Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Siteleri İçin Yılbaşı Promosyon Fikirleri

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe yoğun olan kampanya dönemlerinden birisi yılbaşıdır. Yılbaşı alışverişleri döneminde e-ticaret firmaları potansiyel müşterilerine ulaşmak ve mevcut müşterilerinin marka sadakatini artırmak için yılbaşı ürünleri satışı yapmaktadır. Bununla beraber e-ticaret firmaları bu dönemde çalışanlarına hediye almak isteyen kurumsal firmalar ile de iş birliği yaparak promosyon ürünleri satışlarını artırmaktadır.

 

E-ticaret siteleri yılbaşında satışlarını artırmak için seçeceği promosyon ürünlerde ise belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Özellikle satışı yapılan ürünlerin yanı sıra bu ürünlerin pazarlaması da oldukça önemlidir.

 

E-ticaret Siteleri İçin Yılbaşı Promosyon Fikirleri adlı bu yazımızda internetten promosyon ürünler satan markalar için belirli strateji ve taktiklerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve yılbaşı döneminde e-ticaret sitenize ekleyeceğiniz promosyon ürünleri ile nasıl satışlarınızı artırabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yılbaşı Nedir? E-ticaret Siteleri İçin Neden Önemlidir?

 

E-ticaret Siteleri İçin Yılbaşı Promosyon Fikirleri

 

Promosyon Ürünler Nelerdir?

 

Promosyon ürünler, markaların çalışanlarına ve iş ortaklarına yılbaşı, bayram, sevgililer günü, doğum günü ya da işe giriş gibi önemli dönemlerde dağıttığı ürünlerdir. Genellikle markanın kendi brand marketing çalışması sonrasında yaratılan ürünler yılbaşında promosyon olarak dağıtılır.

 
  • Defter
  • Kalem
  • Powerbank
  • Ajanda
  • Tişört ve Sweatshirt
  • Anahtarlık
  • Bardak
  • Termos
  • Powerbank
  • Çanta
 

Gibi ürünler markaların promosyon çalışmaları yaparak hem çalışanlarını mutlu ettiği hem de müşterilerinin gönlünü kazandığı ürünlerdir. Özellikle bu tür ürün ve hizmetler e-ticaret ile internetten ürün satan ve yılbaşı döneminde satışlarını artırmak isteyen işletmeler tarafından da tercih edilir. Çünkü bu ürün grupları kurumsal firmaların kendi c çalışmalarını yapmasına da olanak tanır. Gelin şimdi hep beraber yılbaşı döneminde satışlarını artırmak isteyen e-ticaret firmalarının yılbaşı promosyon hediyeleri ile nasıl satış artırabileceğine bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Yılbaşında En Çok Satan Ürünler

 

Promosyon Ürünler Nelerdir?

 

Kurumsal Kutular Yaratın

 

Yılbaşı promosyon hediyeleri satışı yapacaksanız ilk önem vermeniz gereken konulardan birisi kurumsal kutulardır. Daha önce de sizinle paylaştığımız gibi yılbaşı döneminde birçok kurumsal firma çalışanlarına ve iş ortaklarına hediye vermek için kurumsal logolu ürünlerin yer aldığı ürünleri göndermek ister.

 

Bu noktada promosyon ürünleri satışı yapan kişi ve işletmeler ise markaların dikkatini çekmek ve satışlarını artırabilmek için yılbaşı kutuları hazırlar ve satışa sunar. Genellikle yılbaşı kutuları ise belirli bir konsepte bağlı olarak geliştirilir. Bu kutular içerisinde yer alan ürün ve hizmetler her ne kadar iş birliği yapacağınız firmalar tarafından seçiliyor olsa da kurumsal kutular yaratmanız satışlarınızı artırmanıza olanak tanır.

 

Bu nedenle e-ticaret siteniz için yılbaşı promosyonları ile satış artırmak istiyorsanız markaların kendi seçimlerini yapabileceği kutu konseptleri yaratmaya özen göstermelisiniz.

 

Kurumsal Kutular Yaratın

 

Özelleştirilebilir Ürünler Sunun

 

E-ticaret siteleri için yılbaşı promosyon fikirleri arasında belki de en önemli olan şeylerden birisi özelleştirilebilir ürünlerdir. Çünkü markalar her zaman hediye edecekleri ürünleri kendilerine göre özelleştirmek ister.

 
  • Markanın kurumsal renkleri ile oluşturulan kutu konsepti
  • Markanın kurumsal kimliğini ön planda tutan kutular
  • Markaların hediye edecekleri ürün ve hizmetleri kendi seçebileceği konseptler
 

Ürün ve hizmetlerinizin daha fazla ilgi çekmesini sağlar ve bu da aslına bakıldığında satışlarınızın artmasına yardımcı olur.

 

Özelleştirilebilir Ürünler Sunun

 

Kişiselleştirmeye Özen Gösterin

 

E-ticaret siteleri için önemli olan promosyon fikirlerinden birisi de kişiselleştirme çalışmalarıdır. Genellikle bir ürün ve hizmet hediye ederken kişiler karşılarındaki kişileri n daha özel hissetmelerini ister. Bu noktada ise promosyon fikirleri içerisinde kişiselleştirme çalışmaları ayrı bir değer kazanır.

 

Kişiselleştirme çalışmaları sayesinde kişi ve işletmeler yılbaşı promosyonu göndereceği kişilere özel ürünler üretebilirken bu ürün ve hizmetleri de diledikleri notlar ile gönderme fırsatı yakalar. Bu yüzden promosyon ürünleri satışı yapan bir e-ticaret firmasıysanız sipariş ekranında ya da bir firma ile anlaşma sırasında kişiselleştirme yapabilecekleri bir fırsat tanımaya özen gösterebilirsiniz.

 

Kişiselleştirmeye Özen Gösterin

 

Yılbaşı Ürünleri İçin Pazarlama Çalışmalarına Önceden Başlayın

 

E-ticaret ile internetten promosyon ürünler satan markaların hedef kitlelerinde yer alan kişi ve işletmelere ulaşması için pazarlama çalışmaları yapması gerekmektedir. Bu noktada ise pazarlama çalışmalarının başlayacağı tarihler oldukça önemlidir. Çünkü yılbaşı alışverişleri dönemi öncesinde kampanyaları bir şekilde alışveriş yapılabilecek blackfriday ve siber pazartesi gibi önemli kampanya dönemleri bulunur.

 

Hedef kitlenize ulaşmak ve ürün satışlarınızı artırmak için bu nedenle kasım ayı boyunca reklam ve dijital pazarlama çalışmaları yapmanız gerekir. Hatta bu dönemde düzenleyeceğiniz kampanyalar markaların daha fazla dikkatini çeker ve bu da ürün satışlarınızın artmasına yardımcı olur.

 

Yılbaşı Ürünleri İçin Pazarlama Çalışmalarına Önceden Başlayın

 

Sosyal Medya Pazarlaması Çalışmalarınızı Şekillendirin

 

Promosyon ürünleri satışı yapan markaların yılbaşı döneminde satışlarını artırmak için önem vermesi gereken konulardan bir diğeri de sosyal medya pazarlamasıdır. Artık günümüzde internetten ürün ve hizmet satın almak isteyen kişilerin büyük bölümü sosyal medya platformları üzerinden gördüğü ürün ve hizmetleri satın almayı tercih eder.

 

Bu nedenle promosyon fikirleri vermek ve hedef kitlenizi markanıza yakınlaştırmak için sosyal medya platformlarında da yoğun bir çalışma yapmanız gerekir. Genellikle bunun için ise en doğru tarihler yılbaşının kutlandığı aralık ayıdır. Aralık ayının başından başlayarak doğru bir iletişim stratejisi ile sürekli promosyon ürünleri, özel kutuları ön plana çıkarmanız hedef kitlenizi etkilemenizi sağlayacak ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.

 

İlgili İçerik; Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu (2023 Yeni)

 

Sosyal Medya Pazarlaması Çalışmalarınızı Şekillendirin

 

Arama Ağı Reklamları Verin

 

Yılbaşı hediyesi almak isteyen kişiler bu dönemlerde Google gibi arama motorlarını kullanarak;

 
  • Yılbaşı hediyeleri
  • Yılbaşı promosyon ürünleri
  • Yılbaşı’nda erkeklere alınacak hediyeler
  • Yılbaşı’nda kadınlara alınacak hediyeler
 

Gibi aramalar gerçekleştirmektedir. Markalar her ne kadar organik sıralamaları ile hedef kitlelerine ulaşmak istese de bu dönemlerde satışlarınızı artırmak için arama ağı reklamları da vermeniz gerekir. Arama ağı reklamları sayesinde arama motorlarının ilk bölümünde yer alabilir ve hedef kitlenizi internet sitenize çekebilirsiniz. Böylece yılbaşında hediye almak isteyen kişilere ulaşabilir ve promosyon ürünleri satışı yaparak satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Arama Ağı Reklamları Verin

 

Landing Pageler ile Ürünlerinizi Ön Plana Çıkarın

 

Yılbaşı alışverişi döneminde hedef kitlenizi daha hızlı bir şekilde etkilemek ve satışlarınızı artırmak için yapmanız gereken bir diğer çalışma da landing page tasarımı olmalıdır. Çünkü landing pageler belirli reklam kampanyalarında tüketicilerin karşılaştığı ilk sayfalardır.

 

Yılbaşı promosyon ürünlerine yönelik hazırlanan bir landing page ise sitenizi ziyaret eden kişilerin ürünlerinizi toplu bir şekilde görmesine olanak tanımaktadır. Bu da aslına bakıldığında markanızın satışlarını artırmanız konusunda size yardımcı olacaktır.

 

Doğru bir hedef kitleye doğru ürünleri ulaştırmak ve yılbaşı promosyon ürünleri sayesinde satışlarınızı artırmak için sizlerde bu ürünlerin yer aldığı bir landing page tasarımı yapmaya özen gösterebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yılbaşında E-Ticaret Siteleri İçin Kampanya Yönetimi Rehberi

 

Landing Pageler ile Ürünlerinizi Ön Plana Çıkarın

 

Sitenizde Yılbaşı Konseptini Yakalayın

 

Yılbaşı dendiğinde herkesin aklına ilk gelen renkler kırmızı, beyaz ve yeşildir. E-ticaret siteleri yılbaşı kampanya dönemine yönelik yapacakları tasarımsal değişikler sayesinde sitelerinde yılbaşı ruhunu yansıtabilmektedir.

 

Genellikle büyük kampanya dönemlerinde kullanıcılara belirli bir dönemi hatırlatan ve özel hissettiren tasarım çalışmaları ise markaların satışlarını artırmalarına olanak tanımaktadır. Promosyon ürünleri satışı yapıyorsanız sizler de yılbaşı promosyon fikirleri arasında yer alan bu önerimize önem verebilir ve tüketicilerde bir duyguyu yansıtarak daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

Sitenizde Yılbaşı Konseptini Yakalayın

 

Ticimax ile E-ticaret Yapın

 

E-ticaret ile internetten satış yapmak için siz de hemen Ticimax’ı tercih edin ve altyapımızda yer alan modüller ile sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirin ve istediğiniz ürünleri internetten satmanın keyfini çıkarın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax