Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Puanlama Sistemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret firmaları yeni müşteriler kazanmak ya da var olan müşterilerinin markalarına olan sadakatini arttırmak için birçok stratejiden yararlanır. E-ticarette puan sisteminden hediye çeklerine kadar olan her çalışma markaların yeni müşteri kazanmasına ya da sadık müşteriler yaratmasına etkilidir.

 

Son dönemlerde sadık müşteri kazanmak ya da e-ticaret sitelerine yeni müşteri çekmek isteyen firmaların tercih ettiği e-ticarette puanlama sistemi oldukça popüler bir tanıtım ve pazarlama yöntemi olarak bilinir. Puanlama sistemi ile müşteri kazanmak isteyen firmaların ise bu sisteme geçmeden önce sistem hakkında bilgi alması oldukça önemlidir.

 

E-ticarette Puanlama Sistemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda e-ticarette puanlama sistemi hakkında birçok bilgiyi sizle paylaşacağız siz de yazımızı inceleyebilir ve markanız için sadık müşteriler yaratacak bu sistemi kullanarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetimi Neden Önemlidir?

 

E-ticarette Puanlama Sistemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

E-Ticarette Puanlama Sistemi Nedir?

 

E-ticarette puan sistemi, bir e-ticaret sitesine üye olan kişilere ya da mevcut müşterilere yönelik kullanılan bir sistemdir. Markalar yeni üyelerine ve mevcut müşterilerine puanlama sistemi dahilinde üyelik, arkadaş tavsiyesi ya da alışveriş tutarının yüzdelik bir bölümü kadar puan tanımlar.

 

E-ticarette puan sistemi ile markalar hem kullanıcı sayılarını hem de sadık müşteri oranlarını arttırır. Çünkü puan sistemi sayesinde kişiler belirli bir puan kazanarak e-ticaret sitesinden daha fazla alışveriş yapmayı tercih eder.

 

E-ticarette Puanlama Sistemi Nedir

 

E-ticaret Puan Sisteminin Sağladığı Avantajlar

 

E-ticarette puan sistemi e-ticaret firmalarının belirli avantajlardan yararlanmasını sağlar. Gelin şimdi hep beraber E-ticaret Puan Sisteminin Sağladığı Avantajlar nelermiş bir göz atalım.

 
  • E-ticarette puan sistemi kampanyaları iyi bir şekilde kurgulandığında e-ticaret firmalarının üye ve kullanıcı sayısında artış yaşanır.
  • E-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşterilerin markanıza duyduğu güven artar.
  • Müşterileriniz arkadaş daveti gibi uygulamalar ile de puan kazanabildiği için firmanızın tanıtımını yakın çevrelerine yapar.
  • E-ticarette puan sistemi tüketicilerin uygun fiyatlar ile alışverişlerini yapmasını sağlar.
  • E-ticarette puan sistemi belirli ödeme yöntemleri üzerine kurgulanabilir. Bu da firmanızın anlaşmalı olduğu banklar, kredi kartları ya da ödeme sistemleri üzerinden tahsilat gerçekleştirmenizi kolaylaştırır.
  • Tüketiciler her alışverişlerinden belirli puanlar kazanabileceği için e-ticaret firmanızdan daha fazla alışveriş yapmayı tercih eder.
  • Müşteriler e-ticarette puan sistemi kampanyaları sayesinde rakiplerinizden daha çok sizin firmanıza yönelir. Bu da rakipleriniz ile rekabetinizi kolaylaştırır.
  • E-ticarette puan sistemi markanız için sadık müşteriler kazanmanızı kolaylaştırmaktadır.
 

E-ticaret puan sisteminin birçok avantajı olsa da en öne çıkan avantajları bunlardır. Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her firmanın sitelerinde e-ticaret puan sistemini ön plana çıkarması gerekir. Sizler de farklı kampanya kurguları yaratarak müşterilerinize para puanlar dağıtabilir ve onların bir sonraki alışverişlerinde bu puanları kullanarak işlem yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları

 

E-ticaret Puan Sistemi Avantajları Nelerdir

 

E-ticaret Puan Sisteminde Kullanılabilecek Kampanya Türleri

 

E-ticaret puan sistemi veren bir kampanya kurgusu yaratmak isteyen e-ticaret firmaları;

 
  • Yeni Üyelik
  • Arkadaş Daveti
  • Alışveriş Bazlı Puanlar
  • Ödeme Yöntemleri
  • Kategori
  • Marka
  • Ürün
 

Gibi farklı alanlarda puan sistemi kampanyaları kurgulayabilir. Böylece işletmeler satışların az olduğu ürünleri ya da kullanılmayan ödeme sistemlerini ön plana çıkararak müşterilerini bu ürünleri satın almaya ve farklı ödeme yöntemleri kullanmaya teşvik eder. Fakat bu kampanyalar kurgulanırken e-ticaret firmalarının iyi bir kampanya kurgusu yaratması alınacak başarıyı arttırmaktadır.

 

E-ticaret Puan Sistemi Kampanya Türleri

 

Bankalara Özel Puan Kazanım Kampanyası

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin en çok tercih ettiği puan sistemi kampanyalarından birisi Bankalara Özel Puan Kazanım Kampanyası’dır. Genellikle markalar müşterilerine puan vermek için belirli bankalar ile anlaşmalar yapar ve müşteriler ilgili bankanın banka kartı ya da kredi kartını kullanarak alışveriş yaptıklarında alışverişlerinin belirli bir bölümü kadar puan kazanır.

 

Genellikle bankalara özel para puan kampanyalarında e-ticaret firmaları %5 - %20 oranında puan verir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

 

E-ticaret Puan Sistemi Bankaya Özel Kampanya

 

Arkadaşını Davet Et Hediye Çeki Kazan

 

E-ticarette puan sistemi kullanacak markaların tercih ettiği kampanya kurgularından birisi de Arkadaşını davet et hediye çeken kampanyasıdır. Genellikle markalar e-ticaret sitelerine üye olan müşterilerinin yakın çevrelerini de kullanıcı olarak kazanmak ve markalarını tanıtmak için arkadaşını davet et hediye çeki kazan kampanyası düzenler. Bu kampanyayı düzenlerken e-ticaret firmaları direk hediye çeki verebileceği gibi müşterilerinin hesaplarına belirli bir limitte para puan da tanımlayabilir.

 

E-ticaret Puan Sistemi Davet Kodu Kampanya

 

Ödeme Yöntemine Göre %X – X TL Para Puan Kazanma Kampanyası

 

Yeni bir ödeme yöntemini e-ticaret sitelerine entegre eden ve bu sistemi kullanmaya teşvik etmek isteyen firmaların kullandığı kampanyalardan bir diğeri de ödeme yöntemine göre puan kazanma kampanyasıdır. Genellikle bu kampanya türünde örneğin; 100 TL ve Üzeri Havale Ödemesine %30 Puan Kazanma, 200 TL ve üzeri kapıda ödemeli siparişlerde 10 TL para puan kazanma gibi kampanya kurguları tanımlanır.

 

Ödeme yöntemine göre kurgulanan bu kampanya türü e-ticaret firmalarının hem anlaşmalara uymasını kolaylaştırır hem de müşterilerinin para puan kazanarak e-ticaret firmasına olan bağımlılığını arttırır.

 

E-ticaret Puan Sistemi Ödeme Türü Kampanya

 

A Kategorisine Özel %X – X TL Para Puan Kazanma Kampanyaları

 

E-ticaret puan sisteminde yer alan kampanya kurgularından birisi de kategorilere özel para puan kazanma kampanyasıdır. Bu kampanya kurgusunu yaratan markalar;

 
  • Yeni açılan kategoriler
  • Satış sayısı az olan kategoriler
  • Rekabeti arttırmak istenen kategoriler
 

Belirleyerek kampanya düzenlemektedir. Kategorilere özel para puan kazanma kampanyaları ile e-ticaret firmaları hem kampanya düzenledikleri kategorilerde satışlarını arttırır hem de çapraz satış yapma ihtimallerini yükseltir.

 

E-ticaret Puan Sistemi Kategoriye Özel Kampanya

 

A Ürününü Alana % X Para Puan Kazanma Fırsatı

 

E-ticaret firmalarının satış sayısı az olan ürünlerde kurguladığı kampanya türlerinden birisi olan A Ürününü Alana % X Para Puan Kazanma Fırsatı kampanyasında ya yeni gelen ürünler ya da sezonu geçen ürünler kampanyaya dahil edilir.

 

Bu kampanya türü sayesinde markalar hem satışlarını arttırır hem de belirli ürünlerin stoklarını azaltma fırsatı yakalar. Genellikle A ürünü Alana X TL - %X Para Puan Kazanma Fırsatı gibi ürünler sezon sonlarında tercih edilir fakat markalar bu kampanya türünü kendi istekleri doğrultusunda her dönemde uygulayabilir.

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları

 

E-ticaret Puan Sistemi Ürüne Özel Kampanya

 

Kişiye Özel Para Puanlar

 

Müşteri memnuniyetini arttırmak ve e-ticaret sitesinden yoğun bir şekilde satış yapmayan müşterileri tekrar alışveriş yapmaya yönlendirmek için tercih edilen kampanya türlerinden birisi kişiye özel para puan kazanma kampanyalarıdır.

 

Yılbaşı, Anneler Günü, Sevgililer Günü, Doğum Günü gibi özel ve kutlanacak günler bu kampanya türünü kurgulamak isteyen e-ticaret firmalarının en çok tercih ettiği kampanya dönemleridir.

 

E-ticaret Puan Sistemi Kişiye Özel Kampanya

 

X TL Üzerinde A Kategorisinde % Z Para Puan Kazanma

 

E-ticaret puan sisteminde en çok tercih edilen bu kampanya türü e-ticaret firmalarının genellikle çapraz satış yapmak, ürün satışını hızlandırmak ve sepet ortalamasını arttırmak için kullandığı kampanya türlerinden birisidir.

 

E-ticaret Puan Sistemi Fiyat İndirimi Kampanya

 

Ticimax ile Para Puan Fırsatlarından Yararlanın

 

Sizler de e-ticaret firmaları için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax ile e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak e-ticaret süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yönetirken e-ticarette puan sistemine yönelik hayata geçirilen kampanya kurgularını e-ticaret sitenizde planlayabilir ve hem markanızın satışlarını hem de müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax