Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı Nasıl Hazırlanır?

Güncelleme Tarihi: 08.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret firmaları genellikle müşterilerinin markalarına olan sadakatini arttırmak ve müşterilerinde etki bırakmak için farklı stratejiler uygulamaktadır. Müşteri teşekkür kartları da e-ticaret firmalarının müşteri memnuniyetini arttırmak için kullandığı stratejilerden birisidir.

 

Müşteri teşekkür kartları yalnızca müşterileri etkilemekle kalmayıp e-ticaret firmalarının müşterilerinin aklında kalmasına da yardımcı olmaktadır. Bu nedenle her e-ticaret firması için müşteri teşekkür kartları oldukça önemlidir.

 
 

Genellikle e-ticaret firmaları müşteri teşekkür kartı hazırlarken birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmektedir.

 
  • Marka Kimliği
  • Hitap Şekli
  • Teşekkür Kartı Tasarımı
  • Verilmek İstenen Mesaj
 

E-ticaret firmalarının teşekkür kartı hazırlarken göz önünde bulundurduğu unsurlardır. Markaların bu unsurlardan yararlanarak etkileyici müşteri teşekkür kartı hazırlaması oldukça önemlidir.

 

Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı Nasıl Hazırlanır adlı bu yazımızda teşekkür kartları ile ilgili birçok bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve etkileyici müşteri teşekkür kartlarını nasıl oluşturacağınızı öğrenebilirsiniz.



Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı Nasıl Hazırlanır?

 

Müşteri Teşekkür Kartı Nedir?

 

Müşteri Teşekkür Kartı, e-ticaret yapan firmalar tarafından kullanılan üzerinde e-ticaret markasına ait logo, iletişim bilgisi ve müşterilere iletilmek istenen notu barındıran kartlara verilen isimdir.

 

Müşteri teşekkür kartları genellikle kargo paketleri içerisine eklenmektedir. Bazı markalar müşteri teşekkür kartları ile yalnızca teşekkür mesajı iletirken bazı e-ticaret firmaları ise hem teşekkür mesajı hem de hediye çeki barındıran kartlar iletmektedir.

 

İlgili İçerik; Kazandığınız Müşterileri Elde Nasıl Tutabilirsiniz?

 
 

Müşteri Teşekkür Kartı Nedir

 

Müşteri Kartlarının Avantajları Nelerdir?

 

Müşteri teşekkür kartlarının e-ticaret firmalarına sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Müşteri Kartlarının Avantajları Nelerdir bir göz atalım.

 
  • Müşteri teşekkür kartları e-ticaret markalarının profesyonel bir imaj yaratmasını sağlamaktadır.
  • Müşteri teşekkür kartları ile gönderilen mesajlar tüketicilerin markaya olan sadakatini arttırmaktadır.
  • Müşteri teşekkür kartları sayesinde e-ticaret firmaları daha kolay sadık müşteriler yaratmaktadır.
  • Müşteri teşekkür kartları ile gönderilen hediye çekleri tüketicilerin e-ticaret firmanız üzerinden ikinci kez alışveriş yapmasını sağlamaktadır.
  • Teşekkür kartı kurumsal imajınızı güçlendirmektedir.
  • Teşekkür kartı kullanan markalar müşterileri ile daha sıkı bir ilişki kurabilmektedir.
 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız markanızdan alışveriş yapan tüketicilere ürünlerini gönderirken teşekkür kartları da gönderebilirsiniz.


İlgili İçerik; Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik 



Müşteri Teşekkür Kartı Avantajları Nelerdir

 

Teşekkür Kartı Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret markanızdan alışveriş yapan tüketiciler için teşekkür kartı hazırlarken dikkat etmeniz gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır.

 
  • Kart materyali
  • Kart tasarımı
  • Yazı biçimi
  • Kurumsal kimlik
  • Hitap biçimi
  • Teşekkür notları
 

Teşekkür kartı hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlerdir. Gelin şimdi hep beraber bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri



Müşteri Teşekkür Kartı Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kart Materyalini Önemseyin

 

Müşteri teşekkür kartı hazırlamak isteyen e-ticaret markalarının önem vermesi gereken konuların başında kart materyali yer almaktadır. Çünkü müşteri teşekkür kartı hazırlanırken kullanılabilecek birçok kart türü bulunmaktadır. Fakat profesyonel bir imaj yaratmak isteyen işletmelerin müşteri teşekkür kartı hazırlarken basit bir karta yazı yazmaktansa kartvizit boyutlarında özel olarak tasarlanmış kartları tercih etmesi oldukça önemlidir.

 

Genellikle kartvizit boyutlarında üretilen ve teşekkür kartı olarak kullanabileceğiniz birçok kart türü kırtasiye ve ofis malzemeleri satan işletmelerde satılmaktadır. Siz de profesyonel bir şekilde hareket etmek için bu ürünleri inceleyebilir ve satın alarak teşekkür kartlarınızda kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları 


Müşteri Teşekkür Kartı Materyal Önemi

 

Markanıza Özel Teşekkür Kartı Tasarlayın

 

Müşteri teşekkür kartı göndermek isteyen birçok e-ticaret firması markalarına özel kart tasarımı yaparak profesyonelliğini arttırmaktadır. Teşekkür kartı tasarımı yaparken işletmeler genellikle;

 
  • Adobe Photoshop
  • Canva
  • Adobe İllüstratör
 

Gibi profesyonel tasarım programları ve tasarım araçlarından yararlanarak hareket etmektedir. Özellikle ücretsiz tasarım araçları içerisinde yer alan Canva’da kullanabileceğiniz birçok teşekkür kartı şablonu bulunmaktadır. Bu tür araçlardan yararlanarak sizler de markanıza özel teşekkür kartı tasarımı yapabilir ve böylece profesyonelliğinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı Markaya Özel Tasarım

 

Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın

 

Teşekkür kartı hazırlamak isteyen işletmelerin tasarım aşamasında önem vermesi gereken konulardan bir diğeri de kurumsal kimliktir. Marka renkleri, marka sloganı ve marka logosu gibi önemli unsurlar bir markanın kurumsal kimliği olarak bilinmektedir.

 

Teşekkür kartı tasarımı yaparken markanızın renklerini barındıran bir kart tasarımı yapabilir ve teşekkür kartlarında marka sloganınıza ve marka logonuza yer verebilirsiniz. Bunun yanı sıra kartınızın alt bölümünde işletmenize ait sosyal medya hesaplarını paylaşabilirsiniz. Böylece müşterilerinizin hem markanız hakkında daha fazla bilgi almasını sağlayabilir hem de güçlü bir marka imajı yaratarak markanıza duydukları güveni arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kurumsal Kimlik Oluşturma Rehberi

 

Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı Kurumsal Kimlik

 

Kendi El Yazınızla Teşekkür Metninizi Yazın

 

Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı Nasıl Hazırlanır diyen kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu da kendi el yazılarını kullanmak olmalıdır. Genellikle teşekkür kartlarını gören tüketiciler ilgili markaya daha kolay sempati duymaktadır. Fakat birçok müşteriye yazıcıdan otomatik bir şekilde çıkarılan müşteri kartları sempatik gelmemektedir. Genellikle müşteriler el yazıları ile yazılan teşekkür kartlarını daha samimi bulmaktadır.

 

Bu nedenle teşekkür kartı hazırlayacak e-ticaret firmalarının teşekkür metni yazarken kendi el yazılarını kullanması gerekmektedir. Böylece müşterilerinize daha samimi davranabilir ve onların gönlünü daha kolay kazanabilirsiniz.

 

Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı El Yazısı

 

Kalem Rengine Önem Verin

 

Teşekkür kartı hazırlarken önem vermeniz gereken bir diğer konu da kalem rengidir. Çünkü kullanacağınız kalemin rengi marka kimliğiniz ile örtüşmelidir. Örneğin; kurumsal kimliğinizin beyaz ağırlıklı olduğunu düşünürsek bu renge uygun birçok kalem bulunacaktır. Fakat kurumsal kimliğiniz siyah ağırlıklı ise beyaz ve gold renklerindeki kalemleri kullanmanız teşekkür kartınızın profesyonelliğini arttıracaktır.

 

Özellikle kalem rengi seçerken marka kimliğinize uygun renkler seçmeye önem gösterin ve profesyonel bir marka imajı yaratmak için kırmızı ve mavi gibi renklerden uzak durmayı önemseyin.

 

Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı Kalem Rengi

 

Hitap Edin

 

Müşteri teşekkür kartı hazırlarken işletmeler genellikle müşterilerin adı ile hitaplarına başlamalıdır ve göndermek istedikleri mesajı marka dillerine uygun ifadeler ile vermeyi tercih etmektedir.

 

Sizler de daha etkileyici bir teşekkür kartı hazırlamak istiyorsanız müşterilerinizin ismini kullanarak hitap edebilirsiniz. Ne tür mesajlar vermeniz gerektiğini anlamak için ise teşekkür kartı örneklerini inceleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri


İlgili İçerik; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu 


Etkileyici Müşteri Teşekkür Kartı Hitap Etmek

 

Teşekkür Notlarını İnceleyin ve Kendi Mesajınızı Yaratın

 

Etkileyici müşteri teşekkür kartı hazırlamak isteyen her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken bir diğer konuda teşekkür notlarıdır. Günümüzde artık teşekkür kartları birçok firma tarafından kullanılmaktadır. Özellikle birçok rakibinizin de bu tür kartlar hazırladığını söylemek mümkündür. Bu nedenle teşekkür kartı örneklerini inceleyerek hareket etmeniz gerekmektedir.

 

Kendi mesajınızı yaratırken diğer markaların nasıl bir strateji izlediğini görmek için siz de teşekkür mesajlarını inceleyin;

 
  • Markamızdan alışveriş yaptığınız için teşekkür ederiz.
  • Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
  • Alışverişiniz için teşekkürler bizi yakınlarınıza tavsiye etmeyi unutmayın
 

Gibi teşekkür mesajlarını göndermek yerine müşterilerinize özel hissettirecek ve markanıza olan sadakatini arttıracak mesajlar göndermeyi tercih edin.

 

Örneğin; Markamızdan yaptığınız alışveriş bizleri çok mutlu etti, iyi günler de kullanmanız dileğiyle…!! Gibi bir mesaj diğerlerine nazaran daha profesyonel görünecektir.

 

İkinci olarak birçok e-ticaret markası teşekkür mesajı iletirken. ‘’ Yaptığınız alışveriş %10’u çocuk esirgeme kurumlarına bağışlandı ve sizler de bir çocuğun hayatına dokundunuz. Markamızı tercih ettiğiniz ve bu projemize bilmeden de olsa destek olduğunuz için teşekkür ederiz..’’ gibi mesajlarla hem kurumlara bağış yapmakta hem de müşterilerine kendilerini değerli hissettirmektedir.

 

Sizler de bu tür bir anlaşma yapabilir ve alışverişlerin bir bölümünü kurumlara bağışlayarak tüketicilerin markanıza olan güvenini arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax