Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Favicon Nedir? SEO Açısından Faydaları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Favicon markanızı; tarayıcı sekmelerinde, yer imi listelerinde, arama geçmişinde, arama reklamlarında, arama sonuçlarında temsil eden küçük grafik parçasıdır. Küçük kare resim şeklinde hazırlanan favicon markaların logosundan oluşan, genellikle harf şeklinde olan küçük ikonlardır. Markalaşma konusunda küçük bir ayrıntı gibi görünse de önemli rolleri olan bir simgedir. Yazımızda favicon oluşturma favicon ekleme gibi konularda bilgi edinebilirsiniz.

 

Favicon Nedir? SEO Açısından Faydaları Nelerdir?

 

Favicon Nedir?

 

Favicon; genellikle markanın logosundan oluşan, markayı temsil eden küçük simgelerdir. Favicon oluşturma dediğimizde bu dosyalar favicon.ico adlı bir dosyaya yerleştirilir ve bir web sitesinin kök dizinine yerleştirilir. Favicon günümüzde markalaşma ve kullanılabilirlik için son derece faydalı olmaktadır.

 

Özetle favicon ne demek dediğimizde web tarayıcılarında bir web sitesini temsil eden küçük kare bir resimdir. Favicon, her tarayıcı sekmesini belirli bir web sitesiyle hızlı bir şekilde görsel olarak eşleştirmemize yardımcı olur.

 

Favicon Nedir E-ticaret

 

Favicon Ne İşe Yarar?

 

Favicon, sitenizin küçük kimliği gibidir. Kullanıcılar gün içinde pek çok sayfaya giriş yaparlar. Açılan sekmelerde sitenizi hatırlamanıza yardımcı olan faviconlar böylece kullanıcıların markanızı hatırlamanıza ve yeniden sitenize dönmenize olanak tanımaktadır.

 

Faviconların kullanım alanları geniştir. Tarama geçmişleri, sayfa sekmeleri, yer imi işaretleri gibi alanlarda kullanılır ve sitenizi kolayca tanımasına yardımcı olur. Site adının yanına yerleştirilen küçük simgeler olan faviconlar markanın logosunun küçültülmüş hali olabilir ya da markanın baş harfinden oluşabilir. Faviconların kullanılmasının önemi ise görselin metinden çok daha iyi algılanması ve akılda kalıcılık oranının artmasıdır.

 

Favicon kullanım alanları oldukça çeşitlidir. Aşağıda birkaçını sıraladık;

 
  • Sık kullanılanlar
  • Arama snippetleri
  • Mobil arama sonuçları
  • Site tarayıcıları
  • Kısayol simgeleri
  • URL ikonu
  • Yer imi ikonu
  • Birden çok açılan sekmelerde
  • Arama geçmişlerinde
 

İlgili İçerik; Logo Oluşturma, Logo Tasarımı Nasıl Yapılır? En İyi Ücretsiz Logo Tasarım Aracı

 

Favicon Ne İşe Yarar

 

Favicon Kullanmanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 

Favicon kullanımı marka bilinirliği oluşturmak açısından önemli olduğu gibi pek çok farklı açıdan da sitelere avantajlar sunmaktadır. Aşağıda favicon kullanımının önemini anlatan birkaç başlığı açıkladık.

 

Güvenilirlik sağlar: Favicon kullanımı kullanıcılara güven verir. Favicon olmayan bir site sekmesi boş bir görüntüyle karşılaşır. Bu boş belge görüntüsü kullanıcılara sitenin güvenli olmadığı izlenimini verir. Favicon kullanmadığınızda rakip bir siteyle yanyana görüntülendiğinizde rakibinizin seçilmesi muhtemeldir.

 

Profesyonellik katar: Favicon kullanımı siteye profesyonellik katar, her ayrıntının düşünüldüğü izlenimini verir. Özellikle online sitelerin güvenle kullanımı konusunda ziyaretçilerin müşteriye dönüşmesi için hiçbir ayrıntı atlanmamalıdır.

 

Takip ziyaretleri: Kullanıcı sitenizi tekrar ziyaret etmek için yer imine eklemiş olabilir. Yer imlerinden tekrar ziyaret etmek istediğinizde favicondan sitenizi tanıması muhtemeldir. Çünkü görsel yazıdan daha kalıcıdır. Fakat bir favicon olmaması sitenizin tekrar ziyaret edilmesinin önüne geçebilir.

 

Kullanıcının Zamanından Tasarruf Sağlar: Favicon kullanıcıların bir web sitesini yer imlerinden, geçmişten veya tarayıcıdan hızlı bir şekilde tanımlanmasını sağlamaktadır. Kullanıcı deneyiminin önem kazandığı günümüzde sitenizin kullanıcı deneyimini arttırmak için favicon kullanımı önemli bir yerdedir.

 

İlgili İçerik; Marka Tescili Nedir? Marka Tescili Nasıl Yapılır?

 

Favicon Avantajları Nelerdir

 

Favicon Kullanımının SEO Açısından Önemi Nedir?

 

Favicon kullanımı arama sonuçlarında sitenin tanınmasına olanak tanır ve bu da SEO değerini yükselten bir durumdur. Aşağıda birkaçını sıraladık.

 

Sitenin Artan Kullanılabilirliği: Bir sitenin kullanılabilirliği, daha yüksek arama motoru sıralamasıyla ilişkilidir. Bu nedenle, tarayıcı sekmelerinde, yer imlerinde, geçmiş arşivlerinde vb. web sitenizin başlığının yanında bir favicon olması, bir kullanıcının zamandan tasarruf etmesine, web sitenizi zorluk çekmeden tanımlamasına ve web sitenize göz atmasına yardımcı olur. Böylece SEO açısından iyi bir düzenleme olacaktır.

 

Yer imleri: Google gibi arama motorları, yer imi eklenmiş sitelerini arama motorlarında üst sıralara çıkarabilir. Fakat sitenizin faviconu olmaması bu şansı düşüren bir etken. Favicon ekleyerek arama sıralamasında üst sıralara çıkma şansı yakalayabilir, küçük bir dokunuşla organik trafiğinizi artırabilirsiniz.

 

Marka bilinci oluşturma: SEO açısından markanın organik trafiğini arttırmak en önemli mesele olsa da markalaşma, marka algısı oluşturma da hepsini besleyen bir süreçtir. Bu nedenle favicon kullanımı SEO’yu da çeşitli alanlarda besleyen bir durumdur.

 

İlgili İçerik; Markalaşma Nedir? 5 Önemli Markalaşma Tekniği

 

Favicon  SEO Açısından Faydaları Nelerdir?

 

Favicon Oluşturma Nasıl Olur?

 

Web siteleri için favicon yapma konusu da sıkça araştırılan ve merak edilen bir konudur. Favicon oluşturmak için pek çok kaliteli site bulunmaktadır. Aşağıda en çok kullanılanları sizler için sıraladık.

 

Favicon Generator: Kullanımı oldukça kolay olan favicon generator kullanıcılar görünütüyü siteye yükler ve kullanıma hazır bir favicon oluşturmak böylece mümkün olur. Ücretsiz bir kullanıma sahiptir. Oluşturulan ikon jpeg ya da png resim formatında indirilebilir.

 

Favicon.cc: Ücretsiz bir kullanıma sahip olan favicon.cc ikon oluşturmak isteyen web sitelerine hizmet vermektedir. Favicon ekleme için pek çok resim formatında favicon oluşturmayı mümkün kılmaktadır.

 

Dinamik Sürücü - Favicon Oluşturucu: Basit ve kullanımı kolaydır. Ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Pek çok farklı formatta resim yüklemek mümkünken istenilen formatta içe aktarım da söz konusudur. 32 × 32 masaüstü simgesi ve 48 × 48 XP simgesi oluşturma ek seçeneğine de sahiptir.

 

Genfavicon: 3 basit adımla favicon yapma mümkün olmaktadır. Oluşturulan ikonun boyutunu seçebilme özgürlüğü mevcuttur. Görüntünüzü JPEG, GIF veya PNG olarak yüklemek mümkündür. Favicon boyutları arasında; 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128 seçenekleri bulunmaktadır.

 

Favicon.pro: Favicon.pro, siteniz için hızlı ve kolay bir şekilde favicon oluşturmanızı sağlar ve ücretsiz bir favicon üreticisidir. Resimlerinizi PNG, JPG veya GIF formatında yüklemenize yardımcı olur. Öte yandan sunduğu kılavuz ile işinizi son derece kolaylaştırmaktadır.

 

Logaster: Logaster kişiselleştirilmiş bir deneyim sunar. Logo oluşturma seçeneğiyle dokunuşları karşı tarafa bırakır. Özelleştirme seçenekleriyle farklı bir çalışma yapacaklar için uygundur. Ücretsiz bir kullanıma sahiptir.

 

Prodraw: Prodraw JPG, GIF, PNG ve BMP dosyaları dışında TIF dosya formatlarını da desteklemektedir. Ücretsiz bir kullanıma sahiptir. Favicon yapma konusunda çok boyutta resim fortmat seçenekleri ve boyutları sunmaktadır. Favicon oluşturucu boyutları Bunlar; 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 128 × 128 şeklindedir.

 

Favori oluşturucu: Favicon generator, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve sade bir kullanım sunar. Ücretsiz bir kullanıma sahiptir. PNG, JPG veya GIF dönüştürücüye sahiptir.

 

İlgili İçerik; Marka Sloganı Yaratırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax