Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret ile Aksesuar Satış İpuçları

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Son dönemlerde e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapma alışkanlığı artmaya başladıkça firmalarını bu alanlara taşıyan firmaların sayısı da artmaya başladı. Günümüzde milyonlarca firma satışlarına e-ticaret siteleri üzerinden devam ediyor.

Aksesuar satan firmalar da bu firmalar içerisinde yer aldı. Bu yazımızda e-ticaret ile aksesuar satış ipuçlarından bahsedeceğiz ve bu ipuçlarıyla satışını yaptığınız ürünlerin yönetimine yönelik nasıl yol izleyebileceğinizi anlatacağız.

 

E-ticaret ile Aksesuar Satış İpuçları

 

Var olan bir e-ticaret sitenizde aksesuarlar için bölüm oluşturmak isteyebilirsiniz veya her şeye sıfırdan başlayarak bir aksesuar satış sitesi kurmak. E-ticaret ile aksesuar satışı yapacak olan kişiler için vereceğimiz ilk öneri ürün yelpazesi olacak. 

 

Satacağınız Ürünleri Belirleyin

 

İnternet üzerinden aksesuar satışı yapmaya başlamadan önce kimlere yönelik ve hangi türde aksesuar satmak istediğinizi belirlemek oldukça önemli. Çünkü bunu belirlediğiniz anda iş şemanızı belirlemiş olacaksınız. Satacağınız ürünleri belirlerken şunları göz önünde bulundurabilirsiniz;

 

Kimler için satış yapmak istiyorum Hangi ürünlerin satışından daha fazla kar ederim Ürünlerimi nereden tedarik ederim Ürünlerimin kargolama sürecini nasıl yönetirim Yaratmam gereken kategoriler neler Gibi sorular yaratabilir ve bunlara vereceğiniz yanıtlar ile sizler de e-ticaret sitenizin akışını belirleyebilirsiniz. Örneğin bir online altın takı satışı ya da genel olarak aksesuar takı online satış ürünlerinden herhangi biri ise bunun hedef kitlesi çok farklı olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf



aksesuar satmak, aksesuar satışı, e-ticaret

 

Rakiplerinizi İnceleyin

 

E-ticaret ile takı aksesuar online satış yaparken size en büyük ölçüde fayda sağlayacak alan rakip analizidir. Bu nedenle belirli bir süre rakiplerinizin stoklarını inceleyebilir ve onların en çok satılan ürünlerine göre satacağınız ürünlere karar verebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Stoksuz Satış Nasıl Yapılır

 

Cinsiyetlere Göre Aksesuar Dağılımı Yapın

 

E-ticaret aksesuar satışı ipuçları arasında bulunan cinsiyetlere göre aksesuar dağılımı yapmak aslında hedeflerinizi belirlemek için oldukça önemli. Genellikle kadınlar düşünüldüğünde küpe, kolye ve bileklik gibi aksesuarlar akla gelmektedir. Bunların yanı sıra sitenize ekleyeceğiniz çanta, cüzdan, şal, yaka iğnesi gibi ürünler hem ürün çeşitliliğinizi arttıracak hem de kişilerin aksesuar seçerken diğer kategorilerden de alışveriş yapmasına olanak sağlayacaktır.

 

Bunu yalnızca giyilebilen aksesuarlar olarak düşünmemeniz gerekiyor. Hizmet verdiğiniz kişilerin nelere ihtiyaç duyabileceğini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Örnek olarak şu sürece kadar telefon kılıfı satmayı düşünmemiş olabilirsiniz fakat birçok kadının telefonlarının görüntüsüne önem verdiği ve sıklıkla telefon kılıfı alışverişi yaptığını biliyor musunuz? Bu tarz olasılıkları göz önünde bulundurarak erkekler için otomobil aksesuarları gibi ürünleri de e-ticaret sitenize ekleyebilirsiniz.



Cinsiyetlere Göre Aksesuar Satışı

 

Yeni Ürünler Getirmeye Özen Gösterin

 

Büyük bir endüstriyel alan haline gelen dünyada her gün binlerce farklı ürün üretiliyor. Sizler de e-ticaret ile aksesuar satışı yapmak istediğiniz için bu ürünleri takip etmeye özen gösterin. Genellikle insanlar aksesuar alışverişi yaparken daha çok yeni çıkan ürünlere yöneldiği için sizler de bu ürünlerin satışını ilk yapan firmalar arasında yerinizi alabilir ve bu doğrultuda müşterilerinizin yeni çıkan ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayabilirsiniz. 


İlginizi Çekebilir: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


 

Alışveriş Sürecinizi İyi Yönetin

 

E-ticaret ile aksesuar satış ipuçlarının belki de en önemlisi alışveriş sürecini yönetmek. Çünkü bu süreç sizin müşterinizle aranızda olan bir süreçtir ve daha çok kişiye ulaşabilmeniz için size fırsatlar vermektedir.

 

E-ticaret sitenizi kurduktan sonra arama motorlarında ‘’Bileklik, Yüzük, Küpe Modelleri’’ gibi kelimelerde en üst sıralarda olmak daha fazla kişiye ulaşmanıza olanak sağlayacaktır. Çünkü birçok kişi yaptığı aramalar sonrasında ilk olan sitelerden alışverişlerini sürdürmektedir. Sizler de bu sıralamada üst sıralamalarda olmak için Google Reklamları verebilir ve SEO çalışmaları yürütebilirsiniz.


 


 

Site yönetiminize dikkat ederek ürünlerinizi takip etmeniz de çok önemli. Çünkü aksesuarlar herkes tarafından rağbete uğrayan ürünler olduğu için sitenizde stok yönetimi yapmanız oldukça önemli. Çünkü sitenizde stoğu olmayan bir ürün satıldığı takdirde müşterinin sitenizi terk etme ve bir daha alışveriş yapmama ihtimali olacaktır.

 

Kargo yönetimi ise e-ticaret ile aksesuar satışı ipuçlarının son bölümü. Kargo süreci birçok müşterinin olumsuz yaklaştığı bir bölümdür. Çünkü firmaların çalıştıkları kargo firmalarının dikkatsizliği nedeniyle satışı yapılan ürünler hasarlı bir şekilde müşterilere ulaşabilmektedir. Bu nedenle sizler kargo sürecinde ürünlerin zarar görmesini engellemek için dikkatli kargolama yapabilir ve satışını yaptığınız ürünler müşterinize ulaşana kadar bu süreci takip edebilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir: Takı&Mücevherat&Aksesuar E-Ticaret Sitesi Örnekleri

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir: Instagram'da Etkili Satış Yapma Rehberi, Teknikleri

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax