Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 22.01.2024

İçindekiler;

Müşterileri ile yakından bağ kurmak, marka sadakati yaratmak ve marka bilinirliğini artırmak isteyen işletmelerin müşteri deneyimine önem verdiği bilinir. Bu nedenle de bu stratejiye uygun hareket etmek isteyen markaların deneyimsel pazarlama stratejisi ile hareket ettiği bilinir.

 

Deneyimsel pazarlama stratejisi potansiyel müşterileri markanıza çekmenize olanak tanırken mevcut müşterinin ise markanız ile kurduğu bağı güçlendirir. Bu nedenle her marka için deneyimsel pazarlama yani Experiential Marketing stratejisi geliştirmek oldukça önemlidir. Bu stratejiyi geliştirmek için de markaların önem vermesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

 

Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing) Nedir adlı bu yazımızda e-ticaret, e-ihracat sektörlerinde ya da farklı sektörlerde faaliyet gösteren fakat müşteri deneyimi ile pazarlama çalışmaları yapmak isteyen markalar için oldukça etkileşim kazandıran bir pazarlama stratejisi olan deneyimsel pazarlama hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve deneyimsel pazarlama ile ilgili daha fazla bilgi edinerek markanız için bu stratejiyi geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkinlik Pazarlaması (Event Marketing) Nedir?


 Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing) Nedir?

 

Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing)

 

Experiential Marketing yani Türkçe anlamı ile Deneyimsel pazarlama, ticari faaliyet yürüten işletmelerin tüketici ya da müşterilerle bağ kurmak için deneyimlerden yararlandığı bir yöntemdir. Genellikle bu noktada markalar genel deneyimlerden yararlanmamaktadır. Çünkü her müşterinin deneyimi kişiseldir. Bu yüzden deneyimsel pazarlama stratejisinde kişisel deneyimler ön plana çıkmaktadır.

 

Deneyimsel pazarlamada deneyimler ne kadar kişisel olsa da aslına bakıldığında bu deneyimlerin dijital bileşenlerden oluştuğunu da söylemek mümkündür.

 
  • Mobil uygulama etkinlikleri
  • Gezici mağaza kurguları
  • Etkileşim kazandıran çalışmalar
  • Eventler
  • İş ortaklıkları
  • Influencer çalışmaları
 

Genellikle markaların deneyimsel pazarlama stratejisini geliştirirken tercih ettiği pazarlama yöntemleridir.


 Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing)

 

Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing) Avantajları

 

Deneyimsel pazarlama yani Experiential Marketing çalışmalarının müşteri deneyimlerini ön planda tutan markalar için oldukça avantajlı olduğunu sizlere söylemiştik. Gelin şimdi hep beraber Experiential Marketing avantajlarına daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Experiential Marketing hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmanızı kolaylaştıran bir dijital pazarlama stratejisidir.
  • Deneyimsel pazarlama stratejisini geliştiren markalar tüketiciler ile yakından bağ kurabilmektedir.
  • Markalar bu pazarlama stratejisi ile müşterileri ile birebir etkileşim içine girebilir.
  • Deneyimsel pazarlamada genellikle kişisel deneyimlerden yararlanıldığı için kişiselleştirme çalışmalarını iyi bir şekilde kurgulayan markalar müşterilerini ellerinde tutabilir.
  • Deneyimsel pazarlama stratejisi geliştirirken markaların en çok tercih ettiği yöntemlerden birisi olan gezici mağazalar markanızın görünürlüğünü ve bilinirliğini artırmanızda sizlere yardımcı olur.
  • İş ortaklığına yönelik yapılan deneyimsel pazarlama stratejisi markanızın diğer kişi ve işletmeler ile kurduğu iş birliklerinin kuvvetlenmesini sağlar.
  • Pazar hedeflerine ulaşmanız bu pazarlama stratejisi ile kolaylaşabilir.
  • Kişilerin yaşadığı deneyimler akılda kalıcıdır ve markanızın akılda kalmasını kolaylaştırır.
  • Ölçülebilir olması nedeni ile deneyimsel pazarlama stratejisinin faydaları hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür.
 

Deneyimsel pazarlama yani bir diğer adıyla Experiential Marketing çalışmalarının markanıza sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Experiential Marketing yani deneyimsel pazarlama stratejinizi geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ortak Pazarlama (Partner Marketing) Nedir?


 Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing) Avantajları

 

Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing) Stratejisinin Dezavantajları

 

Deneyimsel pazarlama aslına bakıldığında oldukça avantajlı bir pazarlama yöntemi olsa da bazı durumlarda dezavantajlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

 
  • Deneyimsel pazarlamada kişiselleştirmeye önem vermediğiniz takdirde müşteriler ve tüketiciler markanızdan uzaklaşabilir.
  • Deneyimsel pazarlama stratejisindeki hedefler belirlenmediğinde bütçe boşuna harcanmış olabilir.
  • Deneyimsel pazarlama yani Experiential Marketing stratejisini geliştirmek yorucu olabilir. Çünkü bu pazarlama yönteminde genel gruplar değil kişiler önemlidir.
  • Experiential Marketing çalışmalarının uygulanması için tercih edilen stratejiler yanlış seçildiğinde sonuçlar pek iç açıcı olmayabilir.
 

Experiential Marketing yani deneyimsel pazarlamanın dezavantajlı olabileceği durumlar bunlardır. Bu yüzden deneyimsel pazarlama stratejisini kurgulamak isteyen her markanın iyi bir strateji ile hareket etmesi gerekebilir.


 Deneyimsel Pazarlama (Experiential Marketing) Stratejisinin Dezavantajları 

 

Deneyimsel Pazarlamada Önem Verilmesi Gereken Unsurlar

 

Deneyimsel pazarlama stratejisi geliştirirken başarılı olmak isteyen her markanın önem vermesi gereken unsurlar bulunur. Gelin bunlara da bir göz atalım.

 
  • Marka Temsiliyeti: Deneyimsel pazarlama stratejisini geliştirmek istiyorsanız ilk önem vermeniz gereken konudur. Çünkü ilgili pazarlama süreçlerinde markanın iyi bir şekilde temsil edilmesi, kampanyaların marka hedeflerine yönelik oluşturulması ve deneyimi tadan kişilerin markaya yakın olması pazarlama çalışmanızdan başarı elde etmenizi sağlar.
  • Akılda Kalıcılık: Deneyimsel pazarlama stratejinizi geliştirirken bu çalışmaların akılda kalıcı olmasına da önem vermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde kampanya hedeflerine ulaşmanız imkânsız hale gelebilmektedir.
  • Ölçüm: Her pazarlama stratejisinde olduğu gibi deneyimsel pazarlamada da ölçümler oldukça önem vermeniz gereken unsurlardır. Genellikle bireysel olduğu için bu sizlere zor gibi görünebilir fakat kişi sayısı, memnuniyet anketi düzenleme gibi çalışmalar sayesinde bu ölçümleri kolay bir şekilde yapabilmeniz mümkündür.
 

Deneyimsel pazarlama (Experiential Marketing) stratejisi geliştirmek ve kişiler ile yakından bir bağ kurmak istiyorsanız sizler de bu unsurlara önem verebilir ve böylece doğru hedefler ile markanızın temsil edilebileceği bir pazarlama stratejisi geliştirebilir ve ölçülebilirlik hedefleri ile deneyimsel pazarlama stratejinizin başarısını kanıtlayabilirsiniz.


 Deneyimsel Pazarlamada Önem Verilmesi Gereken Unsurlar

 

Deneyimsel Pazarlama Örnekleri

 

Deneyimsel pazarlamayı anlamak ve bu konuda iyi bir strateji geliştirmek için markaların Experiential Marketing yani deneyimsel pazarlama örnekleri üzerinden de hareket etmesi gerekmektedir. Gelin şimdi hep beraber Ticimax üzerinden deneyimsel pazarlama örneklerine bir göz atalım.

 

Ticimax iş Ortağı Buluşmaları

 

Deneyimsel pazarlama örnekleri içerisinde oldukça önemli bir alan düzenlenen etkinliklerdir. Ticimax, iş ortaklarının firma kültürünü benimsemesi, firmaya yakınlık duyması ve marka sadakatinin oluşması için düzenli olarak iş ortağı buluşmaları düzenlemektedir.

 

Ticimax iş ortağı etkinlikleri sayesinde Ticimax Bayileri, kurum kültürüne daha hızlı bir şekilde adapte olabilmekte ve Ticimax’ın amaç ve hedefleri hakkında bilgi edinebilmektedir. Bu etkinlikler deneyimsel pazarlama stratejisi ile Ticimax Bayilerinin marka sadakatini artırmayı sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Philip Kotler'den Önemli 5 Pazarlama İpucu



Ticimax iş Ortağı Buluşmaları

 

Ticimax Ücretsiz E-ticaret Eğitimleri

 

Deneyimsel pazarlama stratejisinde önemli olan şeylerden birisinin de eğitimler ve workshoplar olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Özellikle workshoplar sayesinde bireyler, mevcut müşteriler ve potansiyel müşteriler hem kendilerini belirli konularda geliştirebilmekte hem de ilgili firma ile yakından bir bağ kurabilmektedir.

 

Ticimax tarafından düzenlenen e-ticaret workshopları bireylerin Ticimax e-ticaret altyapısını deneyimlemelerini kolaylaştırırken firma hakkında da bilgi sahibi olmalarına olanak tanıyan ve firma ile bağ kurmalarını sağlayan bir deneyimsel pazarlama türüdür.

 

Sizler de dilediğiniz takdirde firmamızın e-ticaret deneyimlerinden yararlanmak ve e-ticaret ile ilgili bilgi sahibi olabilmek için ücretsiz e-ticarete eğitimlerine katılabilirsiniz.

 

E-Ticaret’e Başlıyorum Buluşmaları

 

E-ticaret sektörüne adapte olmak ve internetten ürün satışı yapmak isteyen kişilere ulaşmayı hedeflediğimiz e-ticarete başlıyorum buluşmaları da kusursuz bir deneyimsel pazarlama örneği olarak ön plana çıkıyor.

 

E-ticaret alanında kendini geliştirmek isteyen kişilere hem e-ticaret eğitimi hem de Ticimax workshopları yaptığımız bu eğitim sayesinde kişiler kurum kültürünü daha kolay bir şekilde öğrenebiliyor ve böylece hem Ticimax’ı deneyimliyor hem de e-ticaret için önemli bir adım atıyor.

 

İlgili İçerik; Marka Pazarlaması (Brand Marketing) Nedir?


 E-Ticaret’e Başlıyorum Buluşmaları 

 

Ticimax ile E-ticaret Dünyasında Fark Yaratın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak için sizler de e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurun. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikler ile sitenizi profesyonel bir şekilde yönetin ve e-ticaret dünyasında fark yaratın.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax