Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medyanın İşletmeler İçin Faydaları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 02.02.2024

İçindekiler;

Günümüzün en popüler platformları arasında Instagram, Facebook, Tik Tok, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya platformları yer alıyor. Bireyler bu platformlar üzerinden tanıdığı kişiler ile arkadaş olurken birbirleri ile iletişime ve etkileşime de geçebiliyor. Bunun yanı sıra sosyal medya kullanıcıları markaları da takip ediyor.

 

Kişilerin markaları takip etmesi sosyal medyanın işletmelere faydalarını artırıyor. Çünkü artık sosyal medya platformları sayesinde ticari faaliyet yürüten markaların hedef kitlesine ulaşmak için çaba göstermesi gerekmiyor. Markalar yapacakları paylaşım ve yürüttükleri iletişim stratejileri sayesinde takipçilerini ve hedef kitlelerinde yer alan kişileri etkileyerek satışlarını artırma fırsatı yakalıyor.

 

Kısacası sosyal medyanın yararları işletmeler için önem arz ediyor. Peki işletmeler için sosyal medyanın faydaları neler? Gelin hep beraber Sosyal Medyanın İşletmeler İçin Faydaları Nelerdir adlı bu yazımızda sosyal medya platformları ve sosyal medyanın olumlu etkilerine göz atalım.


Sosyal Medyanın İşletmeler İçin Faydaları Nelerdir?

 

E-ticaret Firmalarının Hedef Kitlesine Ulaşmasını Sağlar

 

E-ticaret, ürün ve hizmet satışı yapmak isteyen markaların kendilerine ait bir sanal mağaza kurarak yaptığı ticari faaliyete verilen isimdir. İnternet mağazaları üzerinden satış yapan markalar çoğu zaman müşteri kitlesine de internetten ulaşmayı istemektedir. Bu nedenle birçok e-ticaret firması e-mail marketing, sms pazarlaması, Influencer marketing, sosyal medya pazarlaması ve arama motoru pazarlaması gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanmaktadır.

 

Özellikle e-ticaret firmalarının yoğun bir şekilde kullandığı dijital pazarlama stratejileri dendiğinde herkesin aklına ilk olarak sosyal medya pazarlaması gelmektedir. Çünkü sosyal medya pazarlaması sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlelerine daha kolay bir şekilde ulaşmakta ve satışlarını artırmaktadır.

 

Bunu yapabilmek için ise markaların iyi bir marka imajı çizmesi, gönderilerini planlı bir şekilde oluşturması, reklam çalışmaları yapması ve gönderi metinlerini profesyonel bir şekilde hazırlaması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat İçin Sosyal Medya Stratejileri


E-ticaret Firmalarının Hedef Kitlesine Ulaşmasını Sağlar

 

Hedef Kitlenizi Genişletmenize Yardımcı Olur

 

Sosyal medyanın olumlu etkileri nelerdir sorusuna verilecek bir diğer yanıt ise hedef kitlenin genişletilmesidir. Genellikle e-ticaret alanında faaliyet gösteren markalar belirli ürün ve hizmetleri satarak bir hedef kitleye ulaşmayı amaçlamaktadır. Fakat birçok marka hedef kitlesini genişletmek ve farklı kişilerin de dikkatini çekmek için envanterlerine sürekli olarak yeni ürünler eklemektedir.

 

E-ticaret firmaları yeni ürün ve hizmetlerini sosyal medya platformları aracılığı ile duyurdukları takdirde sosyal medyanın işletmelere faydaları arasında yer alan hedef kitle genişlemesinden de yararlanabilmektedir. Böylece hedef kitlelerini genişleten markalar satışlarını daha hızlı bir şekilde artırmakta ve e-ticarette başarılı olma fırsatı yakalamaktadır.


İlgili İçerik; E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi 


Hedef Kitlenizi Genişletmenize Yardımcı Olur

 

Kampanyalarınızı Duyurmanıza Yardımcı Olur

 

E-ticaret firmaları için sosyal medyanın yararları arasında kampanya duyurma süreci de yer alır. Çoğu zaman e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan markalar indirimli bir şekilde ürün satışı yapacakları kampanya kurguları yaratarak satışlarını artırmayı hedefler.

 

Genellikle bir kampanyanın iyi bir şekilde duyurulması da e-ticaret firmalarının satışlarını artırmalarında olumlu etkiler yaratır. Çoğu zaman e-ticaret firmaları düzenledikleri kampanya kurgularını sosyal medya platformları üzerinden duyurarak daha fazla kişinin dikkatini çekmeyi amaçlar. Bu da markaların sosyal medyanın işletmelere faydaları arasında yer alan kampanya duyurma sürecini kolaylaştırır.

 

İlgili İçerik; Yılbaşı’nda E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Yönetimi


Kampanyalarınızı Duyurmanıza Yardımcı Olur

 

Daha Fazla Satış Yapmanıza Olanak Sağlar

 

Günümüzde değişen ve gelişmeye devam eden sosyal medyanın işletmelere faydalarından bir diğeri de satış artırmadır. Her geçen gün sosyal medya platformlarına yeni özellikle eklenmektedir ve eklenen yeni özellikler tüketicilerin sosyal medya platformları üzerinden alışveriş yapmasını kolaylaştırmaktadır.

 

Örneğin Instagram’ın en son geliştirilen özellikleri arasında yer alan Insta Shop özelliği sayesinde internetten alışveriş yapmak isteyen kişiler hızlı bir şekilde beğendiği ürünleri satın alabilmektedir. Kısacası sosyal medyanın yararları arasında satış artırmanın da yer aldığını söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; Pazarlamanın Uzmanlarından Sosyal Medya Pazarlamasına Yönelik İpuçları


Daha Fazla Satış Yapmanıza Olanak Sağlar

 

Marka Bilinirliğini Artırabilirsiniz

 

Genellikle sosyal medyanın yararları arasında e-ticaret firmaları için marka bilinirliği de yer almaktadır. Instagram, Facebook, Twitter, Tik Tok, Linkedin gibi sosyal medya platformlarında profesyonel ve düzenli bir iletişim yürüten markalar hedef kitlelerine ulaşabilmektedir.

 

Bir markanın hedef kitlesine ulaşması da aslına bakıldığında bu e-ticaret firmasının marka bilinirliğini artırmasına olanak sağlamaktadır. Bu noktada sosyal medya platformları aracılığı ile hedef kitlesine ulaşmak isteyen markaların profesyonel bir şekilde iletişim yürütmenin yanı sıra düzenli iletişim yürütmeye de önem vermesi gerekir.

 

Düzenli iletişim yürütürken de e-ticaret firmalarının içerik kalitesini önemsemesi oldukça önemlidir. Aksi takdirde kaliteli içerikler üretmeyen e-ticaret firmaları hedef kitlelerini etkileyemeyecek ve böylece sosyal medyanın olumlu etkileri arasında bulunan marka bilinirliğini artırmadan fayda sağlayamayacaktır.



Marka Bilinirliğini Artırabilirsiniz

 

Markanızın Hikayesini Anlatabilirsiniz

 

Ticari faaliyet yürütmek için kurulan markaların çok önemli hikayeleri bulunmaktadır. Bu noktada marka hikayelerini müşteri kitlesi ile paylaşmanın da müşteri sadakatini artırmada önemli rol oynadığı bilinmektedir.

 

Genellikle e-ticaret sektöründe faaliyet yürüten markalar çoğu zaman markalarının hikayesini sosyal medya platformları üzerinden anlatmayı tercih etmektedir. Bu sayede de e-ticaret firmalarının müşterileri ile duygusal bir bağ kurması daha mümkün bir hal almaktadır. Bir marka ile duygusal bağ kuran kişiler ise sürekli olarak bu markadan alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

Sizler de sosyal medyanın işletmelere avantajları arasında yer alan marka hikayesi anlatmadan yararlanmak istiyorsanız e-ticaret firmanızın hikayesini anlatan bir iletişim yürütmeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Raporu Nasıl Hazırlanır?


Markanızın Hikayesini Anlatabilirsiniz

 

Ürünleriniz İçin Değer Yaratabilirsiniz

 

E-ticaret sektöründe birçok firma stoklu bir şekilde satış yaparken birçok firma da kendi ürettiği ürün ve hizmetleri satmayı tercih etmektedir. Genellikle endüstriyel ürünler satan markalar ürün ve hizmetlerini pazarlarken klasik pazarlama yöntemlerine bağlı kalarak hareket etmektedir.

 

Fakat e-ticaret siteleri üzerinden satacağı ürünleri kendisi üreten kişi ve işletmeler ürünlerinin hikayesini müşterilerine ve takipçilerine aktararak ürünleri için bir değer yaratmaktadır. Böylece müşterilerine ürün hikayeleri ile ürün ve hizmetlerini pazarlayan markalar ürün satış fiyatlarını kendi istedikleri gibi belirleyebilmektedir.


İlgili İçerik; Ürünlerinizi Mevcut Müşterilerinize Nasıl Pazarlayabilirsiniz?


Ürünleriniz İçin Değer Yaratabilirsiniz

 

E-ticaret Sitenize Trafik Çekebilirsiniz

 

E-ticaret firmaları için sosyal medyanın olumlu etkilerinden birisi de trafiktir. Genellikle markalar ürün, hizmet pazarlaması yapmak için sürekli olarak gönderi ve hikâye paylaşımı yapmaktadır. Bunun yanı sıra sosyal medya platformlarına eklenen yeni özellikler sayesinde işletmeler e-ticaret sitelerine de link verebilmektedir.

 

E-ticaret sitelerinin ürün, kategori ve marka sayfalarına link vermek ise markaların e-ticaret sitelerinin trafiğini artırmaktadır. Bu sayede e-ticaret firmaları sitelerine trafik çekebilmekte ve satışlarını artırabilmektedir.

 
İlgili İçerik; E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenizi Sağlayacak Kilit Noktalar


E-ticaret Sitenize Trafik Çekebilirsiniz

 

Müşteri Desteği Sunmanızı Sağlar

 

E-ticaret ile internetten alışveriş yapan kişiler çoğu zaman yaşadıkları problemlerden kaynaklı olarak e-ticaret firmaları ile iletişime geçmeyi istemektedir. Bu noktada da kişilerin çoğu zaman markalar ile sosyal medya platformları aracılığı ile iletişime geçtiği görülmektedir.

 

Sosyal medya platformlarındaki moderasyon sürecini profesyonel bir şekilde yürüten e-ticaret firmaları sitelerinden alışveriş yapan ya da yapmak isteyen kişilere profesyonel bir şekilde hizmet sunarak müşteri hizmetlerinin kalitesini artırmaktadır.


Müşteri Desteği Sunmanızı Sağlar

 

Ticimax ile Farkınızı Ortaya Koyun

 

Sosyal medyanın işletmelere faydaları kadar aslına bakıldığında bir e-ticaret sitesinin nasıl kurulduğu da oldukça önemlidir. Çünkü profesyonel bir şekilde kurulan e-ticaret siteleri müşterilere daha fazla güven vermektedir.

 

Bu noktada profesyonel bir e-ticaret sitesi kurmak isteyen markalar Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih etmektedir. Ticimax ile sitelerini kuran işletmeler müşterilerine profesyonel hizmet verebilmekte ve e-ticarette başarılı olabilmektedir.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax