Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Adsense Nedir? Google Adsense İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Google Adsense, Google tarafından geliştirilen ve bir internet sitesi sahibi olan kişilerin sitelerinde reklam göstermesini sağlayan bir platformdur. İnternet sitesi sahibi olan kişiler Google reklamlarını sitelerinde yayınlayarak bu reklamlar üzerinden gelir elde edebilmektedir. Kısacası Google adsense internetten para kazanmak isteyen kişilerin kullanabileceği bir platformdur.

 

İnternet sitesi olan ve internetten para kazanmak isteyen kişiler için hazırladığımız Google Adsense Nedir? Google Adsense İle İlgili En Çok Sorulan Sorular adlı bu yazımızda sizlere bu platform hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra Google Adsense ile ilgili sizlerin en merak ettiği soruları yanıtlandıracağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Google Adsense hakkında bilgi sahibi olarak internetten gelir elde edebilirsiniz.

 

Google Adsense Nedir? Google Adsense İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

 

Google Adsense Kayıt

 

Google adsense ile internet sitelerinde reklam gösterip gelir elde etmek isteyen kişilerin ilk olarak Google Adsense kayıtlarını tamamlaması gerekmektedir. Google Adsense kaydolma işlemleri için;

 
  • Google adsense hesabı açın. Google adsense kayıt işleminizi gerçekleştirmek için kayıt linkine tıklayabilirsiniz.
  • Google adsense kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra hesabınızı aktif hale getirmeniz gerekir. Google adsense hesabınızı aktif hale getirmek için ödeme bilgileri, reklam görünüm türleri ve site bağlama işlemlerini tamamlayın.
  • Google’ın yukarıdaki istediği işlemleri tamamladıktan sonra ödeme bilgileri ve internet siteniz Google tarafından incelenecektir.
  • İnceleme işleminin ardından Google hesabınızı onayladığı takdirde internet sitesinde reklam yayınlamaya başlayabilirsiniz.
 

Bu küçük adımları tamamlayarak sizler de Google Adsense hesabı açabilir ve sitenizde reklam yayınlayarak internetten para kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Para Kazanmak İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Google Adsense Kayıt Nasıl Yapılır

 

Google Adsense Kullanmanın Avantajları

 

İnternet sitenizde Google adsense kullanarak sizler de birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Google Adsense Kullanmanın sizlere sağlayacağı başlıca avantajlar şunlardır;

 
  • Google Adsense kullanan kişiler Google ile iş birliği yapma fırsatı yakalamaktadır.
  • Otomatik reklamlar sayesinde Google kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik reklamlar görüntülemektedir. Böylece kullanıcıların reklamlara tıklama oranı artmaktadır.
  • Otomatik reklam özelliği Google’ın sitenizin herhangi bir alanında reklam göstermesine olanak sağlamaktadır.
  • Google Adsense internetten para kazanabileceğiniz bir platformdur. Kısacası gelirlerinizin artmasına olanak sağlamaktadır.
  • Google Adsense kullanımı oldukça kolay bir platformdur.
  • Mobil uyumluluğu sayesinde mobil cihazlardan sitenize erişen kişilere reklamlar gösterilebilmektedir.
  • Reklamlar internet siteniz ile uyarlanabilmektedir.
  • Adsense, internet sitenizi büyütmenize olanak sağlamaktadır.
 

Google Adsens’in sizlere sağlayacağı başlıca avantajlar bunlardır. Siz de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız bir Google Adsense hesabı açabilir ve Google ile iş birliği yaparak internetten para kazanabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryerlerinden Faydalanın 



Google Adsense Kullanma Avantajları Nelerdir

 

Google Adsense ile En Çok Kazandıran Ülkeler

 

Google Adsense ile internetten para kazanmak isteyen kişilerin araştırma yaptığı konulardan biri de Google Adsense ile en çok kazandıran ülkeler konusudur. Çünkü Google Adsense reklam gelirleri ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Bu nedenle birçok site sahibi site içeriklerini ilgili ülkelere göre geliştirerek daha fazla gelir elde etmeyi istemektedir.

 

Google Adsense ile en çok kazandıran ülkeler aşağıdaki gibidir;

 
  • Amerika
  • Kanada
  • İngiltere
  • Meksika
  • Hollanda
  • Almanya
  • Avustralya
  • Fransa
 

Sizler de internet sitenizin dilini, geliştirme işlemlerini ve içeriklerinizi bu ülkelere göre ayarlayabilirsiniz. Böylece ilgili ülkelerde sitenizi daha çok ön plana çıkarabilir ve Google Adsense ile daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

 
 

Google Adsensele Youtube Para Çekme

 

Youtube’da kanalı bulunan ve Youtube üzerinden gelir elde eden kişilerin ödemelerini alabilmesi için bir Google Adsense hesabı açması gerekmektedir. Google Adsense hesabı açıldıktan sonra da kişilerin Google Adsensle Youtube hesaplarını ilişkilendirmesi gerekmektedir. Gelin hep beraber Google Adsense ile Youtube Para Çekme işleminin nasıl yapılabileceğine bir göz atalım.

 
  • Youtube Studio’ya giriş yapın ve oturumunuzu açın.
  • Sol panelde yer alan Para kazanma butonuna tıklayın. Bu bölüme tıkladıktan sonra youtube sizi adsense kayıt bölümüne yönlendirilecektir.
  • İlgili adımları tamamladıktan sonra youtube hesabınızı ve şifrenizi sisteme girin.
  • Adsense ile ilişkilendirmek istediğiniz Google hesabınızı seçin. Youtube hesabınız ile Adsense hesabınızın aynı olmasına özen gösterin.
 

Bu adımları tamamladığınız takdirde Google Adsense hesap başvurunuz Google’a gönderecektir ve ardından başvurunuzun alındığına dair bir mesaj sizlere gösterilecektir. İlgili mesajı gördükten sonra Youtube Studio’ya giriş yapabilirsiniz.

 

Google Youtube Adsense hesabızın incelemesini yaptıktan sonra başvurunuzun onaylandığına dair sizlere bir mail gelecektir ilgili mail ardından sizler de Youtube ödemelerinizi adsense üzerinden çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Nasıl Para Kazanılır?

 

Google Adsense Youtube Para Nasıl Kazanılır

 

Google Adsense ile Para Kazanılır Mı?

 

Google Adsense hakkında bilgi almak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı soruların başında Google Adsense ile Para Kazanılır Mı sorusu yer almaktadır.

 

Google Adsense ile internet, blog gibi kendinize ait sitelerde Google ile iş birliği yaparak reklam gösterebilirsiniz. İlgili reklamların tıklama, dönüşüm oranları vb. istatistikleri sayesinde Google Adsense ile para kazanabilirsiniz.

 

Google Adsense İle Para Kazanılır Mı

 

Adsense BGBG Nedir?

 

Google adsense terimleri arasında bulunan BGBG, bin gösterim başına gelir anlamına gelmektedir. Kısacası her 1000 reklam tıklaması başına elde ettiğiniz gelir anlamına gelmektedir.

 

Google Adsense 1000 Gösterim İçin Ne Kadar Para Veriyor?

 

Google Adsense 1000 gösterim için sitenizin kalitesine, sitenizde gösterilen reklam kalitesine ve dönüşüm oranlarına göre farklılık gösteren bir ödeme yapmaktadır.

 
  • Örneğin 50 sayfa gösteriminden 0,30 dolar kazanan bir kişinin geliri (0,30 dolar / 50 ) x 1000 formülü ile hesaplanmaktadır. Yani bu kişi 1000 gösterimden yaklaşık 6 dolar kazanç elde etmektedir.
  • Eğer sitenizde 100.000 reklam gösterimi yapıp 500 dolarlık bir gelir elde ettiyseniz Bin gösterim başına geliriniz ( 500 / 100.000 ) x 100 formülü ile hesaplanacaktır. Kısacası bin gösterim başına geliriniz 5 dolar olacaktır.
 

Kısacası Google Adsense 1000 gösterim için verdiği parayı reklam gösterimi ve tıklaması üzerinden gerçekleştirmektedir.

 

Google Adsense 1000 Gösterim Ne Kadar

 

Google Adsense ile Ne Kadar Para Kazanılır?

 

Google Adsense ile kazanabileceğiniz paranın bir sınırı bulunmaktadır. Ortalama günlük 1000 kişi tarafından ziyaret edilen bir internet sitesi Google Adsense ile 10 lira civarında gelir elde edebilmektedir. Sitenizin ziyaretçi sayısı ne kadar artış gösterirse Google Adsense ile kazandığınız paranın miktarı da o kadar artış göstermektedir.

 

Google Adsense Hesabı Açmak Ücretli midir?

 

Google Adsense hesabı açmak ücretsizdir. Sizler de ücretsiz bir şekilde Google Adsense hesabı açabilir ve sitenizde gösterilen reklamlar üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz.

 

Google Adsense Açmak Ücretli Mi

 

Google Adsense Hesapları Kaç Günde Onaylanır?

 

Google Adsense hesabı açtıktan sonra hesabınızın Google tarafından onaylanması gerekmektedir. Genellikle Google Adsense onay süreci 1-2 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Fakat yoğunluk olduğu dönemlerde ve bazı durumlarda Google Adsense onay süreci 2-4 haftaya kadar uzayabilmektedir.

 

Google Adsense Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

 

Google Adsense Ödeme alma için ilk olarak vergi bilgileri, kişisel bilgiler ve ödeme türü gibi yöntemlerin tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu bilgileri tamamlayan kişiler aylık olarak yapılan hesaplamaların sonrasında her ayın 21 ve 26 tarihleri arasında Google Adsense ödemelerini alabilmektedir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Online Satış Hakkında Bilmeniz Gerekenler ( 2021 Yeni)

 

Google Adsense Ödemeleri Ne Zaman Yapılır

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

 

E-ticaret ile internetten ürün satarak sizler de gelir elde edebilirsiniz. E-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve sitenizi hızlı bir şekilde kurarak internetten anında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax