Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-posta Pazarlama Nedir? E-mail Marketing Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-posta pazarlama, markaların hedef kitlesindeki kişilere e-mail gönderimi yaparak ürün, kampanya, firma tanıtımı yaptığı ve hedef kitlesindeki kişileri gelişmelerden haberdar ettiği bir pazarlama stratejisidir. Dönüşüm oranları oldukça yüksek bir pazarlama tekniği olduğu için günümüzde hedef kitlesine ulaşmak ve belirli konular hakkında bilgi vermek isteyen markalar bu pazarlama stratejisini tercih etmektedir.

 

E-posta pazarlaması markaların potansiyel müşterilerine ulaşmasını sağlayan bir pazarlama yöntemi olmasının yanı sıra mevcut müşterileri ile de iletişimde kaldığı bir pazarlama türüdür. Bu nedenle marka sadakatini artırmak isteyen işletmeler de e-mail marketing çalışmaları yapmaya özen göstermektedir.

 

E-posta Pazarlama Nedir, Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda işletmeniz için oldukça önemli bir pazarlama stratejisi olan e-mail marketing çalışmaları hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-posta pazarlaması hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

E-posta pazarlama

 

İlginizi Çekebilir: Pazarlama Otomasyonu Nedir

 

E-posta Pazarlamanın Önemi

 

Dönüşüm oranları oldukça yüksek olduğu için tercih edilen e-posta pazarlaması işletmeler için oldukça önemli bir pazarlama stratejisidir. Çünkü e-mail marketing çalışmaları yapan işletmeler bu çalışmalar sayesinde birçok avantajdan yararlanmaktadır. E-mail marketing’in işletmeler için sağladığı avantajlar şunlardır:

 
  • E-mail pazarlaması sayesinde markalar müşterileri ile doğrudan iletişim kurmaktadır. Böylece ürün ve hizmetleri ile ilgili olan güncel teklifleri, indirimleri ve bilgilendirmeleri sağlamakta ve satışlarını artırabilmektedir
  • E-mail marketing’in diğer pazarlama yöntemlerine oranla maliyetleri oldukça düşüktür. Bu da markaların pazarlama maliyetlerini en aza indirir.
  • E-posta pazarlaması yapacak olan markalar tüm datalarına pazarlama çalışması yapabileceği gibi diledikleri takdirde datalarını segmente edebilmektedir.
  • Düzenli yürütülen e-mail marketing çalışmaları müşterilerin markanıza olan sadakatini artıracaktır.
  • Bir markadan sürekli e-mail alan tüketicilerin markaya olan güveni artış gösterir.
  • İyi geliştirilmiş bir e-posta pazarlama stratejisi işletmelerin satışlarını ve dönüşüm oranlarını artırmalarına yardımcı olmaktadır.
  • E-mail marketing çalışmalarında gönderilen mailler hedef kitledeki kişilere kısa süre içerisinde gönderilmektedir.
  • Mail template’inde yapılan kişiselleştirme çalışmaları sayesinde işletmeler müşterilerini ve hedef kitlelerine özel hissettirebilmektedir.
 

E-posta pazarlamasının işletmeler için en önemli olduğu noktalar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız e-mail marketing çalışmaları yapmaya özen gösterebilirsiniz.

 

E-posta Pazarlamasının Dezavantajları

 

E-posta pazarlamasının dönüşüm oranları ve satışlar üzerindeki etkileri oldukça fazla olsa da bu pazarlama stratejisinde belirli dezavantajlar da bulunur. E-posta pazarlamanın dezavantajları şunlardır:

 
  • E-posta pazarlamasında markaların elindeki datanın büyüklüğüne göre segmentasyon yapması zorlaşabilir.
  • E-mail marketing çalışmaları otomasyona bağlanmadığı takdirde iş yükünü artırabilir.
  • Sürekli e-mail gönderimi yapmak spam kutusuna düşmenize neden olabilir.
  • E-posta pazarlamasında strateji belirlemek oldukça zor olabilir.
 

E-posta pazarlamasında daha Segmentasyonu yapmak, iyi bir strateji belirlemek ve otomasyon mailleri atmak markanızın iş yükünü azaltacak ve dezavantajlı gibi görülebilecek bu durumları avantaja dönüştürecektir. Bu nedenle sizler de iyi bir strateji kurgulamaya özen göstermelisiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka Pazarlaması Nedir

 

E-posta Pazarlama Türleri

 

E-posta pazarlama çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmeler amaçlarına göre e-posta pazarlaması çalışmalarını farklı türlere ayırabilmektedir.

 
  • Hoş geldin ve Karşılama Mailleri
  • E-posta Bültenleri
  • Tanıtım ve İndirim Mailleri
  • Doğum Günü ve Özel Gün Mailleri
  • Sepet Hatırlatma Mailleri
  • Geri Bildirim Mailleri
 

E-posta Pazarlama’da en çok kullanılan mail türleridir.

 

E-posta Pazarlama Türleri
 

Hoş geldin ve Karşılama E-mailleri

 

E-mail marketing çalışmalarında en çok tercih edilen türlerden birsi olan hoş geldin ve karşılama mailleri, bir internet sitesine ya da e-ticaret sitesine kayıt olan kişilere yönelik gönderilen maillerdir. Bu mail türünde platform tanıtımı yapılırken platformun nasıl kullanılacağı da öğretilmektedir.

