Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Flipkart'da Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Yurtdışına ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği platformlar arasında Ebay, Aliexpress, Amazon, Etsy ve Flipkart gibi pazaryeri platformları yer alır. Her ne kadar şirketler bu platformlar üzerinden yaptıkları satışlarda belirli komisyonlar ödese de aslına bakıldığında birçok firma hazır bir müşteri kitlesine ulaşmak için bu platformlar üzerinden satış yapmayı tercih eder.

 

Özellikle son dönemlerde yurtdışına satış yapmak isteyen birçok kişi ve işletmenin Flipkart’da satış yapmayı istediği bilinmektedir. Çünkü Flipkart Hindistan’da oldukça popüler bir e-ticaret pazaryeri platformudur. Peki kişi ve işletmeler Flipkart’da nasıl satış yapabilir gelin hep beraber bu yazımızda bu konuya daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; 2023'ün En Çok Para Kazandıran Meslekleri

 

Flipkart'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Flipkart Nedir?

 

Flipkart Private Limited ya da bilinen bir diğer adı ile Flipkart, Binny Bansal ve Sachin Bansal tarafından 2007 yılında Hindistan merkezli kurulan bir e-ticaret platformudur.

 

Kurulduğu ilk dönemde Amazon gibi yalnızca kitap satışı yapılan bir e-ticaret sitesi olarak faaliyet gösteren Flipkart kısa süre içinde büyümüş ve farklı kategorilerde de satış yapılan bir platform haline gelmiştir.

 

Moda, Süpermarket, Elektronik, Ev ve yaşam ürünleri gibi kategoriler ile genişleyen şirketin merkezi Bangalore’de bulunmaktadır. Hindistan’da oldukça popüler bir e-ticaret platformu olan Flipkart’ın ülkedeki en büyük rakibi Snapdeal’dir. Bu rekabet göz önünde bulundurulduğunda ve istatistiksel veriler incelendiğinde Flipkart’ın Hindistan e-ticaret pazarında yaklaşık %40’lık bir paya sahi olduğu bilinmektedir.

 

Günümüzde Hindistan’da satış yapmak ve var olan işini büyütmek isteyen birçok kişi Flipkart’da satış yapmayı tercih etmektedir. Çünkü bu platform kişilerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlar.

 

Flipkart Nedir

 

Flipkart’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Hindistan’ın en büyük e-ticaret pazaryerlerinden birisi olan Flipkart’ta mağaza açmak kişi ve işetmelerin birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olur. Flipkart’ta satış yapmanın sağladığı avantajlar şunlardır:

 
  • Flipkart, Hindistan e-ticaret pazarında en büyük şirketlerden birisidir.
  • Bu pazaryeri platformundan bir gün içerisinde binlerce kişi alışveriş yapmaktadır. Bu da Flipkart’ta ürün satan kişi ve işletmelerin hazır bir müşteri kitlesine ulaşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Flipkart’ta satış yapabileceğiniz birçok ürün ve kategori bulunmaktadır.
  • E-ticaret platformu üzerinden satış yapan kişiler Hindistan’daki kişilere ulaşabilmektedir.
  • Markalar Flipkart’ın sağladığı teşvik ve desteklerden yararlanabilir ve ürün satışlarını arttırabilir.
 

Flipkart’ta satış yapmanın kişi ve işletmelere avantaj sağladığı durumlar bunlardır. Bu avantajlardan yararlanmak isteyen herkesin Flipkart mağaza kurulum sürecini tamamlaması ve ardından ürün ve hizmetlerini yükleyerek satış yapmaya başlaması gerekir.

 

Flipkart Avantajları Nelerdir

 

Flipkart’ta En Çok Satılan Kategoriler

 

Flipkart’ta satış yapmak istiyorsanız mağazanızı kurup aktif etmeden önce Flipkart’ta En Çok Satılan Kategoriler hakkında da bilgi almanız gerekir. Çünkü bu kategorilere uygun bir mağaza kurulumu yaparak ürün ve hizmetlerinizi daha kolay bir şekilde satabilmeniz mümkündür.

 
  • Kitap
  • Ev ve yaşam ürünleri
  • Moda ürünleri
  • Spor ürünleri
  • Petshop ürünleri
  • Süpermarket ürünleri
  • Telefon ve bilgisayar
  • Elektronik ürünler
 

Kategorisinde yer alan ürün ve hizmetlere olan ilgi oldukça fazladır. Sizlerde bu kategorilerde ürün satışı yapmak için Flipkart’ta bir mağaza açabilir ve Hindistan’da yaşayan kişilere Türkiye’den ürün satabilirsiniz.

 

Flipkart'da En Çok Satılan Ürünler

 

Flipkart’ta Hesap Kurmak İçin İstenen Bilgiler

 

Flipkart marketplace’da satış yapmak isteyen kişilerin ilk olarak Flipkart hesap kurulum işlemlerini tamamlaması gerekir. Bu noktada da Flipkart hesap kurmak isteyen kişilerden belirli bilgiler talep eder. Flipkart’ta hesap kurulumu için istenen bilgiler şunlardır:

 
  • Ad
  • Soyad
  • Telefon numarası
  • E-posta adresi
  • Kredi kartı
 

Gibi bilgileri Flipkart’a giren kişiler kendilerine ait bir satıcı hesabı açabilmekte ve ardından ürün satmaya başlayabilmektedir.

 

Flipkart Hesap Nasıl Kurulur

 

Flipkart’ta Hesap Kurulum Adımları

 

Flipkart’ta hesap kurulumu yapmak için belirli adımları takip etmeniz gerekir. İlk olarak Flipkart internet sitesine giriş yaptıktan sonra üst bölümde yer alan Become Seller yazısına tıklayın ve ardından şu adımları takip edin.

 
  • Açılan sayfada yer alan telefon numarası bölümüne kendinize ait bir telefon numarası girin. Ardından Flipkart size bir sms gönderecek ve bir form açacaktır.
  • SMS ile gönderilen doğrulama kodunu sisteme girin.
  • Kendinize ait e-mail adresini belirleyin ve sisteme giriş yapın.
  • Flipkart’ta satış yapmak için bir parola belirleyin ve parolanızı doğrulayın.
  • Satış yapacağını kategorileri seçin. Bu noktada ya tüm kategoriler bölümünü ya da kitapları satabileceğiniz bir seçim alanı bulunmaktadır.
  • Satacağınız ürün ve hizmetin GSTIN kodunu girin.
  • Kullanım koşulları ve gizlilik sözleşmesini inceleyin. Ardından kaydol ve devam et butonuna tıklayın.
 

İlgili adımları takip ederek Flipkart üyelik açma işlemlerini tamamlayabilir ve Flipkart’ta hesap kurulumu yapabilirsiniz. Ardından mağazanız açıldıktan sonra Flipkart’ta bilgilerinizi girerek satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Flipkart'da Hesap Kurmak

 

Flipkart’tan Ödeme Nasıl Alınır?

 

Flipkart marketplace’da satış yapacak kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Flipkart’tan ödeme nasıl alınır sorusudur. Genellikle sipariş alan kişiler belirli bir süre geçtikten sonra Flipkart üzerinden ödeme alabilmektedir.

 

Flipkart satış işlemi tamamlandıktan sonra satıcılarını belirli seviyelere göre sınıflandırmaktadır. Bu noktada Altın, Gümüş ve Bronz satıcı seviyelerinin bulunduğu bilinmektedir. Flipkart marketplace hesap kurulumu yapan kişiler belirli görevleri tamamladıktan sonra farklı statülerde satıcılar olmaktadır. Bu noktada da satıcıların ödemelerini seviyelerine göre farklı iş günlerinde aldığı bilinmektedir.

 
  • Altın seviyesindeki satıcılar Flipkart ödemelerini 7 iş günü içinde alır.
  • Gümüş seviyesindeki satıcılar Flipkart’tan ödemelerini 10 iş gününde alır.
  • Bronz seviyesindeki satıcılara ise satıştan 15 gün sonra ödeme yapılır.
 

Kısacası Flipkart’ta satış yapmak isteyen kişilerin aksiyonlarını ve operasyonel süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmesi ve satıcı seviyelerini altın seviyesine çıkarması gerekir. Böylece markalar kolay bir şekilde ödeme alabilmektedir.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

Flipkart Ödeme Alma

 

Flipkart’ta Satış Nasıl Arttırılır?

 

Flipkart marketplace birçok kişi ve işletmenin bulunduğu bir e-ticaret pazaryeri platformu olduğu için birçok kişi Flipkart’ta satış nasıl arttırılır sorusuna yanıt aramaktadır. Flipkart’ta satış arttırmak için:

 
  • Rakip analizi
  • Ürün fiyatlandırma stratejisi
  • Ürün fotoğrafları
  • Ürün açıklamaları
  • Satıcı seviyesi
  • Satıcı puanı
 

Gibi önemli unsurlara dikkat etmeniz gerekir. Bu noktada da operasyonel süreçlerini hızlandırmanız oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; 2023 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları

 

Flipkart Satış Nasıl Arttırılır

 

E-ihracat’ta Ticimax Gücünden Faydalanın

 

Sizler de e-ihracat ile yurtdışına satış yapmak istiyorsanız e-ihracata başlarken Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan özellikler sayesinde markanıza ait e-ihracat sitesini profesyonel bir şekilde kurun. Alt yapımızda yer alan modülleri kullanarak ürün ve hizmetlerinizi daha fazla kişiye ulaştırın ve satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax