Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Girişimcilik Hikayeleri: Başarıya Ulaşmış Girişimcilerin Hikayesi

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Geçtiğimiz yüzyılın ikinci yarısında sanayi ve ticaret başta olmak üzere farklı sektörden insanlar, öngörülmemiş başarı hikayeleri ile anılmaya başladılar. Var olan sistemin dışına çıkıp, kendi hayallerinin peşinden giden bu insanların ortak özelliği ise hepsinin girişimci olması idi.

 

Başarılı girişimcilik hikayeleri, günümüzde de pek çok kişiye umut vermektedir. Girişim Hikayesi: İlham Verici 5 Girişimcilik Hikayesi başlıklı bu yazımızda, girişimcilik fikirleri, girişimcilik türleri, ilginç girişimci hikayeleri gibi farklı konulara değineceğiz. Girişimcilik ve iş kurma projelerine de yer vereceğimiz içeriğimize, girişimcilik nedir sorusuna cevap vererek başlayalım.

 

İlgili İçerik; Ticimax Başarı Hikayeleri: Bizi Müşterilerimizden Dinleyin

 

İlham Verici 5 Girisimcilik Hikayesi

 

Girişimcilik Nedir?

 

Girişimcilik, ürün ya da hizmet üretebilmek için tüm faktörlerin birlikte kullanılarak, ekonomik bir değere dönüştürülmesi ve fırsatların değerlendirilmesidir. Girişimcilik nedir sorusuna verebileceğimiz en net yanıt, kişinin kendi işini kurmasıdır olabilir ancak elbette her girişimci, başarılı girişimci değildir.

 

Girişimcilik tanımının, İngilizcedeki “entreprendere” kelimesine dayandığı bilinmektedir. İlk olarak orta çağda kullanıldığı düşünülen bu kelime, “iş yapan” anlamına gelir. Yapılan işi özgünlüğü, yenilik yaratma becerisi ve fırsatlata yaklaşımı o işin ne kadar başarılı bir girişim olduğunu belirler.

 

Başarılı girişimcilik hikayeleri tesadüf değildir ve bazı ortak noktalar taşır. Sektörel bazda pazardaki eksikleri ve ihtiyaçları iyi gözlemleyerek, yaratıcı ve kullanışlı çözümler sunan kişiler ya da kurumlar başarıyı yakalamaktadır. Son zamanlarda herkesi etkileyen bir kavram olarak çok daha sık duyduğumuz girişimcilik, internet ve teknoloji ile birlikte hız kazanmış ve e- ticaret alanında da oldukça başarılı örnekler vermeye başlamıştır.

 

İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük 8 E-ticaret Şirketi

 


Girisimcilik Nedir

 

Girişimci Kime Denir?

 

Ticaret ve sanayi gibi sektörlerle belirli bir sermaye ile yeni bir iş yapmaya başlayan ve karlılık hedefi ile risk almaktan çekinmeyen kişilere girişimci denir. Sahip oldukları imkanları en iyi şekilde kullanan girişimciler, ihtiyaç duyduğu ürün ya da hizmete ulaşabilmek için etkili çözümler sunar.

 

Girişimci, piyasa şartlarını, eksiklikleri, ihtiyaçları ve fırsatları en iyi şekilde gözlemler; geniş bir perspektif ile tüm bu unsurları bir araya getirir ve sonuca giden yolda risk almaktan çekinmez. Temel amacı para kazanmak olsa da, ihtiyaçlara yönelik çözümler bulmayı hedefler ve mal ya da hizmet üretimini buna göre şekillendirir.

 

Risk faktörünü de göz ardı etmeyen bir cesaretle, yetenek ve sürekli çalışma sonucu üretilen girişimcilik projeleri hayata da artı değer katmaktadır. Başarıya ulaşan organizasyonlar işinin uzmanı yöneticilere devredilebilir.

 

İlham verici girişimcilik hikayelerine baktığımızda, farklı sektörlerde hizmet veren girişimler olsa da, girişimcilerin ortak özellikleri olduğu göz çarpmaktadır. Dilerseniz girişimcilik ruhunu besleyen ve başarılı örnekler oluşturan girişimcilerin ortak özelliklerine hep birlikte bakalım.

 
  • Var olan imkanları maksimum derecede kullanır ve optimum verimi hedefler.
  • Yaptığı işin kendisini geliştirmesine önem verir.
  • Karar alma ve süreç yönetme özelliklerine sahiptir.
  • İşbirliğine ve takım çalışmasına yatkındır.
  • Adil ve eşit bir çalışma sistemini hedefler
  • İşini severek yapan, hevesli ve anlamlı çalışanlarla iş birliği yapar.
 

İşini seven, performatif çalışan ve verimliliği ön planda tutan iş anlayışı ile çalışan ekiplerin rol aldığı projeler, başarılı girişimcilik örneği oluşması için uygun ortamı sağlar. Dilerseniz bu özellikleri taşıyan girişimcilerin başarılı girişimci hikayeleri örneklerine sonra hep birlikte bakalım.

 

İlgili İçerik; Girişimciler Neden E-Ticaret Sitesi Kurmalı?

 

İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük E-ticaret Markalarının Girişim Hikayeleri

 
 


Girişimci Kime Denir
 

Sophia Amoruso

 

İlginç girişimcilik hikayeleri örneklerinde dikkat çekici bir yere sahip olan Sophia Amoruso, erken yaşta aldığı hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliği (ADHD) tanısıyla okulu bırakmıştır. Ailesinin boşanmasının ardından çeşitli işlerde çalışan Sophia, ABD’nin Sacramento eyaletine yerleşerek otostop yaparak ve yemek çalarak hayatta kalmaya çalıştı.

 

2006 yılında, aklına eseni yapmak üzere kolları sıvayan Sophia Amoruso, eBay’de Nasty Gal Vintage adıyla bir dükkan açmış ve ikinci el vintage kıyafetler satmaya başlamıştır. 2008 yılında 223.000 dolar gelir elde eden Sophia, bu geliri 2011 yılında 23 milyon dolara çıkarmayı başarmıştır. Bu ilginç girişimcilik hikayesi Sophia’nın hayatını değiştirmiş ve benzer durumdaki onlarca kadına ilham vermiştir.

 

Girişimcilik alanındaki başarısının yanı sıra kendi hayatını anlattığı bir kitap yazmıştır. Kitap Netflix tarafından satın alınıp dizi uyarlaması yapılınca Sophia, Natsy Gal’in CEO’ su olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra bu şirketi 20 bin dolara karşılığında Boohoo’ya satan Sophia Amoruso, 2017 yılında kadınlara yönelik yaşam tarzı sitesi olan Girlboss Media’yı kurmuştur.

 

Sophia Amoruso Kimdir

 

Jan Kaum

 

Rusya'da doğan ve 1992 yılında California’ya taşınan Jan Kaum, 16 yaşında manavda temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayarak ailesinin katkı sağlamıştır. Kendi kendine kod yazmayı öğrenen Jan Kaum, Yohoo’da çalışmaya başlamış ve burada altyapı mühendisi olarak 9 yıl görev almıştır.

 

2009 yılında iletişim alanındaki boşluğu fark ederek kendi girişimcilik hikayesini yazmaya karar veren Jan, WhatsApp’ ı yaratmıştır. Geleneksel SMS mesajlarına hızlı ve etkili bir alternatif oluşturan WhatsApp,kısa sürede dikkat çekmeyi başlanmıştır.

 

2014 yılında WhatsApp’teki potansiyeli keşfeden Facebook’un kurucusu Marc Zukerberg WhatsApp’ı satın almıştır. Bu satıştan 19 milyar dolar kazanan Jan Kaum, WhatsApp yönetim kuruluna atanmıştır. Nisan 2018 yılında istifa eden Kaum 1 milyar dolarlık hisse senedi almıştır. Jan Kaum’un güncel birikiminin 9 milyar solar olduğu tahmin edilmektedir.

 
İlgili İçerik; E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım


Jan Kaum Kimdir

 

Richard Branson

 

Richard Branson başarısız bir eğitim hayatı geçirmiş ve sürekli sorunlar yaşamıştır. Bir süre sonra disleksi tanısı alan Richard Branson, ilk girişimcilik deneyimi olan “Virgin” markası ile kötü bir üne sahip olmuştur. Bu başarısız girişim 1960’lı yıllarda ona Student dergisinin yönetiminde yer alma fırsatı sağlamış ve Branson’a müzik kayıtları ithal etme fırsatı vermiştir.

 

Bu gelişmenin ardından Branson 1970 yılında ilk kayıt stüdyosunu Londra’da açmıştır. Stüdyodan elde ettiği geliri en akıllıca şekilde kullanan Richard Branson, Virgin Records adlı şirketi kurmuş ve dönemin ünlü müzisyenleri ile çalışma imkanı bulmuştur.

 

Efsanevi rock grubu Rolling Stonesûn Virgin Records ile çalışmaya başlaması ile popülaritesi artan Virgin Records ile Richard Branson, aranan müzik yapımcılarının başında gelmeye başlamıştır. Yiyecek-içecek, medya, havacılık, demiryolu taşımacılığı gibi pek çok farklı sektörde yatırımlar yapan Richard Branson'ın net kazancının 5 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

 

Richard Branson Kimdir

 

Joe Polish

 

Joe Polish, Genius Network’ün kurucusudur ve sektördeki en dikkat çekici pazarlamacılardan biridir. Genius Network yaklaşık 25.000 dolar ödeyerek dahil olunabilen devasa bir network oluşturma platformudur.

 

Bu ilham verici girişimcilik hikayesi örneğinin yanı sıra, “İ love marketing” adlı podcastin de kurucusu olan Polish, yarattığı programda pazarlamacılar ile sohbet etmektedir. Pazarlama sektöründeki dönüşümler, satışları arttırma tavsiyeleri, satış ağı yaratma konusundaki detaylar ve benzer satış önerilerinin konuşulduğu podcast yayını binlerce kişi tarafından takip edilmektedir.

 

İş ve pazarlama dünyasındaki bağlantılarını mükemmel bir şekilde kullanarak Amerikanın birbirinden ülü pazarlamacılarını bir araya getirmeyi başaran Joe Polish, halı yıkamacılıktan başlayan ve buralara gelen kariyeri ile girişimcilik dünyasına adım atmak isteyenlere ilham vermektedir.



 Joe Polish
 

Jay Z ( Shawn Carter)

 

Dünyaca ünlü müzisyen Jay Z ( gerçek adı Shan Carter’dır) son derece farklı alanlarda girişimcilik örnekleri vermiştir. Müziğe başladığı yıllarda. çalıştığı plak şirketi ile anlaşamayınca 1995 yılında kendi plak şirketini kurarak girişimci ruhunu gözler önüne sermiştir.

 

Müzik sektörünün yanı sıra, gece kulübü işletmeciliği, emlakçılık, spor yönetim ajansı gibi alanlarda yatırımlar yapan Jay Z, başlı başına bir marka olmayı başarmıştır. Seçkinler için imza purosu çıkaran, NBA takımı Brooklyn Nets’de pay sahibi olan ve sporcuları temsil eden Jay Z, müzik kariyerine de devam etmektedir.

 

Farklı sektörlerdeki yatırımları ve girişimcilik hikayesi ile ilham veren Jay Z, 900 milyon dolar piyasa değerine sahiptir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax