Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Discord Nedir?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Discord, 2015 yılında Discord Inc. Tarafından Java Script programlama dili ile geliştirilen ve 28 dilde kullanılabilen bir uygulamadır. MacOS, Windows, Linux, Android ve IOS işletim sistemlerinde çalışabilen bu uygulama oyun oynayan kişiler için geliştirilmiş, sesli, görsel ve yazılı iletişim kurmaya yarayan bir programdır. 2019 yılında yapılan araştırmalar Discord’un 250 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını göstermektedir.

 

Discord uygulaması kullanan kişiler oyun oynadıkları kişilerle iletişime geçmenin yanı sıra tüm dünyadaki oyuncular ile iletişime geçebilmekte ve bu kişiler ile takım kurarak rekabete girebilmektedir. Oyunların yanı sıra Discord’da anime, eğlence ve müzik gibi konularda da sohbet odaları açılabilmektedir.

 

Son yılların en popülerleşen uygulamalarından birisi olan Discord’u günümüzde kullanmak isteyen milyonlarca kişi bulunmaktadır. Fakat bu kişiler programı henüz bilmediği için kullanmakta çekinmektedir. Discord Uygulaması Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere Discord hakkında önemli bilgileri vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek Discord ile ilgili bilgileri öğrenebilir ve uygulamayı kullanarak keyifli zaman geçirebilirsiniz.



Discord Ne İşe Yarar?
 

Discord Ne İşe Yarar?

 

Discord Uygulaması Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın üst bölümünde de sizlerle paylaştığımız gibi Discord uygulaması oyun oynayan kişilerin bir oda içerisinde birbirleri ile yazılı, sesli ve görsel yollarla iletişime geçmesini sağlamaktadır.

 

Bunlarla beraber Discord’da kişiler kendi ilgi alanlarına göre de odalar kurabilmektedir. Discord uygulaması kullanan kişiler dünyadan farklı oyuncularla tanışma imkânı bulmakta ve böylece farklı kişilerin bulunduğu takımlar kurarak rekabete girebilmekte ve keyifli zaman geçirebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Discord Uygulaması Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler
 

Discord Sunucuları Nedir ve Ne İşe Yarar?

 

Discord kullanmak isteyen kişiler bir sunucuya girerek sunucuda bulunan kişiler ile iletişime geçebilmektedir. Yani kısacası Discord Sunucuları, kişilerin diğer oyuncular ile iletişime geçebildiği görüşme ve mesajlaşma gruplarıdır.

 

Bir Discord Sunucusuna katılmak isteyen kişiler yalnızca davet yolu ile sunucuya katılabildiği için genellikle belirli arkadaş grupları arasında Discord sunucusu açılmaktadır. Fakat dünyada herkes tarafından bilinen ve belirli bir topluluk tarafından kurularak hayata geçirilen birçok Discord Sunucusu da bulunmaktadır. Fakat bu sunuculara girmek için de kişilerin başka kişiler tarafından bir davet alması önemlidir.

 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Uygulamaları, Canlı Video Yayını Programları



Discord Sunucuları Nedir ve Ne İşe Yarar?
 

Discord Nasıl İndirilir?

 

Discord kullanmak isteyen kişilerin ilk olarak bu uygulamayı bilgisayarlarına ya da telefonlarına kurması gerekmektedir. Discord Uygulaması Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde sizlere hem Bilgisayara Discord İndirmek hem de Telefona Discord İndirmek ile ilgili bilgiler vereceğiz.

 

Discord indirmek isteyen kişiler bu uygulamayı bilgisayarlarına indirmek istiyorsa öncelikle uygulamanın kurulum dosyasını güvenilir bir platform üzerinden indirmeye özen göstermesi gerekmektedir. Genellikle Discord indirme işlemi için kişiler bilgisayarlarının uygulama marketleri ya da Discord internet sitesi üzerinden uygulamayı indirebilmektedir. Discord indirmek için;

 
  • Discord’un internet sitesi olan Discord.com adresine giriş yapın.
  • Discord internet sitesine giren kişiler internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada Discord indirme Linkini ‘’ Mac İçin İndir’’ ve ‘’Windows İçin İndir’’ gibi göreceklerdir. Burada Discord’un yaptığı yönlendirme bilgisayarınızın işletim sistemi ile ilgilidir.
  • Kişilerin bu linke tıkladıktan sonra Discord direk olarak bilgisayarınıza indirilecektir.
  • İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Discord Kurmak için kişilerin kurulum dosyasına tıklamaları ve istenilen adımları tamamlamaları gerekmektedir.
  • Ardından bilgisayarınıza Discord kurulmuş olacaktır.
 

Discord’u bilgisayardan kullanmak istiyorsanız programı indirerek kullanabileceğiniz gibi tarayıcınız üzerinden de kullanabilirsiniz. Discord internet sitesinin ana sayfasında bulunan Discord’u tarayıcıda aç bölümüne tıklayarak bir kullanıcı adı girebilir ve Discord’un gizlilik politikası ve hizmet koşullarını inceleyip onayladıktan sonra uygulamayı tarayıcınızda kullanabilirsiniz.

 

Telefona Discord indirmek isteyen kişiler ise;

 
  • İlk olarak Google Play Store ya da APP Store giriş yapmalıdır.
  • Ardından arama ekranına Discord yazılmalıdır. Aramayı gerçekleştirdikten sonra Discord ile ilgili uygulama sonuçlarında karşınıza Discord uygulaması çıkacaktır.
  • Uygulamanın yanında bulunan Yükle veya İndir butonlarına tıklayarak. Yükleme doğrulamasını yapabilirsiniz.
 

Doğrulamanın ardından Discord cep telefonunuza indirilecektir. Sizler de bunun sonrasında bir Discord hesabı açarak Discord kullanmaya başlayabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Canlı Yayın Satışı



Discord Nasıl İndirilir?
 

Discord Hesabı Nasıl Açılır?

 

Discord Uygulaması Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Discord Hesabı Nasıl Açılır konusu hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu bölümü inceleyerek Discord hesap açma işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

 

Bilgisayardan Discord hesabı açmak için;

 
  • İlk olarak Discord’un internete sitesine giriş yapın.
  • Siteye giriş yaptığınızda sağ üst bölümde yer alan login butonuna tıklayın.
  • Login butonuna tıkladıktan sonra site sizi Discord giriş sayfasına yönlendirecektir.
  • Giriş sayfasının alt bölümünde yer alan Kaydol butonuna tıklayın.
  • Kayıt esnasında Discord sizlerden e-posta, kullanıcı adı, şifre, doğum tarihi gibi bilgiler isteyecektir.
 

İlgili bilgileri doldurduktan sonra Discord hesabınız açılmış olacaktır. Bunun sonrasında Discord sunucusu oluşturarak sizler de Discord kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Discord’u mobil platformlardan kullanmak isteyen kişiler Discord uygulaması üzerinden de hesaplarını açabilmekte ve kullanmaya başlayabilmektedir. Mobil cihazlardan Discord açan kişiler telefon numaralarını da kullanarak hesaplarını aktif hale getirebilmektedirler.

 

Discord Hesabı Nasıl Açılır?
 

Discord Bot Ekleme

 

Bir Discord sunucusu açarak belirli konularda çevreleri ile iletişime geçen kişiler oluşturdukları sunuculara bot attırabilmektedir. Discord bot ekleme işlemi sonucunda sunucuya gelen botlar sizlerden sahte komutlar almaktadır. Bununla beraber müzik açma, istatistikleri görüntüleme ve kişi banlama gibi botların birçok görevi de bulunmaktadır.

 

Discord bot ekleme işlemi yaparak sizler de bu görevleri botlara yaptırabilir ve zaman kaybının önüne geçebilirsiniz. Discord bot ekleme işlemi yapmak isteyen kişiler şu adımları tamamlayarak sisteme bot attırabilmektedir.

 

Discord sunucunuza bot eklemek istiyorsanız ekleyebileceğiniz belirli bot türleri olduğunu bilmeniz önemlidir.

 
  • Discord müzik botu
  • Discord mesaj silme botu
  • Discord oyun istatistiği botu
  • Mesaj gönderen Discord botu
 

Sunucunuza ekleyebileceğiniz başlıca Discord botları arasında bulunmaktadır. Discord’a bot eklemek isteyen kişilerin yapması gerekenler şunlardır;

 
  • İlk olarak sunucu ayarlarınızı kontrol edin. Bulunduğunuz sunucuda sunucuyu yönetme iznine sahip olup olmadığını doğrulayın. Çünkü Discord bot ekleme işlemleri yalnızca sunucuyu yönetme izni olan kişiler tarafından yapılmaktadır.
  • İlgili izinleri kontrol ettikten sonra tarayıcınızdan Discord hesabınıza giriş yapın.
  • Genellikle Discord bot ekleme işlemleri için top.gg ve Corbonitex gibi platformlar üzerinden seçilen botlar sayesinde yapılmaktadır.
  • Bu platformlardan eklemek istediğiniz botu seçerek Discord sunucunuza davet edebilirsiniz.
  • İlgili bot için yetkilendirme işlemlerini tamamladıktan sonra Discord sunucusuna eklediğiniz bot sunucunuzun sağ üst bölümünde gözükecek ve kendine has görevlerini yerine getirecektir.
 

Sizler de bu basit adımları tamamlayarak Discord’a bot ekleyebilir ve sunucunuzun yönetimini kolaylaştırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 

Discord Durum İkonları

 

Discord kullanan kullanıcılar belirli renklerdeki ikonları kullanarak durumları hakkındaki bilgiyi diğer kullanıcılar ile paylaşabilmektedir. Discord’da durum ikonları şu anlamlara gelmektedir;

 
Renk Anlamı
Gri Çevrimdışı
Mor Yayında
Kırmızı Rahatsız Etme
Sarı Boşta
Yeşil Çevrimiçi

 

Discord kullanıcıları bilgisayarlarını kullanmadıkları zaman Discord ikonu sarı renk yani boşta olarak gözükmektedir. Sizler de durum ikonlarını kullanarak Discord durumunuzu diğer kullanıcılar ile paylaşabilir ve işiniz olduğu zamanlarda diğer kullanıcılar tarafından rahatsız edilmenizin önüne geçebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax