Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Elon Musk'ın Önerdiği 5 Kitap

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

Roket bilimcisi, mühendis ve girişimci gibi pek çok unvanıyla dünyanın dört bir tarafından geniş bir kitleye hitap eden Elon Musk Twitter’ı da satın almasıyla pek çok kişi tarafından konuşulmaktadır. Sosyal medyadan paylaştıkları ve söyledikleriyle sıkça gündemde olan Elon Musk’ın kitleleri etkileme gücü de oldukça yüksektir. Musk kendisini takip edenlere bu sektöre ilgi duyanlara mutlaka okunması gereken kitaplar önermektedir. Bugünkü yazımızda Elon Musk kitap önerileri konusunda faydalanabileceğiniz 5 kitabı sizler için sıraladık.


 Elon Musk kitap önerileri

 

Elon Musk Kimdir?

 

28 Haziran 1971 Güney Afrika doğumlu olan Elon Musk günümüzde adından sıkça söz ettiren mühendis, endüstriyel tasarımcı, teknoloji girişimcisi ve aynı zamanda bir hayırseverdir. Musk ABD vatandaşıdır. Elon Musk son günlerde Twitter’ı almasıyla gündemdedir. SpaceX uzay şirketinin kurucusu ve CEO'sudur. Öte yandan Tesla otomotiv şirketinin CEO'su ve ürün mimarıdır. The Boring Company şirketinin kurucusu, Neuralink, Starlink ile OpenAI'nin kurucu ortağı ve ayrıca ilk eş başkanıdır. Ocak 2021'in ilk haftasında Elon Musk, Jeff Bezos'u geçerek yaşayan en zengin kişi olmuştur.

 

Teknolojiyle yakından ilişkili olan ve görüşleri pek çok kişi tarafından takip edilen Elon Musk kendini takip edenlere mutlaka okunması gereken kitaplar önermiştir. Aşağıda bu kitaplardan 5 tanesini sizler için sıraladık.


Elon Musk Kimdir?

 

1. Isaac Asimov – Foundation Series & Zeroth Law

 

Isaac Asimov'un Vakıf romanları, nefes kesen aksiyon, cüretkar fikirler ve kapsamlı dünya inşasının eşsiz karışımıyla kutlanan bilimkurgu tarihinin en etkili romanları arasındadır. Vakıf'ta Asimov, insanlıkta yatan en iyi, en kötü ve karanlık bir evrende bir ışık yakmak için birkaç cesur ruhun gücü bir roman yazmıştır.

 

Kitabın alıntısı ise şöyle; “Bilgiyi korumak ve insanlığı kurtarmak için Seldon, hem bilim insanları hem de akademisyenler olmak üzere İmparatorluğun en iyi beyinlerini toplar ve gelecek nesiller için bir umut ışığı olarak hizmet etmeleri için onları galaksinin kenarındaki kasvetli bir gezegene getirir.”

 

İlgili İçerik; Bill Gates'in Önerdiği 5 Kitap


Isaac Asimov – Foundation Series & Zeroth Law

 

2. The Lord of the Rings - J.R.R. Tolkien

 

Elon Musk kitap önerileri arasında yer alan Yüzüklerin Efendisi kült bir roman serisi olarak karşımıza çıkmaktadır. İngiliz filolojist ve Oxford Üniversitesi profesörü J. R. R. Tolkien'in yazdığı epik fantezi türündeki romandır. Hikaye, Tolkien'in çocuklar için yazdığı 1937 tarihli Hobbit'in devamı olarak başlamıştı ancak sonunda ondan çok daha büyük bir eser haline geldi.

 

Yüzüklerin Efendisi yirminci yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor; bilimkurgu, fantazi, polisiye, best-seller ya da ana akım demeden, tüm edebiyat türleri arasında tartışmasız bir önderliğe sahiptir.


The Lord of the Rings - J.R.R. Tolkien

 

3. Benjamin Franklin: An American Life

 

Einstein ve Steve Jobs'un en çok satan yazarı Walter Isaacson, bu güvenilir ve sürükleyici tam kapsamlı biyografide, Amerika'nın en büyüleyici kurucularının ulusal karakterimizi tanımlamaya nasıl yardımcı olduğunu gösteriyor. Benjamin Franklin, bize göz kırpan, mermerden ziyade etten yapılmış gibi görünen kurucu babadır. Franklin'in Boston'dan Philadelphia'ya, Londra'dan Paris'e ve oradan geriye uzanan hayatını takip eden kapsamlı bir anlatıda Walter Isaacson, seksen dört yıllık yaşamı boyunca Amerika'nın en iyi yazarı, mucidi, medyası haline gelen kaçak çırağın maceralarını anlatıyor. Baron, bilim adamı, diplomat ve iş stratejisti ve aynı zamanda en pratik ve dahi siyasi liderlerinden biri. Arkasındaki zekayı keşfediyor.

 

Elon musk kitap dediğimizde öne çıkan bu renkli ve samimi anlatıda Isaacson, Franklin'in Amerikan ulusal kimliğinin şekillenmesine nasıl yardımcı olduğunu ve yirmi birinci yüzyılda neden özel bir yankısı olduğunu göstererek, Franklin'in muhteşem yaşamının tüm özetini sunuyor.

 

İlgili İçerik; Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap


Benjamin Franklin: An American Life

 

4. Isaacson - Einstein: His Life and Universe

 

Einstein'ın makalelerinin tamamına dayanan bir anlatı portresi, iki evliliğini, Nobel Ödülü'nü almasını ve keşiflerinin etkisini anlatan bir hesapta, ikonik düşünürün zihninin nasıl çalıştığı ve bilime yaptığı katkılar hakkında fikir veriyor. Ahlak, siyaset ve hoşgörü hakkındaki kişisel görüşleri üzerine olan kitap Elon Musk kitap önerileri arasında yer almaktadır.


Isaacson - Einstein: His Life and Universe

 

5. Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future

 

Kitap alıntıları;

 

"Bu kitap dünyada nasıl değer yaratılacağına dair tamamen yeni ve canlandırıcı fikirler sunuyor." - Mark Zuckerberg, Meta CEO'su
"Peter Thiel birçok çığır açan şirket kurdu ve Sıfırdan Bire bunun nasıl olduğunu gösteriyor." - Elon Musk, SpaceX ve Tesla'nın CEO'su

 

Zamanımızın büyük sırrı, hala keşfedilmemiş sınırların ve yaratılacak yeni icatların olmasıdır. Zero to One'da efsanevi girişimci ve yatırımcı Peter Thiel , bu yeni şeyleri yaratmanın benzersiz yollarını nasıl bulabileceğimizi gösteriyor.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri


Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax