Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Drive Kullanma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Google Drive, dünya genelinde ve ülkemizde kullanımı oldukça yaygın olan internette dosya, belge ve tablo oluşturulmasını, depolanmasını ve senkronizasyonunun yapılmasına sağlayan bir Google hizmetidir.

 

2014 yılında Google tarafından hayata geçirilen Google Drive, Python programlama dili kullanılarak geliştirilmiştir. 105 farklı dilde kullanılabilen bu hizmetten yararlanan kişi sayısı 1 milyonun üzerindedir.

 

Google Drive Kullanma Rehberi adlı bu yazımızda sizlere Google Drive kullanımı hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber Google Drive Kullanıcıları tarafından en çok merak edilen konular hakkında da sizleri bilgilendireceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Google Drive hakkında bilgi edinebilir ve hem kişisel hem de iş belgelerinizi oluşturup ve depolarken Google Drive kullanabilirsiniz.



Google Drive Özellikleri
 

Bulut Depolama Nedir?

 

Google Drive, bir bulut depolama hizmetidir. Bulut depolama, kişi ve firmalar tarafından saklanmak istenen video, metin, fotoğraf, fatura gibi belgelerin sanal ortamlar üzerinde korunduğu alanlara verilen isimdir.

 

Kişi ve işletmeler depolama hizmetlerinden yararlanmak için farklı bulut depolama teknolojilerini kullanmaktadır fakat günümüzde en çok kullanılan bulut depolama teknolojisinin Google Drive olduğunu söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; İleri Seviye Bulut Çözümleri



Bulut Depolama Nedir?
 

Google Drive Özellikleri

 

Google Drive özellikleri bakımından oldukça geliştirilmiş bir hizmettir. Google Drive’ın temel özellikleri şunlardır;

 
  • Metin Dosyası, Excel Dosyası, Sunum Dosyası gibi dosyaları oluşturabilme ve depolayabilme.
  • Fotoğraf, ses dosyası, çizim ve videoları depolayabilme.
  • Depolanan dosyaları farklı kullanıcılar ile paylaşabilme.
  • Bir dosya üzerinde toplu bir şekilde çalışabilme
 

Gibi özellikler Google Drive’ın temel özellikleridir. Fakat Google Drive kullanıcıları farklı programları Google Drive ile senkronize ederek bu hizmeti daha gelişmiş bir şekilde kullanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; CRM İle İlgili Bilmeniz Gereken 5 Kilit Başlık


Google Drive Özellikleri nelerdir?
 

Google Drive’ın Avantajları

 

Google drive kullanan kişi ve işletmeler bu hizmetin sağladığı birçok avantajdan yararlanmaktadır. Google Drive Kullanma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizler de Google Drive’ın Avantajları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 
  • Google Drive, bulut tabanlı sunucuları kullanmaktadır. Bulut tabanlı sunucuların kullanılması ise kişi ve markaların bu sistemde sakladıkları belgelere zaman ve mekândan bağımsız bir şekilde ulaşma imkânı sağlamaktadır.
  • Google’ın e-posta hizmeti olan Gmail kullanan kişilerin mailleri içerisine 25 MB’den büyük bir dosya yüklemesi imkansızdır. Fakat Gmail Kullanıcıları 25 MB’den büyük dosyalarını Google Drive yükleyerek mail göndermek istedikleri kişilere bir link üzerinden transfer edebilmektedir. Bu da transferlerin hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlamaktadır.
  • Google Drive’da bulunan uygulamalardan biri de ofis yazılımlarıdır. Ofis yazılımlarının bulunması Google Drive kullanıcılarının istedikleri zaman istedikleri yerden dokümanlar ve sunum dosyaları oluşturmasına olanak sağlamaktadır. Bununla beraber kullanıcılar Ofis programları sayesinde Google Drive’da bulunan bir dosya üzerinde de düzenlemeler yapabilmektedir.
  • Google Drive’ın en avantajlı olduğu durumlardan biri de aramadır. Google Drive kullanan kişiler herhangi bir dosya araması yaparken anahtar kelimelerden yararlanabilmekte ve aradıkları dosyalara hızlıca ulaşabilmektedir.
  • Google Drive sayesinde kişi ve işletmeler herhangi bir harici disk, USB bellek ve hard disk ihtiyacı duymadan belgelerini depolayabilmektedir. Bu da kişilerin verilerine istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Google Drive’ı kullanan kişiler 15 GB’a kadar olan depolama ihtiyaçlarını Google Drive üzerinden ücretsiz bir şekilde karşılayabilmektedir. Kişilerin depolama ihtiyacı 15 GB’dan fazla olduğu takdirde ise ek paket satın alınarak depolama alanı genişletilebilmektedir.
 

Sizler de belge oluşturmak, belge ve dosyalarınızı depolamak ve senkronize etmek istiyorsanız Google’ın ücretsiz hizmeti olan Google Drive’ı kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler



Google Drive’ın Avantajları
 

Google Drive Hesabı Nasıl Açılır?

 

Google Drive kullanmak isteyen kullanıcıların ilk olarak bir Google Drive hesabı açması gerekmektedir. Google Drive Kullanma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünden sizler de Google Drive Hesabı Nasıl Açılır sorunuza yanıt bulabilir ve adım adım Google Drive hesabı açmayı öğrenebilirsiniz.

 
  • Google Drive Hesabı açmak isteyen kişilerin ilk olarak Google Drive internet sitesine giriş yapması gerekmektedir. Google Drive’ın internet sitesi drive.google.com’dur.
  • Bu adrese giriş yaptıktan sonra Google Drive hesabı açmak için yapmanız gereken şey ilk olarak bir Gmail hesabı ile sisteme giriş yapmak olacaktır.
  • Gmail hesabı bulunmayan kişilerin Google Drive kullanabilmesi için ilk olarak bir Gmail hesabı açması gerekmektedir.
  • Gmail hesabınızı oluşturduktan sonra Google Drive’a giriş yaptığınız takdirde Google Drive Hesabınız açılmış olacaktır.
 

Hesabınız açıldıktan sonra istenen ayarlamaları yaparak sizler de Google Drive kullanmaya başlayabilirsiniz. Google Drive hesabınızı açtıktan sonra ücretsiz bir şekilde 15 GB’lık alanınızı kullanabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Güven Damgası Nedir?

Google Drive Fiyatları

 

Google Drive kullanacak kişiler ücretsiz bir şekilde 15 GB’lık alanlarını kullanabilirken bu alan yeterli kalmadığı takdirde Google Drive Fiyatları üzerinden ek depolama alanı satın alabilmektedir. Google drive fiyatları şu şekildedir.

 
Depolama Alanı Ücret
15 GB Ücretsiz
100 GB 5,79 TL /aylık – 57,99 TL / yıllık
200 GB 11,59 TL /aylık – 115,99 TL /yıllık
2 TB 28,99 Tl /aylık – 289,99 TL /yıllık
 

Sizler de aylık ya da yıllık ödeme seçenekleri ile Google Drive alanınızı genişletebilir ve ekstra depolama alanı satın alabilirsiniz.

 

Google Drive Nasıl İndirilir?

 

Google Drive kullanmak isteyen kişiler direk drive.google.com adresi üzerinden ücretsiz bir şekilde Google Drive Web üzerinden kullanım yapabilmektedir. Fakat Google Drive tarayıcının yanı sıra bilgisayara ve cep telefonuna indirilerek de kullanılabilen bir program olduğu için Google Drive indirerek sizler de bu programı bilgisayar ve cep telefonlarınızdan kullanabilirsiniz.

 

Google Drive’ı bilgisayarınıza indirmek için;

 
  • İlk drive.google.com adresine tarayıcınızdan giriş yapın.
  • İlgili sayfanın en alt bölümünde yer alan İndirilebilir Ürünler bölümüne giriş yapın. Burada PC için Drive, Android için Drive, IOS için Drive seçeneklerini göreceksiniz.
  • Bilgisayarınızın işletim sistemine göre indirmek istediğiniz Drive sürümünü seçin.
  • İndirme işleminiz tamamlandıktan sonra Google tarafından piyasaya sunulan Yedekle ve Senkronize et uygulamasına tıklayın.
  • Uygulama adımlarına göre Yedekle ve Senkronize et kurulumunu tamamlayın.
 

Kurulum bittikten sonra Google Drive’ın yedekleme ve senkronize etme programını bilgisayarınızdan kullanmaya başlayabilirsiniz. İlgili kurulumun tamamlanması için Google Driveınıza Gmail ile giriş yapmalısınız.

 

Google Drive’ı Telefonunuza İndirmek İçin;

 
  • Google Drive indirmek için ilk olarak Play Store ya da App Store’a giriş yapın.
  • Play Store veya App Store’un arama çubuğuna Drive yazın.
  • İlgili arama sonuçlarında Google Drive üst sıralarda çıkacaktır.
  • Uygulamanın yanında yer alan indir butonuna tıklayın.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra Google Drive bilgisayarınıza indirilecektir. Sizler de Google Drive’a bağlı olan mail adresiniz ile Drive’a giriş yaparak Google Drive’ı cep telefonunuz ya da tabletiniz gibi mobil cihazlarınızdan kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi


Google Drive Nasıl İndirilir?

 

Google Drive Neleri Yedekler ?

 

Google Drive kullanan kişiler tarafından en çok merak edilen konulardan birisi de Google Drive yedekleme işlemleri ile ilgilidir. Günümüzde birçok kişi Google Drive Neleri Yedekler sorusuna yanıt aramaktadır. Google Drive tarafından yedeklenen başlıca dosyalar şunlardır;

 
  • Fotoğraf ve videolar
  • Metin, Excell, sunum dosyaları
  • Bir cihazda ya da sim kartta bulunan kişiler
 

Google Drive tarafından yedeklenen dosya türleridir. Fakat Google Drive kullanıcıları yapacakları manuel düzenlemeler sayesinde Google Drive’ın neleri yedekleyip yedeklemeyeceğine karar verebilmektedir.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

İşletmenizin Dosyalarını Ticimax ile Yönetin

 

E-ticaret ile internetten ürün satan firmaların en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Bulut çözüm özelliği ile sizler de e-ticaret sitenize ait veri ve dosyaları Bulut sunucularda saklayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax