Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Call to Action (CTA) Hakkında Merak Edilenler

Güncelleme Tarihi: 22.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten satış yapan işletmeler e-ticaret sitesi ziyaretlerini arttırmak, potansiyel müşterilerine firmalarını tanıtmak, satışlarını arttırmak için dijital pazarlama çalışmalarına önem vermektedir. İşletmelerin yaptığı dijital pazarlama çalışmalarında birçok konuya önem vermesi gerekir.

 

Görsel kalitesi, içerik metni, call to action metinleri, hashtagler ve reklamlar başarılı dijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmelerin önem vermesi gereken unsurların başında gelmektedir. Özellikle birçok işletme görseller, metinler ve hashtagler konusunda bilgilidir. Fakat bilgili olmadıkları konulardan birisi olan call to action metinleri nedeniyle işletmelerin hedeflerine ulaşması zaman almaktadır.

 

Dijital pazarlamada call to action metinleri oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bununla beraber e-ticarette de call to action metinlerinin önemi oldukça büyüktür.

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapan işletmeler için hazırladığımız call to action hakkında merak edilenler adlı bu yazımızda sizlere hem e-ticaret sitenizde hem de dijital pazarlama çalışmalarınızda önemli bir rolü olan call to action hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber call to action örnekleri ve CTA butonlarından da sizlere bahsedeceğiz. Gelin şimdi hep beraber call to action nedir bir göz atalım.

 

Call to Action (CTA) Hakkında Merak Edilenler

 

Call To Action Nedir?

 

Call to action, genellikle e-ticaret firmaları ve kurumsal firmalar tarafından kullanılan ve kullanıcıların istediğiniz aksiyonları yapmasını sağlayan harekete geçirici metinlere verilen isimdir.

 

Sosyal medya reklamlarından SEO çalışmalarına, e-ticaret sitesi tasarımından bannerlara kadar birçok pazarlama alanında call to action metinlerine yer verilmektedir.

 

İlgili İçerik; Landing Page Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

 
İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

Call to Action (CTA) Tanımı Nedir

 

Call to Action Metinlerinin Faydaları

 

Call to action metinleri kullanmak işletmenize birçok fayda sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber call to action metinlerinin faydalarına bir göz atalım.

 
  • Call to action, hedef kitlenizde yer alan kişilerin istediğiniz eylemleri yapmasını sağlar.
  • Call to action metinleri ile işletmeler e-ticaret sitelerine daha kolay bir trafik çeker.
  • Call to action metinleri e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasına yardımcı olur.
  • Call to action metinleri sayesinde e-ticaret firmaları beğenilerini arttırabilmektedir. Bununla beraber c2a metinleri sayesinde işletmelerin yorum ve etkileşim oranının da arttığı bilinmektedir.
  • E-ticaret sitelerine eklenen C2A butonları sayesinde işletmeler tüketiciler ile daha kolay bir şekilde iletişim kurabilmektedir. Bu da e-ticaret firmalarının müşteri memnuniyetini arttırmasını sağlamaktadır.
  • C2A butonları sayesinde e-ticaret firmaları e-ticaret sitelerini ziyaret eden kullanıcılara daha kolay bir şekilde yönlendirme yapabilmektedir. Bu da tüketicilerin e-ticaret sitenizde hızlı bir şekilde hareket etmesine olanak sağlamaktadır.
 

Call to action metinleri ve CTA butonları işletmelere birçok konuda avantaj sağlasa da en çok avantaj sağladığı durumlar bunlardır. Sizler de Call to action metinlerinin sağladığı avantajlardan yararlanmak istiyorsanız dijital pazarlama çalışmalarınızda bu metinlere yer verebilirsiniz. Bununla beraber e-ticarette call to action önemli olduğu için e-ticaret sitesi tasarımınızı yaparken CTA butonlarına yer verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kategori Açıklamaları Nasıl Yazılmalı?

 
İlgili İçerik; Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı


Call to Action (CTA) Metinlerinin Faydaları Nelerdir
 

Call to Action Metinlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Dijital reklamlarda call to action metinleri kullanmak isteyen e-ticaret firmaları call to action metinlerini profesyonel bir şekilde konumlandırmaya özen göstermelidir. Çünkü sosyal medya paylaşımlarında yanlış konumlandırılan Call to action metinleri, yapmak istediğiniz harekete geçirme işleminin başarısız sonuçlanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle paylaşım metinleri yaratırken Call to action metinlerini doğru bir yerde paylaşmaya özen göstermelisiniz.

 

Dijital reklamlarda call to action metinlerine yer vermek için şu önerilerimize göz atabilirsiniz;

 
  • Dijital pazarlama yapacağınız sosyal medya platformlarına karar vermeniz pazarlama çalışmaları ve call to action metinleri için oldukça önemlidir. Çünkü işletmeler genellikle farklı sosyal medya platformlarında farklı call to action metinleri ile kullanıcıları harekete geçirmektedir.
  • Call to action metinlerini belirlerken hedef kitlenizi göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Çünkü işletmelerin paylaşım dilleri hedef kitlelerinde yer alan kişilere göre farklılık göstermektedir.
  • Hedef kitlenizi analiz ettikten sonra call to action metinleri oluştururken nasıl bir dil kullanmanız gerektiğine karar verin. Genç bir hedef kitleye hitap eden işletmeler samimi bir dil kullanırken orta yaşlı ya da kurumsal hedef kitlesi bulunan işletmeler daha çok resmi bir dil kullanmaktadır.
  • Sosyal medya paylaşımları hazırlanırken işletmeler hemen call to action metinlerine yer vermemelidir.
  • İlk olarak ilgili ürün, hizmet ve kampanya ile ilgili bilgi verilmeli ve ardından call to action metinlerine yer verilmelidir.
  • Dijital reklamlarda call to action metinleri kurgulandıktan sonra işletmeler bu metinleri incelemeli ve test etmelidir.
 

Bunları göz önünde bulundurarak sizler de dijital pazarlama çalışmalarında önemli bir rolü olan call to action metinlerini yaratabilir ve başarılı dijital pazarlama çalışmaları yaparak hedef kitlenizi harekete geçirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; CPM, CPC, CTR, CPA Nedir? Bilmeniz Gereken Dijital Pazarlama Terimleri


Call to Action (CTA) Metinlerinde Dikkat Edilmesi Gerekilenler

 

Call to Action Örnekleri

 

Dijital reklamlarda call to action metinlerine yer vermek isteyen işletmeler tarafından kullanılan birçok call to action metni bulunmaktadır. Call to Action Hakkında Merak Edilenler adlı yazımızın bu bölümünde sizlere call to action örnekleri ve amaçlarından bahsedeceğiz.

 
Metin / Türü Satış Trafik Etkileşim İletişim
1 Hemen deneyin, hemen alın! Hemen incele! Ücretsiz kaydolun! Tıklayın sizi arayalım
2 Hemen deneyin! Daha fazla bilgi al! Ücretsiz kayıt ol! Şimdi bizimle iletişime geçin!
3 Sadece 49,90! Hemen tıkla! Hemen gör! Şimdi bize ulaşın!
4 Ücretsiz kargo fırsatıyla! Sitemizi ziyaret et! Hemen beğen! Bize whatsapp destek hattından ulaşın!
5 Bu fırsatı kaçırmayın Şimdi tıkla! Sevdiğin bir kişiyi etiketle! Müşteri hizmetlerine ulaşmak için tıklayın!
 

Call 2 action metinleri ve kullanım amaçları yukarıdaki tabloda gördüğünüz gibidir. Sizler de dijital pazarlama çalışmalarınızda ya da e-ticaret sitenizde bu tür metinlere yer verebilir ve amaçlarınıza daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitelerinde Call To Action

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan işletmelerin büyük bölümü e-ticaret sitelerinde de call to action metinlerine ve C2A butonlarına yer vererek kullanıcıları harekete geçirmektedir. İşletmelerin e-ticaret sitelerinde call to action metinlerine yer vermesi hem iletişime geçme hem de satış artırma amaçlarına hitap etmektedir.

 

Genellikle e-ticarette call 2 actiona yer veren işletmeler ya ana sayfalarında ya da ürün sayfalarında bu metin ve butonlara yer vermektedir. Ana sayfalarda yer alan C2A’lar genellikle tüketicilerin firma ile iletişime geçmesini kolaylaştırmak için tasarlanmaktadır. Ürün sayfalarında yer alan C2A butonları ise genellikle ürün satışlarını arttırmak için kurgulanmaktadır.

 

C2A Metinleri kurgulanırken dijital pazarlamadaki kurgu yöntemleri göz önünde bulundurulmalıdır. Fakat C2A Butonları kullanılacaksa işletmelerin belirli taktikler yapması oldukça önemlidir.

 
  • Ürün satışlarını arttırmak için C2A butonları kullanacaksanız call to action renklerinin turuncu ve turuncu tonlarında olması gerekmektedir.
  • Organik ürünler satan bir e-ticaret firmasıysanız call to action renklerinde yeşil ve tonlarını kullanabilirsiniz.
  • Lüks ürünler satıyorsanız CTA butonlarını tasarlarken siyah ve gold detaylı butonlar kullanabilirsiniz.
  • Kadınlar üzerine satış yapan bir e-ticaret firmasıysanız mor ve mavi renklerde cta butonları yaratabilirsiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak e-ticaret sitenizde call to action tasarımı yapabilir ve hedeflerinize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Call to Action (CTA) E-ticaret Sitesi Örnekler

 

Ticimax ile Amaçlarınıza Ulaşın

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan modül ve özellikler sayesinde sitenizi istediğiniz gibi tasarlayabilir ve e-ticaretteki hedeflerinize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax