Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dropbox Nedir, Ne İşe Yarar? Yeni Başlayanlar İçin Dropbox Rehberi

Güncelleme Tarihi: 22.01.2024

İçindekiler;

Teknolojinin değişmesi ve gelişmesiyle beraber günümüzde hepimizin kullanabileceği yeni sistemler ortaya çıktığı. Özellikle son dönemlerde yoğun bir ilginin olduğu Bulut Depolama Sistemlerinin kullanım oranı son dönemlerde oldukça çok artmaya başladı. Bulut Depolama Sistemlerine olan ilginin artmasının ardındaki en büyük nedenler ise bulut depolamanın hem gündelik hayatımızı hem de iş hayatımızı daha kolay ve işlevsel hale getirmesi.

 

Özellikle Bulut depolama iş hayatında daha verimli ve işlevsel bir şekilde çalışmamızı sağlıyor. Genellikle işletmeler tarafından Dropbox ve Drive gibi bulut depolama hizmetleri daha çok kullanılıyor. Özellikle Dropbox hem kullanımı hem de sağladığı avantajlar göz önünde bulundurulduğunda Google Drive gibi ön planda olan bir bulut depolama hizmeti olarak karşımıza çıkıyor.

 

Dropbox Nedir, Ne İşe Yarar, Yeni Başlayanlar İçin Dropbox Rehberi adlı bu yazımızda dünya genelinde en çok kullanılan bulut depolama hizmetlerinden birisi olan Dropbox hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Sizler de bu yazımızdan Dropbox hakkında bilgi edinebilir ve bu hizmeti hem günlük yaşamanızda hem de iş hayatınızda kullanarak verimliliğinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Drive Kullanma Rehberi

 

Dropbox Nedir, Ne İşe Yarar? Yeni Başlayanlar İçin Dropbox Rehberi

 

Dropbox Nedir?

 

Dropbox 2008 yılında, Dropbox Inc tarafından Python, Coffe Script, Rust ve Go programlama dilleri ile geliştirilen dosya barındırma ve paylaşma ağıdır. Android, IOS, Windows ve Blackberry işletim sistemlerinde çalışabilmektedir.

 

Dropbox kullanan kişiler bu ağ üzerinden yeni dosyalar oluşturabilmekte mevcut olan dosyaları düzenleyebilmekte ve başka insanlar ile paylaşabilmektedir.

 

Dropbox Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Dropbox Güvenilir Mi?

 

Dropbox kullanmak isteyen kişi ve işletmelerin en merak ettiği konulardan birisi Dropbox’un güvenilir olup olmadığıdır. Çünkü kimse özel dosyalarının ve iş dosyalarının başkası tarafından görüntülenmesini ve ulaşılabilir olmasını istememektedir. Bu nedenle kişiler Dropbox kullanmadan önce Dropbox güvenilir mi sorusuna yanıt aramaktadır.

 

Dropbox, günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir yazılımdır. Özellikle bulut sunucu yazılımları arasında yer aldığından ve Dropbox firması kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için bir sürü şifreleme önlemleri oluşturduğundan dolayı Dropbox’un güvenli bir yazılım olduğunu söylemek mümkündür.

 

Kısacası sizler de Dropbox uygulamasını hem kişisel hem de iş hayatınız için şüphesiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Dropbox Güvenilir midir

 

Dropbox Nasıl Kullanılır?

 

Bulut depolama hizmetleri içerisinde en çok kullanılan hizmetlerden birisi olan Dropbox, günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir ağdır. Dropbox kullanıcıları web, masaüstü ve mobil cihazlarını üzerinden bu platformu kullanabilmektedirler. Yazımızın bu bölümünde sizlere Dropbox’u nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.

 
  • İlk olarak Dropbox internet sitesine giriş yapın ya da mobilden kullanmak istiyorsanız App Store ya da Play Store üzerinden Dropbox uygulamasını indirin.
  • Dropbox’a giriş yaptığınızda platformda bir üyeliğiniz bulunmuyorsa Dropbox hesabı açın.
  • Dropbox hesabı açarken ad soyad, e-posta ve parola bilgileri sizlerden istenecektir.
  • Bu bilgileri doldurduktan ve Dropbox şartlarını kabul ettikten sonra Dropbox hesabınız aktif edilecektir.
 

Dropbox hesabınız aktif edildikten sonra sizler de bu depolama hizmetini kullanamaya başlayabilirsiniz. Dropbox hesabınızı ücretsiz bir şekilde kullanacaksanız Dropbox’un her yeni kullanıcısına tanımladığı 2GB ücretsiz depolama alanından yararlanabilirsiniz. Fakat Dropx’un sizlere hediye ettiği 2GB ücretsiz alanın ihtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünmüyorsanız Dropbox fiyatları üzerinden ek paket satın alabilirsiniz.

 

Dropbox Nasıl Kullanılır

 

Dropbox Fiyatları

 

Kişisel kullanımlar için Dropbox tarafından hediye edilen 2B ücretsiz kullanım hakkı yeterli olsa da işletmeler göz önünde bulundurulduğunda saklanması gereken dosyalar fazla olduğu için bu alanın yeterli olmadığını söylemek mümkündür. Dropbox kullanacak firmalar bu nedenle Dropbox fiyatları üzerinden ek saklama alanı satın alabilmektedir. Dropbox depolama alanı almak isteyen işletmeler aşağıdaki tabloda gördüğünüz fiyatlar üzerinden ekstra depolama alanı satın alabilmektedir.

 
Özellik/Paket Profesyonel Profesyonel ve E-imza Standart İleri
Depolama Alanı 3 TB 3 TB 5 TB İstediğiniz kadar alan
E-imza şablonu Yok Var Yok yok
Cihaz onayı Yok Yok Yok Var
Güçlü yönetim araçları Yok Yok Var Var
Destek E-mail, canlı sohbet e-mail, canlı sohbet E-mail, telefon ve canlı sohbet E-mail, telefon ve canlı sohbet
Fiyat 16,59 dolar /aylık 24,99 dolar /aylık 12,50 dolar/kullanıcı başına aylık 20 dolar /kullanıcı başına aylık
 

Sizler de yukarıda gördüğünüz Dropbox paketleri ve ücretlerini karşılaştırabilir ve Dropbox business paketlerinden birisini satın alarak işletmeniz için daha fazla depolama alanı yaratabilirsiniz.

 

Dropbox İndirme

 

Dropbox kullanacak kişiler Dropbox’u web veya mobil sürüm üzerinden kullanabileceği gibi Dropbox internet sitesi üzerinden indirme işlemi yaparak bilgisayarları üzerinden de kullanabilmektedir. Dropbox indirmek isteyen kişilerin şunları yapması gerekmektedir;

 
  • Dropbox indirme linkine tıklayın.
  • Ardından Dropbox’un bilgisayarınıza uygun olan sürümü indirilecektir.
  • İndirme işleminin ardından kurulum dosyasına tıklayın.
  • Kurulum adımlarını tamamlayın.
 

Kurulum işlemi bitti zaman sizler de Dropbox’u bilgisayarınızdan kullanabilir ve hızlı bir şekilde dosya yükleme ve dosya paylaşımı yapabilirsiniz.

 

Dropbox Nasıl İndirilir

 

Dropbox’a Dosya Nasıl Yüklenir?

 

Dropbox kullanmak isteyen kişiler tarafından en çok sorulan sorulardan birisi Dropbox’a dosya nasıl yüklenir sorusudur. Aslına bakıldığında Dropbox kullanımı oldukça kolay olan ve hızlı bir şekilde dosya yükleyebileceğiniz bir ağdır.

 

Dropbox’a dosya yüklemek için;

 
  • İlk olarak Dropbox internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden Dropbox’a giriş yapın.
  • Dropbox panelinde yer alan Upload kısmına tıklayın.
  • Yüklemek istediğiniz dosya türünü seçin. Bu alanda göreceğiniz Files, Dosyalar ve Folder ise Klasör anlamına gelmektedir.
  • Yüklemek istediğiniz dosya türünü seçtikten sonra yüklemek istediğiniz dosyayı bilgisayarınızda bulun ve seçin.
 

Bu işlem sonrasında Dropbox’a dosya yükleme işleminiz gerçekleşecektir. Bu yöntemin yanı sıra bilgisayarınızda bulunan bir dosyayı sürükleyip Dropbox’a bırakarak da dosya yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Dropbox’a dosya yükleme süresi yüklemek istediğiniz dosyanın türüne ve boyutuna göre farklılık gösterecektir. Genellikle küçük boyutlu dosyalar Dropbox’a hızlı bir şekilde yüklenirken büyük boyutlu dosyaların yüklenmesi biraz zaman alabilmektedir.

 

Dropbox Nasıl Dosya Yüklenir

   

Dropbox kullanmak isteyen kişiler tarafından merak edilen konulardan bir diğeri de Dropbox Link Paylaşımıdır. Dropbox’da link paylaşarak bir dosyayı başkasının görmesini sağlayabilirsiniz. Dropbox’da link paylaşımı yapmak için;

 
  • İlk olarak Dropbox’a giriş yapın.
  • Paylaşmak istediğiniz dosyayı bulun.
  • Dosyanın yanında bulunan üç nokta simgesine tıklayın.
  • Burada yer alan Transfer butonuna tıklayın.
  • Açılan ekranda dosyanın paylaşılacağı en son tarihi seçin ve ardından ‘’Create Transfer’’ butonuna tıklayın.
 

İlgili işlemleri yaptıktan sonra Dropbox dosya paylaşımı için sizlere bir ekran gösterecektir. Bu ekrandan dosya paylaşım linkini kopyalayarak dosyanızı paylaşmak istediğiniz kişilere bu linki gönderebilir ve paylaşım yapabilirsiniz. Bununla beraber Send with e-mail bölümünden dosya paylaşım linkinizi dilediğiniz kişilere mail yolu ile iletebilir ve paylaşımınızı yapabilirsiniz.

 

Dropbox Link Nasıl Paylaşılır

 

E-ticaret Sitenizi Bulut Sistemler İle Yönetin

 

E-ticaret yapan ya da yapmak isteyen kişiler ve işletmeler tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitesi kurabilir ve bulut sistemi sayesinde hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

İleri seviye bulut e-ticaret paketleri sayesinde e-ticaret sitenizi kolayca yönetirken pazaryerlerinden de satış yapabilir ve böylece işletmenizi hızlı bir şekilde büyüterek gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax