Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hakkımızda Yazısı Nedir? Nasıl Hazırlanır?

Güncelleme Tarihi: 17.04.2024

İçindekiler;

Hakkımızda Yazısı, kurumsal bir şirket olarak faaliyet gösteren firmalar için oldukça önemli bir yazı türüdür. Genellikle firmalar bir hakkımızda sayfası yaratarak bu sayfa içerisinde;

 
  • Firmanın Tarihçesi
  • Firmanın hizmetleri
  • Firmanın vizyonu
  • Firmanın misyonu
 

Gibi konular hakkında bilgiler verir ve internet sitelerini ziyaret eden kullanıcıların markalarını birinci ağızdan tanımalarını sağlar. Bu nedenle hakkımızda yazısı hem şirketler hem de e-ticaret firmaları için oldukça önemli bir yazı ve sayfa türüdür.

 

Hakkımızda yazısı hazırlarken e-ticaret sitelerinin dikkat etmesi gereken belirli unsurlar bulunmaktadır. Hakkımızda Yazısı Hazırlanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere hakkımızda yazısının firmalara sağladığı avantajlar, hakkımızda yazısı hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler , Hakkımızda Yazısı Hazırlama İpuçları ve hakkımızda yazısı örnekleri içerisinde neler bulunduğundan bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek hakkımızda yazısının nasıl yazılacağını öğrenebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Başarılı Markaların 6 Ortak Özelliği

 

Hakkımızda Yazısı Dikkat Edilmesi Gerkenler

 

Hakkımızda Sayfasının Firmalara Sağladığı Avantajlar

 

E-ticaret siteleri için hakkımızda sayfalarının önemli bir sayfa olduğunu sizlere aktarmıştık. Gelin şimdi hakkımızda sayfasının firmalara sağladığı avantajlara bir göz atalım.

 
  • Hakkımızda yazısı içerisinde bulunan tarihçe, hizmetler, vizyon ve misyon gibi alanlar ziyaretçilerinizin belirli konular hakkında bilgi edinmesine olanak tanır. Hakkımızda sayfanızı ziyaret eden bir kullanıcı firmanızın kim olduğu, şu anki konumu ve gelecekteki hedefleri hakkında bilgi alır.
  • Hakkımızda sayfası ve hakkımızda yazısı üzerine iyi çalışan firmalar bu sayfayla aynı sektörde faaliyet gösteren rakiplerinden daha kolay bir şekilde farklılaşır.
  • Hakkımızda sayfası ve yazıları firmaların müşterilerine güven vermesini sağlayan sayfalardır.
  • Hakkımızda sayfaları güven verdiği takdirde e-ticaret firmaları potansiyel müşterilerini yeni müşterilere, mevcut müşterilerini ise kalıcı müşterilere dönüştürebilmektedir. Bu da firmaların satışlarının artmasında oldukça önemlidir.
 

Bu avantajlardan yararlanmak ve sizler de firmanızı müşterilerinize tanıtarak güven vermek istiyorsanız iyi bir hakkımızda yazısı hazırlamalısınız.

 

Hakkımızda Yazısı Hazırlama İpuçları

 

İyi bir hakkımızda yazısı hazırlamak isteyen e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gereken şeyler bulunmaktadır. İyi bir hakkımızda yazısı hazırlamak için;

 
  • Dili
  • Yaratıcılık
  • Akıcılık
  • Şirket ile ilgili bilgiler
 

Gibi unsurlara dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Gelin şimdi hep beraber bu unsurlara bir göz atalım.

 

Hakkımızda Yazısı Hazırlama İpuçları

 

Hakkımızda Yazısında Kullandığını Dile Önem Verin

 

E-ticaret sitesi için hakkımızda yazısı hazırlamak isteyenlerin önem vermesi gereken unsurların başında yazı dili yer almaktadır.

 

Hakkımızda yazısı yazarken kullanılan dil genellikle firmaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ve hedef kitle özelliklerine belirlenir. Gençlere hitap eden bir e-ticaret sitesinde hakkımızda yazıları daha samimi ve eğlendirici nitelikte hazırlanırken belli bir yaşın üzerindeki kişilere hitap eden e-ticaret sitelerinde resmi dil kullanılmaktadır.

 

E-ticaret sitesi hakkımızda yazısı hazırlarken sizler de bunu göz önünde bulundurmalı ve hedef kitlenize yönelik bir hakkımızda yazısı hazırlamalısınız.

 

İlginizi Çekebilir; Marka Sloganı Yaratırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

 

Hakkımızda Yazısında Yaratıcı Olmaya Çalışın

 

Hakkımızda yazısı hazırlamak isteyen firmaların dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan biri de yaratıcılıktır. Genellikle günümüzde bir çok e-ticaret sitesinin hakkımızda yazısı hazırlarken e-ticaret sitesi hakkımızda yazısı, hakkımızda yazısı örnekleri, hakkımızda yazı örnekleri giyim, hakkımızda yazı örnekleri tekstil gibi internetten araştırma yaptığı ve bulunan bir hakkımızda yazısı örneğini değiştirerek kullandığı bilinmektedir.

 

Hakkımızda yazısı hazırlarken bu şekilde sergileyeceğiniz bir davranış firmanızın rakiplerinizden farklılaşmamasına ve kullanıcılarına güven vermemesine neden olacaktır. Bu nedenler e-ticaret sitesi hakkımızda yazısı hazırlanırken firmalar örnekler üzerinden hareket etmek yerine yaratıcı bir dille hakkımızda yazısı hazırlamalı ve firma tarihçesini hikayeleştirerek rakiplerinden farklılaşmalıdır. Aksi takdirde firmaların marka güvenilirliği ve marka itibarı zedeleneceği göz önünde bulundurulmalıdır.

 

İlginizi Çekebilir; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu

 

Hakkımızda Yazısı Yaratıcı Olun
 

Akıcılığı Ön Planda Tutun

 

İyi bir hakkımızda yazısı hazırlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de akıcılıktır. Genellikle hedef kitlenizde bulunan kişiler akıcı olmayan ve merak uyandırmayan metinlerin okumaktan vazgeçer. Bu da kişilerin firmanız hakkında tam bilgi almamasına ve markanıza güven duymamasına neden olmaktadır. Bu nedenle hakkımızda yazısı hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken akıcılığı sağlamak için;

 
  • Gereksiz cümleler kurmayın.
  • Uzun cümleler kurmaktan kaçının.
  • Bağlaç kullanımınız esnasında dikkatli olun.
  • Soru cümlelerinden yararlanmaktan kaçınmayın.
  • Hedef kitlenizi harekete geçirecek ve onlarda merak uyandıracak cümleler kullanmaya özen gösterin.
  • Hakkımızda yazınızın kolay okunabilmesi için paragraf yapısına, kelime sayısına ve noktalama işaretlerine önem verin.
 

Bunları göz önünde bulundurarak hazırladığınız bir hakkımızda yazısı hedef kitlenizde bulunan kişilerin ilgisini çekecek ve okunma oranını arttıracaktır.

 

Şirket Bilgilerinize Yer Verin

 

Hakkımızda yazınız ile hedef kitlenize firmanız hakkında bilgi vermeniz oldukça önemlidir. Genellikle e-ticaret firmaları tarihçe, vizyon, misyon, ekip tanıtımı, şirket ile ilgili gelişmeler gibi bölümleri kullanarak hakkımızda yazılarını yazmaktadır.

 
  • Şirket Tarihçesi; Genellikle firmalar hakkımızda yazısının ilk bölümü olarak şirketlerinin tarihçesi hakkında bilgi vermeyi amaçlar ve bu bölümde kronik bir sıralama ile tematik sıralamalar da yapmaya özen gösterir. Sizler de hakkımızda yazınızın şirket tarihçesi bölümünde kronolojik gibi olayları anlatabileceğiniz gibi tematik olarak da olayları sınıflandırmaya ve hikayeleştirmeye özen göstermelisiniz.
  • Misyon ve Vizyon; Her firmanın bugünkü durum ve amaçlarını kapsayan bir misyonu ve gelecek için hedeflediği bir vizyonu bulunmaktadır. Hakkımızda yazılarının önemli bölümlerinden olan misyon ve vizyon bölümleri hedef kitlenizde yer alan kişilerin firmanızın bugünkü durumu ve gelecekteki hedefleri hakkında bilgi almasını sağlamaktadır. Bu bölümler sayesinde müşterilerinizin güvenini daha kolay bir şekilde kazanacağınız için hakkımızda yazınızda yer vermelisiniz.
  • Ekip Tanıtımı; E-ticaret sitesi hakkımızda yazısı çalışmaları yapan firmalar genellikle bu yazı içerisinde ekipleri hakkında da bilgi vermektedir. Departman tanıtımı, departmanda çalışan önemli kişiler, departman bağlantıları gibi önemli bilgileri bu bölümde verebilir ve kitlenizin firmanız hakkında daha fazla bilgi almasını sağlayabilirsiniz.
  • Şirket ile İlgili Gelişmeler; Şirketinizin kurduğu ortaklıklar , yıllık büyüme verileri gibi bilgileri şirket ile ilgili gelişmeler bölümünde hedef kitleniz ile paylaşabilir ve müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz.
 

Hakkımızda Yazısı Şirket Bilgisi Verin
 

Hakkımızda Sayfası Nasıl Hazırlanır?

 

Hakkımızda Yazısı Hazırlanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızın ilk bölümünde hakkımızda yazısı nedir, hakkımızda yazısının avantajları ve Hakkımızda Yazısı Hazırlama İpuçları gibi konularda sizlere bilgi verdik. Yazımızın bu bölümünde ise hakkımızda yazılarının yer aldığı hakkımızda sayfası hazırlarken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Hakkımızda sayfası nasıl hazırlanır sorusuna yanıt verdiğimiz bu bölümde sizlere sayfa düzeni hakkında bilgi vereceğiz. Hakkımızda sayfası hazırlamak isteyen firmaların bu sayfanın düzenini yaparken dikkat etmesi gereken unsurlar şunlardır;

 
  • Görseller; Hakkımızda sayfasında kullanılan görseller firmanız ile ilgili ve yüksek çözünürlükte olmalıdır. Böylece hakkımızda sayfanızı ziyaret eden kullanıcılar firmanıza daha fazla güvenecektir.
  • Videolar; Hakkımızda sayfalarında son dönemler oldukça çok kullanılan videolar genellikle şirket tanıtımı ve departman tanıtımı için hazırlanan videolardır. Günümüzde birçok kişi bir şeyler okumak yerine bir şeyler izlemeyi tercih ettiği için sizler de hakkımızda sayfanızda şirketiniz ile ilgili videolara yer vermeli ve video izlemeyi seven kişilerin ilgisini çekmeye çalışmalısınız.
  • Kurumsal Kimlik; Her firmanın kullandığı logo, yazı fontu, yazı puntosu, marka renkleri gibi kurumsal kimliği yansıtan unsurlar vardır. Markanız için hazırlayacağınız hakkımızda sayfanızda kurumsal kimliğinizi yansıtmanız oldukça önemlidir.
 

Bunları göz önünde bulundurarak hakkımızda sayfanızı hazırlayabilir ve sizler de ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Kurumsal Kimlik Oluşturma Rehberi

 

Ticimax ile Hakkımızda Sayfası Hazırlamak Çok Kolay

Bilişim sektörünün öncü firmaları arasında yer alan Ticimax tarafından üretilen e-ticaret alt yapılarında hakkımızda sayfası hazırlamanın oldukça kolay olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi siz de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edin ve kurumsal kimliğinizi yansıtabileceğinizi hakkımızda sayfaları ile müşterilerinize daha kolay ulaşın.

 

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax