Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Pazarlama Eğitimi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Dijital pazarlama alanında kariyer yapmak isteyen kişiler çoğu zaman üniversite eğitimi ya da üniversite eğitimi sonrasında aldıkları dijital pazarlama eğitimleri ile kariyerlerine yön verebilmektedir. Dijital pazarlamanın her geçen gün önem kazandığı bu günlerde bu alanda artan personel ihtiyacı ve pazarlama stratejilerinin sürekli olarak değişiklik göstermesi kişilerin bu alana yönelmesini sağlamaktadır.

 

Günümüzde kişilerin kendilerini dijital pazarlama alanında geliştirmek için tercih edebileceği birçok eğitim bulunsa da özellikle dijital pazarlama eğitimleri arasından doğru seçim yapmak için dikkat edilmesi gereken birçok önemli noktanın bulunduğunu söylemek mümkündür.

 

Dijital Pazarlama Eğitimi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda kendini dijital pazarlama alanında geliştirmek ve kariyerlerine yön vermek isteyen kişiler için eğitim seçimi yaparken neleri göz önünde bulundurması ve neye göre seçim yapması gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve kariyeriniz için oldukça önemli olan dijital pazarlama eğitimlerini alırken neleri önemsemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İşinizi Büyütmenize Yardımcı Olacak Dijital Pazarlama Araçları


Dijital Pazarlama Eğitimi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Kariyer Hedefleriniz ve İlgi Alanlarınız

 

Sosyal medya pazarlaması, arama motoru optimizasyonu, içerik pazarlaması, Google reklamcılığı, Influencer marketing, e-mail marketing ve SMS pazarlaması gibi birçok dijital pazarlama yöntemine yönelik eğitim bulunmaktadır. Özellikle kendilerini dijital pazarlama alanında geliştirmek isteyen kişilerin ilk olarak ne tür konularda çalışmaları gerektiğini tespit etmesi gerekmektedir.

 

Günümüzde bazı kişiler yalnızca sosyal medya pazarlamasına ilgi duyduğu için kendilerini bu alanda geliştirmek isterken bazı kişiler ile arama motoru reklamcılığı ya da SEO gibi konulara önem verebilmektedir. Bu nedenle dijital pazarlama eğitimi tavsiyeleri arayanların ilk olarak kendi ilgi alanlarına karar vermesi, hangi konularda çalışmak istediklerini belirlemesi ve bunun sonrasında kendilerine en uygun olan dijital pazarlama eğitimini seçmesi gerekmektedir.


Kariyer Hedefleriniz ve İlgi Alanlarınız

 

Gelecekte Size Katacağı Şeyleri Önemseyin

 

Dijital pazarlama eğitimi seçimi yaparken önem vermeniz gereken bir diğer konu da gelecektir. Pazarlama hayatımızın her alanında aktif olarak kalan bir çalışma alanı olsa da aslına bakıldığında bazı dijital pazarlama yöntemlerinin önemi günden güne azalmaktadır.

 

Bu yüzden dijital pazarlama eğitimi alacak ve kariyerlerine bu alanda yön verecek olan herkesin ilk olarak geleceklerini göz önünde bulundurması ve gelecek vadeden bir alanda kendilerini geliştirmeye özen göstermesi gerekmektedir. Aksi takdirde aldığınız eğitim önemi azalırsa bu alanda kariyerinize yön vermeniz de zorlaşacaktır.


Gelecekte Size Katacağı Şeyleri Önemseyin

 

Alanında Uzman Kişilerden Eğitim Alın

 

Bireylerin ücretli ya da ücretsiz dijital pazarlama eğitimi alabilmesi mümkündür. Çünkü günümüzde dijital pazarlama alanında çalışan birçok kişi diğer insanlara eğitim vermeyi istemektedir. Bu noktada dijital pazarlama eğitimi alacak olan kişilerin her eğitime yönelmemesi oldukça önemlidir.

 

Dijital pazarlama alanında eğitim veren kişi sayısı bir hayli fazla olduğu için verilen eğitimlerin bazıları kendinizi geliştirmenize olanak tanırken bazıları da sizlere kendinizi geliştirme fırsatı sunamayacaktır. Bu nedenle dijital pazarlama eğitimi seçecek olan kişilerin her zaman alanında uzman olan kişilerden eğitim almaya yönelmesi gerekir. Böylece onların tecrübelerinden ve mesleki bilgilerinden yararlanarak kendinizi daha kolay bir şekilde geliştirebilir ve kariyerinize daha kolay bir şekilde yön verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlamacıların Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap

 

Alanında Uzman Kişilerden Eğitim Alın

 

Eğitim İçeriğini Önemseyin

 

Dijital pazarlama alanında verilen eğitim sayısının bir hayli fazla olduğunu az önce sizlerle paylaştık. Eğitimlerin fazla olması da dijital pazarlama alanında kendini geliştirmek isteyen kişilerin karşısına bir engel daha çıkmasına neden oluyor. Bu da nitelikli eğitim olarak ön plana çıkıyor.

 

Ücretli ya da ücretsiz dijital pazarlama eğitimlerinin bir kısmı nitelikli konuları barındırırken bir kısmı ise yüzeysel konulardan oluşuyor. Özellikle yüzeysel dijital pazarlama eğitimleri kişilerin kendilerini geliştirmesini engelliyor. Bu sebeple dijital pazarlama alanında kariyer hedefi olan kişilerin dijital pazarlama eğitimi tavsiyelerine göz atarken eğitim içeriğini de göz önünde bulundurması gerekiyor.


Eğitim İçeriğini Önemseyin

 

İçeriğin Uygulamalı Olup Olmadığını Göz Önünde Bulundurun

 

Dijital pazarlama alanında kendilerini geliştirmek için dijital pazarlama eğitimi alacak olan kişilerin önem vermesi gereken konulardan birisi de eğitimin şeklidir. Genellikle piyasada dolaşan dijital pazarlama eğitimlerinin bazıları uygulamalı olarak verilen eğitimler iken bazıları ise uygulamasız eğitimlerdir. Bir eğitimin uygulamalı olup olmaması ise eğitim alacak kişiler için oldukça önemli bir konudur.

 

Genellikle teorik eğitimlerde bireyler bir konu hakkında yeterince bilgi sahibi olabilse de hiçbir zaman bireyler bu eğitimlerden aldıkları dersleri uygulama fırsatı bulamayabilecektir. Bu da aslına bakıldığında kişilerin teorik olarak öğrendiği konuları pekiştirmemelerinden dolayı unutmalarına sebep olabilecektir. Bu yüzden bir dijital pazarlama eğitimi almak isteyenlerin ilgili eğitimin uygulamalı olup olmadığını göz önünde bulundurması oldukça önemlidir.

 

Çoğu zaman uygulamalı eğitimler sayesinde kişiler öğrendiği konuları daha kolay bir şekilde pratik yapabilmekte ve böylece kendilerini geliştirme fırsatı bulabilmektedir. Bununla beraber uygulamalı eğitimlerde kişiler her zaman aklına takılan sorulara yanıt bulabilmek için eğitim veren kişi ile de iletişime geçebilmekte ve sorabilmektedir. Böylece uygulamalı eğitimler hem zaman kazanmanızı hem de sorunlarına yanıt bulmanızı sağlamaktadır. Bu yüzden dijital pazarlama eğitimi almak istiyorsanız sizler de ilgili eğitimin uygulamalı olup olmadığını inceleyebilir ve buna göre bir karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Nedir? Dijital Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?

 

İçeriğin Uygulamalı Olup Olmadığını Göz Önünde Bulundurun

 

Diğer Eğitimler ile Karşılaştırma Yapmayı Unutmayın

 

Dijital pazarlama alanında kendini geliştiren ve eğitim veren birçok kişi bulunuyor. Bu kişilerin bazıları iyi eğitim içerikleri ile katılımcılarına fayda sağlarken bir kısmı da yüzeysel konular üzerinden hareket ediyor ve kullanıcıların ilgili faydaya ulaşmasını engelliyor.

 

Bu yüzden dijital pazarlama eğitimi almak isteyen kişilerin seçim yapma sürecinde araştırma ve inceleme yapmaya önem vermesi gerekiyor. Çünkü bir eğitim hakkında araştırmalar yapan ve belirli konuları inceleyen kişiler bir eğitimin kaliteli olup olmadığına daha kolay karar veriyor ve doğru eğitimleri seçme fırsatı buluyor.

 

Sizler de kendiniz için bir dijital pazarlama eğitimi seçmeden önce aynı konulardaki farklı eğitimleri karşılaştırabilirsiniz, ders yapısı ve planını göz önünde bulundurarak ve ilgili eğitimin uygulamalı olup olmadığını inceleyerek doğru bir karşılaştırma yapabilir ve size en faydalı olacak dijital pazarlama eğitimini seçebilirsiniz.

 

Diğer Eğitimler ile Karşılaştırma Yapmayı Unutmayın

 

Katılım Belgesi ve Sertifika Türleri

 

Dijital pazarlama eğitimlerinin bazılarının sonuna gelindiğinde kullanıcılara katılım belgesi ya da sertifika verilmektedir. Eğitim sonunda verilecek olan belgenin önemi oldukça önemlidir. Katılım belgeleri her zaman bir eğitime katıldığınızı gösteren belgeler iken sertifikalar ise bir eğitime katıldığınız ve bu eğitimde öğrendiğiniz bilgiler sonrasında ilgili pozisyonda çalışabileceğinizi gösteren bir belge türüdür.

 

Kısacası alınan dijital pazarlama eğitiminin sonrasında sertifika verilmesi oldukça önemli bir konudur. Çünkü sertifikalar ile kişiler bir meslek edinebilmekte ve çalışabilmektedir. Bu nedenle dijital pazarlama eğitimi seçimi yapacak olan kişilerin eğitim sonunda katılım belgesi mi yoksa sertifika mı verildiğine önem vermesi ve her zaman sertifika verilen eğitimleri tercih etmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin 5 Önemli Dijital Pazarlama Tekniği

 

Katılım Belgesi ve Sertifika Türleri
 

Ticimax E-ticaret Eğitimleri ile Kendinizi Geliştirin

 

E-ticaret ve dijital pazarlama alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız sizler de Ticimax’ın e-ticaret eğitimlerine katılabilirsiniz. Ticimax e-ticaret eğitimleri ile ücretsiz bir şekilde kendinizi dijital pazarlama alanında geliştirebilir ve böylece kariyer basamaklarını daha hızlı ve kolayca tırmanma fırsatı yakalayabilirsiniz

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax