Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Anket Özelliğini Kullanmanız İçin 3 Neden

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Instagram, ilk kurulduğu ve piyasaya sunulduğu günden beri hepimizin hayatında önemli bir uygulama haline geldi. Bir gün içerisinde milyonlarca kişi bu sosyal medya platformuna kaydoluyor ve hem arkadaşları hem tanımadığı insanlar hem de işletmeler ile etkileşim kuruyor. Instagram kullanımın yaygınlaşmasıyla beraber bütün firmaların bu platforma verdikleri önemin de arttığını söylemek mümkün.

 

İşletmeler, Instagramda bulunan birçok özelliği kullanarak hedef kitlelerinde yer alan kişilere ve takipçilerine ulaşmayı amaçlıyor. Bununla beraber Instagram üzerinden birçok firma da satış yapmaya çalışıyor. Kişi ve firmaların Instagram’ı daha etkin bir şekilde kullanabilmesi için Instagram, her zaman farklı özellikler çıkarıyor ve bu özellikler zamanla hayatımızın bir parçası haline geliyor.

 

Instagram’ın uzun süre önce piyasaya sürdüğü özelliklerinden biri ise Instagram Anket özelliği. Bu özellik kişi ve işletmeler için oldukça önemli bir özellik olarak biliniyor. Kişiler yakın çevreleri ve takipçilerinden belirli konular hakkında fikir alabilirken işletmeler ise hedef kitlesini daha kolay ölçümleyebiliyor. Bunun yanı sıra Instagram anket özelliğinin sağladığı birçok farklı fayda da bulunuyor.

 

Instagram Anket Özelliğini Kullanmanız İçin 3 Neden adlı bu yazımızda sizlere Instagram Anket Özelliği, E-ticarette anket özelliğinin önemi ve Instagram Anket Özelliğini Kullanmanız İçin 3 Neden hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Instagram’ın önemli özelliklerinden biri olan Anketler hakkında daha fazla bilgi alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

 



Instagram Anket



 

Instagram Anket Özelliği Nedir?

 

Instagram anket özelliği, kişi ve firmaların hikâye paylaşımlarında kullanabileceği ve herhangi bir konuda bilgi almaya, oylama yapmaya yönelik sorular ile kullanılan Instagram özelliğidir.

 

Instagram anket özelliği etkileşim oranını arttırmanızı sağlayan, hedef kitlenizin fikirlerini önemsediğinizi gösteren bir özellik olarak da nitelendirilebilmektedir.

 

Instagram Anket Özelliği Nasıl Kullanılır?

 

Instagram anketleri yapmak isteyen işletme ve kişilerin ilk olarak bir Instagram hesabı olmalıdır. Bir instagram hesabınız varsa bu özelliği şu şekilde kullanabilirsiniz.

 
  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Instagram’ın sol üst panelinde yer alan hikâye oluşturma butonuna tıklayın.
  • Hikayeniz için bir arka plan seçin. Bu bir fotoğraf olabileceği gibi düz bir renkte olabilmektedir. Bu konudaki seçim tamamen size aittir.
  • Hikayenize anket eklemek için üst bölümde yer alan gülen surat emicisine tıklayın.
  • Buraya tıkladıktan sonra karşınıza konum, bahset, konu etiketi, sorular, anket ve test gibi birçok özellik çıkacaktır.
  • Bu özellikler içerisinden ankete tıklayın.
  • Anket özelliğine tıkladıktan sonra sormak istediğiniz soruyu üst bölüme yazın.
  • Alt bölümde evet ve hayır seçenekleri bulunmaktadır. Dilediğiniz takdirde bu seçeneklerin üzerine de tıklayarak bu bölümleri de özelleştirebilir ve kendi istediğiniz herhangi bir şeyi buraya yazabilirsiniz.
 

Tüm bunları tamamladıktan sonra Instagram Anketiniz hazır olacaktır. Paylaş butonuna basarak ilgili anketi hikayenizde paylaşabilir ve takipçilerinizin fikrini alabilirsiniz. Bununla beraber bir anket düzenlemek için Instagram’ın test ve sorular özelliğinin de kullanıldığı bilinmektedir. Bu özellikleri de kullanarak çok seçenekli anketler oluşturabilirsiniz.

 



instagram anket özelliği instagramda anket yapmak



 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Takipçilerinize Önem Verdiğinizi Gösterin

 

Instagram’da herhangi bir marka ile etkileşime giren ve bu markayı takip eden insanların büyük bölümü Instagram’ı aktif bir şekilde kullanmaktadır. Takipçiler markalar ile farklı yöntemler ile etkileşime girmektedir. Bazı kişiler yalnızca fotoğraf beğenirken bazı kişiler yorum yapmaktadır. Bununla beraber hikâye özelliği veya kaydet ve paylaş butonları üzerinden de markalar ile etkileşime geçildiği bilinmektedir.

 

Instagram Anket Özelliği, markaların müşterileri ile daha kolay bir şekilde iletişime geçmesine olanak sağlamaktadır. Belirli konular hakkında fikir almak isteyen birçok işletme anket özelliğini kullanarak takipçilerinin fikirlerini öğrenmektedir. Bu özellik sayesinde işletmeler takipçilerine önem verdiklerini göstermektedir.

 

Sizler de markanızın instagram hesabından anket özelliğini kullanarak takipçilerinize önem verdiğinizi gösterebilirsiniz. Böylece takipçilerinizin markanıza olan sadakatini ve müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz. Bunları arttırmanız satışlarınızı da arttırmanıza yardımcı olacağı için Instagram anket özelliğini kullanarak gelirlerinizi de arttırabilirsiniz.

 


instagram soru sorma anketi

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

Daha Görünür Olun

 

Instagram algoritması sürekli değiştiği ve geliştirildiği için günümüzde bazı gönderiler zaman tüneline düşerken bazı gönderiler ise zaman tüneline düşmemektedir. Bunun en önemli nedenlerinden birisi etkileşimlerdir.

 

Genellikle Instagram, hesabınız ile sık bir şekilde etkileşime giren takipçilerinize gönderilerinizi daha fazla gösterirken hesabınızla etkileşime girmeyen kişilere ise gönderilerinizi daha az göstermektedir.

 

E-ticaret firmaları ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, etkileşim oranlarını, görünürlüklerini ve marka bilinirliklerini arttırmak için Instagram’ın hikayeler özelliğini kullanmaktadır.

 

Instagram hikayeler özelliği içerisinde bulunan Anket, Test ve Sorular sayesinde sizlerde hedef kitlenizde yer alan birçok kişiye ulaşabilir ve Instagram profilinizin görünürlüğünü arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

E-ticaret Firmaları Instagram Anket Özelliğini Pazarlama Çalışmalarında Nasıl Kullanabilir?

 

Instagram Anket Özelliği e-ticaret firmalarının pazarlama çalışmaları için oldukça önemlidir. Genellikle Instagram üzerinden de satış yapan ve iletişim yürüten e-ticaret firmaları anket özelliğini farklı içerikler ve konseptler ile oluşturarak kullanmaktadır. E-ticaret firmaları tarafından en çok kullanılan anket türleri şunlardır;

 
  • Kıyaslama Anketleri
  • Görüş ve öneri soruları
  • Yarışmalar
 

Instagram’da en çok kullanılan anket türleridir.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Kıyaslama Anketleri

 

E-ticaret firmalarının en çok kullandığı anket türlerinden birisidir. Kıyaslama anketleri genellikle farklı konseptler ile yaratılan Instagram anketleridir.

 

Örneğin; Instagram’dan satış yapan bir e-ticaret firması olduğunuzu düşünelim. Kıyaslama anketleri sayesinde sattığınız iki ürün arasından en çok beğenilen ürünleriniz hakkında bir evet hayır anketi oluşturabilir ve en sevilen ürününüzü görebilirsiniz.

 

Böylece Kıyaslama anketleri sayesinde bir sonraki kampanyalarınızda hangi ürünleri kampanyaya sokacağınızı belirleyebilir ve doğal olarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 



instagram anketleri soru sorma
 

İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi

 

İlgili İçerik; İyi Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Olmalı?

 

Görüş ve Öneri Anketleri

 

E-ticaret firmaları için takipçilerinin görüş ve önerilerinin oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür. Birçok e-ticaret firması mail, mesaj ve anket sayfaları ile takipçilerinin görüş ve önerilerini kolay bir şekilde alabilmektedir. Fakat Instagram gibi bir platformda postlarınızda link paylaşamadığınız için takipçilerinizin görüş ve önerilerini öğrenmek oldukça zordur.

 

E-ticaret firmaları Instagram’daki takipçilerinin görüş ve önerilerini öğrenmek için Instagram’da anketler özelliğini kullanabilmekte ve böylece daha hızlı yanıtlar alabilmektedir. Görüş ve öneri anketleri oluşturmak istiyorsanız gelin hep beraber hangi Instagram anket örnekleri ile takipçilerinizin görüş ve önerilerini alabileceğinize bir göz atalım;

 
  • Firmanızdan aldığınız ürün ve hizmetlerden memnun kalıyor musunuz?
  • Firmamızın ürün ve hizmetlerini yakın çevrenize öneriyor musunuz?
  • Instagram hesabımızda yaptığımız paylaşımları beğeniyor musunuz?
  • Ürünlerimizi seviyor musunuz?
  • Kampanyalarımıza ve yarışmalarımıza katılıyor musunuz?
 

Gibi soruları sizler de oluşturabilir ve e-ticaret firmanızın instagram hesabında paylaşarak takipçilerinizin firmanız ile ilgili görüşlerini öğrenebilirsiniz. Böylece ürün, hizmet ve kampanyalarınızı oluştururken takipçilerinize yönelik çalışmalar yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 



görüş ve öneri anketleri



 

İlgili İçerik; Instagram Takipçi Arttırma Yöntemleri Nelerdir

 

Instagram Anket Yarışmaları

 

E-ticaret firmaları tarafından en çok kullanılan bir diğer Instagram anket türü ise Instagram Anket Yarışmalarıdır. Genellikle işletmeler belirli konularda takipçilerini eğlendirmek için farklı anket yarışmaları düzenlemekte ve doğru cevabı veren kişiler içerisinden birkaç kişiyi ödüllendirmektedir. E-ticaret firmalarının anket yarışmaları düzenlerken en çok marka tarihçesi, marka ile ilgili bilgilere yönelik anketler düzenlediği bilinmektedir.

 

Sizler de instagram hesabınızdan marka bilgilerinize yönelik anketler ile Instagram anket yarışması düzenleyebilir ve Instagram hikayelerinizi eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax