Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Flat Design Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Flat design basit, minimalist, sade bir tasarım anlayışını benimseyen bir tasarım türüdür. Kelime anlamı olarak düz tasarım anlamına gelen flat design basit fakat oldukça işlevsel tasarımların ortaya çıkmasını sağlar. Düz tasarımlar gösterişten uzaktır. Parlak, zıt renkler, kullanır ve tasarımın kolayca dikkat çekmesi sağlanır. Yazımızda flat tasarım örnekleri vb. konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Flat Design Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Flat Design Nedir?

 

Flat tasarım nedir dediğimizde minimalist bir tasarım yaklaşımıdır. Temiz, açık alan, keskin kenarlar, parlak renkler ve iki boyutlu çizimler içerir. Düz tasarımın savunucuları; basit, simge benzeri görüntülerle uygulamaları tanımlar. Düz tasarımda süs öğeleri gereksiz dağınıklık olarak görülür. Bir özellik işlevsel bir amaca hizmet etmiyorsa, kullanıcının dikkatini dağıtır. Düz tasarımın minimalist doğasının nedeni budur.

 

Tasarımın gösterişli bir tasarıma sahip olmaması, bu tarzın sıkıcı olduğu anlamına gelmez. Parlak, zıt renkler, resimlerin arka plandan çıkmasını sağlar, kolayca dikkat çeker ve kullanıcının gözünü yönlendirir. Minimalist görüntülerin amacı, düz tasarımın işlevsel karakterine de katkıda bulunmaktır.

 

Flat Design Nedir

 

Flat Tasarım Özellikleri Nelerdir?

 

Flat tasarım anlayışına göre; basit tasarımlar mesajları ayrıntılı çizimlerden daha hızlı iletir. Simgeler gibi resimler, herkesin kolayca anlayabilmesi için evrensel eylemleri veya amaçları gösterebilir. Düz tasarım, işlevsel bir araç olarak tasarımın temellerine geri döner. Bir web sitesi, nasıl göründüğünün aksine, ne kadar iyi çalıştığına göre tasarlanır ve değerlendirilir. Bu ham işlevsellik, bir sitenin kullanıcı deneyimine odaklanmasını zorlar, bu nedenle bu tasarım stilini başarıyla kullanan web sitelerinin kullanıcı dostu olduğu için olumlu geri bildirim alması muhtemeldir.

 

Etkili bir düz site tasarlamak için tüm tasarım öğeleri bu basitlik fikrine odaklanmalıdır. Düz, canlı renkler, görünümlere açıklayıcı ayrıntılar yerine onları ayırmak için gereken vurguyu verir; Uyumlu bir görsel ve işlevsel web tasarımı oluşturmak için her şey aynı amaç göz önünde bulundurularak tasarlanmalıdır.

 

İlgili İçerik; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu


İlgili İçerik; 2023'te Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi 



Flat Design Özellikleri Nelerdir

 

Flat Design'ın Dört Özelliği

 

Flat design, web sitelerini ve mobil uygulamaları çeşitli ekran boyutlarında son derece duyarlı hale getirmek için geliştirilmiştir ve son yıllarda oldukça trenddir. Aşağıda birkaç özelliğine dikkat çektik.

 

Flat Design Dört Özellikleri Nelerdir

 

Parlak renkler kullanır

 

Düz kullanıcı arayüzü doğası gereği minimalist olduğundan, kullanıcıya görsel ipuçları göndermek için parlak renklerin kullanımına dayanır.

 

Basit şekillerden yola çıkar

 

Düz tasarım, karmaşık, gerçekçi görüntüler kullanmak yerine, nesneleri tasvir etmek için basit iki boyutlu vektör sanatını kullanır.

 

Flat Design Özellikleri Basit Şekiller

 

Minimal dokunuşlardan ilham alır

 

Düz tasarım, alt gölgeler veya degradeler gibi karmaşık dokulardan uzak durur.

 

Basit tipografi kullanır

 

Düz tasarımda gösterişli yazı tipleri kullanılmaz. Basit, tipografi hızlı yüklenir ve okunması kolaydır, bu da verimli bir kullanıcı deneyimi sağlar.

 

İlgili İçerik; Logo Oluşturma, Logo Tasarımı Nasıl Yapılır? En İyi Ücretsiz Logo Tasarım Aracı


İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2023 Yeni)  



Flat Design Özellikleri Basit Tipografi

 

Flat Design Nasıl Uygulanır?

 

Flat design özellikleri nasıl uygulanacağı konusunda ipuçları verse de yapılması gereken pek çok taktik mevcuttur. Aşağıda flat tasarımlarda izlenilmesi gereken yollardan birkaçına yer verdik.

 

Flat Design Nasıl Yapılır

 

Bağlamlardan faydalanın

 

Kullanıcılara, çok fazla stil olmadan web sitenizde nasıl gezineceklerini öğretmeniz gerekecek. Kolay ve ergonomik tasarımlardan yola çıkmalısınız. Kullanıcıların sayfayla nasıl etkileşim kurmasını istediğinizi bildirmek için boşluk, renk ve vektör çizimlerinden destek alabilirsiniz.

 

Mesajlarınızı açık bir şekilde iletin

 

Minimalizm tasarımları keyifli ve bir o kadar da sade haliyle sunabilirsiniz. Mesajınızla cesur ve açık olmanız bunu sağlayacaktır. Kullanıcının sitede nasıl gezinmesi gerektiğini açıkça belirten tasarımlara imza atabilirsiniz. Basit ızgara sistemleri bunun için idealdir.

 

Flat Design Açık Mesaj Vermek CTA Call To Action

 

Şık ve modern tipografiden yararlanın

 

Düz tasarım şık ve modern olmalıdır. Yazı tipiniz de öyle olmalıdır. Karmaşık yazı tipi ve puntolardan kaçınarak orantılı bir tasarım ortaya çıkarmalısınız.

 

Canlandırıcı renklerden ilham alın

 

Renk, düz tasarım araç kutunuzdaki en iyi araçlardan biridir. İlgi çekici bir renk paleti seçin ve kullanıcıların ilgisini çekmek için tasarımınız boyunca tutarlı bir renk şemasına sahip olun.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Web Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


İlgili İçerik; Grid Tasarım Hakkında Bilmeniz Gerekenler 


Flat Design Renk Skalası Nedir

 

Flat Design Kullanımının Avantajları Nelerdir?

 

Düz tasarımın, modern baskı tasarımında önemli bir yeri vardır ve tasarımcılara sağladığı pek çok fayda da yok değildir. Aşağıda bu faydalara dikkat çektik.

 
  • Kolay okunabilirlik sağlar.
  • Şekiller, renkler ve yazı tipleri aracılığıyla net bir hiyerarşi oluşturulmasını sağlar.
  • Web ve mobil arayüzlerde hızlı bir gezintiyi mümkün kılar.
  • Uyarlanabilir ve duyarlı tasarım açısından kolay ayarlanabilir bir haldedir.
  • Farklı cihazlara uyum sağlayan versiyonları mevcuttur.
  • Geliştiriciler için daha kolaydır ve genellikle dijital sistem için daha az yük sunar.
  • Sade ve minimalist olması uygulama ya da sitede uzun süre kalmayı mümkün kılar.

İlgili İçerik; Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri 


Flat Design Avantajları Nelerdir

 

Flat Tasarım Örnekleri Nelerdir?

 

Günümüzde Apple, Microsoft olmak üzere pek çok önemli kuruluş flat design kullanmaktadır. Flat tasarım örnekleri dediğimizde yerli ve yabancı internet sitelerinde de düz tasarım dokunuşlarına sıkça yer verilmektedir.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Kolay Banner Tasarımı Yapmak

 

Flat Design Örnekleri Nelerdir

 

E-ticarette Flat Design Kullanımı

 

E-ticarette flat design kullanımı da sıklıkla kullanılmaktadır. Sade, minimalist, kolay kullanım açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Sade ve kullanımı kolay bir sitede tüketiciler sade bir site tasarımında aradığını kolayca bulur ve kolay site navigasyonu kullanıcıların sitede kalma süresini de arttıran bir durumdur.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax