeflerini belirlemesi gerekir. İşletmelerin sosyal medya hedeflerini belirlerken de hedef kitlelerini ve rakiplerini göz önünde bulundurması gerekmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının ilk olarak hedef kitle analizi, ardından da rakip analizi yapması gerekmektedir.

 

Hedef kitle analizi, firmanızın hedef kitlesinde yer alan kişilerin hangi sosyal medya platformlarında aktif olduğunu ve ne tür içerikler ile etkileşime geçtiğini göstermektedir. Genellikle e-ticaret firmaları bu analiz sayesinde hangi sosyal medya platformlarında Black Friday kampanyalarını tanıtacaklarına karar vermekte ve hedeflerini daha kolay bir şekilde belirlemektedir.

 

Rakip analizi ise işletmeniz ile aynı sektörde faaliyet gösteren rakiplerinizi tanımanızı ve ne tür aksiyonlar almanız gerektiğine karar vermenizi sağlayan analizlerdir. Bu analizi yaparken rakip firmaların içerik sayısı, etkileşim oranı, hashtagleri vb. birçok unsura dikkat edebilir hatta bir önceki yıldaki Black Friday sosyal medya paylaşımlarını inceleyerek nasıl bir strateji izlediklerini tespit edebilirsiniz.

 

Hedef kitle analizi ve rakip analizi sayesinde;

 
  • İşletmelerin hangi platformlarda Black Friday kampanyalarını tanıtacağına karar verebilirsiniz.
  • E-ticaret firmanızın paylaşım sıklığının ne olacağına karar verebilirsiniz.
  • Sosyal medya paylaşımlarınızda kullanmanız gereken dili belirleyebilir ve hashtaglerinizi seçebilirsiniz.
  • İlgili analizler ile Black Friday sosyal medya reklam bütçenizi belirleyebilir ve daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.
 

Sizler de bunlara dikkat ederek Black Friday’de sosyal medya kullanımı sayesinde satışlarınızı arttırabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Sosyal Medya Hedefleri

 

Düzenli Paylaşım Yapın

 

Black Friday sosyal medya çalışmaları yapacak olan e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken bir diğer konu da düzenli paylaşımlardır. Çünkü günümüzde sosyal medya platformlarının algoritması bu platformlara emek veren marka hesaplarını daha fazla ön plana çıkarmaktadır. Bu nedenle Black Friday’de satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının düzenli paylaşımlar yapması oldukça önemlidir.

 

Genellikle internetten satış yapan işletmeler sosyal medya programlama araçları sayesinde bir sosyal medya takvimi yaratabilmekte ve Black Friday’de daha fazla paylaşım yaparak satışlarını arttırabilmektedir. Bu nedenle işletmenizin Black Friday kampanyaları ile satışlarını arttırmak istiyorsanız sosyal medya platformlarında düzenli paylaşım yapmaya özen göstermelisiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Sosyal Medya Paylaşım

 

Sosyal Medya Platformlarının Dinamiklerine Uygun Paylaşımlar Yapın

 

Black Friday sosyal medya çalışmaları yapmak isteyen e-ticaret firmalarının sosyal medya platformlarının dinamiklerine uygun paylaşımlar yapması gerekir. Çünkü her sosyal medya platformunun kullanıcı kitlesi birbirinden farklılaşmaktadır. Bu nedenle işletmelerin sosyal medya paylaşımları yapmadan önce dijital pazarlama çalışmalarına ağırlık verecekleri sosyal medya platformlarını analiz etmesi ve bu analizin sonucuna uygun bir şekilde paylaşımlar yapması gerekmektedir.

 
  • Black Friday Instagram paylaşımları yapacak olan e-ticaret firmalarının Insta Shop özelliğini kullanmaları önemlidir. Çünkü Insta shop sayesinde işletmeler Instagram üzerinden e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekebilmekte ve satışlarını arttırabilmektedir.
  • Tık Tok için Black Friday paylaşımları yapmak isteyen işletmelerin daha çok akımlara uygun bir şekilde paylaşımlarını hazırlaması önemlidir.
  • Black Friday Youtube paylaşımı yapacak e-ticaret firmalarının ürün inceleme ve karşılaştırma videoları ile ürün ve hizmetlerini tanıtması gerekir.
  • Facebook sayfalarından Black Friday indirimlerini duyurmak isteyen işletmelerin bir Facebook mağazası oluşturması gerekir. Böylece sayfanızı beğenen kişileri daha hızlı alışveriş yapmaya yönlendirebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Hangi sosyal medya platformu olursa olsun Black Friday indirimleriniz hakkında kullanıcılara bilgi verirken gönderi metinlerinizi ve hashtaglerinizi profesyonel bir şekilde hazırlamaya özen göstermelisiniz.
 

Bunları göz önünde bulundurarak sizler de Black Friday sosyal medya çalışmalarınızı platformlara uygun bir şekilde yapabilir ve böylece satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Sosyal Medya Dinamiklik

 

Farklı Sosyal Medya Platformlarında Pazarlama Çalışmalarınızı Yürütün

 

Black Friday Kampanyaları için reklam ve pazarlama çalışmaları yapacak olan işletmelerin yararlanabileceği birçok platform bulunmaktadır.

 
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
 

Gibi sosyal medya platformları e-ticaret firmalarının Black Friday kampanyalarını duyurmak ve ürün satışlarını arttırmak için dijital pazarlama çalışmaları yaptığı platformların başında gelmektedir. Genellikle markalar bu sosyal medya platformları üzerinden;

 
  • İçerik Pazarlaması
  • Influencer Marketing
  • Affiliate Marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanarak satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Bu platformların yanı sıra günümüzde birçok e-ticaret firması, dönemin yeniliklerine göre hareket ederek;

 
  • Twitch
  • TikTok
  • Telegram
  • Whatsapp
 

Gibi sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden de Black Friday kampanyaları için reklam ve tanıtım çalışmaları yapmaktadır. Sizler de e-ticaret firmanızın Black Friday’de satışlarını arttırmak istiyorsanız özellikle Tik Tok ve Twitch gibi sosyal medya platformlarında yüksek takipçi ve abone sayısı olan kişiler ile iş birliği yapabilir ve böylece Black Friday’de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Farklı Sosyal Medya Platformları

 

Black Friday İçin Instagram’a Ağırlık Verin

 

Instagram, günümüzün en popüler sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Birçok Instagram kullanıcısı satın almak istedikleri ürünlere Instagram üzerinden ulaşmakta ve satın alma kararını Instagram’da paylaşılan gönderiler sayesinde vermektedir. Bu nedenle birçok e-ticaret firmasının daha çok Instagram’da dijital pazarlama çalışmaları yaptığını söylemek mümkündür.

 

E-ticaret firmaları Instagram üzerinden satışlarını arttırmak için genellikle belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmelidir. Instagram Black Friday İndirimleri ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları;

 
  • Instagram’da düzenli paylaşımlar yapmaya önem vermelidir.
  • Gönderi görsellerini ve videolarını profesyonel bir şekilde hazırlamalıdır.
  • Gönderi metinleri yaratılırken kullanıcılara bilgi veren ve abartıdan uzak bir dil kullanılmalıdır.
  • Gönderilerde call to action metinlerine yer verilmelidir.
  • Instagram gönderilerinde Instagram black Friday hashtagsleri kullanılmalıdır. Hashtagler seçilirken hashtag analiz araçlarından yardım alınmalıdır.
  • Instagram gönderilerinin yanı sıra Instagram hikayeleri ile de hedef kitlenizde yer alan kişilere bilgi vermeniz gerekmektedir.
  • Instagram black Friday indirimleri ile ilgili paylaşımlarınız için ücretli reklam vermeniz önemlidir.
  • Ürün, hizmet ve kampanyalarınızı duyurmak için Instagram’da Black Friday Influencer Marketing çalışmaları yapmanız oldukça önemlidir. Böylece hem hedef kitlenize ulaşabilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

Sizler de Instagram ile Black Friday satışlarınızı arttırmak istiyorsanız bunları göz önünde bulundurmalısınız. Böylece Instagram için doğru bir Black Friday Stratejisi yaratabilir ve Black Friday’de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

İlgili İçerik; Instagram Reels ile E-ticarette Fark Yaratmanın 5 Yolu

 

Black Friday/Efsane Cuma Sosyal Medya Instagram

 

Facebook Reklamları ile Kampanyalarınızı Duyurun

 

Black Friday’de sosyal medya kullanımından yararlanmak ve daha fazla satış yapmak istiyorsanız dijital iletişim çalışmaları kadar dijital reklamlara da önem vermeniz gerekmektedir. Çünkü günümüzde birçok e-ticaret firması Black Friday döneminde kampanyalarını duyurmak ve satışlarını arttırmak için Black Friday indirim reklamları vermektedir.

 

Sosyal medya platformları arasında en çok kullanıcıya sahip olan platform olan Facebook, Black Friday kampanyalarınızı duyurabileceğiniz platformların başında gelmektedir. Çünkü e-ticaret firmaları Black Friday Facebook reklamları sayesinde Facebook, Instagram ve Messenger gibi sosyal medya platformları üzerinde reklamlar verebilmektedir.

 

Facebook Black Friday reklamları vermek için ise dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 
  • Facebook reklamlarınızda kullanacağınız görselleri profesyonel bir şekilde oluşturun.
  • Reklam metninizi ve hedef sayfalarınızı doğru bir şekilde seçin.
  • Reklamlarınızın hedef kitlesini belirleyin.
  • Reklamınızın kaç gün boyunca yayınlanacağını ve hangi platformlarda yayınlamasını istediğinizi seçin.
  • Facebook reklam bütçenizi belirleyin.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Black Friday için Facebook reklamları verebilir ve böylece kampanyalarınızı hem Instagram hem Facebook hem de Messenger’da duyurarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Sayfa Analizi Nasıl Yapılır?

 

Black Friday/Efsane Cuma Sosyal Medya Facebook Ads

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Black Friday’e Hazırlayın

 

Black Friday’de satış arttırmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketlerinde yer alan sosyal medya ve dijital pazarlama modülleri ile Black Friday kampanyalarınızı daha kolay duyurabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax