Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Ajans Nedir, Nasıl Seçilir?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

İnternet ve sosyal medya kullanımının son birkaç yıl içerisinde hızlı bir şekilde gelişmesi ve büyümesi markaların dijital pazarlama çalışmalarına verdiği önemin de artmasını sağladı. Artık günümüzde ticari faaliyet gösteren birçok marka hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak, marka bilinirliği yaratmak ve daha fazla satış yapmak için dijital pazarlama çalışmaları yapıyor.

 

Bazı markalar dijital pazarlama çalışmalarını kendisi yürütürken birçok marka da dijital ajanslardan hizmet alıyor. Dijital ajans seçimi yapacak olan markaların da ajans seçimini yaparken birçok noktayı göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu nedenle günümüzde birçok marka dijital ajans nasıl seçilir sorusuna yanıt arıyor.

 

Dijital Ajans Nedir, Nasıl Seçilir adlı bu yazımızda sizlerin dijital pazarlama stratejilerini oluşturacak ve yürütecek ajanslar arasında yer alan dijital pazarlama ajansları ile ilgili bilgiler vereceğiz. Bunun yanı sıra dijital ajans nasıl seçilir sorunuzu da yanıtlandıracağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve dijital ajanslar ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler alarak doğru dijital pazarlama ajansı seçimi yapabilirsiniz.


 Dijital Ajans Nedir, Nasıl Seçilir?

 

Dijital Ajans Nedir?

 

Dijital ajans ya da bilinen yaygın ismiyle dijital pazarlama ajansları, markaların internet ortamındaki mecralarda yer alan dijital pazarlama faaliyetlerini yürüten bir ajans türüdür. Genellikle dijital pazarlama ajansları performans marketing çerçevesinde çalışarak markaları her konuda geliştirmeyi hedeflemektedir.

 
  • Sosyal Medya Pazarlaması
  • E-mail Marketing Çalışmaları
  • Arama Motoru Reklamcılığı
  • Influencer Marketing Çalışması
  • SMS Pazarlaması
  • Arama Motoru Optimizasyonu
 

Gibi dijital pazarlama çalışmaları dijital ajanslar tarafından yürütülmektedir.

 
İlgili İçerik; E-ticarette Satış Sonrası Hizmet Kalitenizi Artıracak 5 İpucu


Dijital Ajans Nedir?

 

Dijital Pazarlama Ajansı Ne İş Yapar?

 

Dijital ajans nasıl seçilir sorusuna yanıt arayan markaların dijital pazarlama ajansı seçmeden önce özellikle dijital pazarlama ajanslarının ne iş yaptığını kavraması gerekir. Çünkü markalar dijital pazarlama ajanslarının ne iş yaptığını net bir şekilde öğrenerek kendi hedefleri doğrultusunda bir seçim yapabilir. Bu da markaların doğru ajans seçimi yapmasını sağlar.

 
  • Dijital pazarlama ajansları yeni çalışacakları bir markanın ilk olarak site kurulumunu gerçekleştirebilir. Fakat site kurulumunun yapılması için ajans içerisinde yazılım ekibinin olması önemlidir.
  • Dijital pazarlama ajansları bir markanın kurumsal kimliğinin oturmasını sağlar. Bu nedenle markaya ait logo tasarımı, kurumsal kimlik tasarımı, kartvizit tasarımı, afiş ve broşür tasarımı gibi çalışmaları yapar.
  • Dijital ajanslar çalışacağı markaların kurumsal kimliğini oturtmak için kurumsal renkleri belirler ve bununla beraber markaların kullanacağı yazı fontlarına da karar verir.
  • Markaların hangi hedef kitleye hitap edeceğini tespit eder ve hedef kitle analizini gerçekleştirir.
  • Hizmet alacağınız dijital hizmet ajansları hedef kitlenizi analiz ettikten sonra ne tür dijital pazarlama çalışmaları yapmanız gerektiğine karar verir.
  • Paylaşım yapılacak sosyal medya platformları, paylaşım gün ve saatleri, e-mail marketing ve sms marketing yoğunluğu gibi çalışmaları yapar.
  • Bu çalışmaların yanı sıra kurumsal internet sitenize trafik çekebilmek için dijital hizmet ajansları rakiplerinizin incelemesini yapar. Rakiplerinizin hangi anahtar kelimeler ile seo çalışmaları yaptığını inceler.
  • SEO çalışmalarındaki hedeflerinizi belirler ve bu çalışmaları yürütür.
  • Genellikle içerik üretimi, backlink çalışmaları, site içi seo ve site dışı seo çalışmaları dijital ajanslar tarafından yürütülen çalışmalardır.
  • Arama motoru reklamcılığından yararlanarak dijital pazarlama çalışmalarına yön vermek istediğiniz takdirde dijital pazarlama ajansınız reklam çalışmaları yürütür.
  • Reklamların planlanması, hedef anahtar kelimelerin seçimi, reklam bütçesinin belirlenmesi, reklam takibi gibi çalışmalar dijital ajansların yürüttüğü çalışmalardır.
  • Performans pazarlama ajansı olarak da faaliyet yürüten ajanslar çoğu zaman tüm dijital pazarlama süreçlerine yönelik raporlar oluşturur ve yaptıkları analizler sayesinde ne kadar büyüdüğünüzü ve geliştiğinizi tespit eder.
 

Dijital pazarlama ajansının görevleri markaların ihtiyaçlarına göre farklılaşıyor olsa da temel olarak incelendiğinde dijital pazarlamanın her alanında faaliyet gösteren bir ajansın başlıca görevleri bunlardır. Özellikle bu noktada markalar dijital pazarlama ajansı seçerken kendi ihtiyaçlarını tespit etmeli ve buna uygun bir seçim yapmaya özen göstermelidir.


İlgili İçerik; İşinizi Büyütmenize Yardımcı Olacak Dijital Pazarlama Araçları 


İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak En İyi Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Programları


Dijital Pazarlama Ajansı Ne İş Yapar?

 

Dijital Pazarlama Ajansı Nasıl Seçilir?

 

Dijital pazarlama ajansı nedir, dijital pazarlama ajansının görevleri nelerdir gibi önemli konular hakkında sizleri bilgilendirdik. Yazımızın bu bölümünde de Dijital Pazarlama Ajansı Nasıl Seçilir sorunuza yanıtlar vereceğiz.

 

Dijital pazarlama ajansı nasıl seçilir sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken başlıca unsurlar arasında ilk olarak ihtiyaçlar yer almaktadır. Çünkü her markanın kendi ihtiyaçlarına göre bir dijital pazarlama ajansı seçmesi gerekmektedir. Fakat bunun yanı sıra dijital pazarlama ajansı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken farklı noktalar da bulunmaktadır.

 
  • Dijital pazarlama ajansının hizmet alanları
  • Dijital pazarlama ajansının referansları
  • Dijital pazarlama ajansının ekibi
  • Dijital pazarlama ajansının başarıları
 

Dijital pazarlama ajansı seçimi yaparken her markanın önem vermesi gereken konular arasında yer alması gereken unsurlardır. Gelin şimdi hep beraber bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.


Dijital Pazarlama Ajansı Nasıl Seçilir?

 

Dijital Pazarlama Ajansının Hizmet Alanlarını Önemseyin

 

Dijital pazarlama ajansı seçmek isteyen her markanın almak istediği belirli hizmetler mevcuttur. Bazı markalar kendilerini sosyal medya pazarlaması alanında geliştirmek isterken bazı markalar arama motoru reklamları, bazı markalar ise seo alanında geliştirmek istemektedir.

 

Bu noktada dijital pazarlama ajansı seçimi yapmak isteyen her markanın önem vermesi gereken konuların başında dijital pazarlama ajansının hizmet alanları yer almaktadır. Çünkü seçeceğiniz dijital pazarlama ajansının hizmet alanları ne kadar genişse alabileceğiniz hizmet sayısı da o derece artış gösterecektir.

 

Bu nedenle markanızın çalışacağı dijital pazarlama ajansını seçerken hizmet alanlarını önemsemeli ve buna uygun bir seçim yapmaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Rehberi


Dijital Pazarlama Ajansının Hizmet Alanlarını Önemseyin

 

Dijital Pazarlama Ajanslarının Referansları

 

Performans pazarlama ajansı olarak hizmet gösteren markalar genellikle farklı dijital pazarlama yöntemlerinde birçok markayla çalışma fırsatı bulmaktadır. Bu da aslına bakıldığında markaların müşteri portföyünü ve referanslarını sizlere sunmaktadır. Bu noktada markalar diğer müşterilerine örnek verebilmek için daha önce çalıştığı dijital pazarlama ajanslarını kendi siteleri üzerinde paylaşmaktadır.

 

Dijital pazarlama ajansı nasıl seçilir sorusuna yanıt arayan markaların doğru performans pazarlama ajansı seçimi yapabilmek için de bu referansları incelemesi gerekmektedir. Çünkü bu noktada seçeceğiniz dijital pazarlama ajansının daha önce hangi çalışmalarda yer aldığını görebilir ve çalışılan markanın bu çalışmalardan ne kadar verim aldığını tespit edebilirsiniz. Böylece markanız için en doğru dijital pazarlama ajansını seçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En İyi ve En Çok Tercih Edilen SEO Analiz Siteleri ve Araçları


Dijital Pazarlama Ajanslarının Referansları

 

Dijital Pazarlama Ajansının Ekibine Önem Verin

 

Dijital ajans hizmetleri verenler genellikle bir ekip olarak hareket etmektedir. Günümüzde dijital pazarlamada bazı kişiler iyi bir şekilde isim yapmıştır. Bu da aslına bakıldığında bu kişilerin başarılı olduğunu göstermektedir.

 

Bu nedenle dijital pazarlama ajansı seçimi yapacak olan kurumsal firmaların görüştüğü ajanslarda çalışan kişileri incelemesi ve daha önce verdiği hizmette ne kadar çalıştığını tespit etmesi gerekmektedir. Böylece markalar doğru bir ekip ile çalışma fırsatı bulabilecektir.


Dijital Pazarlama Ajansının Ekibine Önem Verin

 

Dijital Pazarlama Ajanslarının Başarılarına Göz Atın

 

Çoğu zaman dijital pazarlama alanında faaliyet gösteren ajanslar yaptıkları çalışmalar ve projelerden dolayı ödüller almaktadır. Bu ödüllerin birçoğu da haber değeri taşıdığı için belirli platformlarda yayınlanmaktadır.

 

Bu noktada dijital pazarlama ajansı seçecek olan kişi ve işletmeler görüştükleri ajansların başarılını incelemeli ve ne tür başarılara imza attıklarını görmelidir.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax