Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Jeff Bezos'un Önerdiği 5 Kitap

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

Amazon’un kurucusu ve CEO’su olan Jeff Bezos sahip olduğu teknoloji devi ve girişimcilik örneğiyle pek çok kişiye ilham olmaktadır. Jeff Bezos girişimci adaylarına başarı öyküsüyle ilham olduğu gibi mutlaka okunması gereken kitapları ve tavsiyeleriyle de dikkat çekmektedir. Yazımızda Jeff Bezos kitap önerileri konusuna sizler için değindik.


Jeff Bezos kitap önerileri

 

Jeff Bezos Kimdir?

 

Jeffrey Preston Bezos 12 Ocak 1964 doğumludur. Teksas’ta büyümüştür. Dünya çapında faaliyet gösteren teknoloji devi Amazon'un kurucusu, CEO'sudur. Amerikalı internet girişimcisi ve yatırımcı olan Bezos 2017 öncesi, Forbes servet endeksindeki listesindeki ilk yüz milyarder arasına girmiştir. Bezos, 150 milyar dolarlık serveti ile 2017 sonrası ise dünyanın en zengin iş insanı olmuştur. Time tarafından 1999'da Yılın Kişisi seçilen Jeff 2013 yılında The Washington gazetesini alarak medya sektörüne de girmiştir. Forbes dergisi, 6 Mart 2018'de, Bezos'u dünyanın en zengin insanı olarak belirledi.

 

Başarılı girişimciliğiyle geniş kitlelere hitap eden Jeff Bezos başarı basamaklarını tırmanış hikayesini sıfırdan zirveye adlı kendi kitabında anlatmıştır. Jeff Bezos sıfırdan zirveye kitabında Amazon gibi küçük bir şirketin nasıl bir teknoloji devi haline geldiğinin hikayesini anlatmaktadır. Öte yandan Bezos ilham aldığı farklı kitapları meraklılarıyla paylaşmaktadır. Aşağıda Jeff Bezos kitap önerileri arasından 5 tanesini sizler için sıraladık.


Jeff Bezos Kimdir?

 

1. Built to Last - Jim Collins

 

Stanford Üniversitesi İşletme Enstitüsü'nde altı yıllık bir araştırma projesine dayanan James C. Collins ve Jerry I. Porras, gerçekten istisnai ve uzun ömürlü on sekiz şirketi aldı ve her birini en iyi rakiplerinden biriyle doğrudan karşılaştırmalı olarak inceledi. Şirketleri en başından günümüze kadar yeni başlayanlar, orta ölçekli şirketler ve büyük şirketler olarak incelediler. Yazarlar baştan sona şunu sordular: "Gerçekten istisnai şirketleri karşılaştırma şirketlerinden farklı kılan nedir ve bu büyük şirketlerin tarihleri boyunca izledikleri ortak uygulamalar nelerdir?"

 

Yüzlerce özel örnekle dolu ve her seviyedeki yöneticiler ve girişimciler tarafından uygulanabilecek pratik kavramların tutarlı bir çerçevesi içinde organize edilen kitap 21. yüzyılda ve sonrasında uzun süre başarılı olacak organizasyonlar oluşturmak için ana bir plan sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Bill Gates'in Önerdiği 5 Kitap

 

Built to Last - Jim Collins

 

2. Creation - Steve Grand

 

Çoğunlukla tek başına çalışan, neredeyse tek başına 250.000 satırlık bilgisayar kodu yazan Steve Grand, oyuncuların beyinleri, genleri ve hormonal sistemleri olan canlı varlıklar yaratmalarına olanak tanıyan devrim niteliğinde bir bilgisayar oyunu olan üretti. Kitapta; muazzam derecede başarılı olan oyun, kaçınılmaz olarak şu soruyu gündeme getiriyor: Yapay yaşam nedir?


Creation - Steve Grand

 

3. İnovasyonda Ustalaşmak - Clayton Christensen

 

Clayton Christensen: Harvard Business School’da öğretim üyesidir. Yayınladığı dokuz kitabın yanında, Harvard Business Review’un en iyi makale ödülüne de sahiptir. İnovasyon danışmanlık şirketi Innosight’ın da dahil olduğu dört şirketin kurucu ortağıdır. 2011 ve 2013’te Thinkers50 tarafından dünyanın en etkili iş düşünürü seçilmiştir.

 

İnovasyonla ve inovasyonda ustalaşmakla ilgili olan bu kitap girişimde bulunmamız gereken durumları ve vermemiz gereken mücadeleleri anlatıyor. Öte yandan ilerleme kat etmek için neler yapılması gerektiğine dair bilgiler içerir. Girişimcilerin farklı konulara takılarak asıl konuyu kaçırdığını savunan yazar inovasyon yapan kişilerin mutlaka fark yaratacağını savunur.

 

“Dünyanın dört bir yanındaki organizasyonlar inovasyon uğraşına, üst düzey yöneticilerin zaman, enerji ve zihinsel çabalarını da içeren sayısız kaynak ayırıyor. Ve doğal olarak, etkinliğe ulaşma gayretlerini optimize ediyorlar. Ama eğer bunca çaba yanlış soruların yanıtlarını bulmaya yöneliyorsa, son derece çürük bir temel üzerine oturuyor demektir.

 

Her süreç kusursuz bir şekilde elde ettiği sonuçlarla değerlendirilir. Eğer inovasyonu karmakarışık ve bilinmez bir şey olarak görürsek, bu kanaatimizi eyleme dönüştüren süreçler inşa ederiz. Zaten çoğu firma da böyle yapıyor: Vasatlık düzeyinden kurtulamayan gönülsüzce tasarlanmış inovasyon süreçleri. Onları tarif etmede ustalaştıran, ama isabetsiz öngörülere sahip veri zengini modeller yığmaya zaman ve para akıtıyorlar. Bunu kabullenmek zorunda değiliz.”

 

İlgili İçerik; Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap


İnovasyonda Ustalaşmak - Clayton Christensen

 

4. Dune – Frank Herbert

 

Kitap alıntıları;

 

"Yüzüklerin Efendisi dışında bu kitapla kıyaslanacak başka bir kitap yok." -Arthur C. Clarke

 

"Güçlü, inandırıcı ve usta işi." -Robert A. Heinlein "Modern bilimkurgunun mihenk taşlarından biri." -Chicago Tribune

 

En İyi Roman kategorisinde Hugo Ödülü En İyi Roman kategorisinde Nebula Ödülü Okurlar tarafından 20. yüzyılın en iyi bilimkurgu yapıtı seçilen Dune serisi, yepyeni kapakları ve gözden geçirilmiş çevirileriyle 50. yılında İttihaki Yayınları tarafından yeniden basıldı. Modern edebiyatın en epik mesih anlatılarından biri sayılan Dune, genç Paul Atreides'in hikayesini anlatır. Atreides'in ailesi, evrendeki en önemli ve en değerli madde olan melanj 'baharatının' tek kaynağı olarak bilinen Arrakis gezegeninin kontrolünü kabul etmiştir. İmpatorluğun güçleri Arrakis'in kontrolü için birbirlerinin boğazına sarılırken, politika, din, ekoloji, teknoloji ve insani duyguların çok katmanlı, karmaşık etkileşiminden benzersiz bir hikaye doğacaktır.

 

Bilim kurgu türünün en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen Dune, yayımlandığı tarihten günümüze kadar pek çok yazıya konu olmuş, defalarca kez sinema ve dizilere uyarlanmıştır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri


Dune – Frank Herbert

 

5. Noktürnler - Kazuo Ishıguro

 

“Noktürnler”de bir araya gelen beş öykünün hepsi müzisyenleri ya da müziği yaşamının merkezine koymuş kişileri konu alıyor. Akşam saatlerinin alacalı ışığında kaygılar ile umutlar, düş kırıklıkları ile baştan başlama dürtüsü, pişmanlık ile inanç arasında döne döne ilerliyoruz.

 

Sona ermiş bir ilişkinin ilham veren finalini, unutulmuş bir yakınlığı dirilten geçmişten bir ezgiyi, kendi sesini bulmak için insanlardan kaçan genç bestecinin belki de gelecekteki haliyle yüzleşmesini, müziğini kitlelere ulaştırmak için akla gelmedik sıkıntıları göze alan saksofoncuyu ve ömrü boyunca müziğini içinde saklı tuttuğuna inanan gizemli kadını anlatan öyküler, Ishiguro’nun imzasını taşıyan bütün eserler gibi insanı sonsuz karmaşası içinde resmediyor.

 

Çağımızın en önemli romancılarından Kazuo Ishiguro’nun ilk öykü derlemesi olan “Noktürnler”, müziğe, müzisyenlere ve günbatımına dair incelikli bir beste.


Noktürnler - Kazuo Ishıguro

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax