Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Ürün Yükleme Yöntemleri

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Ürün yönetimi e-ticaret siteleri için başarıyı sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Ürünleri e-ticaret sitesinde sergilemek, doğru kategorize etmek, toplu ürün yükleme, xml ile ürün yükleme, ürün düzenleme gibi konular e-ticaret sitesi olan işletmeler tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Bugünkü yazımızda sizler için toplu ürün yükleme xml entegrasyon gibi konular hakkında bilgiler derledik.


E-ticarette Ürün Yükleme Yöntemleri

 

Ürün Yönetimi Nedir?

 

Ürün yönetimi e-ticaret sitesine gelen bir müşterinin kullanıcı deneyimini etkileyen bir bütünsel süreci kapsamaktadır. Ürün yönetimi denildiğinde; bazıları daha çok proje yönetimi becerilerine odaklanır, bazıları ise UX becerilerine odaklanır. Ürünler e-ticaret şirketinde, tüketicilerin markanızla etkileşime girmesinin ve onunla etkileşim için size para vermesinin birincil nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

E-ticarette ürün yönetimi dediğimizde 3 temel çerçevede incelendiği görülmektedir. Bunlardan ilki ürün ve mallardır. Firma tarafından tasarlanan ve üretilen satılabilir her ürün bu başlık altında toplanır. Tüketici teknolojisi dediğimizde ise siteniz, mobil uygulamalarınız ve müşterilerinizle veya e-postalar veya reklamlar gibi potansiyel müşterilerinizle ara yüzü olan diğer tüm kanallar gibi dijital ürünlerle karşı karşıya olan her tüketiciyi kapsamaktadır. Bir diğeri ise dış teknoloji olarak adlandırılmaktadır.


Ürün Yönetimi Nedir?

 

Ürün Yöneticileri Ne İş Yapar?

 

Şirketlerin ürünlerinin; gelişimini, pazarlamasını, iyileştirilmesini sağlayan stratejik yönlendirme ve uygulamaları üstlenir. Öte yandan malların koordinasyonundan da ürün yöneticileri sorumludur. Yeni ürün geliştirmek, var olan ürünleri geliştirmek, yeni ürün tasarlamak, ürünlerin pazara çıkmasını sağlamak gibi disiplinleri üstlenen departmandır.

 

Ürün yönetimi; başarılı bir strateji geliştirme, planlama, araştırma ve uygulama becerisi gerektirmektedir. Ürün yönetimi teknik ve mühendislik içermesiyle birlikte aynı zamanda liderlik gerektiren kararları vermekle ilgili bir süreçtir. Şirket hedefleri doğrultusunda doğru ürünü doğru şekilde kullanmak ve pazara sunmak gerekmektedir. Ürünün vizyonu doğrultusunda yeni amaç ve hedefler belirlemek için çalışmalar yapmakla sorumlu departmandır.

 

Ürün yöneticileri müşterilere iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için çaba sarf eden taraftadır. Öte yandan ürün geliştirme, doğru ürünü en iyi şekilde tüketiciye ulaştırma ve sergileme konusunda önemli görevleri mevcuttur. Aşağıda ürün yöneticilerinin bazı görevlerini başlıklar halinde sıraladık.



Ürün Yöneticileri Ne İş Yapar?

 

Metrikler ve analiz

 

Ürün yöneticisi işin nereye gittiğini daha iyi görebilmek için çeşitli KPI'lar tanımlamak, bunları düzenli olarak izlemek ve zaman içinde analiz etmek için çalışır.


Test etme  

Test ederek daha iyiyi bulmak için çabalar. Ürün ve kategorileri müşteri beklentilere göre yeniden dizayn eder. Öte yandan ürünlerin görünümü ve taleplere göre yeni güncellemeler yapmakla görevlidir. Testler uygulayarak müşteri tepkilerine göre yeni stratejiler belirler. Yaptığı testler arasında; kullanıcı deneyimi testi, performans testi gibi testler mevcuttur.


Test etme  

 

İlgili İçerik; A/B Testi Nedir? E-ticaret Siteleri için A/B Test İpuçları


Müşteri ve pazar araştırması

 

Müşteri geliştirme ve pazar araştırması, sorunun özüne inmenin, yürütmek istediğiniz testler, tanıtmak isteyebileceğiniz ürünler veya ne kadar iyi olduğunuzun iyi bir göstergesi için çözümler veya yaratıcı fikirler bulmanın harika yollarıdır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri
 

Toplu Ürün Yükleme Nedir?

 

E-ticarette ürünleri toplu yükleme özelliği, büyük miktarlardaki ürünleri etkili bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Pazaryerine ve e-ticaret sitelerine göre toplu ürün yükleme aşamaları da değişkenlik göstermektedir.


İlgili İçerik; Ürün Yönetimi Nedir? 


Toplu Ürün Yükleme Nedir?
 

Xml Entegrasyon Nedir?

 

Xml, web ortamında, etiketleme mantığına dayalı, dinamik olarak import ve export edilebilen veri haberleşme dilidir. Dosya uzantısı .xml şeklindedir. Xml dosyaları, haber sitelerindeki veri akışını sağlayan RSS sistemine benzer bir durumun daha kapsamlı halidir.

 

E-ticaret Xml entegrasyonu dediğimizde entegrasyon dosyasının içerisinde settings dosyası, mapler ve başka bir siteden export edilmiş ve kendi sitenize import edilecek içerisinde ürünlerin, kategorilerin ve satışta kullanmak istediğiniz verilerin bulunduğun bir Xml dosyası bulunmaktadır. XML entegrasyonu, bir e-ticaret sitesine ait ürün, sipariş, stok ya da üye bilgilerinin XML dosyasına çevirerek diğer e-ticaret sitesine aktarılmasıdır. Örneğin, tedarikçinizin verdiği ürün bilgilerini XML desteği ile kendi e-ticaret sitenize yükleyebilirsiniz.

 

Tedarikçi XML Entegrasyonu, e-ticaret ile internetten ürün satan işletmelerin sitesi ile bu işletmelerin ürün tedariği yaptığı işletmelerin e-ticaret sitesi arasında yapılan entegrasyona verilen isimdir. Bu entegrasyon türü ile işletmeler, satacakları ürünleri ve ürünlere ait açıklama, fiyat kargo bilgisi gibi bilgileri sitelerine kolay bir şekilde aktarabilmekte ve kendi kar marjlarını belirleyerek satış yapabilmektedir. Böylece e-ticaret firmaları ürün yükleme ve düzenleme süreçlerinde zaman kazanmakta ve bu süreçte satışa odaklanarak gelir elde edebilmektedir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri


Xml Entegrasyon Nedir?

 

E-ticarette Ürün Yüklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret sitesinde ürünler en önemli alanı oluşturmaktadır. Çünkü ürünler sayesinde satış yapmak mümkün olmaktadır. Ürünleri doğru bir şekilde girmek ve sergilemek ise e-ticarette başarının kilit noktasıdır. E-ticaret sitesine ürün girme konusunda ürün ismi, ürün açıklamaları, ürün görselleri konusunda dikkatli olunmalıdır. Ürün ismi basit ve anahtar kelimeye uygun olmalıdır. Kısa ve aranması muhtemel bir ürün ismi seçerek ürün bazlı aramada arama motorlarında öne çıkma ihtimali yüksek olmaktadır.

 

Öte yandan ürün açıklamaları ürün hakkındaki tüm soru işaretlerini karşılayacak cinsten olmalıdır. Ürün hakkında ne kadar bilgi olursa satın alınma olasılığı da o oranda artacaktır. Ürün görsellerine gelindiğinde ürünün gerçek bir görselinin farklı açılardan çekilmiş görüntüleri profesyonel şekilde sitede yer almalıdır. Ürün ön plana çıkmalı, varsa farklı renk seçeneklerine yer verilmelidir. Öte yandan ürünün stoğu, özellikleri, kargo bilgileri ürün yükleme sürecinde ihmal edilmemesi gereken unsurlardandır. Ürüne dair kullanıcı yorumlarına da yer verilmesi ürüne dair fikir edinme konusunda tüketicilerin dikkat ettiği bir husustur.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax