• Yazar Pınar Keleş
  • Güncellenme Tarihi 07 Mart 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Kurumsal firmalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak, marka güvenini sağlamak ve marka bilinirliği yaratmak için sosyal medya platformlarında çalışmalar yapar. Markaların yaptığı çalışmalar incelendiğinde kurumsallaşan ya da kurumsallaşmaya çalışan her firmanın Linkedin gibi sosyal medya platformlarına yöneldiği görülür. Linkedin’de pazarlama çalışmaları yapan her pazarlamacı için ise linkedin takipçi analizi, ziyaretçi analizi, profil analizi ve sayfa analizi oldukça önemli analiz türleridir.

 

İzlenecek linkedin metrikleri sayesinde markalar hedef kitlelerini daha kolay bir şekilde analiz edebilmekte ve iletişim stratejilerini ona göre şekillendirebilmektedir. Bu tür bir çalışmanın ardından linkedin analizi sayfanızı büyütecek ve hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayacak birçok fikre ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

 

LinkedIn Analytics: Pazarlamacılar için Kapsamlı Kılavuz adlı bu yazımızda linkedin sayfalarını ve profillerini büyütmek isteyen kişiler için belirli terimler ve stratejiler hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece işletmenizi büyütecek olan stratejilere daha kolay ulaşabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Linkedin'de Ne Zaman Paylaşım Yapılmalı?


LinkedIn Analytics: Pazarlamacılar için Kapsamlı Kılavuz

 

Linkedin Nedir?

 

2002 yılında Jean-Luc Vaillant, Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke tarafından kurulan bir sosyal medya platformu olan Linkedin, iş dünyasındaki kişilerin iletişim kurmasını sağlayan ve bireylerin diğer bireyler ile bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal medya platformudur. İş ağı kurmak ve iş ağını geliştirmek isteyen kişilerin genellikle en çok kullandığı sosyal medya platformu Linkedin’dir.


Linkedin Nedir?

 

Linkedin Nasıl Kullanılır?

 

Linkedin kullanımı oldukça kolay olan bir sosyal medya platformudur. Linkedin kaydının ardından kişiler bireysel olarak bu sosyal medya platformunu kullanabilmektedirler. Bireysel olarak Linkedin kullanımı yapacak olan kişiler kendilerine ait bir linkedin profili oluşturduktan sonra diğer kişiler ile bağlantı kurabilmekte, paylaşım yapabilmekte ve etkileşime geçebilmektedir. Bunun yanı sıra bireysel Linkedin kullanımı yapacak olan kişiler diledikleri takdirde Linkedin üzerinden iş ilanlarına da başvurabilmektedir.

 

Linkedin bireysel olarak kullanılabilen bir sosyal mecra olduğu gibi kurumsal olarak da kullanılan bir platformdur. Kurumsal olarak linkedin kullanan markalar linkedin sayesinde bir marka sayfası oluşturabilmekte, bu sayfa üzerinden kurumsal iletişimlerini yürütebilmektedir. Bunun yanı sıra markalar linkedin üzerinden iş başvurusu da kabul edebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Başarı İçin Linkedin Pazarlama Stratejisi Nasıl Olmalıdır?


Linkedin Nasıl Kullanılır?

 

Linkedin Analitiği Nedir?

 

Linkedin analitiği, bireysel ya da kurumsal bir linkedin sayfasına sahip olan birey ve işletmelerin belirli metrikler çerçevesinde linkedin profilleri ya da sayfalarının büyümesini ölçen bir analiz çeşididir.

 

Genellikle linkedin analitiği yaparken ziyaretçi, görüntüleme, takipçi, gibi metrikler kullanılmaktadır. Linkedin analizi yaparken de çoğu zaman Linkedin analytics ya da faydalı linkedin analiz araçlarından yararlanılmaktadır.


Linkedin Analitiği Nedir?

 

Linkedin Analizi Nasıl Yapılır?

 

Bireysel ya da kurumsal olarak Linkedin kullanan kişilerin linkedin analizi yapması gerekir. Linkedin analizi yaparken de izlenecek linkedin metrikleri çerçevesinde hareket edilir. Genellikle bireysel olarak yapılan Linkedin analizinde;

 
  • Ziyaretçi analizi
  • Takipçi analizi
  • Profil analizi
 

Gibi metrikler izlenecek linkedin metrikleri arasında yer alırken. Kurumsal linkedin kullanımında ise takipçi analizi ve sayfa analizi gibi metrikler önemlidir. İzlenecek metrikler çerçevesinde Linkedin analizi yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk olarak linkedin analytics kullanması gerekir. Analizleri kolay bir şekilde yapmak için de verileri parçalamak oldukça önemlidir. Gelin şimdi linkedin analizi yaparken kullanılan metriklere ve tanımlarına bir göz atalım.
 

İlgili İçerik; Kaçınılması Gereken Kritik Linkedin Hataları


Linkedin Analizi Nasıl Yapılır?

 

Linkedin Profil Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Linkedin profil analizi, Linkedin’de yapılan aramalar sonrasında hesabınızı kaç kişinin görüntülediğine yönelik istatistikleri size veren bir analiz türüdür. Linkedin profil görüntülemeleri şirketler ya da bireysel olarak linkedin kullanan kişiler tarafından yapılabilmektedir.

 

Bireysel hesabınıza ait linkedin profil analizi yapmak istediğiniz takdirde ise Linkedin profiliniz üzerinden bu analizleri yapmanı mümkündür. Linkedin profil analizi yapmak için;

 
  • Profilinize girin
  • Ben simgesine dokunun
  • Profili görüntüle seçeneğine tıklayın
  • Analiz bölümüne giriş yapın ve arama görünümlerine tıklayın
 

Bu adımları tamamladıktan sonra analizlerde çıkan şirket isimlerine tıklayabilir ya da listelenen arama istatistikleri arasından profilinize nasıl ulaşıldığını analiz edebilirsiniz.


Linkedin Profil Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Linkedin Takipçi Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

 

İzlenecek linkedin metrikleri arasında yer alan linkedin takipçi analizi, sayfanıza ilgi duyan kişiler ile ilgili bilgiler veren bir analiz çeşididir. Potansiyel takipçilerinize ulaşmanızı kolaylaştıran ve var olan takipçiler ile iletişiminizi güçlendiren bu metrik, kurumsal sayfanızı oluşturduktan sonra bu sayfası takip eden üye sayısını gösteren bir metriktir.

 

Linkedin takipçi analizi yapmak için yine sayfa profilinize giriş yapmanız ve ardından linkedin analytics üzerinden analizinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Linkedin Algoritması Nasıl Çalışır?


Linkedin Takipçi Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Linkedin Sayfa Analizi Nedir? Hangi Metrikler ile Yapılır?

 

Linkedin analizi yaparken önem vermeniz gereken bir diğer analiz türü de Linkedin sayfa analizidir. Linkedin sayfa analizi genellikle kurumsal bir hesabı ve sayfası olan kişi ve işletmelerin yapması gereken analizler arasında yer almaktadır. Her analizde olduğu gibi Linkedin sayfa analizi de Linkedin analytics üzerinden yapılmaktadır. Bu analizi yapmak için ise Şirket Sayfası yönetici görünümünde olmanız gerekir.

 

Yönetici görünümünde sayfanın istatistiklerini ve izlenecek linkedin metriklerini görebileceğiniz gibi dilediğiniz takdirde XLS dosyası olarak indirmeniz de mümkündür.

 
  • Ziyaretçi İstatistikleri
  • Rakipler
  • Güncellemeler
  • Takipçiler
  • Çalışan Avukatlığı
  • Kariyer Sayfaları
 

Gibi linkedin metriklerini linkedin analytics üzerinden görüntülemeniz mümkündür. Bu metriklerin ise özel anlamları bulunmaktadır. Ziyaretçiler Metriği Linkedin sayfa analizinde kullanılan ziyaretçiler, sayfanızı ziyaret eden kişiler hakkında bilgi veren bir metriktir.

 
   
Metrik   
   
Amacı   
   
Ziyaretçiler Metriği   
   
Linkedin sayfa analizinde kullanılan   ziyaretçiler, sayfanızı ziyaret eden kişiler hakkında bilgi veren bir metriktir.   
   
Rakipler Metriği   
   
Linkedin sayfanıza rakip olan markalar ile   sayfanızın içerikleri hakkında bilgi alabileceğiniz bir metriktir.    
   
Güncellemeler Metriği   
   
Ziyaretçiler ve sayfa takipçileri üzerinden   içeriğinizin kalitesini test edebileceğiniz metriğe verilen isimdir.   
   
Takipçiler Metriği   
   
Sayfanızı takip eden kullanıcıları gösteren   e onlar ile nasıl bağlantılar kuracağınızı belirtilen linkedin metriğidir.   
   
Çalışan Avukatlığı Metriği   
   
Çalışanlarınız için önerilen içeriklerin   kalitesi ve etkileşimine yönelik izlenmesi gereken bir linkedin metriğidir.   
   
Kariyer Sayfaları Metriği   
   
Kariyer sayfalarında yer alan hedef kitleniz   ile etkileşiminizi nasıl artıracağınızı gösteren bir linkedin metriğidir.    
 

Bu metrikleri takip ederek sizler de Linkedin sayfa analizinizi doğru bir şekilde yapabilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişiler ile doğru iletişim kurabilirsiniz.

 

Linkedin Video Analizi Nedir?

 

Linkedin video analizi, bu platformda video yayınlayan kişilerin takip ettiği bir metriktir. Linkedin video analizinde video paylaşım tarihinden itibaren;

 
  • İzlenme süresi
  • Toplam gösterim sayısı
  • Toplam izlenme sayısı
 

Gibi istatiksel bilgiler paylaşılmaktadır. Linkedin video analizlerinde bir videoya yönelik istatistiklerin sizlerle paylaşılması için en az üç saniye izlenmesi gerekmektedir. Videolar üç saniye ve üzerinde izlenmediği takdirde Linkedin bu rakamları sizlerle paylaşamamaktadır.


Linkedin Video Analizi Nedir?

 

Faydalı Linkedin Analiz Araçları Nelerdir?

 

Linkedin analizi yapmak isteyen kişi ve pazarlamacılar genellikle sayfaları üzerinden analizi gerçekleştirse de belirli değişkenleri takip etmek için ekstra analiz araçları kullanabilmektedir. Analiz çalışmalarında büyüme, takipçi artış, etkileşim istatistikleri gibi bilgilere ulaşmanızı sağlayan faydalı linkedin analiz araçları şunlardır:

 
  • Linkedin Analytics
  • Hootsuite
  • Buffer
  • Sprout Social
  • Sendible
  • Macsovial
 

Linkedin analizi yaparken kullanabileceğiniz toollardır. Sizler de bu araçları kullanarak linkedin analizinizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu araçlar sayesinde paylaşımlarınızı planlayabilir ve istediğiniz bir tarih ve saatte ilgili gönderinin paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<