 

E-posta Bültenleri

 

Bir internet sitesine kayıt olan ya da e-bülten kaydı gerçekleştiren kişilere gönderilen bir mail türüdür. Genellikle haftalık blog paylaşımları, kampanyalar, fırsatlar ya da markalardaki önemli gelişmeler hakkında bilgi verir.

 

Tanıtım Mailleri

 

Bir markanın ürün ve hizmetlerini ya da ürünlerinde yapılan indirimler hakkında bilgi veren e-posta pazarlaması türüdür. Genellikle satış artırmak ya da dönüşüm elde etmek için tercih edilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Ürün Pazarlamasının Püf Noktaları

 

Tanıtım Mailleri

 

Doğum Günü ve Özel Gün Mailleri

 

Markaların mevcut müşterileri ya da sitelerine kayıt olan kişilerin özel günlerini kutlamaya yönelik gönderdiği e-mail türüne verilen isimdir. Özellikle doğum günleri, yılbaşı, bayram vb. gibi özel günlerde gönderilir.

 

Sepet Hatırlatma Mailleri

 

Sepetini terk eden ya da ödemesini tamamlamayan müşterilere gönderilen maillerdir. Genellikle dönüşüm oranını artırmak isteyen işletmeler indirim kuponu tanımlayıp mail gönderebilecekleri gibi direk hatırlatıcı maillerle de satışlarını artırmayı hedeflemektedir.

 

Geri Bildirim Mailleri

 

Bir internet sitesinden alışveriş yapan kişilere teslimat sonrasında gönderilen e-posta pazarlaması türüdür. Bu e-mail marketing stratejisinde markalar müşterilerinden bir ürün veya hizmeti değerlendirmesini ya da yorum yapmasını isteyebilir.

 

İlginizi Çekebilir: Brand Marketing Nedir

 

E-posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

E-posta pazarlaması yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi e-posta pazarlama nasıl yapılır sorusudur. E-posta pazarlaması yapmak isteyen kişi ve işletmelerin planlı ve programlı bir şekilde hareket etmesi oldukça önemlidir. E-posta pazarlaması yapmak için:

 
  • İlk olarak markanızın e-posta pazarlama kampanyasında amaçlarını ve hedeflerini belirleyin.
  • Elinizdeki e-posta listesini inceleyin. Kampanya planınıza göre elinizdeki listeyi segmente edin.
  • E-posta pazarlamasının amacına göre bir içerik template’i oluşturun ve e-mail içeriğinizde vermek istediğiniz mesajı ön plana çıkarın.
  • E-posta pazarlamasında kişiselleştirme çalışmaları yapıp yapmayacağınıza karar verin.
  • Pazarlama içeriğinizde ilgi çekici içerikler oluşturun ve call to action cümleleri kullanın.
  • E-posta başlığınızı seçin ve dikkat çekici bir şekilde optimize edin.
  • E-posta listenizde yer alan kişilere gönderim yapın. Dilerseniz en çok tıklama yapılacakları günlerde ve saatlerde gönderim yapın.
  • E-postalarınızın gönderimini yaptıktan sonra analiz edin ve çalışmaları ile mail içeriklerinizi optimize etmeye özen gösterin.
 

Bu basit adımları tamamlayarak sizler de e-posta pazarlama nasıl yapılır sorunuza yanıt bulabilir ve e-mail marketing çalışmaları yapabilirsiniz.

 

E-posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

E-posta Pazarlama Metrikleri

 

E-posta pazarlama çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmeler belirli e-posta pazarlama metriklerini inceleyerek e-posta pazarlamasından aldıkları verimi analiz edebilmektedir. E-posta pazarlamasında en çok kullanılan metrikler şunlardır:

 
Metrik Açıklama Hesaplama
Açılma Oranı (Open Rate) Gönderdiğiniz e-postaların açılma oranını ifade eden e-mail pazarlama metriğidir. (Açılan E-postalar/ Teslim Edilen E-postalar) x100
Tıklama Oranı E-postada yer alan bağlantılara tıklama oranını ifade eden e-mail pazarlama metriğidir. (Tıklanan Bağlantı Sayısı / Teslim Edilen E-postalar) x 100
Dönüşüm Oranı (Conversion Rate) İstediğiniz hedefe dönme oranını ifade eden e-mail pazarlama metriğidir. (Hedefe Dönen E-postalar / Teslim Edilen E-postalar) x 100
İptal Oranı (Unsubscribe) Mail abonelik listenizden çıkan kişi sayısını ifade eden e-mail pazarlama metriğidir. (İptal Edilen Abonelikler / Teslim Edilen E-postalar) x 100
Geri Bildirim Oranı E-postalarınızı yanıtlayan ya da şikayet eden kişileri gösteren e-mail marketing metriğidir. (Geri Bildirim Alan E-postalar / Teslim Edilen E-postalar) x 100
 

E-posta Pazarlama Çalışmalarınızı Kolayca Yapın

 

Siz de e-ticaret sitenizi Ticimax gelişmiş e-ticaret altyapısı ile kurun. Dijital pazarlama çalışmalarında yaralanabileceğiniz birçok modülün yanı sıra Ticimax’ın gelişmiş e-posta pazarlama çözümleri ile mevcut müşterilerinize indirim, sepet hatırlatma, yeni ürün bildirimi, stok bildirimi, istek listesi maillerini kolayca gönderin ve satışlarınızı artırın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax